Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Другое / Тесты / Французские тесты на украинском языке

Французские тесты на украинском языке


  • Другое

Поделитесь материалом с коллегами:

Завдання для 6-7 класів

Завдання на 3 бали


1. ‒ Ça va, Julie ?

Non, pas du tout, j’ai ... travail.

a) beaucoup du;

б) beaucoup;

в) beaucoup de;

г) beaucoup de la.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: перед іменником прислівник має форму beaucoup de.

Джерело: Le Petit Robert. Dictionnaire alphabétique et analogique de la langue française. – P. : Robert, 2000. – Р. 233.


2. Vous connaissez madame Dupont? − Oui, je ... connais bien.     

a) le;

б) la;

в) les;

г) lui.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: займенник 3-ої особи у функції прямого додатка, що заміщує іменник жіночого роду, має форму lа.

Джерело: Чумак Н. П. Французька мова (2-й рік навчання): підручник для 6-го кл. загальносвіт. навч. закладів / Н. П. Чумак, Т. В. Кривошеєва. – К. : Видавничий дім «Освіта», 2014. – С. 33.


3. Національний гімн Франції називається … .

а) la Parisienne;

б) la Lyonnaise;

в) la Marseillaise;

г) la Toulousaine.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: гімн Франції називається «La Marseillaise».

Джерело: офіційний сайт Президента Французької Республіки http://www.elysee.fr.


4. Обери добру пораду для Нінон, яка дуже роздратована.

a) Sois tranquille !

б) Va tout droit !

в) Bonsoir, ma fille !

г) Que fais-tu ?


Правильна відповідь: а.

Пояснення: щоб заспокоїти роздратовану Нінон, варто сказати: «Sois tranquille !».

Джерело: Чумак Н. П. Французька мова (2-й рік навчання): підручник для 6-го кл. загальносвіт. навч. закладів / Н. П. Чумак, Т. В. Кривошеєва. – К. : Видавничий дім «Освіта», 2014. – С. 15.


5. Яка річка перетинає Париж?


ahello_html_m252cab9f.jpg) la Seine;

б) le Rhin;

в) la Volga;

г) la Loire.


Правильна відповідь: a.

Пояснення відповіді: у множині іменники маркуються артиклями (les), закінченням -s (fourmis), дієсловазакінченням -ent.

Джерело: Попова И. Н. Грамматика французского языка / И. Н. Попова, Ж. А. Казакова. – М. : Нестор, 1997. – С. 10, 190.


Завдання на 4 бали


6. Скільки слів тут заховано: professeurvendeuseactriceouvrier.

а) 3;

б) 4;

в) 5;

г) 6.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: 4 слова: 1) professeur 2) vendeuse 3) actrice 4) ouvrier.

Джерело: Чумак Н. П. Французька мова (2-й рік навчання): підручник для 6-го кл. загальносвіт. навч. закладів / Н. П. Чумак, Т. В. Кривошеєва. – К. : Видавничий дім «Освіта», 2014. – С. 22.


7. Як називається головний проспект Парижа?

а) le Boulevard Saint-Germain;

б) la rue Vaugirard;

в) la rue d’Alésia;

г) les Champs Élysées.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: головна паризька магістраль ‒ це Єлисейські Поля (фр.: les Champs Élysées).

Джерело: Гергель А. Ф. Français : підруч. для 7-го кл. (6-й рік навч.) загальноосвіт. навч. закл. / А. Ф. Гергель, Н. Алауі. – К. ; Ірпінь : Перун, 2007. – С. 60.

Le Petit Robert des noms propres / A. Rey. – P. : Dictionnaires Le Robert, 1994. – P. 467.


8. Ils ... leur chambre.

a) ne sont pas rangé;

б) n’ont pas rangé;

в) ne rangé;

г) pas rangé.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: заперечна форма дієслів минулого часу (passé composé) утворюється за допомогою двох заперечних слів ne і pas, що оточують допоміжне дієслово avoir + дієприкметник минулого часу (un participe passé).

Джерело: Попова И. Н. Грамматика французского языка / И. Н. Попова, Ж. А. Казакова. – М. : Нестор, 1997.


9. La Seine, la Loire, la Garonne et le Rhône sont ...

a) les montagnes de France;

б) les villes de France;

в) les régions de France;

г) les fleuves de France.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: Сена, Луара, Гаронна, Рона (фр.: La Seine, la Loire, la Garonne et le Rhône) – це річки Франції.

Джерело: офіційний сайт Франції: http://www.france.fr/ .


9. Французи говорять: «Qui langue a à Rome va». А українці?

а) Де охота, там і робота.

б) Що посієш, до й пожнеш.

в) Язик до Києва доведе.

г) У городі бузина, а в Києві дядько.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: еквівалентом французького прислів’я «Qui langue a à Rome va» у французькій мові є «Язик до Києва доведе».

Джерело: Французько-український фразеологічний словник : Близько 6000 фразеологічних одиниць / Уклад. Г. Ф. Венгренівська, М. А. Венгренівська. – Київ : Рад. школа, 1987. 


10. Поміж наведених висловів, якими французи завершують дружні листи, є один, що вживається на початку повідомлення. Знайди його!

a) À bientôt !

б) Bien à toi !

в) Bonjour !

г) Bon courage !


Правильна відповідь: в.

Пояснення: вислів привітання «Добрий день!» (фр.: Bonjour !) вживається на початку листа.

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014.C. 103.


11. Як правильно написати число 16 французькою мовою?

а) seize;

б) saise;

в) sèze;

г) dix-six.


Правильна відповідь: a.

Пояснення: число 16 французькою мовою має форму seize.

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014.C. 33.


12. Національне свято Франції – це день взяття Бастилії, яка була колись….

a) королівською резиденцією;

б) вязницею;

в) фортецею феодалів;

г) кораблем.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: Бастилія – це стара паризька в’язниця.

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014. ‒ C. 68.


13. Надай антонім до прикметника antipathique, що характеризує моральні якості людини:

а) triste;

б) sympathique;

в) bavard;

г) froid.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: антонімом до слова antipathique є прикметник sympathique.

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014. ‒ C. 22.


14. Котра година?

ahello_html_m1dc76b66.png) Il est six heures et demie.

б) Il est six heures et quart.

в) Il est six heures moins neuf.

г) Il est six heures dix.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: на годиннику 05h51: Il est six heures moins neuf.

Джерело: Чумак Н. П. Français : 6 кл., 5-й рік навч. : Підруч. для загальноосвіт. навч. закл / Н. П. Чумак. – К. ; Ірпінь : Перун, 2006.


15. Je ... lève de bon matin.

a) te;

б) me;

в) se;

г) nous.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: зворотні дієслова вживаються із відповідними займенниками.

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014.C. 35.


Завдання на 5 балів

16. Fidèle comme ...

a) une carpe;

б) un chat;

в) un singe;

г) un chien.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: французи говорять: вірний, як пес (фр.: fidèle comme un chien).

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014.C. 22.


17. Яку квітку вирощував Маленький Принц?

а) la tulipe;

б) les marguerites;

в) le lis;

г) la rose.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: персонаж казки А. де Сент-Екзюпері, Маленький Принц, вирощував троянду (фр.: la rose).

Джерело: Клименко Ю. М. Підручник : Французька мова 6 кл. (6-й рік навчання) / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2014.C. 93.

Saint-Exupéry de A. Le Petit Prince ⁄ A. de Saint-Exupéry. ‒ P. : Folio Junior, 2007.


18. Фестиваль у французькому в місті Авіньоні – це ….. фестиваль.

a) театральний;

б) кінематографічний;

в) цирковий;

г) пісенний.


Правильна відповідь: а.

Пояснення: Авіньонський фестиваль – це театральний фестиваль.

Джерело: : Клименко Ю. М. Французька мова : підручник для 7 кл. загальноосвітн. навч. закл. / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2007.C. 110.

Офіційний сайт Франції: http://www.france.fr/


1hello_html_m496a4d09.jpg9. Визнач, зі складників якого рецепту можна приготувати шоколадний пиріг.

a) ananas, pommes, jus de citron, pêches, poires;

б) tomates, mayonnaise, jus de citron, sel, poivre;

в) farine, sucre, beurre, chocolat, œufs.

г) œufs, huile, farine, sel, poiivre, jambon.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: шоколадний пиріг готується з муки, цукру, шоколаду, яєць. Ключове слово: шоколад (фр.: chocolat).

Джерело: Клименко Ю. М. Французька мова : підручник для 7 кл. загальноосвітн. навч. закл. / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2007.C. 36.


20. Обери речення із правильними формами підмета і присудка у множині: La fourmi porte des antennes et possède 6 pattes.

a) Les fourmis portent des antennes et possèdent 6 pattes.

б) Les fourmi porte des antennes et possèdent 6 pattes.

в) Les fourmix portent des antennes et possède 6 pattes.

г) La fourmi porte des antennes et possèdent 6 pattes.


Правильна відповідь: a.

Пояснення відповіді: у множині іменники маркуються артиклями (les), закінченням -s (fourmis), дієсловазакінченням -ent.

Джерело: Попова И. Н. Грамматика французского языка / И. Н. Попова, Ж. А. Казакова. – М. : Нестор, 1997. – С. 10, 190.


Автор
Дата добавления 14.11.2016
Раздел Другое
Подраздел Тесты
Просмотров31
Номер материала ДБ-350829
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх