Инфоурок Английский язык ТестыКИМЫ ДЛЯ 10 КЛАССА ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ

КИМЫ ДЛЯ 10 КЛАССА ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ

Скачать материал

10 класс

I ceместр

Listening Basketball

It was a rainy day in November, 1891. An instructor at Springfield College in Massachusetts climbed up a ladder and nailed a fruit basket to the wall of the gymnasium. Then he climbed down the ladder. He picked up a football and threw it. The ball went into the basket. As he climbed back up the ladder to get the ball, the man was very glad. Maybe he had solved his problem! Well, he would soon see.

Ten minutes later, eighteen young men ran into the little gym. The instructor put nine boys on one side and one on the other. He told them to throw the ball to each other or bounce it and, when they were near the wall where the basket was nailed, to try and throw the ball into the basket.

The game started, and what a game it was!

When several of the young men fell to the floor as they were playing, the instructor stopped the game. “Something is wrong in this game,” he said. “This is too unpleasant.”

He sat down and took out a piece of paper and a pencil. “Now let’s have some rules – and let’s observe them!” He paused for a minute, thinking. Then he began, “Rule number one: No one can run with the ball! You have to throw it or bounce it to someone else on your side.”

They all agreed that it was a good rule.

Rule number two: If a man pushes another player to get the ball, the game will stop. The man pushed will have a free throw at the basket. Nobody must try to catch the ball on its way to the basket. ”

That rule, too, was good. Quickly, other rules were made. When the game started again, there was less pushing, fewer men falling, and better passing of the ball from one man to another. A second basket was nailed to the wall at the other end of the gym.

The man, who nailed the fruit basket to the wall, was a young Canadian. His name was James Naismith, and he was a college teacher.

 

Listen to the text. Are the following statements about the text true or false? Change the false statements to make them true.

  1. It was a rainy day in November, 1881.
  2. An instructor at Springfield College nailed a fruit basket to the wall of the gymnasium. .
  3. Then he threw the ball, but it didn’t go into the basket.
  4. Ten minutes later, twenty young men ran into the little gym.
  5. The instructor put ten boys on one side and ten on the other.
  6. He told them to throw the ball to each other or bounce it and try to throw it to the basket.
  7. When several players fell to the floor, the instructor stopped the game to write the rules.
  8. Rule number one: No one can run with the ball.
  9. Rule number two: If a man pushes another player to get the ball, he will be pushed by the captain of the team.
  10. The second rule was not good.
  11. A young college teacher from Canada invented basketball.

Keys: 1. False. It was a rainy day in November, 1891.

2. True.

3. False. Then he threw the ball, and it went into the basket.

4. False. Ten minutes later, eighteen young men ran into the little gym.

5. False. The instructor put nine boys on one side and one on the other.

6. True.

7. True.

8. True.

9. False. If a man pushes another player to get the ball, the game will stop. The man pushed will have a free throw at the basket.

10. False. The second rule was good.

11. True

Reading

Cheeses

I remember a friend of mine buying a couple of cheeses in Liverpool. Splendid cheeses they were, with a two hundred horsepower scent about them. I was in Liverpool at the time, and my friend asked me to take them back with me to London as he was not coming up for a day or two.

Oh, with pleasure, dear boy,” I replied, “with pleasure.”

I called for the cheeses and took them to the station. I took my ticket, and marched proudly up the platform, with my cheeses, the people falling back respectfully on other side. The train was crowded, and I had to get into a carriage where there were already seven other people. A few minutes passed, and then an old gentleman began to fidget.

Very close in here,” he said.

Yes,” said the man next him.

And then they both rose up without another word and went out.

From the next station I had the compartment to myself, though the train was crowded.

In London, I took the cheeses down to my friend’s house. When his wife came into the room she smelt round for a moment.

Then she said:

What is it? Tell me the worst.”

I said:

It’s cheeses. Tom bought them in Liverpool, and asked me to bring them up with me.”

Three days later, as my friend hadn’t returned home, his wife called on me.

She said:

What did Tom say about those cheeses?”

I replied that he had said they must be kept in moist place, and that nobody must touch them.

She said:

Nobody is going to touch them. Had he smelt them?”

I thought he had, and added that he liked them very much.

Do you think he will be upset,” she asked, “if I give a man some money to take them away and bury them?”

I answered that I thought he would never smile again.

Very well, then,” said my friend’s wife, rising, “all I have to say is, that I shall take the children and go to a hotel until those cheeses are eaten. I don’t want to live any longer in the same house with them.”

She kept her word and went to live in a hotel.

When my friend returned he had to pay fifteen pounds for the hotel. He said he dearly loved a bit of cheese, but it was too expensive for him, so he decided to get rid of them.

He took them down to a seaside town, and buried them on the beach. It gained the place quite a reputation. Visitors said they had never noticed before how strong the air was.

Read the text and choose the correct item to complete the sentences.

  1. A friend asked me…
  1. to buy cheeses in Liverpool.
  2. to take cheeses to Liverpool.
  3. to take cheeses to London.
  4. to buy cheeses in London.
  1. The train was crowded, and there were… other people in my carriage.
  1. ten
  2. eight
  3. three
  4. seven
  1. A few moments passed, and … went out.
  1. two men
  2. a man
  3. a woman
  4. I
  1. From the next station there were only… in the compartment.
  1. two men
  2. two women
  3. a man and a woman
  4. cheeses and I
  1. My friend’s wife…
  1. ate the cheeses.
  2. didn’t know what to do with the cheeses.
  3. threw the cheeses away
  4. liked their smell.
  1. Her husband gave the instructions…
  1. not to touch the cheeses.
  2. to bury the cheeses.
  3. to eat the cheeses.
  4. to throw them away.
  1. The family left the house and went to… until the cheeses were eaten.
  1. a seaside town
  2. a beach
  3. a hotel
  4. London
  1. My friend had to pay… for the hotel.
  1. sixty pounds
  2. fifteen pounds
  3. sixteen pounds
  4. fifty pounds
  1. My friend decided
  1. to eat all the cheeses himself.
  2. to eat all the cheeses with his family.
  3. to leave the cheeses in the hotel.
  4. to get rid of the cheeses.
  1. My friend buried the cheeses
  1. in the garden.
  2. on the cemetery.
  3. in the yard.
  4. on the beach.

 

Keys: 1-c, 2-d, 3-a, 4-d, 5-b, 6-a, 7-c, 8-b, 9-d, 10-d.

 

Complete the text with the right statements

Child stars

Child star mania is on the rise! Popular shows like Star Search and Junior Idol arealways searching for new child stars. Sometimes the parents of these youngsters are A _____ — arguably pushing their offspring to and beyond their limits; hoping to make their children famous.

 

Fame can bring great opportunities for the youngsters. Some go on to earn В ______ and fulfilled lives. The truth however is that the majority do not. Research on thelifestyle of young performers has shown that their childhoods are often dominated byimmense pressure and anxiety. Hours of training and rehearsal combine disastrously С ________ and a poor social life. These vulnerable young people also have to cope with criticism, rejection and intrusive treatment from show business reporters. The loss of privacy, gossip and constant scrutiny D _______ of them.

 

Child stars often have very short careers. It can be devastating when a particularly cute child E __________ and a whole glittering career is over before they are out of their teens. It is therefore not surprising that so many young child stars end up with hugeemotional problems — some derailing their lives through destructive life styles. It canbe really difficult for them adjusting from being recognised and wanted by everyone tobeing completely forgotten and ignored.

 

So the question is should something be done to curb this mania for young fame?Should the TV programs be severely controlled or even banned? Whatever the answer to these questions, the problems are likely to remain. As long as F _______ of ruthlessly ambitious parents — these tragedies are destined to keep on repeating.

 

1. huge amounts of money and live happy

2. grows into an average looking adult

3. there are children with talent under the control

4. with a lack of normal schooling

5. with ambitious parents

6. can be too much for some

7. the ones with the real ambition.

 

Key

 



WRITING

 

  1. The French are famous for ………food.
  1. its b) their c) them d) they

 

  1. Where is Ann? She………the table over there.

a)sits in b) sits by c) is sitting at d) is sitting to

 

  1. It was……..

a)quite a nice flat b)a quite nice flat c)flat quite nice d)a flat quite nice

 

4. Paper ………….by the Chinese.

a) is invented b)was invented c)has been invented d)have been invented

 

5. Don’t worry! When the phone…….., I’ll call you.

a) rings b) ring c) will ring d)is going to ring

 

6. Don’t……. me like a baby. I’m a grown-up.

a) act b) handle c) treat d) deal

 

7. I……. to spend more time with my relatives.

a) improved b) mind c) enjoy d) decided

 

8. Probably, a…….of three generations will be typical in Russia in the nearest future.

a) housing b) housekeeper c) housewife d) household

 

9. I live in ……..family, where three generations share the house.

a) nuclear b) an extended c) a small d) an extending

 

10. He keeps his collection of stamps neat and ……..

a) truly b) tiny c) order d) tidy

 

11. I……..this wonderful film when I was 16.

a) see b) saw c) have seen d) had seen

 

12. The neighbors………each other since 1992.

a) know b) knew c) had known d) have known

 

13. Who…….. everything with parents?

a) discusses b) discuss c) do discuss d) does discuss

 

14. The tourist had to pay some extra money, ……..they?

a) had b) hadn’t c) did d) didn’t

 

15. ……..of the brothers Grim was the eldest?

a) Who b) Whose c) Which d) What

 

16. Young people are fond …….. sports.

a) at b) by c) of d) in

 

17. I haven’t seen her …….Friday.

a) from b) with c) on d) since

 

18. Your friend looked upset yesterday. I’m glad he looks …… today.

a) happy b) more happy c) happier d) happy as

 

19. Is there ……..life on Mars?

a) a b) an c) the d) –

 

20. Sue took as …… books as she could carry.

a) much b) a lot of c) many d) few

 

21. They haven’t finished their breakfast …. .

a) already b) yet c) still d) else

 

22. Your house is more comfortable than ……… .

a) our b) ours c) we d) us

 

23. What ……. Languages does your friend speak?

a) another b) else c) other d) more

 

24. ……… can help me! I’m totally lost.

a) anybody b) nobody c) somebody d) everybody

 

25. He used ……. her with housework.

a) help b) to help c) helping d) helped

 

26. Where …….. before you moved to Mexico?

a) you did live b) had you lived c) you lived d) you had lived

 

27. According to the rules of the library you …… keep the books for a fortnight.

a) may b) must c) needn’t d) need

 

28. The book that is …….. on the table is the teacher’s one.

a) laying b) putting c) lying d) lay

 

29. We have never met before, …… we?

a) haven’t b) have c) are d) aren’t

 

30. There is ……. provocative in her behavior. She is very shy and modest.

a) something b) anything c) everything d) nothing

Keys to the test.

  1. B
  2. C
  3. A
  4. B
  5. A
  6. C
  7. D
  8. D
  9. B
  10. D
  11. B
  12. D
  13. A
  14. D
  15. C
  16. C
  17. D
  18. C
  19. D
  20. C
  21. B
  22. B
  23. C
  24. B
  25. B
  26. B
  27. A
  28. C
  29. B
  30. D



II ceместр

Listening An Incident

It was the early evening rush-hour in Montgomery. Mrs. Rosa Parks had just finished work for the day and was waiting at a bus-stop for a bus to take her home. When the bus arrived, she got on through the front door and dropped her twenty cents fare into the coin box next to the driver. Then she quickly stepped off the bus again and hurried to the back to board by the rear door.

Standing at the back of the moving bus, she noticed that although there were a number of seats free in the first four rows, there was only one empty seat in her part of the bus. She walked forward to the fifth row and sat down, glad to have found a place to sit. At the next stop, some more passengers got on and filled the empty seats in the first four rows. One man could not find a seat, however, and stood in the aisle next to Mrs. Parks waiting for her to get up for him. Mrs. Parks did not move.

The bus driver swore and stopped the bus in the middle of the road. He had been watching Mrs. Parks and the man in his rear mirror and was very angry. He got out of his seat, walked down the aisle and ordered her to stand. Mrs. Parks quietly but firmly refused. She had been standing all day in the department store where she worked and was tired. The bus driver swore at her, and, when she still refused to move, called the police. Mrs. Parks was still sitting in her seat when two policemen arrived a few minutes later. When she again refused to get up, the policemen arrested her for breaking the city bus regulations.

 

Listen to the text and choose the correct item to complete the sentences.

  1. It was the… rush-hour in Montgomery.
  1. late morning
  2. early evening
  3. early morning
  4. late evening
  1. Mrs. Rosa Parks was waiting for a bus to take her…
  1. home.
  2. to work.
  3. to school.
  4. to a shop.
  1. The fare was…
  1. twenty-five cents.
  2. twenty cents.
  3. thirty cents.
  4. forty cents.
  1. She boarded the bus by the… door.
  1. front
  2. driver’s
  3. central
  4. rear
  1. There were some free seats…
  1. near the driver.
  2. in the last row.
  3. in the first four rows.
  4. in her part of the bus.
  1. She sat down on the empty seat in the… row.
  1. sixth
  2. fourth
  3. third
  4. fifth
  1. At the next stop some more passengers filled the empty seats in the first… rows.
  1. six
  2. five
  3. four
  4. three
  1. One… could not find a seat and stood next to Mrs. Parks.
  1. man
  2. woman
  3. boy
  4. girl
  1. … ordered Mrs. Parks to stand up.
  1. The man
  2. The driver
  3. The woman
  4. The boy
  1. Mrs. Parks…
  1. stood up quietly.
  2. stood up angrily.
  3. swore.
  4. refused to stand up.
  1. The policemen…
  1. gave her another seat.
  2. helped her get rid of the rude man.
  3. arrested her for breaking the city bus regulations.
  4. arrested the driver for breaking the city bus regulations.

 

Keys: 1-b, 2-a, 3-b, 4-d, 5-c, 6-d, 7-c, 8-a, 9-b, 10d, 11c.

 

 

Reading

Real Life Drama: Face to Face with Hurricane Camille

John Koshak knew that Hurricane Camille would be bad. He had heard warnings on the radio and TV all day as the storm rushed northwest across the Gulf of Mexico. He didn’t think he and his family were in any real danger, however.

Our house is twenty-three feet above sea level,” he said to his father, “and 250yards from the ocean. This house has stood here since 1915, and no hurricane has blown it away. We’ll be safe here.”

John and his father prepared for the storm. They filled the bathtub and every bucket they could find with water. This was in case the water mains were damaged. They checked the batteries in their flashlights and put kerosene in two lanterns in case there was a power failure. They closed the shutters on the windows.

It grew dark before seven o’clock. They had never seen such wind and rain before; the house was shaking.

The sea water was up to the door. Suddenly the door blew off; sea water filled the downstairs, and the electricity went off.

Everybody on the stairs,” shouted John.

The Koshak family – John, his parents, wife, children, and a cat and a dog – sat on the stairs and watched the water rise higher and higher.

I can’t swim!” one of the children cried.

Everybody upstairs to the second floor,” John shouted.

A moment later, the wind lifted the roof off the house, and the bedroom walls collapsed.

On the floor! Everybody lie on the floor!”

John pulled mattresses from the beds and threw them over his family. His father tore the doors from the closets.

If the floor goes, use these doors as rafts,” he shouted.

The water was already running across the floor. The dog and the cat had disappeared. The Koshaks huddled on the floor and prayed. After what seemed an eternity, the wind dropped, and the water stopped rising. The hurricane had passed, the family had survived.

Later, Grandmother Koshak said, “We lost all our possessions, but the family came through. When I think of that, I realize that we haven’t lost anything important.”

Two days after the hurricane, the family’s cat and dog reappeared.

 

Read the text. Are the following statements about the text true or false? Change the false statements to make them true.

  1. John Koshak knew that Hurricane Camille would be bad.
  2. He had heard warnings on the radio and TV and thought he and his family were in a real danger.
  3. His house was 250 yards from the ocean, and no hurricane had blown it away.
  4. His house was built in1916.
  5. John and his father prepared for the storm.
  6. They prepared water, kerosene and closed the shutters on the windows.
  7. It grew light before six o’clock.
  8. The wind was very strong, but their house was not damaged.
  9. The cat and the dog were with the family during hurricane.
  10. The family had survived.
  11. They hadn’t lost anything important.

 

Keys: 1. True

2. False. He didn’t think he and his family were in any real danger.

3. True

4. False. His house was built in1915.

5. True

6. True

7. False. It grew dark before seven o’clock.

8. False. The house was damaged.

9. False. The cat and the dog had disappeared.

10. True

11. True

Прочитайте тексты и установите соответствие между заголовками 1–8 и текстами А–G. Запишите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.

  1. Variety helps socializing
  2. The Net socializing
  3. Negative socializing
  4. Fears of loneliness
  5. Socializing dominates education
  6. Eager to socialize
  7. Family socializing
  8. Kids need more socializing



А. Most students that don’t have any friends at school get depressed or something because they feel lonely, down, and that nobody wants to talk to them. They also might get those phobia things, like for instance, being insecure when talking to someone, or people, for one of the “first” times. So therefore, when a teacher calls them, they might feel uncomfortable with answering. They also might have stuff going through their heads and can’t focus on a test, worksheet, or whatever class assignment.

В. In many instances, the failure to socialize may be a key factor in qualifying for special education. It is one of the triad of feature for a diagnosis of autism, for example. Special education has a very strong emphasis on inclusion, which in significant part provides for increased social interaction. Learning how to get by in society is an absolutely key component to education, irrespective of whether it is the subject of a performance test.

С. In order to get through school properly you need to be able to socialize. It is especially important for little children. That’s why in my early childhood education course we are learning that developing ways of having healthy social interactions is so important for children.

D. Various societies have varied socializing skills among their members. It does not mean that one culture is superior to others. It just depends on the way that the civilization under study has progressed. A civilization which has cultivated its young generation with a common set of rules and a uniform educational system is more likely to be at harmony. But on the other hand in the United States of America each minor community brings its culture, its ethnicity and their customs. Having so many socializing influences makes the society more tolerant.

E. My boyfriend used to go out clubbing all the time. But I’m an introvert and I can’t stand that way of easy living. I told him how it made me feel but he says he wants to start going out more, he says socializing is part of his path in life. I asked him what it would be like if we had our own place, he said he would be working all day and then out socializing every night except for the weekends, then he would spend it with me, this is what he would be like if we lived together.

F. Every time I use Myspace, Facebook or Bebo, I have a chance to socialize. I use these websites to talk to old friends and make new friends, but the thing is I never ever get that chance to meet a friend, it would be cool to try that, but I don’t know what socializing websites guarantee that, I would like a safe teen site, where I can meet and make cool mates.

G. There are two types of socializing, depending on the nature of factors that influence them. One is positive when a person learns through good and happy experiences. Parents teaching their kids from their experiences, learning from books or from peers are some example of positive socializing. Positive socializing can take on the form of natural socializing and planned socializing.

Keys

WRITING

Раздел 1. Задание B1-B5

Прочитайте приведенные ниже предложения. Раскройте скобки , употребите глаголы в нужной форме и заполните пропуски.

B1. I always …..(drink) milk for my breakfast but today I ……(have) a cup of hot cocoa.

B2. Julia’s sick so she …….(not come ) to our meeting. Let’s start.

B3. Open the door! Some …….(just ring) the bell for the second time.

B4. While Frank …….(study ) last night ,his sister …….( make) ten calls on his mobile.

B5 .I……..( write ) most of my report yesterday but ……..(finish) it yet.

Раздел 2 . Задание В6-B15, Выберите правильный вариант ответа.

B6.We expect you...(come) to his birthday.

а) to come

b) coming

c) comes

B7.She made him... ( promise) to give the picture to her.

to promise

promise

promising

B8.Have you ... your homework? — Not yet.

a) do

b) does

c) done

B9. He is terribly fat. He ..… eat too much.

a) mustn’t

b)can’t

c)should

B10. She …… (pass) her exams next month if she worked hard

a) would pass

b)will pass

c)is passing

B11. She'll lose weight when she… ( go ) on a diet.

a) will go

b )goes

c) is going

B12. Dresses …… (make) preferably of cotton soon in hot countries.

a) makes

b) are made

c) were made

B13.What language ….. (speak ) in this room now ?

a) are speaking

b) is being spoken

c)was speaking

B14. Last month I was in Turkey. You ever (be) there?

a) were

b been

c)have been

B15.Look here! I simply refuse to believe what you ..... me now.

a) are telling

b) have been telling

c) have told

Раздел 3 . Fill in : joke, moody, catch, trusting, prescription, selfish, patient, pain, earn, tooth decay, agency, screen, ancient

  1. She's a _____ woman. She can be happy one minute and angry the next.
  2. A _____ child believes everything you tell him and follows where you lead.
  3. The doctor wrote him a _____ for two tablets.
  4. Yesterday I fell off the bike and now I have a _____ in the knee.
  5. Did you book the tickets on the Internet or at a travel _____?
  6. It’s boiling hot today – don’t forget to put some sun _____ on!
  7. Be _____, your time will come.
  8. If a ship is sinking and you refuse to let anyone else into your 4-person lifeboat, you're extremely _____.
  9. How much does Kate _____ from her job?
  10. She’s always playing a _____ on Sam.
  11. You can _____ the local bus to get to the city centre.
  12. Tom is interested in studying the history of _____ civilizations.
  13. Cleaning your teeth twice a day helps to prevent _____.

10 –WRITING Ключи к заданиям.

Раздел 1. Задание B1-B5

B1-drink; - am having;

B2 –hasn’t come

B3- has just rung;

B4- was studying ; - made;

B 5 – wrote; - haven’t finished;

Раздел 2 . Задание В6-B15

B6-а) to come

B7-b)promise

B8-b)done

B9- a) mustn’t

B10- a)would pass

B11- b )goes

B12- b) are made

B13 b)is being spoken

B14- c)have been

B15-) are telling

Раздел 3 . Fill in : joke, moody, catch, trusting, prescription, selfish, patient, pain, earn, tooth decay, agency, screen, ancient

1.She's a moody woman. She can be happy one minute and angry the next.

2. A trusting child believes everything you tell him and follows where you lead.

3.The doctor wrote him a prescription for two tablets.

4.Yesterday I fell off the bike and now I have a pain in the knee.

5.Did you book the tickets on the Internet or at a travel agency?

6.It’s boiling hot today – don’t forget to put some sun screen on!

7.Be patient, your time will come.

8.If a ship is sinking and you refuse to let anyone else into your 4-person lifeboat, you're extremely selfish.

9.How much does Kate earn from her job?

10.She’s always playing a joke on Sam.

11.You can catch the local bus to get to the city centre.

12.Tom is interested in studying the history of ancient civilizations.

13.Cleaning your teeth twice a day helps to prevent tooth decay.



 

Промежуточная аттестация по английскому языку (10 класс)

 

Listening Comprehension The Heron

Half a mile from home, at the far edge of the woods where the land was highest, a great pine tree stood. The top of this ancient tree towered above all the others and made it visible for miles and miles. Sylvia had always believed that whoever climbed to the top of it could see the ocean. Now she thought of the tree with a new excitement. Why, if she climbed at dawn, would she not be able to see the whole world, and discover where the white heron flew, and find its hidden nest?

What an adventure! As she lay awake in her bed, she thought of the glory and triumph of telling everyone the secret of where the heron hid. Sylvia knew her mother and her guest were fast asleep, so she crept out of the house and followed the path through the woods. The air was filled with the sleepy songs of half-awakened birds.

There was the huge tree, seeming to sleep in the fading moonlight. Sylvia bravely began to climb, the blood racing through her veins, her bare hands and feet gripping the bark. First she had to climb the oak tree that grew alongside. Sylvia felt her way easily. She had often climbed there before, and knew that higher up one of the oak’s upper branches rubbed against the pine trunk. When she had reached it, the way was harder than she had thought. The sharp twigs scratched her, and the sticky pine sap made her little fingers clumsy and stiff.

The tree seemed to grow taller as she climbed, and she began to doubt if she could reach her goal before dawn. But Sylvia passed the last thorny branch, her face shining with triumph as she stood at the very top, weak and shaking with exhaustion.

There was the sea, dazzling in the first morning light. Two hawks flew east, so far below her she felt she, too, might fly away among the clouds. The birds sang louder and louder until the sun came up.

This beauty almost overwhelmed little Sylvia, but she did not forget her mission. Where was the white heron? She looked down to the green marsh where she had seen him before. There he was, rising and sweeping towards the great pine tree. He landed, and Sylvia froze as she watched the heron, perched two branches below, calling to his mate, cleaning his feathers for the new day.

Heron - цапля

towered above - возвышенный

dawn – рассвет

lay awake - лежать без сна

crept out – выползать

fading moonlight - угасающий лунный свет

feet gripping the bark - ноги сжимают кору

oak tree that grew alongside - дубкоторый рос рядом

sharp twigs - острые веточки

sticky pine sap made her little fingers clumsy and stiff - липкий сосновый сок сделал ее маленькие пальцы неуклюжими и жесткими.

the thorny branch - колючая ветвь

shaking with exhaustion - дрожа от истощения

dazzling – ослепительный

hawks – ястребы

overwhelmed – ошеломлять

marsh – болото

froze – застывать

perched - взгромоздился

ANSWER KEYS

1.False 2True 3 False 4 True 5 False 6 True 7 True 8 True 9 False 10 False

11. C 12.C 13. D 14. B 15.C 16. A 17. A 18. B 19. C 20. B

 

Test 1: True/False

  1. Sylvia wanted to climb the tree to see the ocean.
  2. No one knew Sylvia was going to climb the tree.
  3. Sylvia was wearing shoes.
  4. Sylvia had to climb the oak tree before she could climb the pine tree.
  5. Sylvia had climbed the pine tree before.
  6. Sylvia hurt herself while she was climbing the tree.
  7. The tree was taller than Sylvia thought.
  8. The sun was not totally up when Sylvia reached the top.
  9. The birds Sylvia saw were flying west.
  10. Sylvia saw the heron with its mate.

Test 2: Multiple Choice

  1. Where was the pine tree located?

a. at the bottom of a hill

b. next to Sylvia’s house.

c. at a high point near Sylvia’s house.

d. in the middle of a forest.

  1. What made the pine tree so special to Sylvia?

a. It was Sylvia’s hiding place.

b. Sylvia had built a tree house in it.

c. Sylvia was fascinated by its height.

d. Sylvia dreamed of it every night.

  1. Why did Sylvia decide to climb the pine tree?

a. Because it seemed an easy thing to do.

b. Because she had climbed it before.

c. Because it was used to an oak tree she used to climb.

d. Because she wanted to know where the white bird hid.

  1. Sylvia wanted to

a. keep the heron’s hiding place a secret.

b. tell everyone where the heron was.

c. be triumphant.

d. have someone help her.

  1. Who was at Sylvia’s house when she left?

a. her mother

b. her mother and her father

c. her mother and a guest

d. her mother and her brother

  1. When did Sylvia climb the pine tree?

a. at night

b. in the morning

c. in the afternoon

d. at sunset

  1. How did she feel while climbing the pine tree?

a. She thought she might never make it in time.

b. She thought of giving up because she was hurt.

c. She felt disgusted because of the sap.

d. She was terrified of falling.

  1. How did she feel when she reached the top?

a. She was so frightened of falling that her body shook.

b. She was delighted but felt very tired.

c. She was delighted, but disappointed that the bird’s nest was not there.

d. She was so delighted that she did not feel tired.

  1. What did the bird do when he reached the tree?

a. He sat down next to her.

b. He shouted for help.

c. He settled on a lower branch.

d. He flew past her.

  1. After the bird reached the tree, what happened to Sylvia?

a. She got very cold.

b. She stopped moving.

c. She called to him.

d. She smiled.

 

Reading

 

Прочитайте текстОпределите, какие из приведённых утверждений 10—17 соответ­ствуют содержанию текста (1 — True), какие не соответствуют (2 — False) и о чём в тексте не сказано, то есть на основании текста нельзя дать ни положительного, ни отрицательного ответа (3 — Not stated).

Audrey Hepburn

Audrey Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston was born in Brussels on May 4, 1929 in the family of a wealthy English banker and a Dutch baroness. She spent her early childhood travelling between England, Belgium, and the Netherlands. Her parents di­vorced when she was six. Then came the war. Her mother moved with Audrey to her par­ents’ home in the neutral Netherlands. The following year the country was invaded by the Nazis. It was a difficult time for the whole family. There was very little food. Audrey and her family had to dig vegetables from the hard frozen ground, for some time they survived on flour made from tulip bulbs.

Audrey’s greatest love was music. She wanted to be a dancer, and she studied dancing since she was five. In 1948, Audrey and her mother moved to London. Audrey went to a ballet school. She worked hard at her dancing. She had no time for boyfriends. But one day the ballet school teacher told her, ‘I’m sorry, but you’ll never be a famous dancer. You’re too tall.’

Audrey was sad, but then something happened. She was given a small part in a big London musical. She quickly found jobs in other musicals. Everybody liked this thin girl with a pretty face and wide smile.

When Audrey was twenty, she had small parts in several movies and during the film­ing of a movie she met a famous novelist and screenwriter Colette. Colette wanted to find a girl for the Broadway musical of her book, Gigi. When she saw Audrey, she said. ‘She is Gigi! Half-woman, half-boy.’ This role won Hepburn a Theatre World Award in 1952.

The same year a Hollywood movie producer offered her the part of a princess in a big new movie, Roman Holiday. The film was a great success and Audrey won an Oscar for Best Actress.

Audrey starred in about 30 films, among them were War and Peace (1956), Break­fast at Tiffany's (1961), My Fair Lady (1964), How to Steal a Million (1965). But she always made it clear that family was more important for her than work. She was mar­ried twice and had two sons. After her second son was born in 1970, she said: ‘I don’t want to make any more movies. I’m happy as a good wife and mother.’ However, her second marriage ended in divorce — just like the first one. Since 1970 Audrey lived a quiet life in her house in Switzerland raising her two sons. She only made two or three more movies, and they were not very good. She made them because she needed money.

When she became older, she wanted to do something more important with her life. She started to work for the United Nations. She was officially appointed UNICEF Good­will Ambassador. She visited the poorest and most dangerous countries in the world. In 1992, she travelled to Africa for the last time. When she came back, she was seriously ill. The doctors thought it was some infection, but it was cancer. On January 20, 1993, Au­drey Hepburn died. She was sixty-four.

Audrey was one of the few actresses who became the symbol of their time, whose look was imitated by thousands of girls. She became and stayed the symbol of elegance, glam­our, charm, and grace. As one of film critics said ‘In this cruel and imperfect world Au­drey was living proof that God could still create perfection.’

  1. The first years of Audrey’s childhood were full of hardships.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. The Netherlands was never occupied by the Fascist troops.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. Audrey had a great talent for dancing.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. Audrey Hepburn won several Oscars.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. Audrey Hepburn put her acting career higher than anything else.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. In the second part of her life Audrey spent much time in charity activities.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. She started working for the UN because she needed money.
  1. True 2) False 3) Not stated
  1. Audrey Hepburn had a great personality and seemed perfect in everything.
  1. True 2) False 3) Not stated

10

1

11

2

12

3

13

3

14

2

15

1

16

2

17

1

Keys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитайте тексты и установите соответствие между заголовками 1 – 8 и текстами А – G. Запишите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.

  1.  
    1. The main point
    2. The Net influence
    3. Lack of choice
    4. Wild way of entertaining
    5. The top five
    6. Media communication
    7. Mobile media entertainment

8.Modern interests

А. Between December 2003 and December 2005, total TV reach declined but the biggest fall was among young people – it fell by 2.9% for 16 –24 year-olds. During 2005, reach declined by 2.2% in that age group. Reach is defined as at least 15 minutes of consecutive TV viewing in a week. Industry figures say the decline could be due to the growth of the internet. DVDs and gaming could also be factors, they said.

В. Digital Spy is a showbiz, entertainment and digital media community. It is the UK’s largest independent entertainment website generating over 90 million monthly page impressions. Digital Spy is also renowned for its extensive and unique coverage of Big Brother each year. The discussion forums have more than 290,000 registered users and 28.3 million posts.

С. Young people (8–18) devote an average of 7 hours and 38 minutes to using entertainment media across a typical day (more than 53 hours a week), increasing by one hour and seventeen minutes a day over the past five years, according to a new study, Generation M2: Media in the Lives of 8- to 18-Year-Olds, designed and analyzed by the Kaiser Family Foundation and Stanford University researchers.

The increase in media use is driven in large part by ready access to mobile devices like cell phones and iPods. Young people now spend more time listening to music, playing games, and watching TV on their cell phones (a total of 49 min. daily) than they spend talking on them (33 min.).

D. When I plan my parties, I spend time thinking about the menu, the music, the table settings, centerpieces and all the other little details that go into making a wonderful event. But the first thing I really focus on is my guests. After all, that’s the real reason for all the rest. They are usually my friends and I try to do my best to adjust my party to each of our company.

E. He writes a blog, downloads Korean television shows, manages two Web sites devoted to music and plays an online game called Rongguang Hospital, at Baidu.com. “I started doing a lot of this when I was about 11 years old,” says Mr. Li, a freshman at the Shanghai Maritime University. “Now, I spend most of my leisure time on the Internet,” he says. “There’s nowhere else to go.”

F. Additionally, anyone under 18 and out of childhood has severely limited options when it comes to entertainment. Just about everybody has experienced the frustration of being under 18 and having nowhere to go apart from the movies or the zoo. Most young people are interested in popular music, but beyond their TV and radio, there’s very little offered to them. Essentially, any licensed premises are out of bounds which creates an enormous void in popular music options.

G. This survey was done in March 2010 (Term 1), and so it is not surprising that summer Hollywood blockbusters featured in the films listed by students as the most enjoyable film they’d watched recently. The top 5 films were Alice in Wonderland, Avatar, Shutter Island, Valentine’s Day and The Hangover. It is interesting to note that 3 of the top 5 films have unrestricted ratings.

KEYS

Writing

 

  1. Complete the text with a, an, the where necessary.

 

There is plenty to see and do in and around Moscow, during (1)____ day and

at (2)____ night. Visit (3)_____ Kremlin, (4)____ most famous site in Moscow;

walk round (5)_____ busy streets and buy (6)_____ traditional Russian souvenirs.

Go to (7)_____ Pushkin Museum of Fine Arts or (8)_____ Tretyakov Gallery. Enjoy your stay in Moscow, it’s (9)_____ great place for (10)____ holiday. 10 points

 

  1. Fill in the blanks with the –ing form or infinitive (with or without to).

 

  1. She apologised for __________ (interrupt) the session.
  2. They seemed __________ (know) each other’s thoughts before they spoke.
  3. John is afraid of _________ (fly).
  4. It’s cold outside. You’d better __________ (take) your coat.
  5. We saw them __________ (do) all the damage.
  6. She enjoys __________ (receive) people at home.
  7. I would like __________ (meet) that writer.
  8. I stopped __________ (play) football because of a knee injury.
  9. They couldn’t __________ (find) the way easily.
  10. The English teacher allows us _________ (use) the dictionary. 10 points



3. Put the verbs in brackets into the present simple, present continuous, present perfect or present perfect continuous.

1. Who's that lady who____ a red pullover?
     wears is wearing
   wore has worn

2. She says she ______ this man for ages.

has known has been knowing

is knowing knows

3. In this picture a man ______ his dog.
    is walking     has walked
walks has been walking    

4. My bike is not there! I'm sure they _____it!
   stole have stolen
    is stoling has been stoling

5. I ______ for you all day. Where have you been?
    am looking  have looked
    looks  have been looking

6. You look upset. What ______ to you?

has been happening has happened

happens is happening

7. Mrs. Stone ______as a teacher for twenty years.
    work works
    has been working  is working

8. On a typical the average person_______ about 48,000 words.

is speaking speaks

are speaking has spoken

9. I often _______ books from the library.

borrow is borrowing

borrows has borrowed

10. …you …to London?

Have…been… Did …been…

Were… Are …being… 10 points

4.Form the degree of the adjectives.

1. Happiness and health are (important) than money.

2. Is Pat (intelligent) than Brian?

3. The 21stof June is (long) day in the northern hemisphere.

4. It is (cheap) restaurant in the town.

5. He is (old) than all the students.

6. The Mississippi is (long) than the Thames.

7. He is one of (rich) people in the world.

8. It was (bad) mistake in my life.

9. Yesterday you looked sad, but today you look (happy).

10. In Almaty the prices are (high) than in other cities of our country.





KEYS:

 

1.

1. The

2. –

3. the

4. the

5. the

6. –

7. the

8. the

9. a

10. a

2.

1. Interrupting

2. to know

3. flying

4. take

5. do

6. receiving

7. to meet

8. playing

9. find

10. to use

 

3. 

1. is wearing

2. has known    

3. is walking    

4have stolen

5. have been looking
6. has happened

7. has been working

8. speaks

9. borrow

10.have…been

 

4.

1.more important

2.more intelligent

3.the longest

4.the cheapest

5.older

6.longer

7.richest

8.the worst

9.happy

10.higher

 



 

Просмотрено: 0%
Просмотрено: 0%
Скачать материал
Скачать материал "КИМЫ ДЛЯ 10 КЛАССА ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ"

Методические разработки к Вашему уроку:

Получите новую специальность за 3 месяца

Заведующий отделом архива

Получите профессию

HR-менеджер

за 6 месяцев

Пройти курс

Рабочие листы
к вашим урокам

Скачать

Скачать материал

Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:

6 589 466 материалов в базе

Материал подходит для УМК

Скачать материал

Другие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.

  • Скачать материал
    • 16.02.2023 410
    • DOCX 58.4 кбайт
    • Оцените материал:
  • Настоящий материал опубликован пользователем Измуков Максим Геннадьевич. Инфоурок является информационным посредником и предоставляет пользователям возможность размещать на сайте методические материалы. Всю ответственность за опубликованные материалы, содержащиеся в них сведения, а также за соблюдение авторских прав несут пользователи, загрузившие материал на сайт

    Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.

    Удалить материал
  • Автор материала

    Измуков Максим Геннадьевич
    Измуков Максим Геннадьевич
    • На сайте: 4 года и 3 месяца
    • Подписчики: 45
    • Всего просмотров: 307082
    • Всего материалов: 168

Ваша скидка на курсы

40%
Скидка для нового слушателя. Войдите на сайт, чтобы применить скидку к любому курсу
Курсы со скидкой

Курс профессиональной переподготовки

Фитнес-тренер

Фитнес-тренер

1000 ч.

Подать заявку О курсе

Курс повышения квалификации

Специфика преподавания английского языка с учетом требований ФГОС

72 ч. — 180 ч.

от 2200 руб. от 1100 руб.
Подать заявку О курсе
  • Сейчас обучается 412 человек из 76 регионов

Курс повышения квалификации

Психологические методы развития навыков эффективного общения и чтения на английском языке у младших школьников

36 ч. — 144 ч.

от 1700 руб. от 850 руб.
Подать заявку О курсе
  • Сейчас обучается 154 человека из 41 региона

Курс повышения квалификации

Актуальные вопросы преподавания английского языка в условиях реализации ФГОС

72 ч.

2200 руб. 1100 руб.
Подать заявку О курсе
  • Сейчас обучается 337 человек из 74 регионов

Мини-курс

Управление стрессом и психологическими состояниями

2 ч.

780 руб. 390 руб.
Подать заявку О курсе
  • Сейчас обучается 20 человек из 13 регионов

Мини-курс

Стратегии B2C маркетинга: от анализа до взаимодействия с клиентом

8 ч.

1180 руб. 590 руб.
Подать заявку О курсе

Мини-курс

Неорганическая химия

8 ч.

1180 руб. 590 руб.
Подать заявку О курсе