Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / Иностранные языки / Другие методич. материалы / КОМПЛЕКТ КОНТРОЛЬНО-ИЗМЕРИТЕЛЬНЫХ МАТЕРИАЛОВ ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ ОГСЭ.03 «Иностранный язык» программы подготовки специалистов средн
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

КОМПЛЕКТ КОНТРОЛЬНО-ИЗМЕРИТЕЛЬНЫХ МАТЕРИАЛОВ ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ ОГСЭ.03 «Иностранный язык» программы подготовки специалистов средн

библиотека
материалов
hello_html_190e626f.gifhello_html_190e626f.gifhello_html_190e626f.gifhello_html_190e626f.gif

ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

Практическая работа №1

Тема: инфинитив (тест)

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Обратите внимание, в некоторых вопросах правильным ответом является форма герундия, а не инфинитива. 

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.

1. He agreed _____ the job as soon as possible.

A) start 
B) starting 
C) to start 
D) starts

2. I stopped _____ my book and went to bed.

A) to read 
B) read 
C) will read 
D) reading

3. My teachers always expected me _____ well in exams.

A) did 
B) doing 
C) do 
D) to do

4. Let me _____ for the meal. You paid last time.

A) pay 
B) to pay 
C) paid 
D) paying

5. The dentist told me _____ more careful when I brush my teeth.

A) will be 
B) being 
C) to be 
D) be

6. I never liked _____ to church when I was a child.

A) going 
B) to do 
C) went 
D) go

7. You can’t _____ your car outside the hospital.

A) parks 
B) to park 
C) park 
D) parking

8. David always enjoyed _____ football at school.

A) to be played 
B) playing 
C) to play 
D) play                                                                   

9. My family is trying _____ where to go on holiday.

A) decided 
B) decide 
C) to decide 
D) deciding

10. I’d like _____ somewhere different for a change.

A) went 
B) to go 
C) go 
D) going

11. They prefer _____ in a swimming pool all day.

A) playing 
B) plays 
C) to play 
D) to playing                                                               

12. They refuse _____ out on trips if it’s too hot.

A) to going 
B) to go 
C) going 
D) go

13. Last year we managed _____ a holiday that suited everyone.

A) found 
B) to find 
C) find 
D) finding

14. We decided _____ a house with a swimming pool.

A) renting 
B) rent 
C) to renting 
D) to rent

15. We began _____ about next year’s holiday two months ago.

A) talked 
B) talking 
C) talks 
D) talk



Пакет преподавателя:

1 – C, 2 – D, 3 – D, 4 – A, 5 – C, 6 – A, 7 – C, 8 – B, 9 – C, 10 – B, 11 – A, 12 – B, 13 – B, 14 – D, 15 – B.

ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №2

Тема: Инфинитив

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Обратите внимание, в некоторых вопросах теста употреблен не герундий, а инфинитив.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.

1. Do you like_____ football on TV?

A) watch 
B) watched 
C) watches 
D) watching

2. Thank you for_____ me.

A) helping 
B) help 
C) to help 
D) helped

3. I’m afraid of _____ mistakes.

A) to make 
B) made 
C) make 
D) making

4. It is important _____.

A) to win 
B) winning 
C) win 
D) won

5. A: This problem is too difficult. I can’t solve it.
    B: Is it really too difficult for you _____?

A) solving 
B) solve 
C) to solve 
D) solved

6. Have you got anything _____?

A) reading 
B) to read 
C) read 
D) reads

7. She is good at _____.

A) to swim 
B) swimming 
C) swims 
D) swum

8. My father does the _____ himself.

A) ironing 
B) irons 
C) to iron 
D) iron

9. My mother does all the _____.

A) cleaning 
B) to clean 
C) cleans 
D) clean

10. The boy _____ in the dentist’s chair has got toothache.

A) sitting 
B) sat 
C) sit 
D) sits


ПАКЕТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:

1-D, 2-A, 3-D, 4-A, 5-C, 6-B, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A.


ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №2

Тема: "Герундий и инфинитив"

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Выберите из скобок герундий или  инфинитив.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.


  1. I am planning … (to visit/visiting) my granny next week. (Я планирую навестить бабулю на следующей неделе.)

  2. When they finish … (to eat/eating) their lunch, they’ll go to the office. (Когда они закончат обедать, они отправятся в офис.)

  3. He suggested … (to buy/buying) some food. (Он предложил купить немного продуктов.)

  4. Does Sally enjoy … (to go/going) to the gym? (Сэлли нравится ходить в тренажерный зал?)

  5. Don’t put off … (to write/writing) a report till the end of the month. (Не откладывай написание доклада до конца месяца.)

  6. John refused … (to answer/answering) my question. (Джон отказался отвечать на мой вопрос.)

  7. My brother intends … (to get/getting) married soon. (Мой брат намеревается скоро жениться.)

  8. I think she didn’t mean … (to hurt/hurting) you. (Думаю, она не хотела обидеть тебя.)

  9. Keep … (to beat/beating) the eggs. (Продолжай взбивать яйца.)

  10. Fred can’t afford … (to travel/travelling) this year. (Фред не может себе позволить в этом году путешествовать.)

  11. We expect … (to leave/leaving) tomorrow. (Мы собираемся уехать завтра.)

  12. Mary decided … (to fly/flying) to Venice. (Мэри решила полететь в Венецию.)

  13. The sportsmen hope … (to get/getting) the best results. (Спортсмены надеются добиться лучших результатов.)

  14. Are you going to give up … (to smoke/smoking)? (Ты собираешься бросать курить?)

  15. They don’t want … (to have/having) any more children. (Они больше не хотят иметь детей.)

  16. I don’t mind … (to wash up/washing up). (Я не против того, чтобы помыть посуду.)

  17. Girls, stop … (to giggle/giggling). (Девочки, перестаньте хихикать.)

  18. Ben likes … (to play/playing) chess. (Бен любит играть в шахматы.)

  19. Lara goes … (to dance/dancing) every weekend. (Лара ходит на танцы каждые выходные.)

  20. Harry can’t stand … (to work/working) on Saturdays. (Гарри не выносит работы по субботам.)


ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №2

Тема: "Герундий и инфинитив"

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Выберите инфинитив с частицей to или без нее.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.


  1. We can … (speak/to speak) Spanish. ( Мы умеем говорить по-испански.)

  2. He often makes me … (feel/to feel) guilty. (Он часто заставляет меня чувствовать виноватой.)

  3. You have … (be/to be) friendly and polite. (Ты должен быть дружелюбным и вежливым.)

  4. She must … (stay/to stay). (Она обязана остаться.)

  5. The lawyer will … (call/to call) you later. (Юрист позвонит вам позже.)

  6. I’d like … (send/to send) him a present. (Я бы хотела послать ему подарок.)

  7. You’d better … (move/to move) faster. (Тебе лучше двигаться быстрее.)

  8. We heard somebody … (enter/to enter) the apartment. (Мы слышали, как кто-то вошел в квартиру.)

  9. Mother wants … (paint/to paint) the walls in the kitchen. (Мама хочет покрасить стены на кухне.)

  10. We decided … (sell/to sell) the car. (Мы решили продать машину.)

  11. He always fails … (keep/to keep) his word. (Он всегда не сдерживает слово.)

  12. I am trying … (lift/to lift) this heavy stone. (Я пытаюсь поднять этот тяжелый камень.)

  13. Let me … (give/to give) you some advice. (Позволь мне дать тебе совет.)

  14. It may … (cost/to cost) too much. (Это может стоить слишком много.)

  15. She saw him … (cross/to cross) the street. (Она видела, как он переходит улицу.)

 

ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №3

Тема: "Герундий и инфинитив"

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Составьте предложения, выбрав начало из первого столбца и окончание – из второго.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.


  1. She is interested                             a) drinking alcohol.

  2. I would like                                     b) to seeing my daughter.

  3. You should give up                         c) being ill.

  4. We really enjoy                               d) laughing at her.

  5. I’m looking forward                          e) to living in a dirty house.

  6. He is used                                      f) talking to drunk people.

  7. She pretended                                g) swimming in the sea.

  8. Pamela is good                               h) to have a cup of coffee.

  9. I couldn’t help                                  i) in surfing the Internet.

  10. She avoids                                     j) at riding a horse.

 

ПАКЕТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:

Тема: "Герундий и инфинитив"


  1. to visit

  2. eating

  3. buying

  4. going

  5. writing

  6. to answer

  7. to get

  8. to hurt

  9. beating

  10. to travel

  11. to leave

  12. to fly

  13. to get

  14. smoking

  15. to have

  16. washing up

  17. giggling

  18. playing

  19. dancing

  20. working


2. Тема: " Инфинитив"


  1. speak

  2. feel

  3. to be

  4. stay

  5. call

  6. to send

  7. move

  8. enter

  9. to paint

  10. to sell

  11. to keep

  12. to lift

  13. give

  14. cost

  15. cross


Тема: "Герундий и инфинитив"

3.Составьте предложения, выбрав начало из первого столбца и окончание – из второго.

1 – i (Ее интересует проведение времени в интернете.)

2 – h (Я бы хотел выпить чашку кофе.)

3 – a (Тебе нужно бросить употреблять алкоголь.)

4 – g (Нам очень нравится плавать в море.)

5 – b (С нетерпением жду встречи с дочкой.)

6 – e (Он привык жить в грязном доме.)

7 – c (Она притворилась больной.)

8 – j (У Памелы есть способности к езде верхом на лошади.)

9 – d (Я не мог не смеяться над ней.)

10 – f (Она избегает разговоров с пьяными.)



Тестовые задания по теме: Герундий

ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №3

Тема: "Герундий "

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Выберете правильный вариант ответа из предложенного задания.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.



Вариант 1



  1. Complete the sentences using the –ing form of the verbs (the Gerund) in the box:

do, have, listen, play, read, go, make, borrow, swim, wash


  1. I enjoy _________ to the radio in the morning.

  2. They suggested _________ in the sea after breakfast.

  3. Give up ______ money. Be economical.

  4. I hate _______ with cold water in the winter.

  5. Have you finished ________ this work?

  6. Would you mind _________ a talk with him?

  7. It is worth ________ there.

  8. I am fond of ________ novels of F. Handy.

  9. I dislike _______ the bed in the morning.

  10. He gave up ________ computer games. He is a student now.



  1. Translate the following sentences into Russian.

  1. Give up eating sugar. It is not good for your health

______________________________________________
______________________________________________

  1. Sasha stopped reading and fell asleep.

______________________________________________

______________________________________________

  1. Skating is also a very good way of keeping fit.

______________________________________________

______________________________________________

  1. My mother’s hobbies are knitting and cooking.

______________________________________________

______________________________________________

Tecт по теме: Герундий

Вариант 2

  1. Complete the sentences using the –ing form of the verbs (the Gerund) in the box:

do, have, play, be, read, go, not make, borrow, swim, rob




  1. I’ll lend you the book when I’ve finished _______ it.

  2. Do you go ______ in the sea?

  3. They suggested ____________ dinner in an Indian restaurant.

  4. Robert gave up __________ football years ago.

  5. The men admitted __________ the bank.

  6. I really don’t mind _________ the housework.

  7. I didn’t feel like ___________ out last night, so I stayed at home.

  8. Would you mind __________ so much noise? I am trying to study.

  9. I normally try to avoid _______ money.

  10. Since she moved from London, she misses _______ able to see all her friends there.


  1. Translate the following sentences into Russian.

  1. He admitted breaking the window.

______________________________________________
______________________________________________

  1. I enjoy getting up early in the summer.



______________________________________________
______________________________________________

  1. Have you finished doing your homework?

______________________________________________
______________________________________________

  1. They suggested meeting at2 o’clock.

______________________________________________
______________________________________________


ПАКЕТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:
Вариант 1.

1.

  1. Listening

  2. Swimming

  3. Borrowing

  4. Washing

  5. Doing

  6. Having

  7. Going

  8. Reading

  9. Making

  10. Playing

2.

а) Перестань есть сахар. Это плохо для твоего здоровья.

b) Саша перестал читать и заснул.

c) Кататься на коньках – тоже хороший способ держать форму.

d) Хобби моей мамы – шитьё и кулинария.

Вариант 2.

1.

  1. Reading

  2. Swimming

  3. Having

  4. Playing

  5. Robbing

  6. Doing

  7. Going

  8. Being

  9. Not making

  10. Borrowing

2.

а) Он признался в том, что разбил окно.

b) Я люблю вставать рано утром летом.

c) Ты закончил делать своё домашнее задание?

d) Они предложили встретиться в 2 часа.



ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №3

Тема: Модальный глагол NEED

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Обратите внимание, в некоторых вопросах присутствует вариант ответа с глаголом need, однако не везде он верный.

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.

1. _____ you help me with my homework?

A) Are 
B) May 
C) Can 
D) Need

2. Take a sweater with you. It_____ get cold later.

A) won’t 
B) might 
C) would 
D) need

3. I _____ to study for tomorrow’s exam.

A) don’t need 
B) may not 
C) couldn’t 
D) will not

4. We have got plenty of time. We _____ hurry.

A) needn’t 
B) didn’t use to 
C) mustn’t 
D) didn’t need to

5. A: I’m putting on weight.

    B: You _____ go on a diet

A) ought 
B) had to 
C) needed to 
D) should

6. You _____ to write and thank him.

A) has 
B) must 
C) ought 
D) needed

7. You _____ do it now. You can do it this afternoon.

A) mustn’t 
B) had better 
C) needn’t 
D) should

8. Joe ran all the way. It wasn’t necessary. Joe _____ run all the way.

A) needn’t have 
B) need have
C) didn’t need to 
D) doesn’t need to

9. You _____ any more aspirins; you’ve had four already.

A) mustn’t take 
B) needn’t have taken
C) shouldn’t have taken 
D) had better not take

10. A: How much do you weigh?

      B: _____.

A) I needn’t have told you 
B) I’d rather not tell you
C) I couldn’t have told you 
D) I’d better not be told


Пакет преподавателя:

1 – C, 2 – B, 3 – A, 4 – A, 5 – D, 6 – C, 7 – C, 8 – A, 9 – A, 10 – B.


ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №3

Тема: Модальный глагол CAN

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  2. Обратите внимание, в некоторых вопросах присутствует вариант ответа с глаголом can и его альтернативы - оборота to be able to

  3. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  4. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  5. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.

1. I phoned the plumber because I _____ smell gas in the kitchen.

A) can 
B) could 
C) managed to 
D) couldn’t

2. I phoned yesterday, but I ____ get an answer. Where were you?

A) can 
B) could 
C) managed to 
D) couldn’t

3. The neighbors were having a row, and I _____ hear every word they said.

A) can 
B) could 
C) managed to 
D) couldn’t

4. Speak up! I _____ hear you!

A) can 
B) could 
C) can’t 
D) couldn’t

5. I’d love _____ help you, but I can’t. I’m sorry.

A) can 
B) could  
C) managed to 
D) to be able to

6. Women _____ vote in England until 1922.

A) can 
B) are able to 
C) managed to 
D) couldn’t

7. I’m learning Spanish because I want _____ speak when I’m in Mexico.

A) can 
B) could 
C) will be able to 
D) to be able to

8. The doctor says I _____ walk again in two weeks’ time.

A) can 
B) could 
C) will be able to 
D) to be able to

9. I’m sorry, but I _____ come to your party next week.

A) can’t 
B) couldn’t 
C) can 
D) ‘ll be able to

10. I love driving! _____ drive has changed my whole life.

A) Can 
B) Could 
C) Will be able to 
D) Being able to

11. _____ you speak Spanish?

A) May 
B) Are 
C) Can 
D) Is

12. A: _____ I go? B: Yes, you can.

A) Could 
B) Am 
C) Need 
D) Did

13. My grandfather _____ speak four languages when he was alive.

A) can 
B) could 
C) managed to 
D) couldn’t

14. The police _____ find the man who had stolen my car. He was sent to prison.

A) can 
B) could 
C) managed to 
D) couldn’t

15. _____ you _____ find all the things you wanted at the shops?

A) Did / have to 
B) Did / can 
C) Did / manage to 
D) Did / could


ПАКЕТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:

1 – B, 2 – D, 3 – B, 4 – C, 5 – D, 6 – D, 7 – D, 8 – C, 9 – A, 10 – D, 11 – C, 12 – A, 13 – B, 14 – C, 15 – C.



ПАКЕТ ДЛЯ ОБУЧАЮЩЕГОСЯ:

ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА №3

Тема: Модальный глагол CAN

Инструкция:

  1. Внимательно прочитайте задания.

  1. Обратите внимание, в некоторых вопросах теста употреблен не герундий, а инфинитив.

  2. Вы можете пользоваться словарем, таблицей, схемой.

  3. Максимальное время выполнения задания: 60 минут

  4. Проверяемые умения и знания: У1, У2, У3, З1, З2.

1. Do you like_____ football on TV?

A) watch 
B) watched 
C) watches 
D) watching

2. Thank you for_____ me.

A) helping 
B) help 
C) to help 
D) helped

3. I’m afraid of _____ mistakes.

A) to make 
B) made 
C) make 
D) making

4. It is important _____.

A) to win 
B) winning 
C) win 
D) won

5. A: This problem is too difficult. I can’t solve it.
    B: Is it really too difficult for you _____?

A) solving 
B) solve 
C) to solve 
D) solved

6. Have you got anything _____?

A) reading 
B) to read 
C) read 
D) reads

7. She is good at _____.

A) to swim 
B) swimming 
C) swims 
D) swum

8. My father does the _____ himself.

A) ironing 
B) irons 
C) to iron 
D) iron

9. My mother does all the _____.

A) cleaning 
B) to clean 
C) cleans 
D) clean

10. The boy _____ in the dentist’s chair has got toothache.

A) sitting 
B) sat 
C) sit 
D) sits

ПАКЕТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:

1-D, 2-A, 3-D, 4-A, 5-C, 6-B, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A.


Автор
Дата добавления 08.03.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров311
Номер материала ДВ-509856
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх