Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Конспекты / Ашық сабақ. Математика 2класс

Ашық сабақ. Математика 2класс



Осталось всего 4 дня приёма заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)


  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Ұзындық және оның өлшем бірліктері

Жарияланды 31-03-2013, 14:44 Категориясы: Бастауыш сынып 

Сабақтың тақырыбы: Ұзындық және оның өлшем бірліктері
Сабақтың мақсаты:
І Білімділігі: Оқушылардың білім – білік дағдыларын қалыптастыра отырып, ұзындық жаңа өлшем бірліктері – километрмен таныстыру, массаның өлшем бірліктерінің арасындағы қатынасты қойып беру және ұзындық өлшем бірліктерінің кестесін құрастыру, атаулы сандармен есептеуді орындау дағдыларын дамыту.
ІІ Дамытушылығы: Оқушылардың ынта – жігерін, алғырттылығы мен шапшаңдығын, танымдылық дағдыларын арттыра отырып, шығармашылыққа жетелеу.
ІІІ Тәрбиелігі: Оқушыларды тазалыққа, адамгершілік қасиеттерге, ұжымшылдыққа, тазалыққа, ұқыптылыққа, жауапкершілікке тәрбиелей отырып, білімпаздыққа жетелеу.
Сабақтың түрі: Жаңа сабақ.
Сабақтың әдіс - тәсілдері: Сұрақ - жауап, әңгімелеу, түсіндіру, баяндау, талдау - жинақтау, пікір – талас.
Көрнекілігі: Кестелер, карточкалар, плакаттар және т. б.
Пәнаралық байланыс: Дүниетану, еңбекке баулу.

Сабақтың барысы:
І. Ұйымдастыру кезеңі:
1. Сәлемдесу.
2. Қазақстан Республикасының Мемлекеттік Әнұранын орындау.
3. Оқушыларды тексеру, сабаққа келмеу себебін анықтау. Жұмыстың жүргізілу түріне қарай топтастырып отырғызу.
4. Оқушылардың көңілін, назарын, сабаққа бейімдеу, ыңғайлау.
5. Ойға шақыру. (Психологиялық даярлық жүргізу).

ІІ. Өткен материалды еске түсіру/ Жалпылау:
1. Үй тапсырмасын сұрау, тексеру.
2. Оқушылардың өткен сабақты қаншалықты меңгергенін, түсінгенін байқау, анықтау.
3. Оқушының сөйлеу қабілетін, сөйлеу тілін сөздік қорын байқау.
4. Неге көңіл аудару қажеттілігін анықтау, ескеру. Жан - жақты тексеру.

ІІІ. Жаңа сабақ:
Сабақтың тақырыбы: Ұзындық және оның өлшем бірліктері.
№1. Сандарды оқы. Топпен жұмыс.
№2. Өлшем бірліктерді өрнектеу.
№ 3. Көрсетілген өлшем бірліктерін өрнекте.
604 кг, 1 604 кг, 12 604 кг, 5 907 кг.
№4. Есепті шығару.
1 – тәсіл:
1) 420: 20=21 - күні
2) 340: 20= 17 2 - күні
3) 21+17 =38 - барлығы
4) 420: 20+340: 20= 38 ж.
2 - тәсіл:
1) 420+340= 760 – барлық жиналғаны
2) 760: 20= 38 – барлығы
3) (420+340): 20=38

IV Сергіту сәті:
Таң әлі атқан жоқ,
Маңай әлі қараңғы.
Әтеш ерте оянып,
Жан - жағына қарады.
Шынықтарын қағады.
Ку - ка - ре - ку, тұр – тұрлап,
Оятады баланы!
№5.
1) 36∙8=288 – барлығы
2) 288. 3= 92 - балалардікі
3) 288 - 96 = 192 - үлкендердікі

V. Сабақты пысықтау:
№6. Өздік жұмыс.
№7. Өздік жұмыс.
- Бүгінгі сабақта не өтілді?
- Сабақ несімен ұнады?
VII. Үй жұмысы: №8 есеп. «Ұзындық өлшемі» тақырыбына зерттеу жүргізу.
VIII. Бағалау: Сабаққа белсене қатысқан оқушыларды топпен мадақтап, жеткен жетістіктерін айта отырып білімдерін бағалау.





57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Краткое описание документа:

Сабақтың тақырыбы: Ұзындық және оның бірліктері.
Мақсаты 1.Ұзындықтың жаңа бірлігі жайында түсінік беру жіне оның метр, дециметр, сантиметрмен ара қатынасын тағайындау,: әр түрлі бірліктердің қолданылуын өмірден алынған мысалдарға сүйеніп түсіндіру:екі амалмен шығарылатын есептерді пысықтай түсу.

Сабақтың барысы:
1. Ұйымдастыру кезеңі.

2.Өткенді тиянақтау.
М а т е м а т и к а
- Қандай сөз шықты?
- Балалар, қазақ халқы бұрын математика ғылымын білген бе?

- Сендерге бұған дейін таныс ұзындық өлшемдері см, дм, м. Біз екі ауылдың немесе екі қаланың арасының ұзындықтарын табу үшін бұған дейінгі таныс өлшем бірліктерінің ең үлкені метр тиімді ме? Демек, ұзындықты өлшеудің метрден үлкен бірлігі қажет. Ондай өлшем бірлік бар. Ол- километр. Ал, ертеде адамның айқайлаған даусы естілген қашықты «шақырым» деп белгіленген.
1 шақырым- 1 км.
Оқулықпен жұмыс.
№ 1. Суретпен жұмыс.
№2. Нүктелердің орнына сәйкес ұзындық бірлігін қойып, сөйлемдерді оқу.
-Біз қазір «Бәйге » ойынын ойнаймыз.
600см=60 дм 37см = 3дм7см
6000см=– 600дм 49дм =4м9дм
600дм =610м 589м =5м8дм9см
№4 Есепті оқу, талдау.
Каспиде- 97 Табан балық – 38см
Аралда- ? 47 кем Аққайран- ? 32см ұзын
Балқашта- 17 түрі кем Ақмарқа-? 10см ұзын
Шешуі: 97-47=50 Шешуі: 38+32 = 80см
50-17 =33 Жауабы: Ақмарқаның ұзындығы 80см
2) 97-47 -17 = 33
Жауабы: Балқаш көлінде 33 түрлі балық бар.
Есептерді салыстырыңдар, не байқадыңдар?
№5 Суретте барлығы неше кәмпит бар? Соны қосынды түрінде жазыңдар.
Шешуі:8+8=16(к)
Жауабы: Барлығы 16 кәмпит бар.
Осы кәмпиттерді екі ыдысқа неше кәмпиттен бөліп салынған? Сол кәмпиттерді неше ыдысқа екі- екіден бөліп салуға болады?
16-2-2-2-2-2-2-2-2=0
Шығармашылық тапсырма:
12 орындықты бөлменің екі қабырғасына 4-тен , ал бір қабырғасына 6-орындықтан орналастыр.
Қорытынды:
Балалар, бүгінгі сабақта не оқып, не үйрендік?
Мұнда берілген тапсырмаларды дұрыс орындасаңдар , осы тапсырманың артынан аңыз оқи аласыңдар.
1дм =... см 1м - ... дм =... см 1км = ... м

Үйге тапсырма:№3 есеп
Бағалау.

Автор
Дата добавления 12.05.2015
Раздел Математика
Подраздел Конспекты
Просмотров462
Номер материала 275719
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх