Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Итоговая контрольная работа по английскому языку в 7 классе.

Итоговая контрольная работа по английскому языку в 7 классе.

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Final test. Form 7.



1 VARIAN


1. READ THE TEXT


Robert Baden-Powell was the man who founded the Scouting movement. He had a great military career. He got his training in India and Africa. Robert Powell was an officer in the war between the British and the Boers in South Africa. Here he became well-famous because he held a key town Mafeking, for 217 days against a big enemy force. He stood until another army group broke through the Boer lines. And the army group helped him and his men.
Baden Powell came home to England as the greatest hero of the Boer war. He decided to use his fame and to help British boys to become better men.
He developed his ideas. He based them on his own experiences. Then he tasted them with a group of boys. He established the first Boy Scout camp in 1907. Then he published the book “Scouting for boys”. Thousands of boys bought it and decided to become Scouts. Soon Scouting spread in England and around the world.



CHOOSE THE CORRECT ANSWER


1. A. Robert Baden-Powell was from India.
Б. Robert Baden-Powell was from England.

2. A. He founded the Scouting movement.
Б. He founded the State university.

3. A. He became the hero of his country.
Б. He became the enemy of his country.

4. A. Robert Baden-Powell decided to help British men.
Б. Robert Baden-Powell decided to help British boys.

5. A. The first Boy Scout camp was founded in the beginning of the 20th century.
Б . The first Boy Scout camp was founded in the ending of the 20th century.



2. USE OF ENGLISH

1) He … his day off last year.
a) spent
b) spends c) spend
2) They … tennis every week.
a) plays
b) play c) playing
3) … my brother … a song tomorrow?
a) Will… sang
b) Will … sing c) Do … sing
4) The houses … by people every year.
a) is build
b) is built c) are built
5) Our mum … already … a cake.
a) has … cooked
b) cooked c) is cooking
6) Yuri Gagarin is a legendary …
a) politician
b) astronaut c) cosmonaut
7) My sister is a girl … is good at Maths.
a) which
b) who c) whom
8) The show was … . I was … .
a) boring, bored
b) bored, boring
9) Next year I … going to learn to play the piano.
a) is
b) am c) are

10) She is ill. She must … and see the doctor.

a) going b) go c) to go







































Final test. Form 7.


VARIANT 2

1. READ THE TEXT

Franklin Delano Roosevelt is still very popular in the USA. Roosevelt was the greatest politician of his time.
He was born in Hyde Park, New York, on January 30, 1882. He was the only son of James and Sara Delano Roosevelt. His mother was his first teacher. Young Franklin studied at Harvard and Columbia. He wasn’t going to be a politician, but one day he agreed to try that path and he never left it.
Franklin Delano Roosevelt became President of the USA in 1932, when the country was in crisis. The nation believed him and believed in his New Deal. The people didn’t mind that he was seriously ill and couldn’t walk. They understood that Roosevelt was the person whose New Deal could support the country. In 1940 Americans elected Roosevelt for the third term. In four years he was elected President for the fourth term.
Roosevelt was the really the leader of the nation during World War II. His wife was also very popular in the USA and around the World. She was involved in many charities. When Roosevelt died on April 10, 1945 the whole world was very sorry. Americans remember Franklin Delano Roosevelt as a person who served his country best.

CHOOSE THE CORRECT ANSWER


1. A) Franklin Delano Roosevelt was the second son of his family.
B) Franklin Delano Roosevelt was the only son of his family.
2. A) He was going to be a great politician.
В) He wasn’t going to be a great politician.
3. A) Roosevelt was the person whose New Deal could help the country.
В) Roosevelt was the person whose New Deal couldn’t support the country.
4. A) Franklin Delano Roosevelt was seriously ill.
В) Franklin Delano Roosevelt was a very healthy person.

5. A) Roosevelt was elected President only in 1932 and 1936.

B) Roosevelt was elected President four times.



2. USE OF ENGLISH

1) She … tennis two days ago.
a) plays
b) was playing c) played
2) His brothers often … the paths.
a) swept
b) sweep c) sweeps
3) … we … a letter next week?
a)
Do …write b) Will … wrote c) Will … write
4) Apples … in autumn by people.
a) is gathered
b) are gathered c) gather
5) John … just … an ice-cream.
a) is … eaten
b) has … eaten c) have … eaten
6) Valentina Tereshkova is a selfless …
a) astronaut
b) cosmonaut c) nurse
7) Her granny is a person… cooks tasty pies.
a) which
b) who c) whom
8) I am … in chess because this game is very … .
a) interested, interesting
b) interesting, interested
9) He … going to travel abroad soon.
a) am
b) is c) are

10) My sister … play the piano very well.

a) could to b) can to c) can





























Keys for :

VARIANT 1
Правильные ответы:

1. Чтение
1) В
2) А
3) А
4) В
5) А
2. Грамматика и лексика
1) А
2) В
3) В
4) С
5) А
6) С
7) С
8) В
9) А
10) В
Критерии оценивания:
1. Чтение – по 2 балла за каждый правильный ответ
(совершается две мыслительных операции)
Максимум – 10 баллов

2. Грамматика и лексика – по 1 баллу за каждый правильный ответ
Максимум – 10 баллов

Всего за работу:
Максимум – 20 баллов
20-19 баллов – «5» Excellent
18-16 баллов – «4» Good
15-13 баллов – «3» Fair
12 и меньше – «2» Poor



VARIANT 2
Правильные ответы:

1. Чтение
1) В
2) B
3) A
4) A
5) B

2. Грамматика и лексика
1) C
2) C
3) C
4) B
5) B
6) B
7) C
8) B
9) A
10) C

Критерии оценивания:
1. Чтение – по 2 балла за каждый правильный ответ
(совершается две мыслительных операции)
Максимум – 10 баллов

2. Грамматика и лексика – по 1 баллу за каждый правильный ответ
Максимум – 10 баллов

Всего за работу:
Максимум – 20 баллов
20-19 баллов – «5» Excellent
18-16 баллов – «4» Good
15-13 баллов – «3» Fair
12 и меньше – «2» Poor



Общая информация

Номер материала: ДВ-453791

Похожие материалы