Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Фонд оценочных средств для студентов 2 курса

Фонд оценочных средств для студентов 2 курса



Осталось всего 2 дня приёма заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

ГБПОУ КОЛЛЕДЖ ПОЛИЦИИ







ПАСПОРТ

ФОНДА ОЦЕНОЧНЫХ СРЕДСТВ

по учебной дисциплине

Иностранный язык

40.02.02 «Правоохранительная деятельность»

(II курс)



Результаты обучения (освоенные умения, усвоенные знания)

ПК, ОК

Наименование темы

Уровень освоения

темы

Наименование

контрольно-оценочного средства

Текущий контроль


Промежуточная аттестация


1

2

3

4

5

7

знать: Знать грамматический минимум по каждой теме УД.


уметь: Уметь самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.



ОК5

ОК6

ОК7

ОК8


Вводно-коррективный курс.

продуктивный

Проверочная работа№1


знать:

Знать грамматический минимум по каждой теме УД.

уметь:

Уметь общаться устно и письменно на английском языке на профессиональные и повседневные темы.

Уметь самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.


ОК5

ОК6

ОК7

ОК8


О себе и о своей семье.

продуктивный

Проверочная работа №2

Вопросы к зачету. Контрольная работа.

знать:

Знать лексический минимум (1200-1400 ЛЕ), необходимый для чтения и перевода со словарем иностранных текстов профессиональной направленности.

Знать грамматический минимум по каждой теме УД.

уметь: Уметь общаться устно и письменно на английском языке на профессиональные и повседневные темы.

Уметь самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.

ОК1

ОК2

ОК3

ОК4

ОК5

ОК6

ОК7

ОК8

Высшее образование в Великобритании и США.

продуктивный

Проверочная работа №3


знать:

Знать лексический минимум (1200-1400 ЛЕ), необходимый для чтения и перевода со словарем иностранных текстов профессиональной направленности.

Знать грамматический минимум по каждой теме УД.

уметь:

Уметь общаться устно и письменно на английском языке на профессиональные и повседневные темы.

Уметь переводить со словарем иностранные тексты профессиональной направленности.

Уметь самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.

ОК1

ОК2

ОК3

ОК4

ОК5

ОК6

ОК7

ОК8


Ориентация в городе. Поддержание общественного порядка.

продуктивный

Проверочная работа №4


знать:

Знать лексический минимум (1200-1400 ЛЕ), необходимый для чтения и перевода со словарем иностранных текстов профессиональной направленности.


Знать грамматический минимум по каждой теме УД.


уметь:

Уметь общаться устно и письменно на английском языке на профессиональные и повседневные темы.

Уметь переводить со словарем иностранные тексты профессиональной направленности.

Уметь самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.

ОК1

ОК2

ОК3

ОК4

ОК5

ОК6

ОК7

ОК8


Великобритания. Географическое положение. Ветви власти.

продуктивный

Проверочная работа №5


знать:

Знать лексический минимум (1200-1400 ЛЕ), необходимый для чтения и перевода со словарем иностранных текстов профессиональной направленности.

Знать грамматический минимум по каждой теме УД.


уметь:

Уметь общаться устно и письменно на английском языке на профессиональные и повседневные темы.

Уметь переводить со словарем иностранные тексты профессиональной направленности.

Уметь самостоятельно совершенство

вать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.



ОК1

ОК2

ОК3

ОК4

ОК5

ОК6

ОК7

ОК8


США. Географическое положение. Ветви власти.

продуктивный

Проверочная работа №6

Вопросы к зачету. Контрольная работа.



Состав КОС

для текущего контроля знаний, умений обучающихся

по учебной дисциплине Иностранный язык.

п/п

Наименование КОС

Материалы для преставления
в ФОС


Входной контроль: диагностический тест

Задания с выбором одного правильного ответа

1

Проверочная работа №1 «Вводно-коррективный курс».

Задания с открытым ответом

2

Проверочная работа №2 «О себе и о своей семье».

Задания с открытым ответом

3

Проверочная работа №3: «Высшее образование Великобритании и США».

Работа с текстом

4

Проверочная работа № 4 «Ориентация в городе. Поддержание общественного порядка».

Викторина

5

Проверочная работа №5 «Великобритания. Географическое положение. Ветви власти».

Задания с множественным выбором

6

Проверочная работа №6 « США. Географическое положение. Ветви власти».

Задания с множественным выбором





Состав КОС

для промежуточного контроля знаний, умений обучающихся

по учебной дисциплине Английский язык

п/п

Наименование КОС

Материалы для преставления
в ФОС

2

Контрольная работа за 3 семестр

Задания с открытым ответоми с выбором одного правильного ответа

3

Контрольная работа за 4 семестр

Задания с открытым ответом и с выбором одного правильного ответа








Текущий контроль

Диагностический тест 2

(входной контроль)

1 вариант

1. Сколько букв в английском алфавите:

а) 20     b) 24     c) 21      d) 26

2. Какая буква стоит после H:

a) F    b) G    c) I    d) J

3. Выберите правильную транскрипцию слова  “ milk “:

a) [ malk]  b) [milk]  c) [m∂lk]  d) [ melk]

4. Решите пример: “ twelve plus seven is “:

a)  fifteen    b) thirteen    c) fourteen    d) nineteen

5. Отметьте перевод слова “ ocean “:

a) река   b) океан    с) озеро    d ) море

6. Назови порядковое числительное “ второй“:

a) the first    b) the third   c) the second    d) the eleventh

7. Который час ? - 7. 18

а) It is seven o ‘clock    b)  It is eighteen past seven

c)  It is eighteen to seven d) It is eighteen to eight

8. Укажите правильный перевод словосочетания “ under the chair “:

a) под стулом       b) на стуле        с) у стула      d) над стулом

9 .Как пишется слово“ женщины“:

а) woman       b) wamon      c) women       d) wemon

10. Укажите летний месяц:

а) March      b) November     c) January      d) July

11. Выберите  правильный  вариант ’’ The shortest month of the year is…”

a) September        b) February        c) April d) October

12. Какое слово не обозначает день недели:

a) June         b) Wednesday        c) Sunday            d) Thursday

13. Как  правильно?

а) on Monday       b) in Monday c) at Monday d) with Monday

14. Укажите правильный перевод слова “ the worst “:

a) хуже         b) плохой      с) самый плохой     d) лучший

15. В каком предложении ошибка?

a) There is a bed in the room        b) There are two pictures

c) There is six lamps                    d) There are four chairs

16.Найдите прилагательное в сравнительной степени:

а) the darkest                b) the smallest

c) longer         d) the coldest

17. Укажите правильный вариант: “ There is … on the plate“:

a) anybody            b) something        c) anything        d) somebody

18 . Правильный перевод  – 7 / I :

a) the seventh of January                         b) the seventh of March

c) the sixth of December                         d) the seventh of April

19.  Укажите существительные в единственном числе:

a) feet b ) geese c) pear d) teeth

20. Укажите наречие, характерное для the Past Simple:

a) tomorrow b) now c) today d) yesterday









Диагностический тест

(входной контроль)

2 вариант

1. Сколько букв в английском алфавите:

а) 20     b ) 26     c) 21      d) 24

2. Какая буква стоит после Q:

a) S    b) U    c) T    d) R

3. Выберите правильную транскрипцию слова  “ take “:

a) [taik]  b) [teik]  c) [taek]  d) [teak]

4. Решите пример: “ thirteen plus three is “:

a)  sixteen   b) twelve    c) eighteen   d) twenty

5. Отметьте перевод слова “ whale “:

a) рыба   b) птица    с) хомяк    d ) кит

6. Назови порядковое числительное “ третий“:

a) the first    b) the third   c) the second    d) the eleventh

7. Который час ? - 7. 55

а) It is seven o ‘clock    b)  It is five past seven

c)  It is five to eight d) It is five past eight

8. Укажите правильный перевод словосочетания “ next to the house“:

a) за lдомом       b) в доме с) у дома       d) рядом с домом

9 .Как пишется слово“ мыши“:

а) mice      b) mouse      c) muose       d) meci

10. Укажите летний месяц:

а) January      b) April     c) June      d) May

11. Выберите  правильный  вариант ’’ The longest month of the year is…”

a) November       b) September        c) June d) August

12. Какое слово не обозначает день недели:

a) July        b) Thursday        c) Saturday            d) Monday

13. Как  правильно?

а) on 12 o’ clock       b) at 12 o’clock c) in 12 o’clock d) to 12 o’clock

14. Укажите правильный перевод слова “ better“:

a)   хороший        b) хуже    с) лучше d) лучший

15. В каком предложении ошибка?

a) There are a pen in the bag         b) There are three sheep

c) There is an ox                    d) There is some milk

16.Найдите прилагательное в превосходной степени:

а) more                b) the most

c) less         d) hotter

17. Укажите правильный вариант: “ There isntin the bag“:

a) anybody            b) something        c) somebody       d) anything

18 . Правильный перевод  – 5 / II :

a) the fifth of March                         b) the fifth of October

c) the fifth of February                        d) the fifth of April

19.  Укажите существительные во множественном числе:

a) orange b ) melon c) feet d) sweet

20. Укажите словосочетание , характерное для the Future Simple:

a) next winter b) the day before yesterday c) at this moment d) last Monday











Ключи

1 вариант


1 d 2 c 3 b 4 d 5 b 6 c 7 b 8 a 9 c 10 d 11 b 12 a 13 a 14 c 15 c 16 c 17 b 18 a 19 c 20 d



2 вариант


1b 2d 3 b 4 a 5 d 6b 7c 8 d 9a 10c 11d 12 a 13b 14 c 15a 16b 17d 18 c 19 c 20 a





КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

3(удовлетворительно)

13-10 верных ответов

4(хорошо)

17-14 верных ответов

5(отлично)

20-18 верных ответов





Проверочная работа №1 Вводно-коррективный курс.

Variant I

  1. Use have got, has got, he, is, him, are, them, they.

I (1)……. a book. It (2)…….about Mr. Chapman. (3) …….is a nice old gentleman He (4)…….grey hair, blue eyes and a big nose. Every day a postman brings (5)…….letters. They (6)…….always in colored envelopes.

Mr. Chapman reads (7)…….and smiles. He likes to get letters. (8)…….are from his friends. He (9)……. happy, because he (10)…….many friends.

  1. Make up the plural of the nouns:

A jar, an umbrella, a glass, a bench, a boy, a loaf, a man, a wing, a pilot, a tomato, a city, a chief, a fish, a car, a lady, a mouse, a foot, a teacher, a thief, a story.

  1. Choose the correct item:

  1. That’s…….book.(mine, my, me)

  2. Paul is …….brother.(Jenny, Jenny’s, Jennys’)

  3. Those sweets are…….(my, me, mine)

  4. There are some …….in the park.(people, people’s, peoples’)

  5. Look at…….(they, their, them)

  6. This is…….teacher.(our, we, ours)

  1. Translate:

  1. My friend’s address; those people’s group; our family’s friend; their daughters’ school; his girlfriend’s name; this man’s newspaper.

  2. Письмо этой девочки(letter), игрушки вашего сына, книги тех студентов, велосипед моего друга(bicycle), еда их собаки(food), телефон их ребенка(phone), телефоны их детей, компьютер этого мальчика(computer), компьютеры этих мальчиков, шляпа ее мамы(hat).

  1. Translate:

  1. 1. Learn these words at home, please.

2. Let’s watch this interesting match.

3. Don’t call me!

4. Let Marry open the window.

5. Let him carry these bags.

b) 1. Не смотри этот фильм!

2. Пусть Наташа приготовит суп.

3. Давайте танцевать!



Проверочная работа №1 Вводно-коррективный курс.

Variant II

1.Use have got, has got, he, is, him, are, its, it, they, his.

My friend (1)…….a pet. It (2)…….not a dog. It (3)……. a parrot. My friend calls (4)…….Jago. It lives in (5)……. own cage and (6)…….everything to be a happy bird. My friend and (7)…….pet spend much time together. (8)…….like to watch TV and listen to music. They (9)…….both very nice. I often ask my friend to tell an interesting story about (10)…….Jago.

  1. Make up the plural of the nouns:

A lion, a toy, a granny, a leaf, a child, a fork, a tree, a boss, a potato, a tooth, a house, a tray, a match, a dress, a wolf, a sheep, a woman, a goose, a roof, a lily.

  1. Choose the correct item:

  1. These are…….oranges.(Bill, Bills’, Bill’s)

  2. Mary is…….sister.(them, their, theirs)

  3. My…….name is Mike.(friends, friend’s, friends’)

  4. Those shoes are…….(my, me, mine)

  5. Look at…….(his, him, he)! He is a singer.

  6. Paul is…….brother.(ours, us, our)

  1. Translate:

  1. His brother’s car; our dad’s room; this girl’s bag; those women’s dresses; my friends’ house; these students’ lab.

  2. Стол вашего сына, машина этого человека(man), машины этих людей, дом ее бабушки(granny), деньги их родителей(parents), портфель того школьника(bag, schoolboy), цветы моего учителя, молоко тех кошек, молоко той кошки, комната нашего сына.

  1. Translate:



  1. 1. Let Anton close the door.

2. Don’t put your coffee on my table!

3. Let’s swim in the river!

4. Clean your teeth and go to bed.

5. Let them wash up.

b) 1. Говори на английском во время урока!

2. Давайте пойдем в кино!

3. Пусть Виктор прочитает этот текст.









Ключи



1 вариант

2 вариант

  1. задание

1. have got; 2. is; 3. He; 4. has got; 5. him; 6. are; 7.them; 8. They; 9. is; 10. has got; ( 10 баллов)

1. has got; 2. is; 3. is; 4. him; 5. its; 6. has got; 7. his; 8. They; 9. are; 10. -; ( 10 баллов)

2 задание

Jars, umbrellas, glasses, benches, boys, loaves, men, wings, pilots, tomatoes, cities, chiefs, fish, cars, ladies, mice, feet, teachers, thieves, stories. (20 баллов)

Lions, toys, grannies, leaves, children, forks, trees, bosses, potatoes, teeth, houses, trays, matches, dresses, wolves, sheep, women, geese, roofs, lilies. (20 баллов)

3 задание

1.my; 2. Jenny’s; 3. mine; 4. people; 5. them; 6. our; ( 6 баллов)

1. Bill’s; 2. their; 3. friend’s; 4. mine; 5. him; 6. our; ( 6 баллов)

4 задание

а) адрес моего друга; группа тех людей; друг нашей семьи; школа их дочерей; имя его девушки; газета этого мужчины;

в) This girl’s letter; your son’s toys; those students’ books; my friend’s bicycle; their dog’s food; their child’s phone; their children’s phones; this boy’s computer; these boys’ computers; her mother’s hat. ( 16 баллов)

a) машина его брата; комната нашего папы; сумка этой девушки; платья тех женщин; дом моих друзей; лаборатория этих студентов;

в) you son’s desk; this man’s car; these men’s cars; her granny’s house; their parents’ money; that schoolboy’s bag; my teacher’s flowers; those cats’ milk; that cat’s milk; our son’s room.

5 задание

а) 1. Выучи (те) эти слова дома, пожалуйста! 2. Давайте посмотрим этот интересный матч! 3. Не звони мне! 4. Пусть Мария откроет окно! 5. Пусть он несёт эти сумки!

в) 1. Dont watch this film! 2. Let Natasha cook the soup! 3. Let’s dance! ( 8 баллов)

a) 1. Пусть Антон закроет дверь! 2. Не ставь (те) твой (ваш) кофе на мой стол! 3. Давайте поплаваем в реке! 4. Чисти свои зубы и ложись спать! 5. Пусть они помоют посуду!

в) Speak English during the lesson! 2. Lets go to the cinema! 3. Let Victor read this text! (8 баллов)





КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

5(отлично)

60-54 балла

4(хорошо)

53- 42 балла

3(удовлетворительно)

41- 30 баллов

2 (неудовлетворительно)

29 и менее баллов





Проверочная работа №2 по теме «О себе и о своей семье».



Задание 1. Прочитайте и переведите текст, ответьте на вопросы.
My family
My name is Emma. I have just finished a school. I live with my family. It isn’t large, my brother, my father and I. My father is a businessman. He is the manager of a small firm. He is very serious man and he is always busy. Sometimes he works even at weekends. He is very ambitious and has strong will. He is only 42 and I’m sure, he has a wonderful future. My mother is 40, but she looks much younger. To my mind she is very beautiful. She is an economist and works in one of commercial banks. She works 5 days a week and is off on Saturdays and Sundays. By character my mother is very energetic and talkative. She always has a lot of things to do about the house. My parents have been married for about 20 years. They have much in common: they watch the same films, read the same books and news-papers, but they have different views on education and music. They are hard-working people. So I try to help mother with housework. I always wash dishes, I sometimes go shopping and from time to time I tidy our flat.

All of us like to spend our week-ends in the country. We usually go to the country house to see my grandparents. They are pensioners. I like them very much because they always try to listen to my opinion, though they don’t always agree with what I say. We are deeply attached to each other and we get on very well. I also have many other relatives: uncles, aunts, cousins. We are happy when we are together.

In the evenings when we all get together after work and study, we like to talk about different things or watch TV. We are really good and happy family because we respect each other.

Вопросы к тексту

  1. What is the father?

  2. What is father’s character?

  3. How old is the mother?

  4. Are the parents a well-matched pair?

  5. Where do the members of the family like to spend weekends?

  6. Who lives in the country?


Задание 2. Раскройте скобки, напишите количественные местоимения much, many. Переведите предложения (Present Simple, to be).

Образец: We (to be) in the garden.

There (to be) children there.

We are in the garden. Мы в саду.

There are many children there. Там много детей.

    1. I (to be) interested in history
      There (to be) many historic books on my book shelf.

    2. We (to be) very busy today. There (to be) much work to do about the house.


    3. (to be) you thirsty?
      There (to be)many mineral water in the fridge

    4. They (to be)not late for the train.
      Мany time (to be)left before its departure.


Задание 3. Раскройте скобки, поставьте сказуемое в форме Present Simple.

  1. My cousin (to work) at a bank.

  2. We (to have)only one day off. It is Sunday.

  3. I (to attend) lectures and seminars every day.

  4. My family (to live) in Moscow.

  5. They (to like) to spend weekends in the country.


Задание 4. Напишите отрицательное предложение (Present Simple).

  1. My mother ( like )pot-flowers.

  2. They (come )to see their relatives on Sunday.

  3. Paul ( play )hockey and football.

  4. Usually my sister (make )breakfast.

  5. We (want) to move to another city.


Задание 5. Раскройте скобки, поставьте сказуемое в Present Simple или в Present Continuous. Переведите предложение.

  1. I’m sure that you (like) sports..

  2. My mother (drink) green tea every morning.

  3. Now my brother (drive) to his office.

  4. My mother usually (do) the room on Saturdays.

  5. Now my brother( drive) to his office.

  6. My mother usually ( do) the rooms on Saturday.

  7. Where (to be) Boris? – He is having lunch at the moment.


Задание 6. Переведите.
Charles Dickens’s childhood


His family lived in London. His father is was a clerk in an office. And he always is spent more money, than he earned and he is was often in debt.
Charles are went to school and his teachers thought he is very clever.
But suddenly his father are went to prison for his debts. And the family are went too. Only Charles did not go to prison. He are went to work in a factory, where he washed bottles. He worked ten hours a day and earned six shillings a week. Every night after work, he walked four miles back to his room. Charles hated it and never to forgot the experience. He to used it in many novels.


Задание 7. Раскройте скобки и поставьте сказуемое в Past Simple или в Past Continious. Переведите.

  1. I( see )my group mate when I( look) out from the window.

  2. When he (get up) in the morning, his mother (make) tea.

  3. My brother (do) his homework at this time yesterday. It (take) him 2 hours.

  4. What you ( do) when I (phone) you yesterday?

  5. He ( not come) yesterday, though we (wait) for him from 2 to 3.



Ключи

Задание №1

Моя семья

Меня зовут Эмма. Я только что закончила школу. Я живу со своей семьей. Она не большая- мой брат, мой отец и я. Мой отец бизнесмен. Он является руководителем небольшой фирмы. Он очень серьезный человек, и он всегда занят. Иногда он работает даже в выходные дни. Он очень амбициозный и имеет сильную волю. Ему всего 42, и я уверен, что у него есть прекрасное будущее. Моя маме 40 лет, но она выглядит гораздо моложе. На мой взгляд, она очень красивая. Она экономист, работает в одном из коммерческих банков. Она работает 5 дней в неделю и отдыхает по субботам и воскресеньям. По характеру моя мать очень энергичная и разговорчивая. Она всегда делает много вещей, чтобы успеть по дому. Мои родители женаты в течение 20 лет. Они имеют много общего: они смотрят те же фильмы, читают те же книги и газеты, но они имеют разные взгляды на образование и музыку. Они трудолюбивые люди. Поэтому я стараюсь, чтобы помочь матери с работой по дому. Я всегда мою посуду, я иногда хожу по магазинам и время от времени я убираюсь в нашей квартире. Все мы любим проводить наши выходные за городом. Мы обычно едем в загородный дом, чтобы увидеть моих бабушку и дедушку. Они пенсионеры. Я люблю их очень сильно, потому что они всегда стараются прислушиваться к моему мнению, хотя они не всегда согласны с тем, что я говорю. Мы глубоко привязаны друг к другу. У меня также есть много других родственников: дяди, тети, двоюродные братья. Мы счастливы, когда мы вместе. По вечерам, когда мы все собираемся вместе после работы и учебы, мы любим разговаривать о разных вещах или смотреть телевизор. Мы действительно хорошая, и счастливая семья, потому что мы уважаем друг друга.


Ответы на вопросы:

  1. The father is a businessman.

  2. He is very serious, very ambitious and has strong will.

  3. My mother is 40.

  4. Yes, they are.

  5. All of us like to spend our week-ends in the country.

  6. The grandparents live in the country.

Задание №2
1. I am interested in history.
Я интересуюсь историей. There are many historic books on my book shelf. У меня много исторических книг на моей книжной полке.
2. We are very busy today.
Мы очень заняты сегодня.
There are much work to do about the house. Нужно сделать много работы по дому.
3. Are you thirsty? Вы хотите пить? There are many mineral water in the fridge. Там много минеральной воды в холодильнике.
4. They are not late for the train.
Они не опаздывают на поезд. Мany time is left before its departure. Много времени до отъезда.

Задание №3
1. My cousin works at a bank.
2. We have only one day off. It is Sunday.
3. I attend lectures and seminars every day. 4. My family lives in Moscow. 5. They like to spend weekends in the country.



Задание №4
1. My mother does not like pot-flowers.
2. They do not come to see their relatives on Sunday.
3. Paul does not play hockey and football.
4. Usually my sister does not make breakfast.
5. We do not want to move to another city.

Задание №5
1. I’m sure that you like sports.
Я уверен, что вы любите спортивные состязания.
2. My mother drinks green tea every morning.
Моя мать пьёт зелёный чай каждое утро.
3. Now my brother is driving to his office.
Теперь мой брат ездит в свой офис.
4. My mother usually does the rooms on Saturday.
Моя мать обычно убирается в комнатах в субботу.
5. Where is Boris? – He is having lunch at the moment.
Где Борис? – Он обедает в настоящее время.

Задание №6 Детство Чарльза Диккенса.

Его семья жила в Лондоне. Его был клерком в офисе. И он всегда тратил денег больше, чем он зарабатывал и часто имел долги. Чарльз пошёл в школу, и его учителя думали, что он очень умен. Но внезапно его отца посадили в тюрьму из-за долгов. И семью тоже посадили. Только Чарльз не попал в тюрьму. Он устроился работать на фабрику, где он мыл бутылки. Он работал 10 часов в день и зарабатывал 6 шиллингов в неделю. Каждую ночь после работы он шёл четыре мили назад к дому. Чарльз ненавидел это и запомнил на всю жизнь. Он описывал это во многих романах.

Задание №7

  1. I saw my group mate when I looked out from the window. Я увидел своего помощника из группы, когда посмотрел из окна.

  2. When he got up in the morning, his mother made tea. Когда он вставал утром, его мать делала ему чай.

  3. My brother was doing his homework at this time yesterday. It was took him 2 hours. Мой брат делал свою работу в это время вчера. На это у него ушла два часа.

  4. What did you do when I phoned you yesterday? Что вы делали, когда я позвонил вам вчера.

  5. He did not come yesterday, though we was waiting for him from 2 to 3. Его не было вчера, хотя мы его ждали с 2 до 3.





КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

3(удовлетворительно)

3 выполненных задания

4(хорошо)

5 выполненных заданий

5(отлично)

7 выполненных заданий









Проверочная работа №3 по теме: «Высшее образование Великобритании и США».

Задание: Прочитайте и переведите текст, ответьте на вопросы

Education in Great Britain: Higher Education 


There is a considerable choice of post-school education in Britain. In addition to universities, there are also polytechnics and a series of different types of assisted colleges, such as colleges of technology, art, etc, which tend to provide more work-orientated courses than universities. Some of these courses are part-time, with the students being released by their employers for one day a week or longer periods.


Virtually all students on full-time courses receive grants or loans from the Government which cover their tuition fees and everyday expenses (accommodation, food, books, etc). 


Universities in Britain enjoy complete academic freedom, choosing their own staff and deciding which students to admit, what and how to teach, and which degrees to award (first degrees are called Bachelor degrees). They are mainly government-funded, except for the totally independent University of Buckingham.


There is no automatic admission to university, as there are only a limited number of places (around 100,000) available each year. Candidates are accepted on the basis of their A-level results. Virtually all degree courses are full-time and most last three years (medical and veterinary courses last five or six years). 


Students who obtain their Bachelor degree (graduates) can apply to take a further degree course, usually involving a mixture of exam courses and research. There are two different types of post-graduate courses — the master's degree (MA or MSc), which takes one or two years, and the higher degree of Doctor of Philosophy (PhD), which takes two or three years.




Vocabulary 
grants — субсидия
loans — заем, ссуда
tuition fees — плата за обучение
expenses — расходы
Bachelor degree — степень Бакалавра
admission — прием
master's degree — степень Магистра



Questions
1.    What is a choice of post-school education in Britain?
2.    What do all students on full-time courses receive?
3.    How are first degrees called?
4.    Is there any automatic admission to university?
5.    What are two different types of post-graduate courses? 













Ключи

Образование в Великобритании: Высшее образование



В Британии есть значительный выбор образования после окончания школы. Кроме университетов, имеются также политехнические и ряд различного вида содействующих колледжей, такие, например, как колледжи технических наук, искусства и т.д, обучение в которых более ориентировано на прикладной характер работы, чем в университетах. Некоторые из этих курсов обучения заочные, для учебы на таких курсах работодатели освобождают студентов от работы на один день в неделю или на более длительные периоды времени


Фактически все студенты на курсах обучения в течение полной рабочей недели получают субсидии или ссуды от правительства, которые включают в себя плату за обучение и каждодневные расходы (проживание, питание, книги, и т. д).  


Университеты в Англии имеют полную академическую свободу выбирать свой собственный штат и решать, каких студентов принимать, что и как преподавать, и какие степени присваивать (первая степень называется степенью Бакалавра). Они, главным образом, финансируются правительством, за исключением полностью независимого Букиш омскою Университета. 


Нет автоматического приема в университет, так как каждый год имеется только ограниченное число мест (около 100 000) для поступления. Кандидаты принимаются на основе результатов сдачи экзаменов по программе средней школы на продвинутом уровне. Фактически учеба на всех курсах, позволяющих получить степень, ведутся в течение полной рабочей недели, и длительность большинства из них — три года (медицинские и ветеринарные курсы длятся пять или шесть лет).


Студенты, получившие степень Бакалавра (дипломированные специалисты), могут продолжать заниматься дальше, чтобы пройти следующий курс обучения на очередную степень, для получения которой обычно необходимы сдача экзаменов и исследования. Имеются два различных типа курсов для аспиранта — на степень Магистра (МА или MSc), в течение одного или двух лет, и на более высокую степень Доктора философии (PhD), в течение двух или трех лет.  



Ответы на вопросы:

  1. . In addition to universities, there are also polytechnics and a series of different types of assisted colleges, such as colleges of technology, art, etc, which tend to provide more work-orientated courses than universities.

  2. Virtually all students on full-time courses receive grants or loans from the Government which cover their tuition fees and everyday expenses (accommodation, food, books, etc). 

  3. First degrees are called Bachelor degrees.

  4. There is no automatic admission to university, as there are only a limited number of places (around 100,000) available each year

  5. There are two different types of post-graduate courses — the master's degree (MA or MSc), which takes one or two years, and the higher degree of Doctor of Philosophy (PhD), which takes two or three years.



Критерии оценки

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

3(удовлетворительно)

Прочитать и понять текст на 50%

4(хорошо)

Прочитать текст, понять и частично ответить на вопросы

5(отлично)

Прочитать текст, перевести и ответить на все вопросы





Проверочная работа №4 по теме «Ориентация в городе. Поддержание общественного порядка».

Задание №1: Ответьте на вопросы



п/п

Questions

  1.  

What was the first name of New York?

  1.  

What is the name of the largest London’s parks?

  1.  

Where is the United Nations Organization Building situated?

  1.  

What district of New York do a lot of Afro-Americans live in?

  1.  

Which city is the capital of Scotland?

  1.  

Let’s sing the song «My Bonny»

  1.  

Which is the highest building in Washington?

  1.  

Whose statue can you see on the column in the centre of Trafalgar Square?

  1.  

What is the biggest church in London?

  1.  

How many colleges are there at Cambridge?

  1.  

Let’s sing the song «Billy Вoy»

  1.  

Who received the Degree of Honorary Doctor of Cambridge in 1912?

  1.  

Where was the first airport built in Britain?

  1.  

Which city is called «the port of five seas»?



Задание №2

 I know that some of you received postcards with the descriptions of different cities yesterday. But people who sent them forgot to write the names of the cities. R1 – P6, Will you read the postcards? The others will guess the cities.

This city is very big. It’s a seaport. There are very tall buildings here which are called sky-scrapers. Many businessmen make money in this city. (………)
– This city is very nice. It is two thousand years old. It is on the river and great riverside docks make this city one of the three largest ports in the world.
(…….)
– This city is 56 kilometres away from the sea. But it is the third largest port in its country. For a long time it was the centre of the cotton textile trade in the whole world.
 (……….)
– There are a lot of students in this city because a famous university is situated here. According to an old tradition the students wear black and dark blue clothes. Many great men have studied in this city.
 (……….)
– This city lies on seven hills. The highest hill is tree hundred metres above the sea. In the old part of the town the streets are narrow. In the modern town which lies at the foot of the hills the streets are straight and well-planned.
 (………..)
– This is a very nice city. The houses are not very high. It is difficult to find a park or a square without a monument or a memorial.
There are no factories in this city. (………….)

Задание №3

 Each city has its own sights. On the blackboard you can see some cards with the names of the places of interest of different cities but they are cut into pieces and the pieces are mixed. Your task is to match the parts of the words.

St. Pa

ilding

Libe

West

The Sta

pire  St

ar Ca

The Em

Cong

ngham

Abb

min

The Ts

ate Bu

rty

dral

tue of

nnon

Cathe

ey

The Libr

ace

Bucki

mlin

The Kre

ress

ster

ary of

Pal

ul’s



Задание №4

Look at the chain of words on the blackboard. Which sight is different here?

Задание №5

Thank you, boys and girls! It goes without saying, all cities we’ve spoken about today, are very beautiful. At the end of our lesson I want you to solve the crossword puzzle.

1) Moscow began with it.
2) It was a fortress, a royal residence and a prison. Now it’s a museum.
3) London stands on this river.
4) It is the highest building in Washington.
5) It’s a round square in the centre of London.
6) The admiral whose statue you can see on the column in Trafalgar Square.
7) The river on which Washington stands.
8)   It’s the nickname of the Washington Monument.
9)   He was the first American president.
10) This river gave its name to the capital of Russia.



Ключи

Задание №1



Answers

New Castle, New Amsterdam, New Mexico

St. James’s Park, Hyde Park, Kensington Gardens

In Moscow, Washington,  New York

In Richmond, Manhattan, Harlem

Glasgow, Manchester, Edinburgh

 

The Pentagon, the Capitol, the White House

The statue of Admiral  Nelson, George Washington, Abraham Lincoln

Westminster Abbey, the Tower of London, St. Paul’s Cathedral

28, 29, 30

 

Darwin, Kapitsa, Pavlov

Manchester, Edinburgh, Cambridge

Washington, New York, Moscow



Задание №2

 (New York)


(London)

(Manchester)


(Cambridge)


(Edinburgh)


(Washington)

Задание №3

 St. Paul’s Cathedral, the Statue of Liberty, the Empire State Building, the Tsar Cannon, the Library of Congress, Westminster Abbey, Buckingham Palace, the Kremlin.

Задание №4

St. Paul’s Cathedral, Westminster Abbey, Buckingham Palace, the Empire State Building, Trafalgar Square.

Задание №5

1 KREMLIN

2 TOWER

3 THAMES

4 CAPITOL

5 PICCADILLY

6 NELSON

7 POTOMAC

8 PENCIL

9 WASHINGTON

10 MOSKVA



Критерии оценки

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

3(удовлетворительно)

Выполнить 2 задания

4(хорошо)

Выполнить 3-4 задания

5(отлично)

Выполнить 5 заданий













Проверочная работа №5 по теме «Великобритания. Географическое положение. Ветви власти».

A.Complete the sentences with the correct form of a verb:

1. The theory of law ______ on the theory of natural law of 16th century.

A. is based

B. based

C. are based

2. Many laws and legal principles that originated eight centuries ago ______

in England and Wales.

A. is retaining

B. has retained

C. have been retained

3. All evidence ______ by the investigator now.

A. is being examined

B. examined

C. is examining

4. He ______ to 18 month in prison for careless driving.

A. are sentenced

B. sentenced

C. was sentenced

5. The civil law ______ the law of contract and family law.

A. includes

B. is included

C. include

6. A statement ______ in Parliament tomorrow.

A. will has been made

B. is being made

C. will be made

7. Human beings ______ always ______ together under rules of one kind

or another.

A. have lived

B. were living

C. live

B. Complete the questions using the correct verb :

8. ______ laws we have in force at any particular time reflect our thoughts as

people centuries ago?

A. Are

B. Do

C. Does

9. Why ______ any existing society need law?

A. Do

B. Does

C. Is

10. The rules are usually influenced by nature, customs, secular believes,

______?

A. do they?

B. are they?

C. aren’t they?

11. Laws haven’t changed since primeval times, ______?

A. hasn’t they?

B. have they?

C. did they?



Ключи



1 – A

2 – C

3 – A

4 – C

5 – A

6 – C

7 – A

8 – B

9 – B

10 – C

11 – B



Критерии оценки результатов

Оценка

Результат

3(удовлетворительно)

6-7 верных ответов

4(хорошо)

7-9 верных ответов

5(отлично)

11 верных ответов





Проверочная работа №6 по теме «США. Географическое положение. Ветви власти».

Choose the right pronoun:

1. ______ is he? – He is a teacher.

A. Which

B. What

C. Who

2. The prisoners refused to eat ______ .

A. something

B anything

C. any

3. We certainly. don’t want ______ trouble.

A. no

B. some

C. any

4. You must be hungry. Would you like ______ to eat?

A. anything

B. some

C. something

5. The cinema was almost empty. There were very ______ people there.

A. many

B. little

C. few

6. The man was badly injured in the accident. He lost ______ blood.

A. many

B. much

C. a few

7. We didn’t take ______ photographs when we were on holiday.

A. many

B. much

C. little

8. I went ______ way and she went ______ .

A. my…..hers

B. mine…..her

C. my….her

D. Choose the correct form of the verb, singular or plural:

9. The scissors ______ not very sharp.

A. is

B. are

C. aren’t

10. My parents gave me ______ .

A. some good advice

B. some good advices

C. some pieces of good advices

11. I don’t like very hot weather. Thirty degrees ______ too warm for me.

A are

B is

C isn’t

12. The government ______ to increase taxes.

A. wants

B. want

C. wanted

13. ______ news ______ most extraordinary.

A. These …are

B. This….. is

C Such a…. is



Ключи



1– B

2 – B

3 – C

4 – C

5– C

6 – B

7– A

8 – A

9 - B

10 – A

11 – B

12 – B

13 – B







Критерии оценки результатов

Оценка

Результат

3(удовлетворительно)

6-7 верных ответов

4(хорошо)

7-9 верных ответов

5(отлично)

13 верных ответов









ДЕПАРТАМЕНТ ОБРАЗОВАНИЯ ГОРОДА МОСКВЫ

ГОСУДАРСТВЕННОЕ БЮДЖЕТНОЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ

ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ ОБРАЗОВАНИЯ ГОРОДА МОСКВЫ

«КОЛЛЕДЖ ПОЛИЦИИ»





Рассмотрено предметно-цикловой комиссией

Русского, английского языков и литературы

Протокол № от

«____»________ 2015 г.

Председатель

Ломакина М.А.



____________________



Материал к контрольной работе

по дисциплине:

«Иностранный язык»

Специальность:

40.02.02 «Правоохранительная деятельность»



Курс II Семестр 3



УТВЕРЖДАЮ

Заместитель директора по учебной работе

Журавлёва Л.Г.

_________________

«___»_______2015 г.




I вариант

Задание 1. Образуйте новые слова с помощью суффиксов –er (-or), -tion,- ly и дайте перевод новых слов.

1. to create

2. to organize

3. to inject

4. to inform

5. quick

6. broad

7. calm



Задание 2. Поставьте глаголы в нужном времени.

1.I (to go) to bed at 10 o’clock every night.

2. Yesterday I (to go) to bed at 11.

3. We (to meet) at the bus stop at 4 tomorrow.

4. He (not play) football last Sunday.

5. You (to watch) TV every day?

6. She (to live) in London.

7. Where he (to spend) last summer?

8. I (not eat) ice-cream tomorrow.

9. Terry (to love) Sue or Kam?


Задание 3. Закончите предложение вопросом «не так ли?»

  1. They speak English well,…

  2. Your friend studies at college,…

  3. Mary helped her mother,…

  4. The players were happy,…

  5. Ann won’t make a mistake,…

  6. You can sing,…

  7. He didn’t telephone,…

  8. The film was good,…


Задание 4. К следующим предложениям постройте вопросы: общий, альтернативный, специальный и к подлежащему.

  1. They finished at 7 o’clock.

  2. Bill visits his grandparents every Sunday.

  3. He will graduate from the University next year.


Задание 5. Переведите на английский язык.

  1. Он самый популярный артист в США.

  2. Осенью дни становятся короче, а ночи длиннее.

  3. Мой брат выше меня.

  4. Это самый плохой фильм.

  5. Он думает, что его работа важнее, чем её.


Задание 6. Подберите правильный перевод слова.

  1. An investigation a) уйти в отставку

  2. A crime b) сыщик

  3. An investigator c) суд

  4. A patrol officer d) защищать

  5. A divisional Inspector e) патрульный инспектор

  6. A сourt f) главная задача

  7. A photographic mind g) судья

  8. To protect h) служба

  9. The main task i) фотографическая память

  10. A service j) подразделение опознания

  11. Retire k) преступление

  12. Identification Division l) следователь

  13. A detective m) участковый инспектор

  14. A judge n) расследование





II вариант



Задание 1. Образуйте новые слова с помощью суффиксов –er (-or), -tion,- ly и дайте перевод новых слов.

1. to visit

2. to play

3. to inspect

4. to drive

5. clean

6. noisy

7. to act


Задание 2. Поставьте глаголы в нужном времени.


1. They (have) a P.E. lesson yesterday.

2. He always (get up) at 7 o’clock.

3. We (to meet) at the bus stop at 4 yesterday.

4. He (not play) football every Sunday.

5. She (to read) every day?

6. She (to live) in London three years ago.

7. Where you (to go) last summer?

8. I (not buy) milk tomorrow.

9. You (to know) Sue or Kam?


Задание 3. Закончите предложение вопросом «не так ли?»

      1. They spoke English well,…

      2. Your friends study at college,…

      3. Steve helped her father,…

      4. The children were happy,…

      5. Ann will make a mistake,…

      6. She can’t ski,…

      7. He telephoned yesterday,…

      8. The party wasnt good,…

Задание 4. К следующим предложениям постройте вопросы: общий, альтернативный, специальный и к подлежащему.

  1. They arrived at 5 o’clock.

  2. Ann goes to the swimming pool every Monday.

  3. She will enter Police college next year.


Задание 5. Переведите на английский язык.

    1. Он самый высокий мальчик в классе.

    2. Весной дни становятся длиннее, а ночи короче.

    3. Мой брат младше меня.

    4. Это самая хорошая книга.

    5. Он думает, что его машина самая дорогая.

Задание 6. Подберите правильный перевод слова.

    1. An investigation a) суд

    2. A crime b) сыщик

    3. An investigator c) уйти в отставку

    4. A patrol officer d) защищать

    5. A divisional Inspector e) патрульный инспектор

    6. A сourt f) участковый инспектор

    7. A photographic mind g) фотографическая память

    8. To protect h) служба

    9. The main task i) судья

    10. A service j) подразделение опознания

    11. Retire k) преступление

    12. Identification Division l) следователь

    13. A detective m) главная задача

    14. A judge n) расследование





Ключи

Вариант I



Задание 1

      1. A creator

      2. An organization

      3. An injection

      4. An information

      5. Quickly

      6. Broadly

      7. calmly

Задание 2

        1. go

        2. went

        3. will meet

        4. didn’t play

        5. do you watch

        6. lives

      1. did he spend

      2. won’t eat

      3. does he love

Задание 3

        1. don’t they

        2. doesn’t he

        3. didn’t she

        4. weren’t they

        5. will she

        6. can’t you

        7. did he

        8. was it


Задание 4

1. – Did they finish their work at 7 o’clock?

- Did they finish their work at 7 o’clock or at 8 o’clock?

-When did they finish their work

-Who finished their work at 7 o’clock?


2. -Does he visit his grandparents every Sunday?

- Does he visit his grandparents every Sunday or Saturday?

-When does he visit his grandparents?

-Who visits his grandparents every Sunday?


3.–Will he graduate from the University next year?

- Will he graduate from the University or from the College next year?

-When will he graduate from the University next year?

-Who will graduate from the University next year?


Задание 5

    1. He is the most popular actor in USA.

    2. Autumn the days are shorter but the nights are longer.

    3. My brother is taller than I.

    4. It’s the worst film.

    5. He thinks that his work is more important than her.



Задание 6

  1. N

  2. K

  3. L

  4. E

  5. M

  6. C

  7. I

  8. D

  9. F

  10. H

  11. A

  12. J

  13. B

  14. G



Вариант II


Задание 1

      1. A visitor

      2. A player

      3. An inspection

      4. A driver

      5. Cleanly

      6. Noisily

      7. An action/actor



Задание 2

        1. had

        2. gets up

        3. met

        4. plays

        5. Does she read

        6. lived

        7. Where did you go

        8. won’t buy

        9. Do you know…

Задание 3

          1. Didn’t they

          2. Don’t they

          3. Didn’t he

          4. Weren’t they

          5. Won’t she

          6. Can’t she

          7. Didn’t he

          8. Was it

Задание 4

            1. -Did they arrive at 5 o’clock?

-What time did the arrive?

-Did they arrive at 5 or at 6 o’clock?

-Who arrived at 5 o’clock?


2. -Does Ann go to the swimming pool every Monday?

-Where does Ann go every Monday?

- Does Ann go to the swimming pool every Monday or every day?

Who goes to the swimming pool every Monday?


3.–Will she enter Police college next year?

- Will she enter Police college or Law University next year ?

-When will she enter Police college?

-Who will enter Police college next year?

Задание 5

    1. He is the tallest boy in our class.

    2. In spring the days become longer and the nights become shorter.

    3. My brother is younger than me.

    4. This is the best book.

    5. He thinks that his car is the most expensive.

Задание 6

  1. N

  2. K

  3. L

  4. E

  5. F

  6. A

  7. G

  8. D

  9. M

  10. H

  11. C

  12. J

  13. B

  14. I

Критерии оценок для контрольной работы

2 курс 3 семестр

Контрольная работа содержит 6 заданий:

1-е задание на словообразование имеет 7 пунктов

2-е задание на выбор по грамматике имеет 9 пунктов

3-е задание на образование вопросов имеет 8 пунктов

4-е задание на образование вопросов имеет 3 пункта, в каждом пункте 4 предложения

5-е задание на перевод предложений имеет 5 пунктов

6-е задание на знание лексики имеет 14 пунктов



Максимальное количество баллов – 55 баллов

На оценку «3» необходимо набрать от 28 до 38 баллов

На оценку «4» от 39 до 49 баллов

На оценку «5» от 50 до 55 баллов.




















































ДЕПАРТАМЕНТ ОБРАЗОВАНИЯ ГОРОДА МОСКВЫ

ГОСУДАРСТВЕННОЕ БЮДЖЕТНОЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ

ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ ОБРАЗОВАНИЯ ГОРОДА МОСКВЫ

«КОЛЛЕДЖ ПОЛИЦИИ»



Рассмотрено предметно-цикловой комиссией

Русского, английского языков и литературы

Протокол № от

«____»________ 2015 г.

Председатель

Ломакина М.А.



_____________________



Материал к контрольной работе

по дисциплине:

«Иностранный язык»

Специальность:

40.02.02 «Правоохранительная деятельность»



Курс II Семестр 4



УТВЕРЖДАЮ

Заместитель директора по учебной работе

Журавлёва Л.Г.

_________________

«___»_______2015 г.






Вариант I

I Выберите подходящее по смыслу слово.

  1. Oxford university consists of 38

a) colleges b) schools c) kindergartens

  1. At London policeman is called …

a) Harry b) Robby c) Bobby

  1. There are two kinds of … double-deckers and single-deckers.

a) buses b) trolley-buses c) taxis

  1. Washington D.C. is the … of the United States of America.

a) biggest city b) gateway c) capital

  1. The heart of the city is Manhattan … .

  1. island b) town c) building

  1. The total … of Great Britain is about 120 000 square miles.

  1. population b) land c ) area

  1. London is situated on the ….. Thames.

a) lake b) river c) island

  1. The Parliament of the UK is composed of 2 …

a) bodies b) Houses c) branches

  1. In order to become a law all bills and resolutions must be signed by the … in the USA.

  1. Congress b) Senate c) President

  1. The Congress is the highest … body in the USA.

  1. legislative b) executive c) judicial

  1. There are 26…. in the US Constitution .

  1. advertisements b) amendments c) rules

  1. The head of each state is …

  1. the President b) a judge c)a governor

  1. The US President must be at least … years old.

  1. 35 b) 40 c) 45

  1. All laws in the UK are made ……

a) in the Cabinet b) by the Queen c) in Parliament

  1. Most of the criminal and civil cases are tried by … courts in the USA.

  1. region b) district c) state

II Прочитайте текст. Преобразуйте слова, напечатанные заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами 1-10 так, чтобы они грамматически соответствовали содержанию текста. Заполните пропуски полученными словами.

Once an Englishman went to Japan. He 1 a Japanese HAVE

servant who 2 very polite. The Englishman wanted BE

to get up early one morning and asked 3 servant to wake HE

him up at six o'clock.

At 6 o'clock the servant 4 into the room very quietly. COME

When he saw that the Englishman 5 , SLEEP

he 6 a piece of paper and wrote some words on it. TAKE

Then he quietly 7 the room. LEAVE

The Englishman 8 up at eleven o'clock, jumped out of WAKE

bed, looked at his watch and then 9 the piece of paper SEE

on the table. It said, "Dear Sir, it 10 six o'clock now. BE

Please get up."

III Поставьте вместо точек слова в скобках в нужную форму.

There … four books in the bag. (be)

There …a flower in the vase.(be)

There…a pen, a book, a computer on the desk.(be)

I don’t see… there.(something/anything/nothing)

Is there …. at home?(somebody/anybody/nobody)

Are there ... new students in your group?(some/any/no)

I … a book yesterday at 3 o’clock.(read)

They… in the park now.( walk)

I …my lessons at 7 o’clock tomorrow.( do)

I … already… the flowers.( water)

When father returned from work, we already (do) our homework.

By the end of the next week she …all her exams.( pass)

The book “The War and Peace”… by Leo Tolstoy. (write)

Russia … by seas and oceans. (wash)

The fist Russian University … in 1755. (found)

Вариант II

I Выберите подходящее по смыслу слово.

1. There are three…. in Oxford academic year.

a) colleges b) terms c) faculties

2. At London policeman is called …

a) Harry b) Robby c) Bobby

3. The British islands are formed of Great Britain, … and a number of small islands situated to the west of the European continent.

  1. Northern Ireland b) England c) Ireland

4. Washington D.C. is the … of the United States of America.

a) biggest city b) gateway c) capital

5. The heart of the city is Manhattan … .

a) island b) town c) building

6. The total area of the USA is about …. square kilometers.

a) 15 million b) 9.4 million c ) 5.5 million

7. The biggest river in the USA is….

a) the Missouri b) the Mississippi c) the Colorado

8.The UK is a Parliamentary …

a) republic b) democracy c) monarchy

9. The Congress is the highest … body in the USA.

  1. legislative b) executive c) judicial

10. There are 7…. in the US Constitution.

  1. articles b) amendments c) rules

11.The head of each state is …

  1. the President b) a judge c)a governor

12. The Queen’s residence is……

  1. number 10 Downing Street b) Buckingham Palace c) Parliament

13. The population of the UK is about ….. million people.

a) 60 b) 25 c) 120

14. The Londoners call the underground…...

  1. subway b) the tunnel c) the tube



15. The US President is elected for a term of…… years.

  1. 2 b) 6 c) 4

II Прочитайте текст. Преобразуйте слова, напечатанные заглавными буквами в конце строк, обозначенных номерами 1-10 так, чтобы они грамматически соответствовали содержанию текста. Заполните пропуски полученными словами.

I remember my 1 ___________ day of school in detail. It was a nice ONE

bright September morning when 2_________ I

mum 3__________ me to a large school ground. BRING

There were lots of kids and parents there.

At first I felt uneasy as I 4__________any of them. NOT KNOW

Look around”, my mum said.

There are so many 5____________here. CHILD

Don’t be afraid. I’m sure you will make friends with them very soon”.

Almost every child had a bouquet of flowers and I felt very proud because

my bouquet was the 6___________. GOOD

Some men and women in the centre of the playground were telling

us about 7__________school years. THEY

A dark-haired woman with a microphone looked very familiar.

But I 8_____________ remember where and when I saw her. CANNOT

9_____________ I found out that she was a TV presenter for an LATE

10_______________ programme for young children and a graduate EDUCATION

of our school.

III Поставьте вместо точек слова в скобках в нужную форму.

1. There … a pen, two books and a pencil in the bag.(be)

2. There … four books in the bag. .( be)

3. There … a flower in the vase. .(is/are)

4. She … all her exams by the end of the next week. (pass)

5. By the time I came home my family …already dinner. (finish)

6. We …our lunch yet. (not eat)

7. They… a test now. (write)

8. I …dinner when you called.. (cook)

9. I …my lessons at 5 o’clock tomorrow. (do)

10. There are ... pictures in the book. (some/any/no)

11. I didn't buy ... bananas yesterday. (some/any/no)

12. Can you tell me… about this town?(something/anything/nothing)

13. The book “The War and Peace”… by Leo Tolstoy. (write)

14. Russia … by seas and oceans. (wash)

15. The first Russian University … in 1755. (found)

Критерии оценок для контрольной работы

2 курс 4 семестр

Контрольная работа содержит 3 задания:

1-е задание на множественный выбор имеет 15 пунктов

2-е задание на преобразование слов имеет 10 пунктов

3-е задание на выбор по грамматике имеет 15 пунктов



Максимальное количество баллов – 40

На оценку «3» необходимо набрать от 20 до 28 баллов

На оценку «4» от 29 до 35 баллов

На оценку «5» от 36 до 40 баллов.

Ключи

I вариант

    1. 1. a 2. c 3.a 4. c 5. a 6. c 7. b 8. b 9. c 10. a 11. b 12.с 13. a 14. a 15. b

    2. had; was; his; came; was sleeping; took; left; woke; saw is;

    3. 1. are 2. is 3. is 4. anything 5. anybody 6. any7. was reading 8. are walking 9. will be doing 10. have watered 11. had done 12. will have passed 13. was written 14. is washed 15.was founded

II вариант

1. b 2. c 3. a 4. c 5. a 6. b 7. b 8. c 9. a 10. a 11. c 12. b 13. a 14. c 15. c

first; my; brought; didn’t know; children; best; their; couldn’t; later; educational;

1. is 2. were 3. is 4. Will have passed 5. had finished 6. haven’t eaten 7. are writing 8. was cooking 9. will be doing 10. some/no 11. any 12. anything 13. was written 14. is washed 15. was founded



Интернет-ресурсы:


1. www.macmillanenglish.com

2. www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish

3. www.britishcouncil.org/learning-elt-resources.htm

4. www.handoutsonline.com

5. www.enlish-to-go.com (for teachers and students)



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Автор
Дата добавления 11.10.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров206
Номер материала ДВ-052337
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх