Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Информатика / Другие методич. материалы / Физикадан тест жинағы (9-сынып)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Информатика

Физикадан тест жинағы (9-сынып)

библиотека
материалов

1. Физикада зеттелетін табиғат құбылыстарының атауы.

а). Физикалық аспаптар

б). Физикалық құбылыстар

в). Физикалық заңдар

г). Физикалық шамалар

д). Физикалық тәжірибелер

2. Табиғатты бақылау барысында жинақталған ғылыми деректер бойынша ұсынылған тұжырымдардың атауы.

а). Физикалық шама

б). Тәжірибе

в). Гипотеза

г). Физикалық өлшеу

д). Физикалық эксперимент

3. Физикалық теорияның негізгі мәселесі

а). Құбылысты түсіндіру

б). Физикалық эксперимент

в). Физикалық өлшеу

г). Болжау ұсыну

д). Физикалық шаманы есептеу

4. Физиканың ғылыми тілін игеру кезінде пайдаланылатын арнайы тірек сөздің атауы

а). Физикалық аспаптар

б). Физикалық терминдер

в). Физикалық заңдар

г). Физикалық шамалар

д). Физикалық тәжірибелер

5. Физика сөзін ғылымға енгізген ғалым

а). Галилей

б). Декарт

в). Аристотель

г). Ньютон

д). Демокрит

6. Уақытты өлшейтін аспап

а). Барометр

б). Сызғыш

в). Секундомер

г). Спидометр

д). Манометр

7. Ұзындықты өлшейтін аспап

а). Барометр

б). Сызғыш

в). Секундомер

г). Спидометр

д). Манометр

8. Халықаралық бірліктер жүйесіндегі ұзындықтың негізгі бірлігі

а). Миллиметр

б). Сантиметр

в). Метр

г). Спидометр

д). Километр

9. Қандай шама миллиметрмен өлшенеді?

а). Аудан

б). Ұзындық

в). Жылдамдық

г). Уақыт

д). Көлем

10. Қайсы сөз физикалық дене ұғымына жатпайды?

а). Парта

б). Қалам

в). Бор

г). Қарындаш

д). Кемпірқосақ

11. Табиғаттағы барлық физикалық денелер ... құралады

а). Өте кішкентай шаралардан (металл, пластмасса немесе шыны)

б). Тек протондардан

в). Атомдардан немесе молекулалардан

г). Тек ғана электрондардан

д). Тек ғана нейтрондардан

12. Диффузия құбылысы нені дәлелдейді?

а). Тек молекулалардың бар екенін

б). Тек молекулалардың қозғалыста болатынын

в). Молекулалардың бар екендігін, қозғалыста болатынын және олардың арасында бос орын болатынын

г). Молекулалардың өзара әсерлесетіні

д). Ештеңені дәлелдемейді

13. Затты құрайтын бөлшектер

а). Егер денені жоғары лақтырса, қозғала бастайды

б). Егер денені 1000С – қа дейін қыздырса, тыныштықта болады

в). 00С – та тыныштықта болады.

г). Кез келген температурада үздіксіз және бейберекет қозғалады

д). Абсолют тыныштықта болады

14. Темір кесекті сығу мүмкін емес. Өйткені қысқан кезде темір бөлшектері ...

а). Үздіксіз, бейберекет қозғала бастайды

б). Бір – біріне күштірек тартыла бастайды

в). Бірдей массада және бірдей өлшемде болады

г). Бір – бірінен күштірек тебіле бастайды

д). Массасы көбейе бастайды

15. Дене өз көлемін сақтамайды және берілген көлемді толық иелене алады. Денені құрайтын зат қандай күйде болады?

а). Газ тәрізді

б). Сұйық

в). Қатты

г). Газ тәрізді немесе сұйық

д). Тура жауап беру мүмкін емес


1.Б

2.В

3.А

4.Б

5.В

6.В

7.Б

8.В

9.Б

10.Д

11.В

12.В

13.Г

14.В

15.А
























































1. Зат ұғымына тиісті емес сөзді атаңдар?

а). Қарындаш

б). Бор

в). Су

г). Ағаш

д). Темір

2. Физикалық құбылыс ұғымына тиісті емес сөзді атаңдар?

а). Мұздың еруі

б). Найзағайдың жарқылы

в). Сынып

г). Жанартаудың атқылауы

д). Жаңбырдың жаууы

3. Төмендегі сөздердің қайсысы механикалық құбылысқа тиісті?

а). Тамшының тамуы

б). Жұлдыздардың жымыңдауы

в). Мұздың еруі

г). Сіріңкенің жануы

д). Судың қайнауы

4. Төмендегі сөздердің қайсысы физикалық аспаптарға тиісті?

а). Градус

б). Температура

в). Термометр

г). Килограмм

д). Метр

5. Миллиметр – бұл

а). Физикалық шама

б). Физикалық дене

в). Физикалық аспап

г). Физикалық құбылыс

д). Өлшем бірлігі

6. Астрономияда арақашықтықты анықтауда астрономиялық бірлік (а. б.) қолданылады. Жерден Күнге дейінгі орташа қашықтық 150 млн км – ге тең. Төмендегі нұсқалардың қайсысында 1 а. б. сндарт түрге енгізілген?

а). 0,15 · 1012 м

б). 150 · 106 м

в). 15 · 1010 м

г). 1,5 · 1011 м

д). 1,5 · 1012 м

7. Жарықтық 300 000 км/с жылдамдықпен 1 жылда жүріп өттін аралығын жарық жылы деп атайды. Осы аралықты есептеп, стандарт түрде көрсетіңдер. Қай нұсқаға сай келетінін көрсетіңдер

а). 946 · 1013 м

б). 9,46 · 1013 м

в). 9,46 · 1014 м

г). 9,46 · 1017 м

д). Жауаптардың ішінде жұрысы жоқ

8. Өлшеудің ең үлкен қателігі

а). Шкаланың екі құнына тең

б). Шкаланың бір бөлігінің төрт құнына тең

в). Шкаланың бір бөлігінің төрттен бір құнына тең

г). Шкаланың бір бөлігінің құнының жартысына тең

д). Шкаланың бір бөлігінің құнына тең.

9. Микро тіркесі неге тең?

а). 10-3

б). 106

в). 10-9

г). 103

д). 10-6

10. Арақашықтықтың төмендегі өлшем бірліктерінің ішіндегі ең үлкені

а). Миллиметр

б). Километр

в). Метр

г). Сантиметр

д). Нанометр

11. Дұрыс тұжырымды таңда

а). Бір заттың молекулалары әртүрлі болады

б). Бір заттың молекулалары бірдей болады

в). Дене қызғанда молекулалардың өлшемі ұлғаяды

г). Дене қызғанда молекуланың массасы артады

д). Дене қызған кезде молекула массасы азаяды

12. Дуффузия ... жүреді

а). Тек газда

б). Тек сұйықта

в). Тек қатты денелерде

г). Газдарда, сұйықтарда және қатты денелерде

д). Тек плазмада

13. Төменде аталған құбылыстардың қайсысы зат бөлшектерінің арасында тартылыс күші бар екенін дәлелдейді?

а). Егер қорғасын цилиндрдің жаңа кесілген қималарын өзара түйістіріп, қатты сығып ұстаса, олар жабысып қалады

б). Гүлдің иісі ауада таралады.

в). Мұз жылы жерде ериді

г). Ток жүрген кезде электр шамы жарқырайды

д). Өзен суы қыста қатады

14. Дене өз пішіні мен көлемін сақтайды. Денені құрайтын зат қандай күйде болады?

а). Газ тәрізді

б). Сұйық

в). Қатты

г). Газ тәрізді немесе сұйық

д). Тура жауап беру мүмкін емес

15. Газдағы немесе сұйықтағы ұсақ бөлшектердің ретсіз қозғалысы қалай аталады?

а). Қысым

б). Атомдардың қозғалысы

в). Броундық қозғалыс

г). Уақытша қозғалыс

д). Булану.




1.В

2.В

3.А

4.В

5.Д

6.В

7.А

8.Г

9.Д

10.Б

11.Б

12.Г

13.А

14.В

15.В











































1. Қысым анықталатын формула:

A) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m4b0919b8.gif. B) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_538629b0.gif. C) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m4a35290a.gif. D) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_3ecf2062.gif. E) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_22515e.gif. Дұрыс жауап: D

2. Массасы 60 т танктың Жерге түсіретін қысымын анықта,оның шынжыр табанының ауданы 1,5 м2.

A) 2·104 Па. B) 2·106 Па. C) 2·108 Па. D) 2·103 Па. E) 2·105 Па. Дұрыс жауап: Е

3. Ауданы 50 см2 цилиндр пішінді 2 л су құйылған ыдыстың түбіне түсіретін судың қысымын анықта. Судың тығыздығы 1000 кг/м3.

A) 5·102 Па. B) 5·103 Па. C) 4·102 Па. D) 4·104 Па. E) 4·103 Па. Дұрыс жауап: Е

4. Столда сіріңке қорабы жатыр.Оны аударып қырынан қойды.Осы кезде қораптың беттескен ауданы 2,2 есе кемиді.Оның столға түсіретін қысымы өзгерді ме? Өзгерсе,қалай?

A) Өзгермейді. B) 2,2 есе кемиді. C) 2,2 есе артады. D) 22 есе кемиді. E) 22 есе артады.

Дұрыс жауап: С

5. Бөлменің еденіне түсетін атмосфералық қысым 400 кПа.Бөлменің төбесі мен қабырғасына түсіретін атмосфералық қысым....

A) 400 кПа қабырға мен төбеге. B) 400 кПа қабырғаға, 0 кПа төбеге.

C) 0 кПа қабырғаға, 400 кПа төбеге. D) 0 кПа қабырғаға және 200 кПа төбеге.

E) 200 кПа қабырғаға, 0 кПа төбеге. Дұрыс жауап: А

6. Тығыздығы 1000 кг/м3 сұйықтықтың ішіндегі, 200 мм тереңдіктегі қысымы...

A) 196 Па. B) 19,6 Па. C) 1960 Па. D) 19600 Па. E) 1,96 Па. Дұрыс жауап: С

7. Әр түрлі пішінді төрт ыдыста су құйылған,судың деңгейлері бірдей(сурет). Төрт ыдыстың ішінде түбіне түсіретін қысымы аз...

http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_46a438e1.gif

A) 1-ыдыс. B) 2-ыдыс. C) 3-ыдыс. D) 4-ыдыс. E) Төртеуінде де бірдей. Дұрыс жауап: Е

8. Бір жағы резеңке пленкамен қапталған тік бұрышты қорапты сұйықтықтың ішіне бірдей тереңдікте үш түрлі тәсілмен орнатамыз: пленкасын жоғары қаратып (1), пленкасын қырынан жатқызып (2), пленкасын төмен қаратып (3). Сұйықтықтың пленкаға ең аз қысым түсіретін жағдайы:

A) Бірінші. B) Екінші. C) Үшінші. D) Барлық жағдайда бірдей.

E) A – D жауаптарының ішінде дұрысы жоқ. Дұрыс жауап: D

9. Суретте көрсетілген гидравликалық машинаның кіші поршеніне 50 Н күш әсер етеді. Үлкен поршеннің әсер ету күші...

A) 100 Н. B) 1000 Н. C) 2000 Н. D) 10 Н. E) 400 Н.

Дұрыс жауап: В

10. Атмосфералық қысым 750 мм.сын.бағ. тең. Торричелли түтікшесіндегі сынап бағанының биіктігі...

A) 500 мм. B) 1000 мм. C) 750 мм. D) 800 мм. E) 650 мм. Дұрыс жауап: С

11. Платформадағы барометр 863 мм.сын.бағ. көрсетіп тұрса,метро бекетінің орналасу тереңдігі.... Метроға кіре берістегі қысым 760 мм.сын.бағ.

A) 1000 м. B) 760 м. C) 1236 м. D) 863 м. E) 1023 м. Дұрыс жауап: С

12. В гидравликалық престің ауданы 1 см
2 кіші поршеніне 10 Н күш әсер етеді. Ауданы 0,1 м2 үлкен поршеньге әсер ететін күш...

A) 10000 Н. B) 1000 Н. C) 100 Н. D) 10 Н. E) 1 Н. Дұрыс жауап: А

13. Металл білеушені сұйықтыққа батырамыз(сурет). Білеушенің 1, 2, 3 жағдайындағы кері итеруші күштерін салыстыр. (Бату тереңдігі үлкен емес).

A) F
3 < F1; F2 = F1. B) F1 = F2 = F3. C) F1 > F2 > F3.

D) F
3 > F1; F2 = F1. E) F1 > F2 > F3. Дұрыс жауап: А

14. Кіші поршеньге 40 Н күш әсер етеді. Гидравликалық машинаның күштен 20 есе ұтыс беретін үлкен поршеніне әсер ететін күш...

A) 800 Н. B) 2 Н. C) 20 Н. D) 40 Н. E) 0,5 Н. Дұрыс жауап: А

15. Гидравликалық машинада күштен ұтыс алу мынаған тәуелді…

A) Машинаны толтыратын сұйықтың тегіне. B) Поршеньге түсірілген күшке.

C) Кіші поршеннің ауданына. D) Үлкен поршеньнің ауданына.

E) Үлкен және кіші поршеннің аудандарының қатынасына. Дұрыс жауап: E

16. Суға батырылған шыны шарға 2500 Н Архимед күші әсер етеді.Осы шардың көлемі.... (ρ
су = 1000 кг/м3; ρшыны = 2500 кг/м3, g = 10 м/с2 ).

A) 0,25 м
3. B) 2,5 м3. C) 0,1 м3. D) 1 м3. E) 0,025 м3. Дұрыс жауап: А

17. Мына жағдайда ауа шарына әсер ететін кері итеруші күш үлкен:

1) Жердің бетінде ; 2) 100 м биіктікте; 3) 200 м биіктікте.

A) 3. B) 2. C) 1. D) 1,2. E) 2,3 Дұрыс жауап: С

18. Қар үстіндегі тұрған шаңғышының массасы 78кг.Оның әр шаңғысының ұзындығы 1,95м, ал ені 8см. Шаңғышының қар бетіне түсіретін қысымын анықтаңыз.

A) 1,25кПа B) 2,5кПа C) 5кПа D) 4,1кПа E) 3,2кПа Дұрыс жауап: B

19. Күй табақтан инесі ойнатқанда 0,27Н күш түсіреді.Иненің ұшының ауданы 0,0003см
2. Иненің түсіретін қысымын анықтаңыз.

A) 9мПа B) 71мкПа C) 90кПа D) 990Па E) 9000Па Дұрыс жауап: A

20. Салмағы 45кН асфальт төсеуге қолданылатын каток жерге 300кПа қысым түсіреді. Каток тірегінің ауданын анықтаңыз.

A) 0,17м
2 B) 0,18м2 C) 0,16м2 D) 0,14м2 E) 0,15м2 Дұрыс жауап: E

21. Шынжыр табанының ауданы 1,5 м
2 массасы 60 т танктың Жерге түсіретін қысымы

A) 2·10
4 Па. B) 4·107 Па. C) 2·108 Па. D) 2·103 Па. E) 4·105 Па. Дұрыс жауап: Е

22. Ауданы 50 см
2 цилиндр пішінді 2 л су құйылған ыдыстың түбіне түсіретін судың қысымы (http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_9044ab4.gif)

A) 5·10
2 Па. B) 5·103 Па. C) 4·102 Па. D) 4·104 Па. E) 4·103 Па. Дұрыс жауап: Е

23. Столда сіріңке қорабы жатыр.Оны аударып қырынан қойды. Осы кезде қораптың беттескен ауданы 2,2 есе кемиді.Оның столға түсіретін қысымы
 

A) өзгермейді. B) 2,2 есе кемиді. C) 2,2 есе артады. D) 22 есе кемиді.

E) 22 есе артады. Дұрыс жауап: С

24. Бөлменің еденіне түсетін атмосфералық қысым 400 кПа.Бөлменің төбесі мен қабырғасына түсіретін атмосфералық қысым.

A) 400 кПа қабырға мен төбеге. B) 400 кПа қабырғаға, 0 төбеге. C) 0 қабырғаға, 400 кПа төбеге.

D) 0 қабырғаға және 200 кПа төбеге. E) 200 кПа қабырғаға, 0 төбеге. Дұрыс жауап: А

25. Тығыздығы 1000 кг/м
3 сұйықтықтың ішіндегі, 200 мм тереңдіктегі қысымы.

A) 200 Па. B) 20 Па. C) 2000 Па. D) 20000 Па. E) 2 Па. Дұрыс жауап: С

26. Әр түрлі пішінді төрт ыдыста су құйылған, судың деңгейлері бірдей (сурет). Сұйықтың ыдыс түбіне түсіретін қысымын салыстыр.

A) 1-ыдыста көп. B) 2-ыдыста көп. C) 3-ыдыста көп.

D) 4-ыдыста көп. E) Төрт ыдыста бірдей.

Дұрыс жауап: Е




27. Суретте көрсетілген гидравликалық машинаның кіші поршеніне 50 Н күш әсер етеді. Үлкен поршеннің әсер ету күші.

A) 100 Н. B) 10000 Н. C) 2000 Н. D) 10 Н.

E) 400 Н. Дұрыс жауап: В

28. Атмосфералық қысым 750 мм.сын.бағ. тең. Торричелли түтікшесіндегі сынап бағанының биіктігі.

A) 500 мм. B) 1000 мм. C) 750 мм. D) 800 мм. E) 650 мм. Дұрыс жауап: С

29. Платформадағы барометр 863 мм.сын.бағ, метроға кіре берістегі қысым 760 мм.сын.бағ. көрсетіп тұрса, метро бекетінің орналасу тереңдігі. (1 мм. сын.бағ – 12 м)

A) 1000 м. B) 760 м. C) 1236 м. D) 863 м. E) 1023 м. Дұрыс жауап: С

30. В гидравликалық престің ауданы 1 см
2 кіші поршеніне 10 Н күш әсер етеді. Ауданы 0,1 м2 үлкен поршеньге әсер ететін күш.

A) 10000 Н. B) 1000 Н. C) 100 Н. D) 10 Н. E) 1 Н. Дұрыс жауап: А

31. Металл білеушені сұйықтыққа батырамыз(сурет). Білеушенің 1, 2, 3 жағдайындағы кері итеруші күштерін салыстыр.
 

A) F3 < F1; F2 = F1.

B) F
1 = F2 = F3.

C) F
1 > F2 > F3.

D) F
3 > F1; F2 = F1.

E) F
1 > F2 > F3. Дұрыс жауап: А

32.
Кіші поршеньге 40 Н күш әсер етеді. Гидравликалық машинаның күштен 20 есе ұтыс беретін үлкен поршеніне әсер ететін күш.

A) 800 Н. B) 2 Н. C) 20 Н. D) 40 Н. E) 80 Н. Дұрыс жауап: А

33. Гидравликалық машинада күштен ұтыс алу мынаған тәуелді.

A) машинаны толтыратын сұйықтың тегіне. B) поршеньге түсірілген күшке.

C) кіші поршеннің ауданына. D) үлкен поршеньнің ауданына.

E) үлкен және кіші поршеннің аудандарының қатынасына. Дұрыс жауап: E

34. Суға батырылған шыны шарға 2500 Н Архимед күші әсер етеді.Осы шардың көлемі.... (ρ
су = 1000 кг/м3; g = 10 м/с2 ).

A) 0,25 м
3. B) 2,5 м3. C) 0,1 м3. D) 1 м3. E) 0,025 м3. Дұрыс жауап: А

35. Мына жағдайда ауа шарына әсер ететін кері итеруші күш үлкен

1) Жердің бетінде ; 2) 100 м биіктікте; 3) 200 м биіктікте.

A) 3. B) 2. C) 1. D) 1,2. E) 2,3 Дұрыс жауап: С

36. Ұшының ауданы 0,0003см
2 ине күй табақ инесі ойнағанда 0,27 Н күш түсіреді. Иненің түсіретін қысымы

A) 9 МПа B) 71 мкПа C) 90 кПа D) 990 Па E) 9000 Па Дұрыс жауап: A

37. Салмағы 45кН асфальт төсеуге қолданылатын каток жерге 300кПа қысым түсіреді. Каток тірегінің ауданы

A) 0,17м
2 B) 0,18м2 C) 0,16м2 D) 0,14м2 E) 0,15м2 Дұрыс жауап: E

38. Массасы 100 кг арбаша горизонталь бетте бір қалыпты қозғалады.Оған массасы 10 кг құмы бар қап құлайды. Арбашаның жылдамдығы

A) 1,1 есе кемиді. B) 2,1 есе артады. C) 3,1 есе кемиді. D) 4,1 есе артады.

E) 5,1 есе артады. Дұрыс жауап: А

39. Дененің кинетикалық энергиясы тәуелді

A) тек дененің массасына. B) тек дененің жылдамдығына. C) дененің жылдамдығы мен массасына.

D) жерден көтерілу биіктігіне. E) көтерілу уақытына. Дұрыс жауап: С

40. Көлемін сақтау және пішінін онай өзгертетін күй

A) тек газ. B) тек сұйық. C) тек қатты дене. D) сұйық пен газ. E) қатты дене мен газ.

Дұрыс жауап: В

41. Тұрақты көлемімен нақты пішіні болмайтын күй:

A) тек газ. B) тек сұйық. C) тек қатты дене. D) сұйық пен газ. E) қатты дене мен газ.

Дұрыс жауап: А

42. Рычагтың ұзын иініне 2,5 кН күш түсіріп, рычагтың қысқа иініне ілулі тұрған массасы 1 т жүкті көтереді. Жүкті 0,8 м биіктікке көтергенде,күш түсірілген нүкте 4 м биіктікке түсті.Рычагтың ПӘК-і. (g = 10
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_7a7d4364.gif)

A) 40 %. B) 60 %. C) 80 %. D) 70 %. E) 50 %. Дұрыс жауап: С

43. Егер судың шығыны секундына 6 м
3, плотина биіктігі 20 м, ал станцияның қуаты 900 кВт болса, ГЭС-тің ПӘК-і. (http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m74bd8a04.gif)

A) 0,65. B) 0,75. C) 0,55. D) 0,45. E) 0,25. Дұрыс жауап: В

44. Көлбеу жазықтық көмегімен жүкті көтерген кездегі пайдалы жұмыс 800 Дж, ал толық жұмыс 1000 Дж. Көлбеу жазықтықтың ПӘК-і.

A) 0,8 %. B) 12,5 %. C) 80 %. D) 1,25 %. E) 40 %. Дұрыс жауап: С

45. Көлбеу жазықтық көмегімен жүкті белгілі бір биіктікке көтереді. Егер үйкеліс болмаса,онда көлбеу жазықтықтың ПӘК-і.

A) 75 %. B) 0. C) 0,5 %. D) 100 %. E) 50 %. Дұрыс жауап: D

46. Рычаг иіндері ℓ
1 = 60 см, ℓ2 = 240 см. Осы рычагтың көмегімен массасы m = 240 кг тасты көтеру үшін үлкен иіндікке түсірілген күш (g = 10 Н/кг)

A) 0,2 кН. B) 0,3 кН. C) 0,6 кН. D) 0,8 кН. E) 0,75 кН. Дұрыс жауап: С

47. Жүктерді теңестіру үшін, рычагтың А нүктесіне түсірілген күш. (g = 10 Н/кг)




A) 25 Н. B) 50 Н. C) 100 Н. D) 150 Н.

E) 250 Н. Дұрыс жауап: С


48. Рычаг тепе теңдік күйде тұр (сурет). Егер рычагтың қысқа иінінің ұзындығы 20 см болса,онда оның жалпы ұзындығы. (g = 10 Н/кг)

http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_1a09baff.gif

A) 40 см. B) 60 см. C) 30 см. D) 50 см. E) 70 см. Дұрыс жауап: А

49. Рычаг тепе теңдік күйде болу үшін,рычагтың сол жақ шетіне түсіретін күш. (g = 10
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m3a5aeeed.gif)

A) 100 Н. B) 50 Н. C) 25 Н. D) 150 Н. E) 10 Н. Дұрыс жауап: В

50. Рычаг тепе теңдік күйде тұр. Егер F
1 = 12 Н болса, рычагтың А нүктесіне түсірілген күш.




A) 4 Н. B) 6 Н. C) 24 Н. D) 36 Н. E) 72 Н.

Дұрыс жауап: C


51.
Қозғалмайтын блок күштен ұтыс бермейді, ал жұмыстан

A)
ұтыс та, ұтылыс та бермейді. B) 2 есе ұтыс береді. C) 4 есе ұтыс береді.

D) 2
есе ұтылыс береді. E) 4 есе ұтылыс береді. Дұрыс жауап: А

52.
Көлбеу жазықтық күштен 3 есе ұтыс береді. Осы көлбеу жазықтық қашықтықта 

A) 3
есе ұтылыс береді. B) 3 есе ұтыс береді. C) ұтыс та, ұтылыс да бермейді.

D)
ұтыс пен ұтылыс қозғалыс жылдамдығына тәуелді. E) 1,5 есе ұтыс береді. Дұрыс жауап: А

53.
Рычаг күштен 3 есе ұтыс береді.Осы рычаг ара қашықтықта.

A) 3
есе ұтыс береді. B) 3 есе ұтылыс береді. C) ұтыс та, ұтылым да бермейді.

D)
ұтыс пен ұтылым қозғалыс жылдамдығына тәуелді. E) 1,5 есе ұтыс береді. Дұрыс жауап: В

54.
Сурет бойынша рычагтың ара қашықтықтан беретін ұтылысын анықта, АО = 0,5 м, ОВ = 1,5 м.

A) 3. B)
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m74b30921.gif. C) 2. D) 4. E) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_me7206ab.gif. Дұрыс жауап: А


55.
Нөлдік деңгейден h биіктікке көтерілген дененің потенциалдық энергиясы

A)
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_60377ea1.gif. B) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m62e81007.gif. C) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m58a7f35a.gif. D) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m2b552877.gif. E) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m5c5b2f21.gif. Дұрыс жауап: Е

56.
Потенциалдық энергиясы 10 кДж ,массасы 10 кг дененің нөлдік деңгейден биіктігі. (g = 10 м/с2)

A) 10 м. B) 100 м. C) 5 м. D) 50 м. E) 10 км. Дұрыс жауап: В

57. Массасы 100 г денені 30 м/с жылдамдықпен вертикаль жоғары лақтырғаннан кейін 3 с өткен соң, оның потенциалдық энергиясы. (g=10 м/с
2 )

A) 4,5 Дж. B) 9 Дж. C) 39 Дж. D) 45 Дж. E) 50 Дж. Дұрыс жауап: D

58. Дене Жерге 20 м/с жылдамдықпен құлайды. Оның құлау биіктігі.

A) 10 м. B) 20 м. C) 30 м. D) 40 м. E) 50 м. Дұрыс жауап: B

59. Денеге 30 Н күш әсер етіп, ол күштің әсер ету бағытында 2 м орын ауыстырады. Күштің жұмысы.

A) 120 Дж. B) 15 Дж. C) 60 Дж. D) 80 Дж. E) 30 Дж. Дұрыс жауап: С

60. 400 м/с жылдамдықпен ұшқан оқ валға тиіп, аялдамаға дейін 0,5 м жүріп өтеді. Массасы 24 г оқтың қозғалысына валдың жасаған кедергі күші.

A) 38 кН. B) 3,8 кН. C) 3,8 Н. D) 380 Н. E) 0,38 кН. Дұрыс жауап: В

61. Массасы 5 кг жүк белгілі бір биіктіктен еркін құлап Жердің бетіне 2,5 с жетеді. Ауырлық күшінің жұмысы. (g = 10 м/с
2)

A) ≈ 1,6 кДж. B) ≈ 14 кДж. C) ≈ 40 кДж. D) ≈ 15 кДж. E) ≈ 150 кДж. Дұрыс жауап: А

62. Су электростанциядағы плотинаның биіктігі 12 м, су ағынының қуаты 3 МВт. Плотинадан 1 минутта құлайтын су көлемі. (
http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m1e533d95.gif)

A) 36 м
3. B) 300 м3. C) 3000 м3. D) 1500 м3. E) 150 м3. Дұрыс жауап: D


63. Штангист штанганы көтергенде 2 с-та 5 кДж жұмыс жасайды. Осы кезде қуат.

A) 25 Вт. B) 2,5 кВт. C) 450 кВт. D) 4,5 Вт. E) 1000 Вт. Дұрыс жауап: В

64. Тарту күші 6 кН трактор жер жыртқанда 1,5 м/с жылдамдықпен қозғалады. Трактордың қуаты.

A) 9000 Вт. B) 90 Вт. C) 100 кВт. D) 4 кВт. E) 400 Вт. Дұрыс жауап: А

65. Екі ер бала бір бірін қуып ,баспалдақпен жүгіріп үйдің екінші қабатына бірдей көтерілді. Бірінші баланың массасы екіншісінің массасынан кіші. Олардың қуаттары.

A) екі баланың да қуаты бірдей. B) бірінші баланың қуаты үлкен. C) екінші баланың қуаты үлкен.

D) бірінші баланың қуаты 0-ге тең. E) екінші баланың қуаты 0-ге тең. Дұрыс жауап: C

66. 20 м биіктіктен еркін түсетін массасы 20 кг дененің Жер бетінен 1 м қашықтықтағы потенциалдық және кинетикалық энергиялары (g = 10 м/с
2)

A) 100 Дж, 2000 Дж. B) 200 Дж, 3000 Дж. C) 200 Дж, 1500 Дж. D) 100 Дж, 3100 Дж.
E) 200 Дж, 3800 Дж. Дұрыс жауап: E

67. Қатаңдық коэффициенті 100 Н/м серіппені 0,01 м-ге созатын күш

A) 100 Н. B) 50 Н. C) 1 Н. D) 5 Н. E) 10 Н. Дұрыс жауап: C

68. F=3 Н күштің әсерінен 6 см-ге ұзарған серіппенің қатаңдығы

A) 10 Н/м. B) 1 Н/м. C) 0,5 Н/м. D) 5 Н/м. E) 50 Н/м. Дұрыс жауап: Е

69. Қатаңдығы 300 Н/м серіппе 50 мм-ге созылды. Осындай деформацияға ұшыратқан жүктің массасы (g = 10
http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_60db6440.gif)

A) 0,5 кг. B) 0,2 кг. C) 1,5 кг. D) 2 кг. E) 4 кг. Дұрыс жауап: С

70. Горизонталь жолда бір қалыпты қозғалған тепловоздың тартылыс күшін анықта, үйкеліс коэффициенті 0,003. Тепловоздың рельске түсіретін қысым күші 25·10
6 Н.

A) 75 кН. B) 7,5 Н. C) 7,5 кН. D) 75 Н. E) 750 Н. Дұрыс жауап: A

71. Массасы 0,1 кг білеушені динамометрдің көмегімен столдың горизонталь бетінде бір қалыпты тартамыз. Динамометрдің көрсетуі 0,4 Н. Сырғанаудың үйкеліс коэффициенті (g = 10 м/с
2)

A) 0,25. B) 0,4. C) 0,2. D) 2,5. E) 0,5. Дұрыс жауап: B

72. Автомобиль горизонталь жолмен қозғалып келеді. Үйкеліс коэффициенті 0,2. Двигательді өшіргеннен кейін 4 с өткен соң, оның жылдамдығы екі есе кемиді. Автомобильдің бастапқы жылдамдығы.

A) 9,8 м/с. B) 13 м/с. C) 16 м/с. D) 19,6 м/с. E) 22 м/с. Дұрыс жауап: С

73. Дене массасының көлемге қатынасы

A) Ауырлық күш. B) Қысым. C) Салмақ. D) Тығыздық. E) Ұзындық . Дұрыс жауап: D

74. Бірдей қалыңдықтағы бес пластинаның тығыздықтары бірдей (сурет). Ең үлкен массалы пластинка

A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. E) 5. Дұрыс жауап: D

75. Арқан тарту жарысына 4 адам қатысады. Олардың екеуі F
1=250 Н және F2=200 Н күштерді түсіріп оң жаққа,қалған екеуі F3=350 Н және F4=50 Н күштерді түсіріп, сол жаққа тартады. Тең әсерлі күш және арқанның қозғалу бағыты:

A) 850 Н, оңға. B) 450 Н, оңға. C) 350 Н, солға. D) 100 Н, солға.

E) 50 Н, оңға. Дұрыс жауап: E

76. 20 Н күш әсер еткен дене 2,5 м/с
2 үдеумен қозғалады. Дененің массасы

A) 8 кг. B) 0,8 кг. C) 50 кг. D) 25 кг. E) 10 кг. Дұрыс жауап: А

77. Дененің қозғалыстың басынан 4 с өткеннен кейінгі жолы

A) 80 м. B) 5 м. C) 20 м. D) 60 м. E) 40 м. Дұрыс жауап: D

78. Түзу сызықты қозғалған дененің үдеуі


A) 9 м/с
2. B) 6 м/с2. C) 4,5 м/с2.

D) 18 м/с
2. E) 1,5 м/с2.

Дұрыс жауап: Е


79. Дененің үдеуі

A) 0. B) 4 м/с
2. C) 2 м/с2. D) 1 м/с2. E) 10 м/с2. Дұрыс жауап: D

80. Массасы 5 кг, табанының ауданы 100 см
2 куб тіреуімен бірге бірқалыпты төмен қарай қозғалатын болса, оның тіреуге түсіретін қысымы

A)
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m51b732bf.gif5 Па. B) 0,02 Па. C) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m51b732bf.gif5 кПа. D) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m51b732bf.gif0,2 кПа. E) 0,5 Па. Дұрыс жауап: С

81. Сұйықтар мен газдарға толық батырылған денеге әсер ететін ығыстырушы күш тәуелді емес
 

A) сұйықтың тегіне. B) батырылғын дененің көлеміне. C) батырылған дененің пішініне.

D) сұйықтың тегіне және батырылғын дененің көлеміне. E) сұйықтың тегіне және дененің көлеміне.

Дұрыс жауап: С
 

82. Суға толық батырылған дене, қалқып шығады, егер …

A) дененің ауырлық күші Архимед күшінен үлкен болса
 

B) дененің ауырлық күші Архимед күшінен кіші болса

C) дененің ауырлық күші Архимед күшіне тең болса

D) дененің тығыздығы судың тығыздығынан үлкен болса
 

E) дененің тығыздығы судың тығыздығына тең болса Дұрыс жауап: В

83. Су көлігінің көтеруші күші өзендегі және теңіздегі суға қатысты салыстыра отырып, оның шамасы
 

A) өзен суында үлкен B) теңіз суында үлкен C) бірдей D) көліктің жүгіне байланысты

E) көліктің көлеміне байланысты Дұрыс жауап: В

84. Ауа шарын биіктікке көтеру кезінде оған әсер етуші Архимед күші
 

A) ұлғаяды B) өзгермейді C) азаяды D) алдымен ұлғаяды, сосын азаяды

E) алдымен азаяды, сосын ұлғаяды Дұрыс жауап: С

85. Сүңгуір қайықтың цистернасындағы суды ағызғанда қайық су бетіне көтеріледі. Бұл құбылысты былай түсіндіруге болады
 

A) көлем тұрақты болған жағдайда масса азаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

B) масса тұрақты болған жағдайда көлем ұлғаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

C) көлем тұрақты болған жағдайда масса артады, сондықтан тығыздық артады. D) масса тұрақты болған жағдайда көлем азаяды сондықтан тығыздық артады.

E) масса мен көлемнің өзгеруіне тығыздық байланысты емес. Дұрыс жауап: А

86. Сүңгуір қайықтың цистерналарын сумен толтырғанда, ол суға тереңірек батады. Бұл құбылысты былай түсіндіруге болады

A) көлем тұрақты болған жағдайда масса азаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

B) масса тұрақты болған жағдайда көлем ұлғаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

C) көлем тұрақты болған жағдайда масса артады, сондықтан тығыздық артады.
 

D) масса тұрақты болған жағдайда көлем азаяды сондықтан тығыздық артады
 

E) масса мен көлемнің өзгеруіне тығыздық байланысты емес. Дұрыс жауап: С

87. Суға батқан кемелерді көтеру үшін трюмдегі камераға ауа толтырады, осы кезде кеме су бетіне қалқып шығады. Бұл жағдайды былай түсіндіруге болады

A) көлем тұрақты болған жағдайда масса азаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

B) масса тұрақты болған жағдайда көлем ұлғаяды, сондықтан тығыздық төмендейді

C) көлем тұрақты болған жағдайда масса артады, сондықтан тығыздық артады.
 

D) масса тұрақты болған жағдайда көлем азаяды сондықтан тығыздық артады
 

E) масса мен көлемнің өзгеруіне тығыздық байланысты емес. Дұрыс жауап: Е

88. Кеменің шөгімі өзеннен теңізге өткенде
 

A) азаяды B) артады C) өзгермейді
 

D) оңтүстік жартышарда артады, ал солтүстік жартышарда кемиді
 

E) оңтүстік жартышарда кемиді, ал солтүстік жартышарда артады Дұрыс жауап: А

89. Стақандағы тұзды суда таза судан мұз кесегі жүзіп жүр. Сұйықтың температурасы тұрақты. Мұз ерігеннен кейінгі судың деңгейі
 

A) алдымен төмендейді, сосын жоғарылайды B) алдымен жоғарылайды, сосын төмендейді

C) өзгермейді D) төмендейді E) жоғарылайды Дұрыс жауап: Е

90. Стақандағы тұзды суда сондай судан мұз кесегі жүзіп жүр. Сұйықтың температурасы тұрақты. Мұз ерігеннен кейінгі судың деңгейі ...
 

A) алдымен төмендейді, сосын жоғарылайды B) алдымен жоғарылайды, сосын төмендейді

C) өзгермейді D) төмендейді E) жоғарылайды Дұрыс жауап: С


91. Салмағы 380 Н жасөспірім балықшыны су бетінде ұстап тұру үшін, массасы 7 кг үрленетін қайықтың алатын ең кіші көлемі ...
 

A) 0,45 м
3 B) 0,0045 м3 C) 4,5 м3 D) 45 м3 E) 0,045 м3 Дұрыс жауап: А

92. Қысым анықталатын формула:

A)
 http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m4b0919b8.gif. B) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_538629b0.gif. C) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m4a35290a.gif. D) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_3ecf2062.gif. E) http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_22515e.gif. Дұрыс жауап: D

93. Шынжыр табанының ауданы 1,5 м
2 массасы 60 т танктың Жерге түсіретін қысымы

A) 2·10
4 Па. B) 4·107 Па. C) 2·108 Па. D) 2·103 Па. E) 4·105 Па. Дұрыс жауап: Е

94. Ауданы 50 см
2 цилиндр пішінді 2 л су құйылған ыдыстың түбіне түсіретін судың қысымы (http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m7ebbf5c9.gif)

A) 5·10
2 Па. B) 5·103 Па. C) 4·102 Па. D) 4·104 Па. E) 4·103 Па. Дұрыс жауап: Е

95. Столда сіріңке қорабы жатыр.Оны аударып қырынан қойды. Осы кезде қораптың беттескен ауданы 2,2 есе кемиді.Оның столға түсіретін қысымы
 

A) өзгермейді. B) 2,2 есе кемиді. C) 2,2 есе артады. D) 22 есе кемиді.

E) 22 есе артады. Дұрыс жауап: С

96. Бөлменің еденіне түсетін атмосфералық қысым 400 кПа.Бөлменің төбесі мен қабырғасына түсіретін атмосфералық қысым.

A) 400 кПа қабырға мен төбеге. B) 400 кПа қабырғаға, 0 төбеге. C) 0 қабырғаға, 400 кПа төбеге.

D) 0 қабырғаға және 200 кПа төбеге. E) 200 кПа қабырғаға, 0 төбеге. Дұрыс жауап: А

97. Тығыздығы 1000 кг/м
3 сұйықтықтың ішіндегі, 200 мм тереңдіктегі қысымы.

A) 200 Па. B) 20 Па. C) 2000 Па. D) 20000 Па. E) 2 Па. Дұрыс жауап: С

98. Әр түрлі пішінді төрт ыдыста су құйылған, судың деңгейлері бірдей (сурет). Сұйықтың ыдыс түбіне түсіретін қысымын салыстыр.

http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_46a438e1.gif

A) 1-ыдыста көп. B) 2-ыдыста көп. C) 3-ыдыста көп. D) 4-ыдыста көп.

E) Төрт ыдыста бірдей. Дұрыс жауап: Е

99. Суретте көрсетілген гидравликалық машинаның кіші поршеніне 50 Н күш әсер етеді. Үлкен поршеннің әсер ету күші.

A) 100 Н. B) 10000 Н. C) 2000 Н. D) 10 Н.

E) 400 Н. Дұрыс жауап: В

100. Атмосфералық қысым 750 мм.сын.бағ. тең. Торричелли түтікшесіндегі сынап бағанының биіктігі.

A) 500 мм. B) 1000 мм. C) 750 мм. D) 800 мм. E) 650 мм. Дұрыс жауап: С

101. Платформадағы барометр 863 мм.сын.бағ, метроға кіре берістегі қысым 760 мм.сын.бағ. көрсетіп тұрса, метро бекетінің орналасу тереңдігі. (1 мм. сын.бағ – 12 м)

A) 1000 м. B) 760 м. C) 1236 м. D) 863 м. E) 1023 м. Дұрыс жауап: С

102. Гидравликалық пресстің ауданы 1 см
2 кіші поршеніне 10 Н күш әсер етеді. Ауданы 0,1 м2 үлкен поршеньге әсер ететін күш.

A) 10000 Н. B) 1000 Н. C) 100 Н. D) 10 Н. E) 1 Н. Дұрыс жауап: А

103. Металл білеушені сұйықтыққа батырамыз(сурет). Білеушенің 1, 2, 3 жағдайындағы кері итеруші күштерін салыстыр.
 

A) F3 < F1; F2 = F1. B) F1 = F2 = F3. C) F1 > F2 > F3.

D) F
3 > F1; F2 = F1. E) F1 > F2 > F3. Дұрыс жауап: А

104.
Кіші поршеньге 40 Н күш әсер етеді. Гидравликалық машинаның күштен 20 есе ұтыс беретін үлкен поршеніне әсер ететін күш.

A) 800 Н. B) 2 Н. C) 20 Н. D) 40 Н.

E) 80 Н. Дұрыс жауап: А

105. Гидравликалық машинада күштен ұтыс алу мынаған тәуелді.

A) машинаны толтыратын сұйықтың тегіне. B) поршеньге түсірілген күшке.

C) кіші поршеннің ауданына. D) үлкен поршеньнің ауданына.

E) үлкен және кіші поршеннің аудандарының қатынасына. Дұрыс жауап: E


106. Суға батырылған шыны шарға 2500 Н Архимед күші әсер етеді.Осы шардың көлемі.... (ρ
су = 1000 кг/м3; g = 10 м/с2 ).

A) 0,25 м
3. B) 2,5 м3. C) 0,1 м3. D) 1 м3. E) 0,025 м3. Дұрыс жауап: А

107. Мына жағдайда ауа шарына әсер ететін кері итеруші күш үлкен

1) Жердің бетінде ; 2) 100 м биіктікте; 3) 200 м биіктікте.

A) 3. B) 2. C) 1. D) 1,2. E) 2,3 Дұрыс жауап: С

108. Ұшының ауданы 0,0003см
2 ине күй табақ инесі ойнағанда 0,27 Н күш түсіреді. Иненің түсіретін қысымы

A) 9 МПа B) 71 мкПа C) 90 кПа D) 990 Па E) 9000 Па Дұрыс жауап: A

109. Салмағы 45 кН асфальт төсеуге қолданылатын каток жерге 300 кПа қысым түсіреді. Каток тірегінің ауданы

A) 0,17м
2 B) 0,18м2 C) 0,16м2 D) 0,14м2 E) 0,15м2 Дұрыс жауап: E

110. Массасы 100 кг арбаша горизонталь бетте бір қалыпты қозғалады.Оған массасы 10 кг құмы бар қап құлайды. Арбашаның жылдамдығы

A) 1,1 есе кемиді. B) 2,1 есе артады. C) 3,1 есе кемиді. D) 4,1 есе артады.

E) 5,1 есе артады. Дұрыс жауап: А

111. Дененің кинетикалық энергиясы тәуелді

A) тек дененің массасына. B) тек дененің жылдамдығына. C) дененің жылдамдығы мен массасына.

D) жерден көтерілу биіктігіне. E) көтерілу уақытына. Дұрыс жауап: С

112. Көлемін сақтау және пішінін онай өзгертетін күй

A) тек газ. B) тек сұйық. C) тек қатты дене. D) сұйық пен газ.

E) қатты дене мен газ. Дұрыс жауап: В

113. Тұрақты көлемімен нақты пішіні болмайтын күй:

A) тек газ. B) тек сұйық. C) тек қатты дене. D) сұйық пен газ.
 

E) қатты дене мен газ. Дұрыс жауап: А
http://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m6a2d935e.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_1629cb33.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_46a438e1.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_1927d5c1.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m2d4b178c.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m131bba36.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m7b963e43.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m160422b1.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m113a1bd8.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_3fb93463.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m51d289e2.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_13194e92.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m415ad669.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_216ca1.gifhttp://kzbydocs.com/tw_files2/urls_9/15/d-14922/7z-docs/7_html_m4d9e52a6.gif




















Автор
Дата добавления 29.03.2016
Раздел Информатика
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров229
Номер материала ДВ-566044
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх