Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Ашық сабақ "6-ға көбейту және бөлу кестесі" 3-сыныпқа арналған

Ашық сабақ "6-ға көбейту және бөлу кестесі" 3-сыныпқа арналған


  • Начальные классы

Название документа 6-ға көбейту және бөлу кестесі.docx

Поделитесь материалом с коллегами:

Күні

12.11.2015 жыл

3-сынып

Сабақ тақырыбы:

6-ға көбейту және бөлу кестесі

Сілтеме

3-сынып "Математика" оқулығы

Мақсаты:

6-ға көбейту және бөлу кестесі туралы түсінік қалыптастыру.

Күтілетін нәтиже:

А. 6-ға көбейту және бөлу кестесін біліп түсінеді.

В. 6-ға көбейту және бөлу кестесін пайдалана отырып, ауызша есептеу дағдылары дамиды.

С. 6-ға көбейту және бөлу кестесіне байланысты теңдеулер мен есептерді шешіп, қорытынды жасай алады,

Уақыты

Сабақ

кезеңдері

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының

іс-әрекеті

І. Кіріспе

2 минут




ІІ. Тұсаукесер

5 минут






3 минут




ІІІ.

Негізгі бөлім

10 минут
















3 минут






5 минут









10 минут

















ІҮ. Қорытынды

3 минут






2 минут







2 минут




Ынтымақтастық атмосферасын қалыптастыру

Сыныпты өрнектер арқылы топқа бөлу.




"Стикердегі сауал" арқылы өткенді еске түсіру

- Балалар, санның бөлігі туралы не айтуға болады?






- Балалар, бүгін 6-ға көбейту және бөлу кестесімен танысамыз.


Топтық жұмыс

Әр топқа 6-ға көбейту және бөлу кестесін флипчартқа құрып жазу тапсырылады.

1-топ: 6-ға көбейту кестесін құрады.

6*6=6+6+6+6+6+6=36

6*7=6+6+6+6+6+6+6=42 7*6=6*7 7*6=42

6*8=6+6+6+6+6+6+6+6=48 8*6=6*8 8*6=48

6*9=6+6+6+6+6+6+6+6+6=54 9*6=6*9 9*6=54


2-топ: 6-ға бөлу кестесін құрады.

: 6 36:6=6, себебі 6*6=36 36:6=6

42:6=7, себебі 7*6=42 42:6=7

12 ? 48:6=8, себебі 8*6=48 48:6=8

54:6=9, себебі 9*6=54 54:6=9

* 6

Топтық жұмысты "Бағдаршам" арқылы бағалау ұсынылады.


Жұптық жұмыс

Топ ішінде жұптаса отырып, оқулықтың 87-бетіндегі №4 тапсырманы орындау ұсынылады. Бір-бірлерінің дәптерлерін алмастырып, орындалған тапсырманы тексеру қажет.


Жеке жұмыс

5 тапсырманы өз беттерімен орындау ұсынылады.

720+230 (48-39)*6 1*6 2*6+27

500-260 (19+17):6 36:6 6:6+99

504+125 24:(3*2) 6:1 42:6*3





Кеңейтілген тапсырма

1. Семантикалық картамен жұмыс.

Әр топ мүшелеріне семантикалық карта беріліп, онымен жұмыстанады.



Дұрыс жауап

Теңдеулер

54-х=17+25

х:5=26+14

4*х=52-16

1

9



+

2

42

+



3

40


+



2. Мәтінді есептерді шешу.

а) Шешуі: 6*8-19=29 (ертегі)

Жауабы: Марат тағы 29 ертегі көруі керек.

ә) Шешуі: 6*8+2=50 (компьютер)

Жауабы: Мектепке барлығы 50 компьютер әкелінді.



"Кубизм" әдісі

Кубиктегі өрнектерді шешу ұсынылады.






Рефлексия

Смайликтер арқылы өз-өздерін бағалау.






Үй тапсырмасы

88-бет, № 9

Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!!!

Оқушылар топқа бөлініп, топтың ережесін еске түсіреді.


Оқушылар стикерлерде жазылған сұрақтарға жауап беріп, өткенді еске түсіреді.


Жаңа сабақтың тақырыбы мен мақсатын түсінеді.

 

Әр топтасып 6-ға көбейту және бөлу кестесін құрып, қалай құрылғанын түсіндіреді.


Өзара топтар

бір-бірлерін "Бағдаршам"

арқылы бағалайды.









Мазмұнды есептің шешуі мен жауабын жазады. Бір-бірлерін тексереді.


Есептерді өз беттерімен орындап, жеке-жеке оқиды және "Бас бармақ" арқылы өз-өздерін бағалайды.




Тапсырманы орындап, топтар оқиды. Әр топ

бір-бірлерін "Сэндвич" арқылы бағалайды.












6-ға көбейту және бөлу кестелерін пайдаланып, өрнектердің нәтижесін айтады.



Бүгінгі сабақ бойынша өз-өздерін смайликтердің көңіл күйлерімен көрсетеді.


Үйге тапсырма алады.






.








Автор
Дата добавления 17.05.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров56
Номер материала ДБ-086124
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх