Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Конспекты / "Көбейту және бөлу" ашық сабақ 3 класс
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Математика

"Көбейту және бөлу" ашық сабақ 3 класс

библиотека
материалов

hello_html_m3b9ee5f.jpgБастауыш класс мұғалімі:Ж.Жолмұрат

Тақырыбы: 14*7 және 98/7 түріндегі көбейту және бөлу
Мақсаты мен міндеттері: екі таңбалы сандарды бір таңбалы сандаға жазбаша көбейту, шапшаң есептеуге үйрету, есептердің шешуі табуға үйрету
1. Білімділік: мемлекеттік білім стандарты деңгейде білім, білік және дағдыларды игеру
2. Дамытушылық: оқушының ақыл - ойының математикалық стилін, ин - теллектуалдық және ерік пен сезімге қатысты сапаларын дамыту;
3. Тәрбиелік: меңгерген математикалық білімдерін өмірде қоддануға жан - жақты дайыңдауды жүзеге асыру.
Сабақ түрі: жаңа сабақ
Көрнекіліктер: кесте;, қималы карточкалар, суреттер, дидактикалық ойын, доп
Әдіс - тәсілдер: жұптық, топтық, өзіндік
Сабақтың ережесі:
1. Тыныштық сақтау.
2. Бірін - бірі тыңдау.
3. Өз ойын ашық айту.
4. Уақытты үнемдеу.
Сабақтың жоспары:
І. Бағдарлау - мотивациялық кезең
1. Қызығушылығын ояту.
2. -«Ой қозғау» сұрақтары.
3. Математикалық диктант.
ІІ. Операциялық орындаушылық кезең.
5. Мағынаны тану.
6. Оқулықпен жұмыс
8. Шығармашылық тапсырма.
ІІІ. Рефлексиялық - бағалау кезеңі
Сабақ барысы
1. Ұйымдастыру кезеңі: оқушыларды түгендеу, сабаққа әзірлеу.
Психологиялық дайындық
Жақсы оқып сабақты

Әдеп сақтау сәніміз

Сәлем бердік сіздерге

Басымызды иіп бәріміз

Кел балалар ойнайық

Ойнайық та ойлайық

Қандай есеп болса да

Шешпей оны қоймайық.

2. Үй тапсырмасын тексеру

5

50-5/5=49 60-36/6=54 70-49/7=63 80+8*8=144

50+25*5=175 60+36*6=276 70+49*7=413 80-64/8=72
I. Қызығушылықты ояту:

«Допты қағып ал» ойыны

Көбейту мен бөлуге байланысты есептер беру
«Ой қозғау» сұрақтары:
- әр оқушыға матрица арқылы сұрақтар беріледі, дұрыс жауапқа ұпай санымен бағаланады.

Математикалық диктант.
- Қандай санды 7 - ге көбейткенде, 56 шығады?
- 8 шығу үшін 72 - ні нешеге бөлеміз?
- Ойланған санды 6 есе арттырғанда, 60 шықты. Ойланған санды тап.
- Көбейткіш 4 көбейткіш 9 көбейтіндіні тап.
- 63 - ті 7 - ге бөлгенде қандай сан шығады?
- 8 - дің квадраты қанша болады?
- 54 санын 6 есе кеміт. Ол қандай сан?
- Қанда санды 5 - ке көбейткенде 45 шығады?
- 48 - ді 6 - ға бөлгенде қандай сан шығады?
- 4 - тің квадраты қандай сан?
II. Мағынаны тану: Екі таңбалы санды бір таңбалы санға жазбаша көбейту, бөлу.

1498 7
* 7 - 7 1 4
98 28
- 28
0
Тапсырма. Мұғалім оқушыларға №1 мысалды шығарып, келтірілген ережені талқылауды сұрайды.
Оқулықпен жұмыс:
«Есепті дауыстап шығару» тәсілі Оқушылар №1(б)
мысалдың барлығын кезектеп дауыстап, түсіндіріп шығару керек.
- тапсырманы шығару, тексеру, ұпай санымен бағалау.

Аюға көмектесіп құлпынай теріп береміз. «Құлпынай теру»

13*6=78 65/5=13 78/3=26 19*4=76

14*4=56 96/6=16 96/4=24 17*5=85

«Балық аулау» ойыны №2

2
І - топ
19*7+15*4=193
85*2 - 25*4=76
ІІ - топ
75*8+51*3=753
28*6 - 48*2=72
ІІІ - топ
45*2+13*7=181
62*3 - 16*6=90

Тақтамен жұмыс.Ұжымдық жұмыс №3
№3
62 пәтер – 4 үй
90 пәтер – 7 үй
Барлығы -?


Ш: 62*4+90*7=878

Ж: 878 пәтер
Сергіту сәті
Логикалық есептер:
1. Бөлмедегі әр бұрышта бір мысықтан отырса, бөлмеде неше мысық бар?
Жауабы: 4 мысық.

2. 7см шаршының периметрі нешеге тең?

2-топ

1.3 сағатта неше минут бар?

2.Отан сөзіндегі дыбыстар санын 3 есе арттыр

3-топ

1.Шөпке қояндар тығылып отыр.10 құлағы ғана көрініп тұр.Қанша қоян тығылып отыр?

2.Балапан сөзіндегі дыбыстар санын 4 есе арттыр

«Ұйқасын тап» дидактикалық ойыны

«Тауыққа көмек» ойыны Түлкіден тауықты құтқарайық.
№6
Бос тор көздерді толтыр:
І - нұсқа
1тәул.
18сағ= 42сағ
1мин 39с=
99с
1сағ7мин=
67мин

ІІ - нұсқа
1сағ28мин=
88мин
1тәул. 4сағ=
28 сағ
1сағ30мин=
90мин

- тапсырманы шығару, тексеру, ұпай санымен бағалау.
Қорытындылау

Бағалау

Үйге: 4-5 есептер



Автор
Дата добавления 13.04.2016
Раздел Математика
Подраздел Конспекты
Просмотров629
Номер материала ДБ-028123
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх