Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Химия / Презентации / Химия пәнінен сыныптан тыс шара "Жас химик"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Химия

Химия пәнінен сыныптан тыс шара "Жас химик"

библиотека
материалов
Жаңақала мектеп –гимназиясы 8 сыныпқа арналған сыныптан тыс шара “Жас химик”...
 Жас химик /зияткерлік сайысы/
БӘЙГЕ 1 АРТҚА КЕЛЕСІ
Атомның планетарлық моделін ұсынған ғалым? А. Резерфорд Б. Менделеев	В. Бор 1
Қазақстанның пайдалы қазбалар картасын жасаған ғалым? А. Нұрахметов Б. Сәтбае...
Ауа құрамында оттек неше пайыз? А. 21 %	 Б. 75 % 	В. 1 % 4
Сұйық металл- А. Темір Б. Осмий	 В. Сынап 5
Алғашқы көмекке пайдаланатын бейметалл А. Хлор Б. Иод	 В. Бром 6
Ең ауыр металл А. Осмий	Б. Сынап	В. Титан 7
 Судың мұз болуы қандай құбылыс А. Биологиялық Б. Химиялық 	 В. физикалық 8
Газдар заңын ашқан ғалым ? А.Аррениус Б. Авогадро В. Ломоносов 9
Терісэлектрлігі үлкен элемент- А. Хлор	 Б. Оттек В. Фтор 10
Дұрыс жауаптары 1. А 2. Б 3. Б 4. А 5. В 6. Б 7. А 8. В 9. Б 10 В
КӨКПАР 2 АРТҚА КЕЛЕСІ
Негізгі химия Химия тұрмыста Химия медицинада Химиялық жұмбақтар Химик ғалымд...
ДОДА 3 АРТҚА КЕЛЕСІ
Оттегі жайлы Бір көргеннен ұнату Жануар ағзасында Емдік ерітінді Сутегі жайлы...
ТАПҚЫРЛЫҚ 4 АРТҚА КЕЛЕСІ
№1 №3 №4 №2 АРТҚА КЕЛЕСІ
ЖОРҒА 5 АРТҚА КЕЛЕСІ
А нұсқасы В нұсқасы АРТҚА КЕЛЕСІ
Назарларыңызға рахмет!
Д.И.Менделеев қай жылы дүниеге келді ? Химия 1 КЕЛЕСІ
 Отынсыз, электр қуатынсыз жұмыртқаны пісіруге болады ма ? Химия 2 КЕЛЕСІ
Ертеден белгілі жетеудің бірімін, Электроника саласында ірімін. Көптеген құй...
Күмістей түсі жылтыр өзі сұйық Буланбас қайнатсаңда отынды үріп, Көрсететін...
Иісі, түсі өңі жоқ Табиғатта онсыз өмір жоқ Өсімдік егер көп болса, Денсаулық...
1S2 2S2 2P6 3S2 3P6 3d6 4S2 -бұл қай элемент? (бұл элементті аспан тасы деп...
Адам мен жануардан бөлінеді Өсімдіктің торына ілінеді? Химия тұрмыста 2 КЕЛЕСІ
Сіріңке өндірісінде қолданатын бейметал? Химия тұрмыста 3 КЕЛЕСІ
Адам ағзасындағы өт пен бүйрекке тас қайдан жинақталады? Химия тұрмыста 4 КЕЛ...
Адамзаттың ең алғаш таныған қышқылы? АРТҚА Химия тұрмыста 5
Қай элементтің жетіспеуінен тіс ауруына ұшырайды? Химия медицинада 1 КЕЛЕСІ
 Адам ағзасының 60-65% құрайтын сұйық зат Химия медицинада 2 КЕЛЕСІ
Адам бойының өсуіне әсер ететін элемент Химия медицинада 3 КЕЛЕСІ
Бактерияларды өлтіріп, денсаулықты қорғайтын галоген? Химия медицинада 4 КЕЛЕСІ
5% спирттік ерітіндісі қан тоқтатуға қолданылады АРТҚА Химия медицинада 5
Алғашқы буыным тасқын су Екіншісі мал құлағындағы белгі Химиялық жұмбақтар 1...
Ең жеңіл элемент саналады Периодтық жүйе осыдан бастау алады Химиялық жұмбақ...
Өзі ауыр металға жатады Балалар осы металл құйған сақамен атады Химиялық жұмб...
Машина мен трактордың жаны Қара металлургияның наны Химиялық жұмбақтар 4 КЕЛ...
Антониміне “көп” сөзінің тілсіз жауды тіркесе көз алдыңда өзгеремін Қажетті т...
Атомның планетарлық моделін кім ұсынды? Химик ғалымдар 1 КЕЛЕСІ
 Зат массасының сақталу Заңын кім ашты? Химик ғалымдар 2 КЕЛЕСІ
8 сынып оқулығының авторы мен баспасы Химик ғалымдар 3 КЕЛЕСІ
Периодтық заңды кім, қай жылы ашты? Химик ғалымдар 4 КЕЛЕСІ
«Белоксыз тіршілік жоқ, азотсыз белок жоқ» сөздерінің авторы? АРТҚА Химик ғал...
Химиялық элемент атомының басқа химиялық элемент атомдарының белгілі санын қ...
Физикалық қасиеттері тұрақты заттар Бастапқы химия 2 КЕЛЕСІ
Бір ғана химиялық элемент бірнеше жай зат түзе алатын құбылыс Бастапқы химия...
 Әртекті қоспалардан таза заттарды бөлу әдістері Бастапқы химия 4 КЕЛЕСІ
 Қалыпты жағдайдағы газдардың көлемі нешеге тең? АРТҚА Бастапқы химия 5
Оттегі жайлы. Ертеде елді-мекен ішінде оттегі деген газ өмір сүріпті. Ол өте...
Ерте-ерте ертеде, ешкі жүні бөртеде, Менделеев шаһарында Хлор деген элемент...
Химия шаһарының Д.И.Менделеев атындағы ауданының №2 үйдің екінші қабатының №6...
Бұл элементке кейбір омыртқасыздар- былқылдақденелілер мен буынаяқтылар бай б...
Бұл заттың 0,9% - дық ертіндісі физиологиялық ерітінді деп аталады да, адам а...
М Р Р Қ Ы Р А А У Е У Ж Е М А С Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне ауда...
А Р І З Т К А Л Б О Н Ә Т К А Р Ь Ц И Й Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіл...
А А Ф Е Р Р У З Ғ Н Д Ы С О Қ Қ М Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне ау...
К Ө М І Р А Л Т Н Ы Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз С К С...
Иіріле оралып, тостағанға үңіле қарап тұрған жылан бейнесі қай ғылым саласын...
Оптика, статика, акустика, динамика, механика, кинематика, магнетизм, гидрав...
Тірі организмнің айнала қоршаған ортамен арақатынасын зерттейтін биология ғы...
Қазақша күресте екі палуанның бірін – бірі жеңе алмай қатар жығылуы не деп а...
“Азиада – 2011” ойындары бойтұмарының атауы? СПОРТ 2 КЕЛЕСІ
 ХІХ жазғы олимпиада ойындары қай жылы, қай елде өткізілді? СПОРТ 3 АРТҚА
Na- А нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА
Сутек- А нұсқасы 2 КЕЛЕСІ
Бөлінбейтін ең ұсақ бөлшектер. А нұсқасы 3 КЕЛЕСІ
Ауада оттек неше пайыз? А нұсқасы 4 КЕЛЕСІ
 Натрий неше валентті? А нұсқасы 5 КЕЛЕСІ
 Ең жеңіл элемент- А нұсқасы 6 КЕЛЕСІ
 Мыстың латынша аты. А нұсқасы 7 КЕЛЕСІ
Зат мөлшерінің өлшем бірлігі А нұсқасы 8 КЕЛЕСІ
Сілтілік металдан басталып асыл газдардан аяқталатын қатар А нұсқасы 9 КЕЛЕСІ
Алтын-күміс тас екен, ... А нұсқасы 10 АРТҚА
 Магний неше валентті ? В нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА
 Оттегі - В нұсқасы 2 КЕЛЕСІ
Периодтық жүйені жасаған кім ? В нұсқасы 3 КЕЛЕСІ
Фтор,хлор,бром, иод қандай топқа жатады? В нұсқасы 4 КЕЛЕСІ
Ауаның құрамын азот неше пайыз ? В нұсқасы 5 КЕЛЕСІ
Авогадро тұрақтысы- В нұсқасы 6 КЕЛЕСІ
 Периодтық жүйеде неше топ бар В нұсқасы 7 КЕЛЕСІ
Көлемнің өлшем бірлігі? В нұсқасы 8 КЕЛЕСІ
 Элемент атомының ядро құрамы- В нұсқасы 9 КЕЛЕСІ
... қызған кезінде соқ В нұсқасы 10 АРТҚА
89 1

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Жаңақала мектеп –гимназиясы 8 сыныпқа арналған сыныптан тыс шара “Жас химик”
Описание слайда:

Жаңақала мектеп –гимназиясы 8 сыныпқа арналған сыныптан тыс шара “Жас химик” Өткізген: химия пәні мұғалімі Утегалиева Бакытгул Алпысбаевна

№ слайда 2  Жас химик /зияткерлік сайысы/
Описание слайда:

Жас химик /зияткерлік сайысы/

№ слайда 3 БӘЙГЕ 1 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

БӘЙГЕ 1 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 4 Атомның планетарлық моделін ұсынған ғалым? А. Резерфорд Б. Менделеев	В. Бор 1
Описание слайда:

Атомның планетарлық моделін ұсынған ғалым? А. Резерфорд Б. Менделеев В. Бор 1

№ слайда 5
Описание слайда:

№ слайда 6 Қазақстанның пайдалы қазбалар картасын жасаған ғалым? А. Нұрахметов Б. Сәтбае
Описание слайда:

Қазақстанның пайдалы қазбалар картасын жасаған ғалым? А. Нұрахметов Б. Сәтбаев В. Бектұров 3

№ слайда 7 Ауа құрамында оттек неше пайыз? А. 21 %	 Б. 75 % 	В. 1 % 4
Описание слайда:

Ауа құрамында оттек неше пайыз? А. 21 % Б. 75 % В. 1 % 4

№ слайда 8 Сұйық металл- А. Темір Б. Осмий	 В. Сынап 5
Описание слайда:

Сұйық металл- А. Темір Б. Осмий В. Сынап 5

№ слайда 9 Алғашқы көмекке пайдаланатын бейметалл А. Хлор Б. Иод	 В. Бром 6
Описание слайда:

Алғашқы көмекке пайдаланатын бейметалл А. Хлор Б. Иод В. Бром 6

№ слайда 10 Ең ауыр металл А. Осмий	Б. Сынап	В. Титан 7
Описание слайда:

Ең ауыр металл А. Осмий Б. Сынап В. Титан 7

№ слайда 11  Судың мұз болуы қандай құбылыс А. Биологиялық Б. Химиялық 	 В. физикалық 8
Описание слайда:

Судың мұз болуы қандай құбылыс А. Биологиялық Б. Химиялық В. физикалық 8

№ слайда 12 Газдар заңын ашқан ғалым ? А.Аррениус Б. Авогадро В. Ломоносов 9
Описание слайда:

Газдар заңын ашқан ғалым ? А.Аррениус Б. Авогадро В. Ломоносов 9

№ слайда 13 Терісэлектрлігі үлкен элемент- А. Хлор	 Б. Оттек В. Фтор 10
Описание слайда:

Терісэлектрлігі үлкен элемент- А. Хлор Б. Оттек В. Фтор 10

№ слайда 14 Дұрыс жауаптары 1. А 2. Б 3. Б 4. А 5. В 6. Б 7. А 8. В 9. Б 10 В
Описание слайда:

Дұрыс жауаптары 1. А 2. Б 3. Б 4. А 5. В 6. Б 7. А 8. В 9. Б 10 В

№ слайда 15 КӨКПАР 2 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

КӨКПАР 2 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 16 Негізгі химия Химия тұрмыста Химия медицинада Химиялық жұмбақтар Химик ғалымд
Описание слайда:

Негізгі химия Химия тұрмыста Химия медицинада Химиялық жұмбақтар Химик ғалымдар Бастапқы химия АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 17 ДОДА 3 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

ДОДА 3 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 18 Оттегі жайлы Бір көргеннен ұнату Жануар ағзасында Емдік ерітінді Сутегі жайлы
Описание слайда:

Оттегі жайлы Бір көргеннен ұнату Жануар ағзасында Емдік ерітінді Сутегі жайлы 20 20 20 20 20 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 19 ТАПҚЫРЛЫҚ 4 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

ТАПҚЫРЛЫҚ 4 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 20
Описание слайда:

№ слайда 21 №1 №3 №4 №2 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

№1 №3 №4 №2 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 22 ЖОРҒА 5 АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

ЖОРҒА 5 АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 23 А нұсқасы В нұсқасы АРТҚА КЕЛЕСІ
Описание слайда:

А нұсқасы В нұсқасы АРТҚА КЕЛЕСІ

№ слайда 24 Назарларыңызға рахмет!
Описание слайда:

Назарларыңызға рахмет!

№ слайда 25 Д.И.Менделеев қай жылы дүниеге келді ? Химия 1 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Д.И.Менделеев қай жылы дүниеге келді ? Химия 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 26  Отынсыз, электр қуатынсыз жұмыртқаны пісіруге болады ма ? Химия 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Отынсыз, электр қуатынсыз жұмыртқаны пісіруге болады ма ? Химия 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 27 Ертеден белгілі жетеудің бірімін, Электроника саласында ірімін. Көптеген құй
Описание слайда:

Ертеден белгілі жетеудің бірімін, Электроника саласында ірімін. Көптеген құймаларға кіремін, Әдемілігім жөнінде алтынмен тең жүремін. Химия 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 28 Күмістей түсі жылтыр өзі сұйық Буланбас қайнатсаңда отынды үріп, Көрсететін
Описание слайда:

Күмістей түсі жылтыр өзі сұйық Буланбас қайнатсаңда отынды үріп, Көрсететін суықты, жылуды анық Қандай зат құрал жасар соны құйып. Химия 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 29 Иісі, түсі өңі жоқ Табиғатта онсыз өмір жоқ Өсімдік егер көп болса, Денсаулық
Описание слайда:

Иісі, түсі өңі жоқ Табиғатта онсыз өмір жоқ Өсімдік егер көп болса, Денсаулыққа себі көп.? АРТҚА Химия 5

№ слайда 30 1S2 2S2 2P6 3S2 3P6 3d6 4S2 -бұл қай элемент? (бұл элементті аспан тасы деп
Описание слайда:

1S2 2S2 2P6 3S2 3P6 3d6 4S2 -бұл қай элемент? (бұл элементті аспан тасы деп те атайды) Химия тұрмыста 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 31 Адам мен жануардан бөлінеді Өсімдіктің торына ілінеді? Химия тұрмыста 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Адам мен жануардан бөлінеді Өсімдіктің торына ілінеді? Химия тұрмыста 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 32 Сіріңке өндірісінде қолданатын бейметал? Химия тұрмыста 3 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Сіріңке өндірісінде қолданатын бейметал? Химия тұрмыста 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 33 Адам ағзасындағы өт пен бүйрекке тас қайдан жинақталады? Химия тұрмыста 4 КЕЛ
Описание слайда:

Адам ағзасындағы өт пен бүйрекке тас қайдан жинақталады? Химия тұрмыста 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 34 Адамзаттың ең алғаш таныған қышқылы? АРТҚА Химия тұрмыста 5
Описание слайда:

Адамзаттың ең алғаш таныған қышқылы? АРТҚА Химия тұрмыста 5

№ слайда 35 Қай элементтің жетіспеуінен тіс ауруына ұшырайды? Химия медицинада 1 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Қай элементтің жетіспеуінен тіс ауруына ұшырайды? Химия медицинада 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 36  Адам ағзасының 60-65% құрайтын сұйық зат Химия медицинада 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Адам ағзасының 60-65% құрайтын сұйық зат Химия медицинада 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 37 Адам бойының өсуіне әсер ететін элемент Химия медицинада 3 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Адам бойының өсуіне әсер ететін элемент Химия медицинада 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 38 Бактерияларды өлтіріп, денсаулықты қорғайтын галоген? Химия медицинада 4 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Бактерияларды өлтіріп, денсаулықты қорғайтын галоген? Химия медицинада 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 39 5% спирттік ерітіндісі қан тоқтатуға қолданылады АРТҚА Химия медицинада 5
Описание слайда:

5% спирттік ерітіндісі қан тоқтатуға қолданылады АРТҚА Химия медицинада 5

№ слайда 40 Алғашқы буыным тасқын су Екіншісі мал құлағындағы белгі Химиялық жұмбақтар 1
Описание слайда:

Алғашқы буыным тасқын су Екіншісі мал құлағындағы белгі Химиялық жұмбақтар 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 41 Ең жеңіл элемент саналады Периодтық жүйе осыдан бастау алады Химиялық жұмбақ
Описание слайда:

Ең жеңіл элемент саналады Периодтық жүйе осыдан бастау алады Химиялық жұмбақтар 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 42 Өзі ауыр металға жатады Балалар осы металл құйған сақамен атады Химиялық жұмб
Описание слайда:

Өзі ауыр металға жатады Балалар осы металл құйған сақамен атады Химиялық жұмбақтар 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 43 Машина мен трактордың жаны Қара металлургияның наны Химиялық жұмбақтар 4 КЕЛ
Описание слайда:

Машина мен трактордың жаны Қара металлургияның наны Химиялық жұмбақтар 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 44 Антониміне “көп” сөзінің тілсіз жауды тіркесе көз алдыңда өзгеремін Қажетті т
Описание слайда:

Антониміне “көп” сөзінің тілсіз жауды тіркесе көз алдыңда өзгеремін Қажетті тыңайтқышқа айналып АРТҚА Химиялық жұмбақтар 5

№ слайда 45 Атомның планетарлық моделін кім ұсынды? Химик ғалымдар 1 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Атомның планетарлық моделін кім ұсынды? Химик ғалымдар 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 46  Зат массасының сақталу Заңын кім ашты? Химик ғалымдар 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Зат массасының сақталу Заңын кім ашты? Химик ғалымдар 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 47 8 сынып оқулығының авторы мен баспасы Химик ғалымдар 3 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

8 сынып оқулығының авторы мен баспасы Химик ғалымдар 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 48 Периодтық заңды кім, қай жылы ашты? Химик ғалымдар 4 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Периодтық заңды кім, қай жылы ашты? Химик ғалымдар 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 49 «Белоксыз тіршілік жоқ, азотсыз белок жоқ» сөздерінің авторы? АРТҚА Химик ғал
Описание слайда:

«Белоксыз тіршілік жоқ, азотсыз белок жоқ» сөздерінің авторы? АРТҚА Химик ғалымдар 5

№ слайда 50 Химиялық элемент атомының басқа химиялық элемент атомдарының белгілі санын қ
Описание слайда:

Химиялық элемент атомының басқа химиялық элемент атомдарының белгілі санын қосып алу қасиеті Бастапқы химия 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 51 Физикалық қасиеттері тұрақты заттар Бастапқы химия 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Физикалық қасиеттері тұрақты заттар Бастапқы химия 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 52 Бір ғана химиялық элемент бірнеше жай зат түзе алатын құбылыс Бастапқы химия
Описание слайда:

Бір ғана химиялық элемент бірнеше жай зат түзе алатын құбылыс Бастапқы химия 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 53  Әртекті қоспалардан таза заттарды бөлу әдістері Бастапқы химия 4 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Әртекті қоспалардан таза заттарды бөлу әдістері Бастапқы химия 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 54  Қалыпты жағдайдағы газдардың көлемі нешеге тең? АРТҚА Бастапқы химия 5
Описание слайда:

Қалыпты жағдайдағы газдардың көлемі нешеге тең? АРТҚА Бастапқы химия 5

№ слайда 55 Оттегі жайлы. Ертеде елді-мекен ішінде оттегі деген газ өмір сүріпті. Ол өте
Описание слайда:

Оттегі жайлы. Ертеде елді-мекен ішінде оттегі деген газ өмір сүріпті. Ол өте күшті екен.Жер бетінде тіршілік тек қана мен сақтап тұрмын дейді екен. Күштілігі сондай кім кездесседе тотықтырып жібереді. сондықтан оттекті тотықтырғыш, алынған заттарды тотығу деп атайды. Мендеелев шаһарында қыдырып жүріп, кездескен элементтердің бәрімен реакцияға түсіп , аралас-құралас бола береді.Содан мақтаншақ болып алды. Химия дүниесінде меннен күшті ешкім жоқ деп ойлайды.Бірақ оттегі қателескен еді. Бір күні елді мекен кестесінде фтормен кездесіп қалады. Оны тотықтырғысы келіп еді,күші келмеді.Көмекке сутегін шақырды, екеуі бірігіп су молекуласын құрып фторға ұмтылды.СУ фторға бар күшін жұмсаса да әлі келмеді .Бірақ фтор күшті еді.естімеген ғажайып оқиға болды.Бұрын отты сөндіріп жүрген судың өзі фторда жанып кетті. Сұрақ:Мақтаншақ оттегі тотыға ма, тотықсыздана ма? Реакция теңдеуін жаз? Оттегі жайлы 20 АРТҚА

№ слайда 56 Ерте-ерте ертеде, ешкі жүні бөртеде, Менделеев шаһарында Хлор деген элемент
Описание слайда:

Ерте-ерте ертеде, ешкі жүні бөртеде, Менделеев шаһарында Хлор деген элемент өмір сүріпті. Хлор ержете келіп өзіне соңғы электрон қабаты жетіспейтінін байқапты.Сол бір электронды іздеп бармаған жері, баспаған тауы қалмапты. Бір күні алдынан сутегі кездесіпті. Сутегі сұлудың да іздегені бір электрон болыпты. Бір электрон болса шіркін, гелийге ұқсап , армансыз тіршілік етер ем деп ойлапты.Хлор мен сутегі ұзақ уақыт сөйлесе , сұхбаттаса келе , екеуі бірігіп өмір сүруге келіседі. Екеуі бірігіп жұп электрон түзеді. Екеуінің қосылу тойы, реакциясы өте күшті жүреді, себебі реакция экзотермиялық өзінен жылу бөле жүретін реакция еді.Сөйтіп , нәтижесінде хлорлы сутегі шаңырағы дүниеге келеді.Бірақ сутегі сұлудың қуанышы ұзаққа бармады. Сұрақ: Неге сутегінің қуанышы ұзаққа бармады? Сутегі жайлы 20 АРТҚА

№ слайда 57 Химия шаһарының Д.И.Менделеев атындағы ауданының №2 үйдің екінші қабатының №6
Описание слайда:

Химия шаһарының Д.И.Менделеев атындағы ауданының №2 үйдің екінші қабатының №6 бөлмесінің тұрғыны аталған қабаттағы №8 бөлмеде тұратын қызды сырттай ұнатып қалады. Ол одан екі жас үлкен еді.Күндердің-күнінде жігіт оқуға кетеді. Сонан бері түнде түсінен күндіз есінен кетпейді. Амалы құрып портретін салып іліп қояды. Сұрақ: Кім-кімді ұнатқан ? Бір көргеннен ұнату 20 АРТҚА

№ слайда 58 Бұл элементке кейбір омыртқасыздар- былқылдақденелілер мен буынаяқтылар бай б
Описание слайда:

Бұл элементке кейбір омыртқасыздар- былқылдақденелілер мен буынаяқтылар бай болады. XIX ғасырдың өзінде ұлулардың көгілдір қанын зерттегенде ,ғалымдар қанның көгілдір болуы осы элементке байланысты екенін дәлелдеді. Сұрақ: Ол қай элемент деп ойлайсыздар? Жануар ағзасында 20 АРТҚА

№ слайда 59 Бұл заттың 0,9% - дық ертіндісі физиологиялық ерітінді деп аталады да, адам а
Описание слайда:

Бұл заттың 0,9% - дық ертіндісі физиологиялық ерітінді деп аталады да, адам ағзасы көп қан жоғалтқан жағдайда қан тамырына құйылады. Ол затты адамдар тұрмыста тағам дайындауға қолданады. Сұрақ: Бұл заттың химиялық атауы қандай? Емдік ерітінді 20 АРТҚА

№ слайда 60 М Р Р Қ Ы Р А А У Е У Ж Е М А С Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне ауда
Описание слайда:

М Р Р Қ Ы Р А А У Е У Ж Е М А С Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз Т А Л Ы Н Ғ А Н Н Ы Ң Б Ә Р І

№ слайда 61 А Р І З Т К А Л Б О Н Ә Т К А Р Ь Ц И Й Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіл
Описание слайда:

А Р І З Т К А Л Б О Н Ә Т К А Р Ь Ц И Й Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз Р Б О Д І Ә П П А Қ

№ слайда 62 А А Ф Е Р Р У З Ғ Н Д Ы С О Қ Қ М Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне ау
Описание слайда:

А А Ф Е Р Р У З Ғ Н Д Ы С О Қ Қ М Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз М Т Е І Р Д І

№ слайда 63 К Ө М І Р А Л Т Н Ы Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз С К С
Описание слайда:

К Ө М І Р А Л Т Н Ы Сұрақ Жауап Химиялық тілден қазақ тіліне аударыңыз С К С Ө З - Ө П А Ө З З К А Р У И Н О Б - А У Р У М Ag Au М

№ слайда 64 Иіріле оралып, тостағанға үңіле қарап тұрған жылан бейнесі қай ғылым саласын
Описание слайда:

Иіріле оралып, тостағанға үңіле қарап тұрған жылан бейнесі қай ғылым саласының таңбасы? ҒЫЛЫМ 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 65 Оптика, статика, акустика, динамика, механика, кинематика, магнетизм, гидрав
Описание слайда:

Оптика, статика, акустика, динамика, механика, кинематика, магнетизм, гидравлика, космология, энергетика бұл аталған ғылым салалары мектепте қай пәнге қатысты? ҒЫЛЫМ 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 66 Тірі организмнің айнала қоршаған ортамен арақатынасын зерттейтін биология ғы
Описание слайда:

Тірі организмнің айнала қоршаған ортамен арақатынасын зерттейтін биология ғылымының бір саласы? ҒЫЛЫМ 3 АРТҚА

№ слайда 67 Қазақша күресте екі палуанның бірін – бірі жеңе алмай қатар жығылуы не деп а
Описание слайда:

Қазақша күресте екі палуанның бірін – бірі жеңе алмай қатар жығылуы не деп аталады? СПОРТ 1 КЕЛЕСІ

№ слайда 68 “Азиада – 2011” ойындары бойтұмарының атауы? СПОРТ 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

“Азиада – 2011” ойындары бойтұмарының атауы? СПОРТ 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 69  ХІХ жазғы олимпиада ойындары қай жылы, қай елде өткізілді? СПОРТ 3 АРТҚА
Описание слайда:

ХІХ жазғы олимпиада ойындары қай жылы, қай елде өткізілді? СПОРТ 3 АРТҚА

№ слайда 70 Na- А нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА
Описание слайда:

Na- А нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА

№ слайда 71 Сутек- А нұсқасы 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Сутек- А нұсқасы 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 72 Бөлінбейтін ең ұсақ бөлшектер. А нұсқасы 3 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Бөлінбейтін ең ұсақ бөлшектер. А нұсқасы 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 73 Ауада оттек неше пайыз? А нұсқасы 4 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Ауада оттек неше пайыз? А нұсқасы 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 74  Натрий неше валентті? А нұсқасы 5 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Натрий неше валентті? А нұсқасы 5 КЕЛЕСІ

№ слайда 75  Ең жеңіл элемент- А нұсқасы 6 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Ең жеңіл элемент- А нұсқасы 6 КЕЛЕСІ

№ слайда 76  Мыстың латынша аты. А нұсқасы 7 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Мыстың латынша аты. А нұсқасы 7 КЕЛЕСІ

№ слайда 77 Зат мөлшерінің өлшем бірлігі А нұсқасы 8 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Зат мөлшерінің өлшем бірлігі А нұсқасы 8 КЕЛЕСІ

№ слайда 78 Сілтілік металдан басталып асыл газдардан аяқталатын қатар А нұсқасы 9 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Сілтілік металдан басталып асыл газдардан аяқталатын қатар А нұсқасы 9 КЕЛЕСІ

№ слайда 79 Алтын-күміс тас екен, ... А нұсқасы 10 АРТҚА
Описание слайда:

Алтын-күміс тас екен, ... А нұсқасы 10 АРТҚА

№ слайда 80  Магний неше валентті ? В нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА
Описание слайда:

Магний неше валентті ? В нұсқасы 1 КЕЛЕСІ АРТҚА

№ слайда 81  Оттегі - В нұсқасы 2 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Оттегі - В нұсқасы 2 КЕЛЕСІ

№ слайда 82 Периодтық жүйені жасаған кім ? В нұсқасы 3 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Периодтық жүйені жасаған кім ? В нұсқасы 3 КЕЛЕСІ

№ слайда 83 Фтор,хлор,бром, иод қандай топқа жатады? В нұсқасы 4 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Фтор,хлор,бром, иод қандай топқа жатады? В нұсқасы 4 КЕЛЕСІ

№ слайда 84 Ауаның құрамын азот неше пайыз ? В нұсқасы 5 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Ауаның құрамын азот неше пайыз ? В нұсқасы 5 КЕЛЕСІ

№ слайда 85 Авогадро тұрақтысы- В нұсқасы 6 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Авогадро тұрақтысы- В нұсқасы 6 КЕЛЕСІ

№ слайда 86  Периодтық жүйеде неше топ бар В нұсқасы 7 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Периодтық жүйеде неше топ бар В нұсқасы 7 КЕЛЕСІ

№ слайда 87 Көлемнің өлшем бірлігі? В нұсқасы 8 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Көлемнің өлшем бірлігі? В нұсқасы 8 КЕЛЕСІ

№ слайда 88  Элемент атомының ядро құрамы- В нұсқасы 9 КЕЛЕСІ
Описание слайда:

Элемент атомының ядро құрамы- В нұсқасы 9 КЕЛЕСІ

№ слайда 89 ... қызған кезінде соқ В нұсқасы 10 АРТҚА
Описание слайда:

... қызған кезінде соқ В нұсқасы 10 АРТҚА

Автор
Дата добавления 26.04.2016
Раздел Химия
Подраздел Презентации
Просмотров120
Номер материала ДБ-055362
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх