Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Информатика / Тесты / И-6. 6 сынып. тест
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Информатика

И-6. 6 сынып. тест

Выберите документ из архива для просмотра:

Выбранный для просмотра документ Информатика п?н_нен ?орытынды кес_нд_с_.doc

библиотека
материалов

Информатика пәнінен қорытынды кесіндісі.

Сынып___________________ Аты-жөні________________________________

1. Word программасы қай нұсқада іске қосылмайды...
A. Бас меню арқылы Пуск - Программы - Mіcrosoft Word;
B. Жұмыс үстелінде Word программасы жарлығын екі шерту;
С. Бас меню арқылы Пуск - Документы жолдарын таңдап, файлдар тізімінен W белгісі бар қатарда тышқанды екі шерту;
D. Бас меню арқылы Пуск - Программы - Стандартные - Mіcrosoft Word;
Е. WORD редакторына бұрын дайындалған құжаттың белгішесіне тышқанды екі шерту.
2. WORD редакторымен жұмысты аяқтау қай нұсқада орындалмай қалады:
A. Файл – Шығу (Выход) меню командаларын таңдау арқылы;
B. редактор терезесінің тақырып жолының оң жақ жоғарғы бұрышындағы Жабу батырмасын Х басу арқылы;
C. тікелей Alt+F4 пернелерін басу арқылы;
D. Файл – Жабу (Закрыть) меню командаларын таңдау арқылы;
E. Тапсырмалар тақтасындағы Word программасы белгісінің жанама менюінен Закрыть (Жабу) командасын орындау.
3. Егер WORD редакторында мәтін бөлігі ерекшеленіп тұрған мезетте теру жұмысы орындалса, қандай өзгеріс болады?
A. ерекшеленіп тұрған аймақ автоматты түрде форматталады;
B. ерекшеленіп тұрған аймақ оңға қарай жылжиды;
C. ерекшеленген аймақ солға қарай жылжиды;
D. ерекшеленген аймақ өшіріліп, оның орнына жаңа терілген мәтін жазылады;
E. ешқандай өзгеріс болмайды.
4. WORD редакторында мәтін ішінде Shіft пернесі басулы тұрғанда тышқан курсорын жылжыту кезінде қандай өзгеріс болады?
A. курсор жүріп өткен аймақ ерекшеленеді;
B. курсор жүріп өткен аймақ өшіріледі;
C. курсор жүріп өткен аймақ автоматты түрде форматталады;
D. аймақтың ерекшеленуі алынады;
E. ерекшеленіп тұрған аймақ оңға қарай жылжиды.
5. WORD редакторында қаріп параметрлерін тағайындау қай нұсқада орындалмайды:
A. Формат – Қаріп (Шрифт) командасын орындағанда ашылған сұқбат терезесінде тиісті параметрлерді тағайындау қажет;
B. Форматтау саймандар тақтасындағы батырмалар көмегімен, қаріптің түрін, көлемін, сызылымын жылдам өзгертуге болады;
C. Абзац – Автоформат командасын орындағанда ашылған сұқбат терезесінде тиісті параметрлерді тағайындау қажет;
D. CTRL+І және CTRL+B пернелерін басу арқылы қаріптің сызылымын өзгертуге болады;
E. Жанама менюдегі Қаріп командасын орындағанда ашылған сұқбат терезеде тиісті параметрлерді тағайындау.
6. Кесте ұяшықтарын біріктіру әрекеті қай нұсқада орындалмайды?
A. ұяшықтарды ерекшелеп алған соң, Кесте – Ұяшықтарды біріктіру (Таблица – Объединить ячейки) командасын орындау арқылы;
B. Кестелер мен шекаралар (Таблицы и границы) саймандар тақтасындағы өшіргіш батырмасын шертіп, біріктіретін ұяшықтар шекарасын өшіру арқылы;
C. ұяшықтарды ерекшелеп алған соң, саймандар тақтасындағы ұяшықтарды біріктіру батырмасында тышқанды шерту арқылы;
D. Правка – Ұяшық¬тарды біріктіру (Объединить ячейки) жолында тышқанды шерту арқылы.
7. Мәтін редакторында жазылған құжатты баспаға қалай шығаруға болады? (Дұрыс емес нұсқаны көрсетіңіз)
A. Файл – Баспаға шығару (Печать) командасын орындағанда ашылған терезеде қажетті параметрлерді тағайындау арқылы;
B. Баспаға шығарылатын құжат белгішесін Менің компьютерім немесе Сілтеуіш терезесінде Принтерлер бумасындағы тиісті принтер белгісіне тышқан көмегімен жеткізу арқылы;
C. Правка - Печать командасын орындағанда ашылған сұқбат терезеде тиісті параметрлерді тағайындау;
D. баспаға шығару параметрлері алдын ала тағайындалса, саймандар тақтасындағы Баспаға шығару (Печать) батырмасында тышқанды шерту;
E. Баспаға шығарылатын құжат ашық тұрған кезде Менің компьютерім немесе Сілтеуіш терезесінде оның белгішесін Принтерлер бумасындағы тиісті принтер белгісіне тышқан көмегімен жеткізу арқылы.
8. WORD редакторындағы мәтінді бейнелеу режимдері:
A. кәдімгі, web - құжат, беттерді белгілеу, құрылым (структура);
B. мәтіндік, графикалық;
C. қалыптағы, кеңейтілген, форматтау;
D. стандартты, тураланған, басты құжат;
E. кәдімгі, алдын - ала көру, баспаға жіберу.
9. WORD редакторында Жұмыс алабы (рабочая область) дегеніміз...
A. экранның саймандар тақтасы орналасқан алабы;
B. экранның меню командалары орналасқан алабы;
C. экранның терілген және теріліп жатқан мәтін орналасатын алабы;
D. экрандағы ақпараттық мәлімет беріп тұратын алабы;
E. терезенің басқа түспен ерекшеленіп тұрған жоғарғы жағы.
10. WORD редакторында сақталған файлдың типі қандай болады?
A. *. EXE;
B. *. DOC;
C. *. TXT;
D. *. COM;
E. *. SYS.
11. Word редакторында кесте құру әрекеті қалай орындалады?
A. Таблица – Вставить – Таблица (Кесте – Кірістіру – Кесте) командасын орын¬дап, жолдар мен бағаналар санын көрсетіп, ОК - ді шерту керек;
B Формат – Графикалық объект командасын орындап, Таблица (Кесте) жолын шертіп, ОК - ді шерту керек;
C. Окно – Вставить – Таблица (Терезе – Кірістіру – Кесте) командасын орын¬дап, жолдар мен бағаналар санын көрсетіп, ОК - ді шерту керек;
D. Формат – Таблица (Кесте) командасын орындап, жолдар мен бағана¬лар санын көрсетіп, ОК - ді шерту керек;
E. Вставка – Таблица (Кірістіру – Кесте) командасын орындап, жолдар мен бағаналар санын көрсетіп, ОК - ді шерту керек.
12. Word редакторында кесте ұяшығын бірнеше бөлікке қалай бөледі?
A. Курсорды керекті орынға жылжытып, тышқанды бір шерту керек;
B. Курсорды керекті орынға жылжытып, Enter пернесін басу керек;
C. Правка – Разбить ячейки командасын орындап, керекті жолдар немесе бағаналар санын енгізіп, ОК - ді шерту керек;
D. Курсорды керекті орынға жылжытып, тышқанды екі рет шерту керек;
E. Таблица – Разбить ячейки командасын орындап, жолдар немесе бағаналар санын енгізіп, ОК - ді шерту керек.
13. Құжат ішіне сурет енгізу қандай команданың көмегімен орындалады?
А. Вставка – Рисунок – Картинки;
B. Сервис – Параметры – Вид;
C. Файл – Параметры страницы – Макет;
D. Вид – Рисунок;
E. F3 пернесін басу арқылы.




ЖАУАПТАРЫ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
D D D A C D C E A C B A A E D B


D

D

D

A

C

D

C

A

C

B

A

E

A





Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Краткое описание документа:

1. Word программасы қай нұсқада іске қосылмайды...

A. Бас меню арқылы Пуск - Программы - Mіcrosoft Word;
B. Жұмыс үстелінде Word программасы жарлығын екі шерту;
С. Бас меню арқылы Пуск - Документы жолдарын таңдап, файлдар тізімінен W белгісі бар қатарда тышқанды екі шерту;
D. Бас меню арқылы Пуск - Программы - Стандартные - Mіcrosoft Word;
Е. WORD редакторына бұрын дайындалған құжаттың белгішесіне тышқанды екі шерту.
2. WORD редакторымен жұмысты аяқтау қай нұсқада орындалмай қалады:
A. Файл – Шығу (Выход) меню командаларын таңдау арқылы;
B. редактор терезесінің тақырып жолының оң жақ жоғарғы бұрышындағы Жабу батырмасын Х басу арқылы;
C. тікелей Alt+F4 пернелерін басу арқылы;
D. Файл – Жабу (Закрыть) меню командаларын таңдау арқылы;
E. Тапсырмалар тақтасындағы Word программасы белгісінің жанама менюінен Закрыть (Жабу) командасын орындау.


Автор
Дата добавления 22.09.2015
Раздел Информатика
Подраздел Тесты
Просмотров328
Номер материала ДВ-002338
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх