Инфоурок / Математика / Тесты / Арифметикалық прогрессия тақырыбына тест
Обращаем Ваше внимание, что в соответствии с Федеральным законом N 273-ФЗ «Об образовании в Российской Федерации» в организациях, осуществляющих образовательную деятельность, организовывается обучение и воспитание обучающихся с ОВЗ как совместно с другими обучающимися, так и в отдельных классах или группах.

Педагогическая деятельность в соответствии с новым ФГОС требует от учителя наличия системы специальных знаний в области анатомии, физиологии, специальной психологии, дефектологии и социальной работы.

Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 40% по курсу повышения квалификации "Организация работы с обучающимися с ограниченными возможностями здоровья (ОВЗ)" (72 часа). По окончании курса Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Автор курса: Логинова Наталья Геннадьевна, кандидат педагогических наук, учитель высшей категории. Начало обучения новой группы: 27 сентября.

Подать заявку на этот курс    Смотреть список всех 216 курсов со скидкой 40%

Арифметикалық прогрессия тақырыбына тест

библиотека
материалов

Арифметикалық прогрессия

9 сынып


Арифметикалық прогрессияда а1= 2, d = 5 болса, оның алғашқы бес мүшесін табыңыз:

A) 2; 7; 12; 17; 22

B) 5; 10; 15; 20; 25

C) 1; 6; 11; 16; 21

D) 0; 5; 10; 15; 20

E) 3; 8; 13; 18; 23

{Правильный ответ}= А


Арифметикалық прогрессияда а1 = -3, d = -2 болса, оның сегізінші мүшесін табыңыз:

A) -15

B) -16

C) -17

D) -20

E) -18

{Правильный ответ}= С


Арифметикалық прогрессияда а4 = 4, d = -3 болса, оның он бірінші мүшесін табыңыз:

A) -19

B) -20

C) -16

D) -18

E) -17

{Правильный ответ}= Е


Арифметикалық прогрессияда d = 1,5, а9 = 12 болса, оның бірінші мүшесін табыңыз:

A) 24

B) 4

C) 1

D) 0

E) 10

{Правильный ответ}= Д


21, 18, 15… арифметикалық прогрессиясының сегізінші мүшесін табыңыз:

A) 1

B) 3

C) 0

D) -3

E) 2

{Правильный ответ}= С


8; 6,5; 5… арифметикалық прогрессиясының жетінші мүшесін табыңыз:

A) 2

B) 1,5

C) 0

D) 1

E) -1

{Правильный ответ}= Е


егер а7 = -5, а32 = 70 тең болса, а1және d мәндері

A) -21; 3

B) - 23; 3

C) 23; 2

D) -21; 2

E) 23; 3

{Правильный ответ}= В


Барлық екі таңбалы сандар қосындысы

A) 4805

B) 4850

C) 4905

D) 4950

E) 5050

{Правильный ответ}= С


Барлық 2-ден 98 санына дейінгі натураль сандарының қосындысы

A) 4850

B) 4750

C) 4950

D) 4805

E) 4705

{Правильный ответ}= А


7 -ге қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 9

B) 10

C) 13

D) 12

E) 11

{Правильный ответ}= С


6-ға қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 14

B) 13

C) 16

D) 15

E) 12

{Правильный ответ}= Д


а2 + а9= 20 арифметикалық прогрессиясының а5= 9 тең болса, алғашқы он мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 100

B) 101

C) 90

D) 99

E) 110

{Правильный ответ}= А


Егер а6+ а9+ а12 + а15 = 20 болса, арифметикалық прогрессиясының алғашқы жиырмасыншы мүшесінің қосындысын табыңыз.

A) 10

B) 20

C) 50

D) 100

E) 110

{Правильный ответ}= Д


Егер S4 = -28, S6 = 58 тең болса, S16 мәні

A) S16 =1480

B) S16 = 1588

C) S16 = 1688

D) S16 = 1489

E) S16 = 1488

{Правильный ответ}= Е


Егер а5=8,7 және а8=12,3 болса, d және а1-ді табыңыз:

A) d=1,6, a1=2,3

B) d=3,6, a1= –5,7

C) d=1,2, a1=3,9

D) d=1,4, a1=3,1

E) d=1,3, a1=2,9

{Правильный ответ}=C


Арифметикалық прогрессияда а3=7,5 , а7=14,3 болса, d мен а1-ді мүшесін табыңыз:


A) d=6,8, a1= –6,1

B) d=3,4, a1=0,7

C) d=1,7, a1=4,1

D) d=1,4, a1=4,7

E) d=1,6, a1=4,7

{Правильный ответ}=C


Арифметикалық прогрессияда а1= –7,3 және а2= –6,4 болса, 26 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=39

B) n=38

C) n=27

D) n=28

E) n=30

{Правильный ответ}=B


Арифметикалық прогрессияда а1= –5,6 және а2= –4,8 болса, 16 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=14

B) n=27

C) n=13

D) n=28

E) n=30

{Правильный ответ}=D


Арифметикалық прогрессияда а1=3, d=2 болса, оның алғашқы бес мүшесін көрсетіңіз.

A) 4, 5, 7, 9, 11

B) 3, 5, 7, 9, 11

C) 3, 6, 7, 9, 11

D) 3, 6, 8, 9, 11

E) 3, 5, 7, 9, 12

{Правильный ответ}=В


Арифметикалық прогрессияда а1=1, d=3 болса, оның жетінші мүшесін табыңыз:

A) 9

B) 29

C) 39

D) 19

E) 49

{Правильный ответ}=D


Арифметикалық прогрессияда а1=2, d=5 болса, оның алтыншы мүшесін табыңыз.

A) 17

B) 27

C) 20

D) 37

E) 47

{Правильный ответ}=В


аn=6n+2 тізбектің алғашқы он алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 864

B) 848

C) 792

D) 716

E) 784

{Правильный ответ}=B


an=4n+9 тізбегінің алғашқы он сегіз мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 732

B) 846

C) 768

D) 934

E) 874

{Правильный ответ}=В


Общая информация

Номер материала: ДВ-355032

Похожие материалы