Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Тесты / Kicik Summativ Qiymetlendirme 3sinif

Kicik Summativ Qiymetlendirme 3sinif



Осталось всего 4 дня приёма заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_5ff18153.gifhello_html_m2a7690f7.gifhello_html_m2a7690f7.gifhello_html_m2a7690f7.gifhello_html_m2a7690f7.gifhello_html_m2a7690f7.gifhello_html_m2a7690f7.gif3/s Riyaziyyat KSQ IV : Şagirdlərin adı və soy adı _______________________________________ mart_____

1 . 499+217 cəminin tez hesablanma yolu hansıdır?

  1. 500+217+1 b) 500+217-1 c) 499+218-1

2 . 1 sm 1 dm –dən neçə dəfə kiçikdir?

  1. 10 b)100 c)1000

3. Yarısı 30 sm olan lent 1 m-dən nə qədər qısadır?

a ) 30 sm b) 40 sm c) 50 sm

4 . Karandaşın uzunluğu təxminən 12 sm-dir. Hansı dəqiq ölçü karandaşın təxmini uzunluğu uzunluğuna uyğundur ?

a ) 112 mm b) 122 mm c) 128 mm

5. 200 mm + 22 sm + 2 dm neçə santimetrdir ?

a ) 62 sm b) 42 sm c ) 224 sm

6. Uzunluğu 2 m olan ipdən 40 sm kəsdilər . Nə qədər ip qaldı ?

a) 32 sm b) 42 sm c) 160 sm

7. 2 sm 5 mm neçə millimetrdir?

a) 7 mm b) 25 mm c) 250mm

8. Hansı bənddə 3m 20 sm , 40 dm , 300 mm, 1 km ölçü vahidləri artan sıra ilə düzülmüşdür?

a) 300mm , 40 dm, 1 km , 3 m 20sm b) 1km , 40 dm , 300 mm, 3 m 20 sm

c) 300mm , 3 m 20 sm , 40 dm , 1 km

9. Aşağıdakı kütlələrdən hansı riyaziyyat və azərbaycan dili kitablarının birlikdə kütləsinə uyğun ola bilər?

a) 1 kq b) 100 q c ) 10 kq

10 . Tərəzinin bir gözündə 1 kq –lıq çəki daşı , diğər gözündə 820 q çiyələk var . Tərəzinin tarazlıqda olması üçün nə qədər çiyələk əlavə etmək lazımdır?

  1. 200q b) 1kq c) 180 q

11. Teatrda tamaşa saat 14:30 –da başlanır. Şəmsi saat 14: 10-da teatra gəldi. Şəmsi neçə dəqiqə tez gəldi?

a) 30 b) 20 c) 10

12. 1 kq şəkər tozunu hər birində yarım kiloqram olmaqla qablara yığdılar . Neçə qab lazım oldu?

a) 4 b) 3 c) 2

13. Çən 400 L su tutur. Hər bir saatda çəndə 100 L su işlənərsə , çənin suyu neçə saata sona çatar?

a) 7 b) 5 c) 4

14. 1 litrlik qabda 750 ml su var . Qabın dolması üçün nə qədər su lazımdır?

a) 150ml b) 250 ml c) 200 ml

15. 17:45 vaxtına uyğun hansı ifadə doğrudur?

a) 6-ya 15 dəqiqə işləyib b) 5-ə 15 dəqiqə işləyib c) 6-ya 15 dəqiqə qalıb



Sual 15 duz cavab _________ səhv cava_________ qiymət_______



3/s Riyaziyyat KSQ V : Şagirdlərin adı və soy adı __________________________________ aprel_____

1 . Aşağıdakı misallardan neçəsi düzgün həll edilmişdir ?

5 x 100 =50 6 x 20=120 2 x 200=400 3 x 200= 600 3 x 20= 600 8 x 100=800 2 x 20= 400

a ) 4 b) 5 c) hamsi

2. 9 x 46 hasili hansı bənddə düzgün hesablanmamişdır ?

a) 9 x(40+6) = 9 x 40 + 9 x 6= 360 + 54=414

b) (3+30) x6 = 6x3 +6x30=18 +180= 198

c) 8 x ( 40-4 )=320-32=288

3. Qiyməti 9 x(20+8) ifadəsi ilə eyni olan ifadə hansıdır ?

a ) 9 x 20+9 b) 9 x 28 c) 9 x20+8

4. İki sütundakı ifadələri tutuşdur.Cavabları eyni olan ifadələri birləşdir.

7 x 42 7x (40 -2)

5 x 36 5 x( 30+6)

4 x 56 4x (50+ 6)

8 x 49 8x (40-9)

5. hasili yaz.

x

x

x

x

48 27 14 23

2_ 2 _7__ 4_


6. Bir maşına 133 kisə , digərinə isə bundan 3 dəfə çox kartof yükləndi. İki maşına cəmi neçə kisə kartof yükləndi?

a) 399 b) 199 c) 532

7. Hər bir vaqonda təxminən 58 sərnişin olan metro qatarının 4 vaqonunda cəmi neçə sərnişin olar ?

a) 230 b) 232 c) 200

8. Bazar günü qiyməti 3 manat olan kitabın satışından kassaya 348 manat pul daxil oldu. Gün ərazində neçə kitab satılmışdır?

a) 128 b) 148 c)116

9. Bölünən 565 və bölən 5-dir , qismət neçədir ?

a) 112 b) 113 c) 114

10. Yarışda 466 oğlan və oğlanlardan 2 dəfə az qız iştirak edirdi. Yarışda neçə nəfər iştirak edirdi ?

a) 233 b) 468 c) 699

11. Hər hansı bir ədədin 2-yə qalıqsız bölündüyünü bölmə əməlini yerinə yetirmədən necə təyin etmək olar? 1 cümlə ilə yaz.


___________________________________________________________________________________________


12. 636 markanı Kənan və 3 dostu öz aralarında bərabər böldülər .Hər dost neçə marka düşdü ?

a) 213 b) 159 c) 212

13. Televizorun qiyməti 398 manatadır . Mağazada gün ərzində 2 televizor satıldı. Kassaya soyducuların satışından neçə manat daxil oldu ? duzgun cavalanmayan hansıdır?

a) 4 x 398 b) 4 x (400-2) c) 398 : 4

14. 4 x 124 500

a) > b) < c) =

15. 384 3 986 2 591 3



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Краткое описание документа:

Методическая копилка учителя информатики» - это web-ресурс, предназначенный в качестве методического и информационного средства для учащихся и учителей (преподавателей) общего полного и начального профессионального образования. Основная задача этого ресурса - оказание посильной помощи учителям информатики в их нелегком повседневном труде.

Все кто интересуется информатикой, найдёт для себя полезную информацию: организационные, методические и нормативные документы, лабораторно-практические работы, учебные пособия, лекции, конспекты, дидактический материал, занимательная информатика, материалы к ГИА и ЕГЭ, ЭОР, презентации, видеоуроки и многое-многое другое.

Автор
Дата добавления 10.04.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Тесты
Просмотров320
Номер материала 480333
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх