Инфоурок / Математика / Презентации / Алгебра пәнінен презентация. Тақырыбы: "Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау" 7 сынып

Алгебра пәнінен презентация. Тақырыбы: "Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау" 7 сынып

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А”...
Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары...
Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру,...
1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелер...
№1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі
№2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі
№3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі
№4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтінд...
№5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі
№6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі
№7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі
Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b (...
I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II
№1.Есептеңдер.
№2.Есептеңдер.
№3.Есептеңдер.
№4.Көпмүше түрінде келтір.
Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) К...
Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мә...
Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жікте...
Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) –...
 Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5...
Тест жауаптары 1. Б				 1.В		 2. В 					2.В 3. В					3.В 4. В					4.В 5. В...
 Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену
26 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А”
Описание слайда:

Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А” Пән мұғалімі: Аитеева А.А. 2015-2016 оқу жылы

№ слайда 2 Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары
Описание слайда:

Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары: Білімділік: Оқушылардың бірмүше, бірмүшенің стандарт түрі, көпмүше және оларға амалдар қолдану, көпмүшені көбейткіштерге жіктеу жөнінде алған білімдерін тереңдету. Дамытушылық: Ой - өрісін дамыту, ойлау қабілетін арттыру, теориялық білімін практикада қолдан білу дағдысын қалыптастыру. Тәрбиелік: Шапшаңдыққа, ізденімпаздыққа, тиянақтылыққа, ұқыптылыққа баулу, ұжымдық ауызбіршілікке тәрбиелеу. Сабақтың түрі: Қайталау, Бекіту сабағы. Сабақтың әдісі: Топпен жұмыс, өз бетінше жұмыс Сабақтың көрнекілігі: Интерактивті тақта, тест тапсырмалары салынған слайдтар,компьютер,үлестірмелі топтамалар.

№ слайда 3 Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру,
Описание слайда:

Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру, үш топқа бөліп отырғызу, назарын сабаққа аудару, сабақтың мақсат, міндеттерін еске түсіндіру. ІІ. Үй тапсырмасын тексеру. ІІІ. Өткенге шолу. ІҮ. Ойлан тап (ауызша есептеу) ІІІ. Бекіту сабақ. ІV. Қорытынды: Бағалау. Үйге тапсырма беру.

№ слайда 4 1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелер
Описание слайда:

1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелерінің көбейтіндісі бірмүше деп аталады 2. Ұқсас мүшелер дегеніміз не? Ортақ әріпті бөлігі бар және бір-бірінен айырмашылығы тек қана коэффицентте болатын бірмүшелер ұқсас бірмүшелер деп аталады 3. Бірмүшеге мысалдар келтіріндер 4. Көпмүше деп нені айтамыз? Бірнеше мүшелердің алгебралық қосындысын көпмүше деп айтамыз 5. Көпмүшені біріктіру денеіміз не? Көпмүшелерді қосу арқылы оның барлық мүшелерін өз таңбаларымен тізбектеп жазып, ұқсас мүшелерді біріктіру 6. Көпмүшені бірмүшеге көбейту денеіміз не? Көпмүшені бірмүшеге көбейту үшін бірмүшені көпмүшенің әрбір мүшесіне көбейтіп, шыққан көбейтінділерді қосу керек 7. Көпмүшені көпмүшеге көбейту деген не? Көпмүшені көпмүшеге көбейту үшін бір көпмүшенің әрбір мүшесін екінші көпмүшенің әрбір мүшесіне көбейтіп шыққан көбейтіндіні қосу керек 8. Көпмүшені бірмүшеге бөлу дегеніміз не? Көпмүшені бірмүшеге бөлу үшін көпмүшенің әрбір мүшесін берілген бірмүшеге бөліп шыққан нәтижелерді қосу керек Өткенге шолу

№ слайда 5 №1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі
Описание слайда:

№1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі

№ слайда 6 №2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі
Описание слайда:

№2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі

№ слайда 7 №3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі
Описание слайда:

№3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі

№ слайда 8 №4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтінд
Описание слайда:

№4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтіндісі

№ слайда 9 №5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі
Описание слайда:

№5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі

№ слайда 10 №6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі
Описание слайда:

№6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі

№ слайда 11 №7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі
Описание слайда:

№7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі

№ слайда 12 Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b (
Описание слайда:

Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b ( 2c + d 2+ e)= =2ac + ad 2+ ae - 2bc - bd 2 - be І ІІ

№ слайда 13 I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II
Описание слайда:

I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II

№ слайда 14 №1.Есептеңдер.
Описание слайда:

№1.Есептеңдер.

№ слайда 15 №2.Есептеңдер.
Описание слайда:

№2.Есептеңдер.

№ слайда 16 №3.Есептеңдер.
Описание слайда:

№3.Есептеңдер.

№ слайда 17 №4.Көпмүше түрінде келтір.
Описание слайда:

№4.Көпмүше түрінде келтір.

№ слайда 18
Описание слайда:

№ слайда 19 Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) К
Описание слайда:

Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) Көпмүшелерді көбейту: Көпмүшелерді бөлу: : (3х) + : 6) Көпмүшенің мәнін табу: , мұндағы х = 2 ІІ. Топ.

№ слайда 20 Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мә
Описание слайда:

Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мәнін табу: , мұндағы х = , у = -1 , z = 4 Бөлуді орындау: : Теңдіктегі * орнына дұрыс теңдік шығу үшін, бірмүшені жазу: І. Топ.

№ слайда 21 Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жікте
Описание слайда:

Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жіктеу: + 7у – 45у – 15 Тиімді тәсілмен шешу: 0,7 ∙ 2,7 – 1,4 ∙ 0,7 + 0,3 ∙ 2,7 – 1,4 ∙ 0,3 5) Көпмүшені бірмүшеге бөлу: : ІІІ. Топ.

№ слайда 22 Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) –
Описание слайда:

Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) – 7ху; 4) – 7. А. 1 и 2. Б. 1 и 3. В. 1 и 2, 3 и 4. Вариант 2 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 5ху; 2) – 9; 3) 5ас; 4) – 9ху. А. 1 и 3. Б. 1 и 3, 2 и 4. В. 1 и 4.   Вариант 1 2. Өрнектердің қайсысы көпмүшелік болады? 1) 5х + у3; 2) 5ху3; 3) 5 + х + у3. А. 3. Б. 2. В. 1 и 3.   Вариант 2 2. Өрнектердің қайсысы көпмүшелік болады? 1) 4 + 3у – у2; 2) х2; 3) 7 – х; 4) а + с. А. 2 и 3. Б. 1 и 3. В. 1, 3 и 4.   Вариант 1 3. Өрнекті ықшамдаңыз: (а2  а3)3. А. а8. Б. а18. В. а15.   Вариант 2 3. Өрнекті ықшамдаңыз: а3  (3а3)2. А. 9а8. Б. 6а9. В. 9а9.

№ слайда 23  Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5
Описание слайда:

 Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5 + х3  х4. А. 4х3  2 – 6х5 + х7. Б. 8х3 – 6х5 + х12. В. х7 – 6х5 + 8х3.  Вариант 2 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз : 6  а  а  а  а  1,5 + 0,4  а3  5 – а6  а3. А. 9а4 + 2а3 – а18. Б. – а9 + 9а4 + 20а3. В. – а9 + 9а4 + 2а3. Вариант 1 5. Ықшамдаңыз: (9а – 2b) – (5а – 3b). А. 4а + 5b. Б. 4а + b. В. 9аb. Вариант 2 5. Ықшамдаңыз : (7х – 3у) – (8у – 6х). А. х – 11у. Б. 13х – 11у. В. х + 5у. Вариант 1 6. Өрнекті көпмүше түрінде жаз. 2а(а2 + а + 1)? А. 2а3 + а + 1. Б. 2а3 + 2а2 + 2а. В. 2а3 + 2а + 2.   Вариант 2 6. Өрнекті көпмүше түрінде жаз. 0,5х4(6х5 + х3 – 3)?   А. 3х9 + х7 – 1,5х4; Б. 3х9 + 0,5х7 – 1,5х4; В. 3х9 + х3 – 3.  

№ слайда 24 Тест жауаптары 1. Б				 1.В		 2. В 					2.В 3. В					3.В 4. В					4.В 5. В
Описание слайда:

Тест жауаптары 1. Б 1.В 2. В 2.В 3. В 3.В 4. В 4.В 5. В 5.А 6. Б 6.Б

№ слайда 25  Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену
Описание слайда:

Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену

№ слайда 26
Описание слайда:

Общая информация

Номер материала: ДВ-296076

Похожие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Табличный процессор MS Excel в профессиональной деятельности учителя математики»
Курс повышения квалификации «Внедрение системы компьютерной математики в процесс обучения математике в старших классах в рамках реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Педагогическое проектирование как средство оптимизации труда учителя математики в условиях ФГОС второго поколения»
Курс профессиональной переподготовки «Математика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Изучение вероятностно-стохастической линии в школьном курсе математики в условиях перехода к новым образовательным стандартам»
Курс профессиональной переподготовки «Экономика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания основ финансовой грамотности в общеобразовательной школе»
Курс повышения квалификации «Особенности подготовки к сдаче ОГЭ по математике в условиях реализации ФГОС ООО»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика обучения информатике в начальной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Математика и информатика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Инженерная графика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Развитие элементарных математических представлений у детей дошкольного возраста»
Курс повышения квалификации «Методика преподавания курса «Шахматы» в общеобразовательных организациях в рамках ФГОС НОО»
Курс повышения квалификации «Методика обучения математике в основной и средней школе в условиях реализации ФГОС ОО»
Курс профессиональной переподготовки «Черчение: теория и методика преподавания в образовательной организации»