Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Ағылшын тілінен 7 сыныпқа арналған бақылау сабақ жоспары
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям рекомендуем принять участие в Международном конкурсе «Я люблю природу», приуроченном к году экологии. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

СЕГОДНЯ (15 ДЕКАБРЯ) ПОСЛЕДНИЙ ДЕНЬ ПРИЁМА ЗАЯВОК!

Конкурс "Я люблю природу"

Ағылшын тілінен 7 сыныпқа арналған бақылау сабақ жоспары

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Date:

The theme of the lesson: Control of writing

The aims of the lesson:

  • To check up knowledge in grammar materials;

  • To develop pupils writing, logical thinking skills;

  • To activate the vocabulary;

  • To support an interest to the English language

Type of the lesson: checking knowledge.

Visual aids: Interactive board, cards.

Procedure of the lesson.

I. Organization moment

II. Control work

I variant

  1. Vocabulary exercise.

1-10. Fill in the chart. (Not less than 10)

Plant and trees

Animals

Fish and reptiles

Birds

Domestic animals









  1. Directions:

Fill in the name of the animal which lives in this place: an eagle, a dog, a cow, a crocodile, a penguin, a whale, a fox, a monkey

.. lives in the doghouse

... lives in the river

...lives in the forest

…… lives on the farm in the country

III. Grammar exercise: put where it is necessary - A, -AN, -THE.

1. ____ Thames is ___ short river. 2. ___ Russia is washed by ____Arctic Ocean. In north. 3. Kiev is to ____ south of ___ Moscow. 4. ___ Europe is continent. 5. ___ Moscow is ___ Capital of ___ Russia.

IV. Test

1. Сұраққа жауап беріңіз: What is the national flower of Kazakhstan?

A) daisy B) tulip C) snowdrop D) rose E) dandelion

2.Мәтінді оқып, қандай жануар туралы айтылғанын анықта:

It’s a wild animal. It lives mainly in the forest. It’s quick. It’s grey and sometimes brown. It eats other animals. It has long legs and sharp teeth.

A) bear B) wolf C) lion D) tiger E) dog

3.Көпше түрдегі жазылған сөзді таңда:

A) address B) dress C) wolves D) monkey E) rose

4. “ postman” сөзінің көпше түрін таңда:

A) postmans B) postsman C) postmen D) postmens E) postsmens

5. Дұрыс нұсқаны танда:

There are a lot of ___ on the farm.

A) goose B) gooses C) geese D) geeses E) geeseses

6. What is the official name of the country whose language you study?

a) Great Britain b) England c) the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

7. What is the capital of Wales?

a) Edinburgh b) Cardiff c) Belfast

8. What is the capital of Northern Ireland?

a) Cardiff b) Belfast c) London

9. London is located on the river ….

a) Avon b) Thames c) Serpentine

10. What is the emblem of Scotland?

a) a daffodil b) a shamrock c) a thistle

11. Kazakhstan is situated in the …

a). Central Asia b). America c). Russia

12. The population of Kazakhstan is:

a). 140 mln. People b). 15 mln. People c). 16 mln. people

13. The head of the state is:

a). king b). president c). minister

14. ….is the official language of the republic

a). Russian b). Kazakh c). English

15. The capital of Kazakhstan is:

a). Astana b). Almaty c). Karaganda


II variant

  1. Vocabulary exercise.

1-10. Fill in the chart. (Not less than 10)

Plant and trees

Animals

Fish and reptiles

Birds

Domestic animals







II. Directions:

Fill in the name of the animal which lives in this place: an eagle, a dog, a cow, a crocodile, a penguin, a whale, a fox, a monkey

.. lives in the mountains

... lives in the ocean

...lives in the jungle

…… lives on the iceberg

III. Grammar exercise: put where it is necessary - A, -AN, -THE.

1. Is ___ Asia ____ island or ____ continent? 2. ___ Black Sea is in ___ south of our country. 3. ___ White Sea is in ___ north of our country. 4. This is ___ map of ___ world. Can you read ___ map? 5. ___ Europe & America are separated by ___ Atlantic Ocean.

IV. Test

1. Сұраққа жауап беріңіз: What is the national flower of England?

A) tulip B) daisy C) dandelion D) rose E) snowdrop

2. Мәтінді оқып, қандай жануар туралы айтылғанын анықта:

It’s the tallest animal. The head of this animal is about 18 feet above the ground. It can eat leaves from

the trees. It leaves mostly in Africa.

A) monkey B) rhino C) giraffe D) tiger E) lion

3. “ daisy” сөзінің көпше түрін таңда:

A) daisys B) daisies C) daiseis D) daiseises E) daisyse

4. Көпше түрде ерекше жасалат сөзді танда:

А) whales B) oxen C) foxes D) birches E) friends

5. Дұрыс нұсқаны танда: I saw a lot of ___ in the zoo yesterday.

A) monkey B) monkeys C) monkeyses D) monkies E) monkes

6.Дұрыс нұсқаны табыңыз: Kazakhstan borders:

a). Ukraine b).Russian Federation c). England

7. The colors of flag of Kazakhstan are:

a). Blue and white b). Blue and red c). Blue and yellow

8. Astana became the capital in:

a). 1988 b), 2010 c). 1997

9. The symbol of Kazakhstan is:

a). Snow leopard b). Eagle c). Crocodile

10. …is the national money.

a). Ruble b). Tenge c). Dollar

11. How many countries does the United Kingdom consist of?

a) four b) three c) two

12. What is the capital of Scotland?

a) Manchester b) Edinburgh c) Cardiff

13. London is the capital of ….. .

a) the USA b) Great Britain. c) France

14. What is the name of the British national flag?

a) the Union Jack b) the United Jack c) the Union John

15. What is the capital of England?

a) Cardiff b) Belfast c) London



Общая информация

Номер материала: ДВ-181400

Похожие материалы