Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Другое / Тесты / Французские тесты на украинском языке 10-11 класс

Французские тесты на украинском языке 10-11 класс


  • Другое

Поделитесь материалом с коллегами:

Завдання для 10-11 класів

Завдання на 3 бали


1. Le « berceau » de Paris s’appelle ... .

a) la Défense;

б) l’île de la Cité;

в) le Quartier Latin;

г) le Monmartre.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: старовинною « колискою » французької столиці є острів Сіте (фр.: l’île de la Cité).

Джерело: офіційний сайт Посольства Франції в Україні: http://www.ambafrance-ua.org/


2. « Ce n’est pas Versaille », ‒ veut dire que ... .

a) l’endroit n’est pas luxueux;

б) le palais se trouve loin;

в) l’on s’est trompé de chemin;

г) ça va bien.


Правильна відповідь: a.

Пояснення: вислів «Це не Версаль» (фр.: Ce nest pas Versaille) позначає, що місцю бракує королівської розкоші.

Джерело: Клименко Ю. М. Французька мова (підручник, 9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2010. – С. 38.


3. La monnaie de la France est ... .

a) la hryvna;

б) le dollar;

в) l’euro;

г) la livre sterling.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: монетою Франції є євро (фр.: euro).

Джерело: офіційний сайт Посольства Франції в Україні: http://www.ambafrance-ua.org/


4. ... la France !

a) Vivet;

б) Vives;

в) Vivent;

г) Vive.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: у вислові Vive la France ! (укр.: «Хай живе Франція!») для реалізації побажання дієслово vivre вживається в сюбжонктиві (фр.: Subjonctif).

Джерело: Grevisse M. Le Bon Usage / M. Grevisse. Bruxelles : Duculot-De Boeck, 15e éd. rev., 2011.


5. Demain, il ... chaud.

а) fait;

б) fera;

в) faisait;

г) ferait.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: дієслово faire потрібно вжити в простому майбутньому часі Futur simple: fera.

Джерело: Клименко Ю. М. Французька мова. Підручник, 10-й рік навчання / Ю. М. Клименко, Л. М. Файзуліна. – К., 2014. – С. 8.


Завдання на 4 бали

6. Voici ... tomates.

a) quelques;

б) quelque;

в) quelles que;

г) quelques-unes.


Правильна відповідь: а.

Пояснення: неозначений прикметник quelques узгоджується із іменником tomates у числі.

Джерело: Grevisse M. Le Bon Usage / M. Grevisse. Bruxelles : Duculot-De Boeck, 15e éd. rev., 2011.


7. Mon numéro de téléphone est le zéro-quatre-vingt-quinze, quatre-vingt-six, quatre-vingt-sept, douze:

a) 099-76-77-13;

б) 095-86-87-12;

в) 095-81-14-12;

г) 098-41-14-02.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: zéro-quatre-vingt-quinze = 095, quatre-vingt-six = 86, quatre-vingt-sept = 87, douze = 12.

Джерело: Grevisse M. Le Bon Usage / M. Grevisse. Bruxelles : Duculot-De Boeck, 15e éd. rev., 2011. P. 1783.


8. _________ en France, les élèves commencent par la sixième, puis ils vont en cinquième, en quatrième et enfin en troisième.

a) À l’école primaire;

б) Au lycée;

в) À l’école maternelle;

г) Au collège.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: французькі школярі вчаться у коледжі, де нумерація класів розпочинається з шостого класу, потім йде п’ятий, четвертий, і нарешті, третій клас.

Джерело: Клименко Ю. М. Французька мова (підручник, 10-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас / Ю. М. Клименко. – К. : Генеза, 2010. – С. 85.


9. S’il ... beau, nous irons au jardin des plantes.

а) fera;

б) a fait;

в) ferait;

г) fait.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: у підрядному умови дієслово вживається у теперішньому часі дійсного способу.

Джерело: Gregoire M. Grammaire progressive du français avec 400 exercices. Niveau débutant / M. Gregoire. – P. : Clé International, 2000.


10. Pour appeler le service d’aide médicale urgent en France, il faut composer ...

ahello_html_m627f27a1.png) 15;

б) 16;

в) 17;

г) 18.


Правильна відповідь: a.

Пояснення: 15 – телефонний номер швидкої допомоги у Франції.

Джерело: офіційний сайт французького уряду: http://www.gouvernement.fr/risques/connaitre-les-numeros-d-urgence

Michaud G. Le nouveau guide de France / G. Michaud. – P. : Hachette, 1994. – P. 25.


11. Quel détroit sépare la France et le Royaume-Uni?

a) le détroit de Gibraltar;

б) le Pas-de-Calais;

в) le détroit de Bali;

г) le détroit de La Pérouse.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: протока Па-де-Кале (фр.: le Pas de Calais) відділяє Францію від Великої Британії.

Джерело: Le Petit Robert des noms propres. ‒ Paris : Le Robert, 2012.

12. Comment s’appelle l’héroïne de la célèbre nouvelle de P. Mérimée ?

a) Nanon;

б) Eugénie Grandet;

в) Carmen;

г) Cosette.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: Кармен (фр.: Carmen) є героїнею однойменної новели П.Меріме.

Джерело: Le Petit Robert des noms propres. ‒ Paris : Le Robert, 2012.


13. La meilleure note pour les élèves ukrainiens est 12 points. Et en France, c’est ... .

a) 100 points;

б) 50 points;

в) 20 points;

г) 12 points.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: найвища оцінка французьких школярів – 20 балів.

Джерело: офіційний сайт Посольства Франції в Україні: http://www.ambafrance-ua.org/


14. « Il écrit comme un chat », veut dire ... .

a) il écrit lentement;

б) il écrit vite;

в) son écriture est parfaite;

г) son écriture est illisible.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: український еквівалент французького вислову «écrire comme un chat » – «писати, як курка лапою», тобто писати нерозбірливо.

Джерело: Le Petit Robert. Dictionnaire de la langue française. ‒ Paris : Le Robert, 2012.


15. Les alpinistes sont ... du sommet de la montagne.

a) près;

б) prés;

в) pré;

гprêts.




Правильна відповідь: a.

Пояснення: прийменник має форму près.

Джерело: Le Petit Robert. Dictionnaire de la langue française. ‒ Paris : Le Robert, 2012.

Завдання на 5 балів

16. Marquez les produits gastronomiques français:

a) roast beef;

б) ratatouille;

в) bouillabaisse;

г) foie gras.


Правильна відповідь: a.

Пояснення: традиційними французькими стравами вважаються овочеве рагу рататуй (фр.: ratatouille) та рибний суп буйабес (фр.: bouillabaisse), фуа гра (фр.: foie gras). Ростбіф () належить до англійської кухні.

Джерело: Anthony S. Civilisation. Tests / S. Anthony. – P. : Clé International, 2003.


17. Яка подія поміж чотирьох запропонованих нижче відбувалася не у ХХІ ст.?

a) le Championnat d’Europe de football à Paris;

б) les élеctions présidentielles de F. Hollande;

в) le conflit armé au Mali;

г) la Monarchie de Juillet.


Правильна відповідь: г.

Пояснення: Липнева Монархія (1830-1948) (фр.: la Monarchie de Juillet) не відповідає історичній добі XХІ ст., в яку вписуються Чемпіонат Європи з футболу у Парижі, президентство Ф.Олланда, участь Франції у війні в Малі.

Джерело: Офіційний сайт енциклопедичних словників Larousse: http://www.larousse.fr/encyclopedie.

Anthony S. Civilisation. Tests / S. Anthony. – P. : Clé International, 2003.


18. Déchiffrez le SMS suivant en français courant: slt tfk? bsx.

а) Salut ! Tu fais de la boxe?

б) Salut! Ça va? Moi, je vais bien.

в) Salut! Tu fais quoi ? Bisous.

г) Salut! Comment ça va? Quoi de neuf?


Правильна відповідь: в.

Пояснення: розшифровка СМС передбачає розшифровку скорочень і умовних символів, а саме:

Slt! – Salut!

tfk? – Tu fais quoi?

bsx – Bisous.

Джерело: Merle P. Argot, verlan, tchatches / P. Merle. – Milan : Les essentiels Milan Eds., 2006. – 164 р.


19. Léonide Hlibov est un célèbre écrivain ukrainien qui avait composé 107 fables. Quel est le nom du poète français qui travaillait dans le genre de fable ?

a) Jacques Prévert;

б) Jean de La Fontaine;

в) Alexandre Dumas;

г) Jules Verne.


Правильна відповідь: б.

Пояснення: Жан де Лафонтен є всесвітньо відомим французьким байкарем.

Джерело: Le Petit Robert des noms propres. ‒ Paris : Le Robert, 2012.


20. Complète la question : Ce livre est très intéressant. ... te l’a оffert ?

a) Que;

б) Qu’est-ce que;

в) Qui;

г) Quest-ce qui.


Правильна відповідь: в.

Пояснення: питальний займенник «хто?» у французькій мові має форму «qui ?».

Джерело: Попова И. Н. Грамматика французского языка. Практический курс / И. Н. Попова, Ж. А. Казакова. – М. : Нестор Академик, 2012.

Cadiot-Cueilleron J. Grammaire. Cours de la civilisation française de la Sorbonne / J. Cadiot-Cueilleron, J.-P. Frayssinhes. – P. : Hachette, 2004.


Автор
Дата добавления 14.11.2016
Раздел Другое
Подраздел Тесты
Просмотров28
Номер материала ДБ-350835
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх