Выдаём удостоверения и дипломы установленного образца

Получите 5% кэшбэк!

Запишитесь на один из 793 курсов и получите 5% кэшбэк стоимости курса на карту

Выбрать курс
Инфоурок Английский язык ТестыИтоговая Контрольная работа 2 вариант 6 класс

Итоговая Контрольная работа 2 вариант 6 класс

Скачать материал
библиотека
материалов

Variant 2

Vocabulary and grammar

 

Дата_____________

Класс______________

ФИО__________________

________________________

 

1The London Eye is one of______landmarks in Britain.
a) the best-known b) the well-known c) the better known

2. Central Park in New York is______beautiful in early autumn.
a) much b) very c) very much
3. Enjoy yourself!
a) That’s OK. b) Here you are. c) Thanks, you too.
4. The place where you can skate is______.
a) a gym b) a water park c) an ice rink
5. Lemons are not normally______oranges.
a) so sweet than b) as sweet as c) sweeter as

6. We don’t eat ______ pasta.

a) lot b) much c) many

7. Would you like some beef for the_____ course?

a) traditional b) main c) little

8. The London Eye is the  British capital’s most famous modern _____

a) gallery b) museum c) landmark

9. You____ eat so many sweets! It’s unhealthy.

a) must  b) can’t  c) shouldn’t

10. Is there ____ cheese left in the fridge?

a) many  b) much  c) some

11. This is the woman ____ daughter is a singer.

a) who  b) which  c) whose

12.1 have___  my train. What am I going to do now?

a) missed  b) taken  c) lost

13. Jane is interested ____ helping endangered animals.

a) on  b) in  c) for

14. She is______to call you in an hour.
a) sure b) probably c) may
15. I’m sure you______enjoy yourself in England.
a) are going b) will c) will going
16. They______a good sum of money before they bought this car.
a) had saved b) have saved c) have been saving
17. Some birds______their eggs in the sand.
a) lie b) record c) lay
18. The______ of endangered species depends on us.
a) hunting b) saving c) survival
19. It’s ______to think of the harm people can do to Nature.
a) frightened b) frightening c) frighten

20. Many birds and animals are now______danger of dying out.
a) in b) on c) out

 

 

 

Reading

1 Read the dialogue and choose the correct answer.

 

Julian: Ok, Natalie, what do we need to buy? Let’s make a shopping list.

Natalie: Right. Well, do we have any milk in the fridge?
Julian:
Let me see. Yes, we have two bottles of milk, but no yoghurt.

Natalie: Then, we need 4 pots of yoghurt. How about some vegetables? Tomatoes and cucumbers and some celery, and lettuce. I want to make a salad.

Julian: What about some garlic and onions?
Natalie:
1 know you love them in the salad, but 1 don’t. Anyway, we can buy some. We also need two loaves of fresh bread. 1 love fresh crusty bread! Mmm... And do you remember you promised to make a cherry pie for today’s dinner?

Julian: Yes, 1 do. 1 know it’s your favourite. But we have to buy everything for it. So we need some flour, eggs and butter.

Natalie: Are there any cherries for the pie?
Julian:
There are a few apples but no cherries. We need a kilo, 1 think.

Natalie: Good. Did you look in the freezer for ice cream?
Julian: There isn’t any vanilla but there is some chocolate ice cream.

Natalie: You should get a tub of vanilla ice cream. It goes best with cherry pie.

Julian: Really? OK, I trust you. So, it’s a long shopping list.

Natalie: It’s good to make a list, so we don’t forget anything. Let’s go then.

Julian:  Right. Let’s go.

 

1.                  Julian and Natalie need to buy____
a) milk. b) milk and yoghurt. c) yoghurt.
2. Natalie wants to cook______
a) a fruit salad. b) a vegetable salad. c) a tuna salad.
3. Natalie says she loves______
a) bread. b) garlic. c) celery.
4. For the cherry pie Julian______
a) doesn’t need to buy anything. b) should buy everything. c) should buy only cherries.
5. Julian and Natalie agree to get some
a) chocolate ice cream. b) cherry ice cream. c) vanilla ice cream.

 

2 Read the text and mark the statements are True (T), False (F) or Not Stated (NS).
Tutankhamun
The kings of Ancient Egypt were called Pharaohs. One of them was Tutankhamun ,who lived more than three thousand years ago.He became Pharaoh when he was about 9 years old, and his rule was not very important. Tutankhamun also died young. Historians believe that he died at the age of 18, but they are not sure how. Probably he had a head injury from an accident. Others say he died from an infection after breaking his leg. Like all Egyptian Pharaohs Tutankhamun was buried in a tomb on the west bank of the Nile. All of the Pharaohs were buried in tombs like Tutankhamun’s. However, most of these tombs were robbed by thieves and all the treasures were stolen. But Tutankhamun’s tomb was untouched. Only in 1922 it was discovered by the British archaeologist Horward Carter. When the tomb was opened, Carter couldn’t believe his eyes. “Can you see anything?” a friend asked him. ‘Yes,” said Carter. “Wonderful things!” There were more than 5,000 objects, which included a wonderful golden mask of Tutankhamun. The ancient Egyptians believed in a life after death, so they put a lot of personal things into the tomb. They believed that a person would use them in that life. And in Tutankhamun’s tomb there were clothes, beds, glasses, plates. Carter also found models of ships, toys and games. There were also other objects like chariots, swords, armoury, statues of Tutankhamun and many Egyptian gods, and of course, a lot of jewels. Many of these things are now displayed in the Museum of Cairo in Egypt.

1. Tutankhamun was an Egyptian king. ______
2. Tutankhamun died in a road accident. ______
3. Tutankhamun’s tomb was not robbed. ______
4. Carter discovered lots of Egyptian tombs. ______
5. The tomb had a lot of everyday things inside. ______
6. The tomb’s walls showed Tutakhamun’s life.
______
7. Today the treasures can be seen in Britain. ______

 

№2

 

 

 

Listening

№1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№1

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ответы

Vocabulary, grammar

1. a

2. b

3. c

4. c

5. b

6. b

7. b

8. c

10. b

11. c

12. a

13. b

14. a

15. b

16. a

17. c

18. c

19. b

20. a

 

Reading
1.
lc , 2b, 3a, 4b, 5c

2.
1. T; 2. F; 3. T; 4. NS; 5. T; 6. NS; 7. F.

Listening

1

1f,2f,3t,4t,5f

2

1b,2c,3d,4b,5a

  • Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.
    Пожаловаться на материал
Курс повышения квалификации
Курс повышения квалификации
Скачать материал
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Краткое описание документа:
Итоговая контрольная работа по учебнику Starlight 5 , 2 вариант состоит из лексико-грамматического теста, заданий на чтение и аудирование, тестовые задания снабжены ответами. Составлено на основе сборника грамматических упражнений и рабочей тетради.Ссылки на аудиоhttps://disk.yandex.ru/d/Btfz37M6KGqmMg 1 заданиеhttps://disk.yandex.ru/d/corZtaBd64_7Nw 2 задание
Проверен экспертом
Общая информация
Учебник: «Английский язык», Баранова К.М., Дули Д., Копылова В.В. и др.
Тема: Revision
Скачать материал

Вам будут интересны эти курсы:

Курс профессиональной переподготовки «Английский язык: лингвистика и межкультурные коммуникации»
Курс повышения квалификации «Методика написания учебной и научно-исследовательской работы в школе (доклад, реферат, эссе, статья) в процессе реализации метапредметных задач ФГОС ОО»
Курс повышения квалификации «Педагогическая риторика в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Формирование компетенций межкультурной коммуникации в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Экономика предприятия: оценка эффективности деятельности»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания английского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Этика делового общения»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в профессиональном образовании: английский, немецкий, французский»
Курс повышения квалификации «Основы менеджмента в туризме»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности помощника-референта руководителя со знанием иностранных языков»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности секретаря руководителя со знанием английского языка»
Курс повышения квалификации «Мировая экономика и международные экономические отношения»
Курс профессиональной переподготовки «Гостиничный менеджмент: организация управления текущей деятельностью»

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.