Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Көбейтуді пысықтау математика 2 сынып

Көбейтуді пысықтау математика 2 сынып

Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>

библиотека
материалов

Сабақ: №3

Пән: математика Айы-күні:

Сынып: 2 «А»

Сабақтың тақырыбы: Көбейтуді пысықтау

Сабақтың мақсаты: көбейту туралы түсінікті пысықтау және көбейту кестенің компоненттерін жетілдіру.

Дамытушылық: есепті шапшаңдыққа, дұрыс шығара білуге үйрету және өз бетімен жұмыс істеуге дағдыландыру.

Тәрбиелік: бір-біріне сыйластыққа, таза, сауатты жазуға тәрбиелеу

Сабақтың барысы:

Сабақтың түрі: пысықтау сабақ

Сабақтың формасы: жұппен, топпен жұмыс

Сабақтың әдіс-тәсілдері: түсіндіру, сұрақ-жауап, іздену, логика, өз бетімен есеп шығару, көрнекілікпен жұмыс.

1.Ұйымдастыру кезеңі

1.

Еске түсіру. Қайталау.

Пысықтау сабақ

2 а) Бір дәптер 6 теңге тұрады. Осындай 5 дәптер қанша теңге тұрады?

hello_html_m3db6b339.gifhello_html_m3db6b339.gifhello_html_m3db6b339.gifhello_html_m3db6b339.gifhello_html_m3db6b339.gif



1 дәптер -6 теңге

5 дәптер -? теңге 6·5=30

ә) Сурет бойынша есеп құрастыр және оны шығар.

Бір қорапта 5 қарындаш

8 қорапта неше қарындаш бар? 5·8=40

3 Көбейтудің бірдей қосылғыштардың қосындысымен алмастыр есепте.

9·4=36 8·4=32 21 ·4=84 6·5=30

32·2=64 4·5=20 15 ·3=45 5·4=20

4 Есепті шығар

Мерекеге 140 қызыл шар сатып алынды, бұл жасыл шарларға қарағанда 30-ы кем. Ал сары шар қызыл шар мен жасыл шарды бірге алғанда қанша болса, сонша. Неше сары шар сатып алынды?

Қызыл -140 шар

Жасыл - ? 30 –ы кем шар

Сары- ? сонша

140-30=110 140+110=250

Жауабы: 250 сары шар сатып алынды.

5 Есепте және дұрыстығын тап

480+300=780 740-120=620 560+400=960 800-560=240

6 Фигуралардың периметрін тап.

hello_html_797bdfd1.gifhello_html_m1bfa9d22.gif

hello_html_m409ad5e2.gif






Сергіту сәті:

7 Суретке қара және есепті шығар

Демалыс үйіндегі 9 жаңа төсек әр бөлмеге 3-тен қойды. Жаңа төсектер неше бөлмеге қойылды?

9= 3 - 3 - 3 9:3=3 3-тен 3 рет алынды

Жауабы: 3 бөлмеге қойылды.

5.Үйге тапсырма: №3 бет 177 бет

6.Бағалау. мадақтау, өзара бағалау








Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 22 ноября. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru


Общая информация

Номер материала: ДБ-083001
Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>