Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Ашық сабақ жоспары "Жылдамдықты табуға берілген есептер"

Ашық сабақ жоспары "Жылдамдықты табуға берілген есептер"

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

Сабақтың тақырыбы: Жылдамдықты табуға берілген есептер.

Сабақтың мақсаты:1. Жылдамдықты табуға берілген есептерді шығара

білуге үйрету, есепке сәйкес сызба сала білу,

формуланы жатқа білу.

2. Оқушылардың ой-өрісін, ойлау қабілетін,математика

лық тілін дамыту, пәнге деген қызығушылығын

арттыру.

3. Мақсатына жетуге ұмтылдыру, ұқыптылыққа, тапқыр

лыққа, ізденімпаздыққа, өздігінен жұмыс істеуге тәр-

биелеу.

Сабақтың көрнекілігі:монеталар, қима қағаздар, қала аттары, ақша қағаздар

«Білім банкі» , «касса» жазулары, сызбалар, формула

жазылған плакаттар, слайдтар.

Сабақтың түрі: «Капитал» ойыны.

Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру бөлімі.

- Оқушылармен амандасу, оқу-құралдарын, сабаққа дайындығын тексеру, зейінін сабаққа аударту.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

  • 6 есепті тексеру. Сәйкес жылдамдықты табу. Қашықтықты табуға құрастырған есептерін оқыту.

  • Жаңа сабақпен байланыстыру. Сұрақтар қою:

  • Қашықтық дегеніміз не?

  • Жылдамдық дегеніміз не?

  • Уақыт дегеніміз не?

  • Олардың белгіленуі, қашықтықтың формуласы.

  • Шапшаңдығымызды тексеріп көрейік.

  • 24000/4 , 5600/7 , 81000/900 , 6000*6 , 300*300, 4000*8 ,6000*7 т.б.

ІІІ. Жаңа сабақ.

  • Бүгінгі сабағымызда «Капитал» ойынын ойнаймыз.

  • Банк дегеніміз не?

  • Қор жинау дегеніміз не?

  • Бүгін «Білім банкіне» қор жинаймыз. Мен – банк президентімін. Ал, сендер салымшысыңдар. Білімдерің арқылы монета жинап, банкке саласыңдар. Әр дұрыс жауапқа бір монета беріледі. Ең төменгі салы – 3 монета. Әрқайсыларыңа 6 монетадан беріледі.

  • Қазір сұрақтарыма дұрыс жауап берген оқушыға кредитке 2 монета беремін.

  • Қашықтықты табуды білеміз. Осы формула арқылы жылдамдықты табуға бола ма?( №1 есептегі сызбаны пайдаланып, жылдамдықты оқушылардың өздеріне тапқызу).

  • 1 есеп.

  • Шарты: S=320км Ш: V=S/t

  • t=4 сағ. V= 320/4= 80(км/сағ)

  • V=? Ж: V=80км/сағ.

ІV. Оқулықпен жұмыс.

  • Білім банкінен кім «Үлгілі депозит» ашып алады.(карточка беріп, №2,№3 есептерді тақтаға түсіндіре отырып шығарады.)

  • 2 есеп.Шарты: S= 520м Ш: 520м/8мин=65м/мин.

t=8мин Ж: V=65м/мин.

V=?м/мин

  • 3 есеп.

  • а)Шарты: S=1800м Ш: V= 1800м/30мин= 60м/мин.

t=30 мин Ж: V=60 м/мин7

V=?

  • ә) Шарты: S= 200км Ш: V=200км/4сағ=50 км/сағ.

t=4сағ V=50км/сағ.

V=? км/сағ

  • Б) Шарты: S= 120 км Ш: V=120км/2сағ= 60 км/сағ.

t= 2сағ Ж: V=60 км/сағ.

V=?

- Банк жүйесі деген ұғым бар. Ол қала ,аудандарда банк бөлімшелері жұмыс істейді дегені. « Білім банкінің» бөлімшелерінің қайда жұмыс істейтінін білу үшін мына сандарды разрядтық қосылғыштарға жіктеу керек.(№5 есеп)

  • 8951 – Ақтау, 7410 – Жаңаөзен, 73054 – Бейнеу, 100612 – Шетпе, 875183 – Жетібай.

V. Сергіту сәті.№8 есеп логикалық есеп.

Үш дос – Алмас, Қанат және Серіктің әрқайсысының сұр, қара және сары мысығы бар. Алмас пен Қанаттың мысықтарының түстері қара емес. Алмастың мысығының түсі сұр емес. Балалардың әрқайсысының мысығының түсін тап.


сұр

қара

Сары

Алмас

-

-

+

Қанат

+

-

-

Серік

-

+

-


  • Білім банкі Ақтау қаласындағы Дарын мектебіне 1ай оқуға грант беріп жатыр. Жазбаша дұрыс есептеген оқушыға монетаға қосып грант карточкасын беріп жатыр. (№7 есеп).

  • 5003 – 845 = 4158 80 000 – 24150 = 55850 150082 – 27563=122519

5000 – 153 = 4847 600 000 – 6 704 = 593 296 510082 – 53826=456256




VІ. Қорыту, бағалау , үй тапсырмасын беру.

  • Ал енді «Білім банкі» атынан «Озат тұтынушы» тақырыбында курсқа жіберіп жатыр. Сертификат беріледі.(№4 есепті ауызша орындап, жаңа сабақты түсінгендерін тексеру).


V

t

S

129км/сағ

5 cағ

645 км

700м/мин

60 мин

42000 м

900см/с

80 с

72000 см


  • Оқушылардың жинаған монетасын санау арқылы бағалау, « Ең үздік салымшы» депозитін ұсыну.

  • Үйге №6 ,№5(ә) есептері беріледі.

  • «Білім банкіне» келіп қор ашамыз десеңіз есік ашық . Сабақ аяқталды.































« Абай атындағы орта мектебі» ММ














Мектепішілік пәндік семинар.

Математика

Тақырыбы: Жылдамдықты табуға берілген

есептер.

4 «Б» сынып.









Сынып жетекшісі: Сейлханова А.





2011 – 2012 оқу жылы.

Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 03.01.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров318
Номер материала ДВ-302880
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх