Инфоурок / Начальные классы / Другие методич. материалы / Екі таңбалы санға бөлу

Екі таңбалы санға бөлу

Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>

библиотека
материалов

Пәні: математика

Сыныбы: 3

Сабақтың тақырыбы:Екі таңбалы санға бөлу

Сабақтың мақсаты:

Білімділік:Оқушыларға екі таңбалы санға жазбаша бөлуді түсіндіру.

Дамытушылық: Оқушылардың ойлау, есте сақтау қабілеттерін дамыту.

Тәрбиелік: Ақыл-ой белсенділігін күшейту, еңбекқорлыққа тәрбиелеу .

Сабақтың типі: Жаңа сабақ

Сабақтың түрі: Аралас сабақ

Сабақтың әдісі: Сұрақ – жауап, ойын

Сабақтың көрнекілігі: Интерактивті тақта,

Сабақтың барысы

І. Ұйымдастыру кезеңі

Психологиялық дайындық

Кел, балалар, келіңдер,

Математиканы көріңдер.

Кәне, қарап шығыңдар,

Білім барда оқу бар



ІІ. Үй жұмысын тексеру
№8 есеп. Оқушылар үй жұмысын өзара тексеру сәті.




ІІІ. Өткенді қайталау

Доп лақтыру арқылы көбейту кестесін қайталап алайық!

IV. Мақсат қою кезеңі: Сабақтың мақсатын хабарлау

V. Жаңа материалды түсіндіру кезеңі:

Екі таңбалы санға бөлу /тақтада түсіндіру/

78:26Бөліндінің мәні 0 және 1 болмайтыны өзінен -өзі түсінікті. Тексеруді 2 санынанбастайық. Тиісті санды тапқанша жалғастырамыз.







78 26 88 44

78 3 88 2

  1. 0

2. Есепті шығар.

91:13 =7 81:27 =3 66:11=6 99:33=3

13*7=91 27*3=81 11*6=66 33*3=99

Сергіту сәті орындалады

Оқулықпен жұмыс



Көбелек-40 4 күнбағысқа

Эльф-200 тең бөлініп қонды

1-күнбағыста неше қонақ болды?

Шешуі: (40+200):4=60

Жауабы:1 күнбағыста 60 қонақ болды.



hello_html_m6c482db0.png

2 вагон-240 қап

3 вагон-120 қап

Шешуі: (240*2) +(120*3)=480+360=840

Жауабы:барлығы 840 қап



VI. Жаңа материалды түсінгендерін тексеру







«Кім жылдам?» теңдеулерді шешу

hello_html_2fa00d3b.png

ҮІІ. Бекіту кезеңі: Математикалық диктантШығармашылық тапсырма: Ботақанға көмектес!

6*6-6=30

3*3*3+3=30

ҮІІІ. Үйге тапсырма: №7 67-беБағалау





«Жаңаталап орта мектебі» КММ











(Ашық сабақ)





3-сынып

2014-2015 оқу жылы





Дайындаған : Сматова.Алмагул

































Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 22 ноября. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru


Общая информация

Номер материала: ДБ-031617
Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>