Инфоурок / Другое / Тесты / ҰБТ-ға дайындық тест (9-11 класс)
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Законы экологии», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 21 ОКТЯБРЯ!

Конкурс "Законы экологии"

ҰБТ-ға дайындық тест (9-11 класс)

библиотека
материалов

11класқа ҰБТ дайындыққа арналған тест жұмысы І нұсқа .

1.Қай сөзде “o”әрпі ерекше оқылады.a) phone b) know c) sorry d )zero e) now

2.”ed”жалғауы қай сөзде ерекше оқылады a) finished b) worked c) asked d)wanted e) stopped

3Артиклдің дұрыс нұсқасы таңдаңыз:Mississipi is … longest river in the USA a) a b) the c) an d ) of e) no

4Ілік септігінің жалғауында тұрған сөзді табыңыз :.а) My mother’s sister is my aunt b) My brother gets up at 7 o’clock c) His sister’s an engineer d) He’s got a cat and a dog e) You’re my best friend

5. Реттік сан есімді табыңыз :a) Four b)Fourht c) The fourth d )Fourteen e )The fourty

6“clean” сөзінің антонимін табыңыз.a)tall, b) short c) dirty d) great e) fall

7.Сын есімнің дұрыс нұсқасы таңдаңыз:She is the … beautiful girl in our class. а)most b) more c)much d)some e) few

8Дұрыс жауапты таңдаңыз:. What does your mother do ?a) She is at home b).She lives in Aktay. .c) She likes music, d) She is a bank manager e) She is 45

9“Іздеумағынасындағы сөзді табыңыз:.a) To look at. b)to look for c) to look up d ) to look after e) to look out

10 Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз: They … good friends for many years.

a )was b) were c) been d) are е) am

11.Көрінбеу сөзінің дұрыс аудармасын таңдаңыз :a) keep away b)keep back c) keep off

d)keep inе) keep out

12.Модаль етістікті қойыңыз:If you have a toothacke you… should go to the dentist.

а) must b) should c) can d)have to e) does

13.Бұйрық райдағы сөйлем: a) Doesn’t close the door ? b) Why do you open the door ?

с) Do not open the door ? d )Not to open the door ! e) He opened the door.

14.There is \are құрылымының дұрыс нұсқасын табыңыз: … a sofa in the room a)Therе are

b) There c) Their d)There is e )There aren’t

15.Герундиймен сөйлемді табыңыз.а)She should stop working .b) She was talking to her.

с) Who were you talking to ? d)Where is she going to ? e )She is coming ,isn’t she ?

16.Артық сөзді табыңыз: a)country b) town c) sky d )village e)sity

17.Дұрыс демеулікті таңдаңыз:Give it me ! I want to look …it. a )for b) at c through d) up e) after

18.Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз:Ann… TV now a) has watching b) Has been watching с)watches d)whatching e) is whatching

19.Етістіктің шағына етісіне қарай сөйлемді толықтырыңыз:When we came he …already…

a )have \gone b) has \gone c) had \went d ) has \went e ) had \gone

20.Төлеу сөзге айналдырыңыз:He says :” I have lost my bag ”a). He says he had lost his bag .

b) He says he lost his bag. с) He says he would lost his bag. d) He says he will lost his bag

e)He says he has lost his bag . 21.Етістіктің дұрыс ырықсыз етіс формасын таңдаңыз: It must ( to fall ) a) fell b) fallen c)to fell d) be fallen е) were fall

22.Дұрыс есімшені табыңыз: А … house.a )destroy b) to destroyed c) to destroy d) to destroying e)destroyed

23. Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз:We were so angree … for the news a) hearing b) to hear с) to heard d) hear e)having hear

24.Дұрыс нұсқаны таңдаңыз: The London Royal Opera House is called…. а) Covent Garden

b)The National Theatre c) Old vic Theatre d )The Barbican e )Westminster Abbey

25.Қажетті нұсқаны табыңыз: Colin is English… surname is Brain.а)his b) our c)her d) its e )your




11класқа ҰБТ дайындыққа арналған тест жұмысы ІІ нұсқа .

1.ІІ типтік буындағы сөзді табыңыз:.a) phone b) know c)top d )hare e)spoon

2.thәріп тіркесі өзгеше оқылатын сөзді табыңыз: a) mother b) three c) those d) that e) these

3Артиклдің дұрыс нұсқасы таңдаңыз: … rain has stopped and … sun is shining.a) a\an b) the\a c)an\the d ) the\the e) --\the

4Зат есімнің жекеше түріндегі тәуелділік формасын табыңыз :.а)berry’s b)bikes’sc)boxes’ d)bridges’se) beaches

5. Реттік сан есімді табыңыз : a)one b)eleven c)the first d )five e )fifteen

6 “dirty” сөзінің антонимін табыңыз. a) clean b) short c)falld) great e) tall,

7 Сын есімнің дұрыс нұсқасы таңдаңыз:It is the…beautiful place in our village

а)most b) more c) much d)some e) few

8Дұрыс жауапты таңдаңыз:.There is … milk in the glass. a)a few b) any c) some d) many e) a

9“Қамқорлаумағынасындағы сөзді табыңыз:.a) to look at. b)to look for c) to look up

d )to look after e) to look out

10 Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз: We … playing computer games after school .a )was b) were c) been d) are е) am

11.Мақалды толықтырыңыз :Live and …a) love b) learn c)come d)thinkе) live

12.Модаль етістікті қойыңыз: You … to drive more carefully.

а) must b) should c) can d)have to e) does

13.Бұйрық райдағы сөйлем: a)Close the door ! b) Why do you open the door ?

с) Do not open the door ? d )Not to open the door please. e) He opened the door.

14.There is \are құрылымының дұрыс нұсқасын табыңыз: … a computer in the room

a)Therе are b) There c) Their d)There is e )There aren’t .

15.”To be going to do “тіркесімен сөйлемді толықтырыңыз: I...to invite him to the party..

а)is going.b)to be going с) are going d)am going e )were going

16.Артық сөзді табыңыз: a)cabbage b)melon c)juice d )carrot e)onion

17.Дұрыс демеулікті таңдаңыз:She spoke … my teacher after classes.a )with b) at c) for d)to e) on

18.Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз: Everyone … a computer in the car. a)has b) havingс) haved )will have e) had

19.Етістіктің шағына етісіне қарай сөйлемді толықтырыңыз: I…this book for two weeks but I haven’t finished it yet .a )have read b) has read c) read d ) am reading e ) have been reading

20.Төлеу сөзге айналдырыңыз:Ann said :” I was live in this house ”a).She said she lived in that house. b )She said she would live in that house .с)She said she was living in that house.. d)She said she is living in this house.e)She said she lives in this house.

21.Герундий ге тән қасиеттер: a)етістік пен сын есім b)сын есім мен үстеу c)зат есім мен етістік d) үстеу мен есімдік е) есімдік пен зат есім

22.Сөздің түрін анықтаңыз: Reading. a)Participle 2 b)Past Perfect c)Infinitive Active d)Gerund e)Continuous Infinitive .

23. Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз: When I entered the room she …dinner in the kitchen.

a)was cooking b)is cooking с)had cook d)cooked e )has cooked

24.Фразeологизмнің дұрыс нұсқасын таңдаңыз:.To be ready to… Аяғынан таусылу.а)sit b)get c)drop d)stand e )run

25.Future –in-the-Past –тағы етістік:. а)should be sleeping b)should be slept c)should sleep

d)should sleeping e )should slept .







Дұрыс жауаптар : І нұ сқа І I нұсқа

1.c 1.e

2.b 2. e

3.d 3.b

4.a 4. a

5.c 5. b

6.a 6. c

7.a 7. a

8.c 8.d

9.d 9.b

10.b 10.b

11.b 11.d

12.a 12.b

13.a 13.c

14.d 14.d

15.d 15.b

16.c 16.c

17.a 17.c

18.a 18.e

19.a 19.b

20.a 20.e

21.c 21.d

22.d 22.e

23.a 23.d

24.d 24.a

25.b 25.c








Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 25 октября. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru

Краткое описание документа:

Бисекенова Гулжанат Есендиярқызы жоғары білімді І санатты ағылшын тілі пәнінің мұғалімі.Еңбек өтілі 30 жыл .Өз пәнінен шәкірттерін меңгертуде «Оқушылардың қарым – қатынастық білігі  мен тілдік  білімін  дамыту»  деген проблемалық тақырыбы бойынша  жұмыстанып келеді. Мұғалімнің  мамандығы  бойынша  дайындығы жоғары, әр оқушының  танымдық әрекетін дамытып, іскерлігін  қалыптастыруда  сабақтарын  түрлендіріп  өткізуді өз тәжірибесіне  енгізген . Білім мазмұнын жүзеге асыру  мақсатында  педагогикалық  жаңа технология элементтерін,  СТО  технологиясы бойынша  сабақтар өткізіп,   оқушылардың  танымдық  қабілетін  шыңдауға жұмыстанады.Өз пәні бойынша электрондықты оқулықтарды қолдану арқылы оқушыларына  грамматикалық материалдарды меңгертеді.Мысалы “Pronouns”;”Vodal verbs”;”Conditional sentences”;”Present;Past Tences” т.б. грамматикалық материалдарды меңгеру электрондық оқулықтар арқылы жүзеге асырады.Тақырып бойынша грамматикалық материалды игергеннен кейін оқушыларға деңгейлік тапсырмалар,тест тапсырмалары беріліп,олардың білімдері сарапқа салынады.Мысалы жоғарғы класс оқушыларын ҰБТ- ге,ОБСЖ- ға даярлауда құрастырған тест жұмысында мұғалім оқушының төменгі класта меңгерген білімдерін ,есте сақтау қабілеттерін шыңдау, дамытуды мақсат еткен.Бұл төмендегі тапсырмалар арқылы көрсетілген: 1.Қай сөзде “o”әрпі ерекше оқылады.a) phone  b) know  c)  sorry    d )zero    e) now   2.”ed”жалғауы  қай сөзде ерекше оқылады   a) finished  b) worked  c) asked  d)wanted    e) stopped  3 .Артиклдің дұрыс нұсқасы таңдаңыз:Mississipi is … longest river in the USA   a)  a   b) the  c) an   d ) of  e) no  4.Ілік септігінің жалғауында тұрған сөзді табыңыз :.а) My mother’s sister is my aunt  b) My brother gets up at 7 o’clock  c) His sister’s an engineer  d) He’s got a cat and a dog   e) You’re my best friend

5. Реттік сан есімді табыңыз :a) Four  b)Fourht  c)  The fourth  d )Fourteen    e )The fourty

6.“clean” сөзінің антонимін табыңыз.a)tall,  b) short  c) dirty   d) great  e) fall

7.Сын есімнің дұрыс нұсқасы таңдаңыз:She  is the … beautiful girl in our  class.  а)most   b)  more  c)much  d)some  e) few . Сонымен қатар тестте «Бұйрық райдағы сөйлемдер; модальді етістіктер; Герундий;етістіктің шақ түрлері » не де тапсырмалар берілген.Және «етістіктің ырықсыз етіс формасы, төл сөзден төлеу сөзге айналдыру, сонымен бірге оқушының сөзді қаншалықты білетіндігін тексеруге арналған «аударма» жұмысыда қамтылған. Бұл тестте мынадай тапсырмалар арқылы берілгне: 11.Мақалды толықтырыңыз :Live and …a) love b) learn  c)come d)thinkе) live .12.Модаль етістікті қойыңыз: You … to drive more carefully. а)  must    b) should   c)  can   d)have to    e) does

13.Бұйрық райдағы сөйлем: a)Close the door !   b) Why do you open the door ?

с) Do not open the door ?  d )Not to open the door please.  e) He opened the door.

14.There is \are құрылымының дұрыс нұсқасын табыңыз:  … a computer  in the room  

a)Therе are    b) There    c) Their   d)There  is   e )There aren’t . 15.”To be going to do “тіркесімен сөйлемді толықтырыңыз:   I...to invite him to the party..а)is going.b)to be going с) are going  d)am going   e )were going .16.Артық сөзді табыңыз:  a)cabbage  b)melon   c)juice   d )carrot   e)onion.  17.Дұрыс демеулікті таңдаңыз:She spoke … my teacher after classes.a )with  b) at  c) for  d)to  e) on. 18.Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз: Everyone … a computer in the car. a)has   b) havingс) haved )will have   e) had .Мұндай тапсырмалар оқушының білімін зерделеуге, саралауға ,тексеруге,білмегенін ізденуіне мүмкіндік береді.

 

 

Общая информация

Номер материала: 457490

Похожие материалы