Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Другие методич. материалы / Комплект контрольно-оценочных средств по учебной дисциплине " Иностранный язык"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Комплект контрольно-оценочных средств по учебной дисциплине " Иностранный язык"

библиотека
материалов


МИНИСТЕРСТВО образования РеСПУБЛИКИ БАШКОРТОСТАН

Государственное автономное образовательное учреждение

среднего профессионального образования

Нефтекамский нефтяной колледж












Комплект контрольно-оценочных средств

по учебной дисциплине

Иностранный язык

основной профессиональной образовательной программы

специальностей СПО 13.02.11 Техническая эксплуатация и обслуживание электрического и электромеханического оборудования; 21.02.01 Разработка и эксплуатация нефтяных и газовых месторождений; 23.02.03 Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта

(углублённой подготовки)







Нефтекамск, 2014






Комплект контрольно-оценочных средств разработан на основе Федерального государственного образовательного стандарта среднего профессионального образования по специальностям СПО 13.02.11 Техническая эксплуатация и обслуживание электрического и электромеханического оборудования; 21.02.01 Разработка и эксплуатация нефтяных и газовых месторождений; 23.02.03 Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта для углублённой подготовки программы учебной дисциплины Иностранный язык.


Разработчик(и):


ГАОУ СПО

Нефтекамский

нефтяной преподаватель Муталова Д.М.




___________________ _________________ _____________________


















СОДЕРЖАНИЕ

Стр.



  1. Паспорт комплекта контрольно-оценочных средств 4

  2. Результаты освоения учебной дисциплины, подлежащие проверке 5

3. Оценка освоения учебной дисциплины 6

3.1. Формы и методы оценивания

3.2. Типовые задания для оценки освоения учебной дисциплины 8

4. Контрольно-оценочные материалы для итоговой аттестации по учебной дисциплине 26



  1. Паспорт комплекта контрольно-оценочных средств

В результате освоения учебной дисциплины Иностранный язык обучающийся должен обладать предусмотренными ФГОС по специальностям СПО 13.02.11 Техническая эксплуатация и обслуживание электрического и электромеханического оборудования; 21.02.01 Разработка и эксплуатация нефтяных и газовых месторождений; 23.02.03 Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта

для углублённой подготовки следующими умениями, знаниями и общими компетенциями:

У 1) общаться (устно и письменно) на иностранном языке на профессиональные и повседневные темы;

У 2) переводить (со словарем) иностранные тексты профессиональной направленности;

У 3) самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас

З 1) лексический (1550-1600 лексических единиц) и грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов профессиональной направленности.


ОК 1. Понимать сущность и социальную значимость своей будущей

профессии, проявлять к ней устойчивый интерес.

ОК 2. Организовывать собственную деятельность, определять

методы и способы выполнения профессиональных задач, оценивать их

эффективность и качество.

ОК 3. Решать проблемы, оценивать риски и принимать решения

в нестандартных ситуациях.

ОК 4. Осуществлять поиск, анализ и оценку информации,

необходимой для постановки и решения профессиональных задач,

профессионального и личностного развития.

ОК 5. Использовать информационно-коммуникационные технологии

для совершенствования профессиональной деятельности.

ОК 6. Работать в коллективе и команде, обеспечивать ее сплочение,

эффективно общаться с коллегами, руководством, потребителями.

ОК 7. Ставить цели, мотивировать деятельность подчиненных,

организовывать и контролировать их работу с принятием на себя

ответственности за результат выполнения заданий.

ОК 8. Самостоятельно определять задачи профессионального

и личностного развития, заниматься самообразованием, осознанно планировать повышение квалификации.

ОК 9. Быть готовым к смене технологий в профессиональной

деятельности.

Формой аттестации по учебной дисциплине является зачет.


2. Результаты освоения учебной дисциплины, подлежащие проверке

2.1. В результате аттестации по учебной дисциплине осуществляется комплексная проверка следующих умений и знаний, а также динамика формирования общих компетенций: Таблица 1.1

Результаты обучения: умения, знания и общие компетенции

Показатели оценки результата


Форма контроля и оценивания


Уметь:



  1. общаться (устно и письменно) на иностранном языке на профессиональные и повседневные темы;

ОК 1), 2), 3)


Построение разговора в семейной, социально-бытовой, учебно-бытовой, культурной сфере общения;



- домашние задания проблемного характера;

– практические задания по работе с информацией, документами, литературой;

–защита индивидуальных и групповых заданий проектного характера.

- накопительная система баллов, на основе которой выставляется итоговая отметка.

- традиционная система отметок в баллах за каждую выполненную работу, на основе которых выставляется итоговая отметка;

– мониторинг роста творческой самостоятельности и навыков получения нового знания каждым обучающимся

  1. переводить (со словарем) иностранные тексты профессиональной направленности;

ОК4), 5), 6)

Владение терминологией по профилю специальности;




3) самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас

ОК 7), 8), 9)


Передача содержания прослушанного и прочитанного текста в виде плана, тезисов, конспектов, аннотаций, сообщений, докладов, рефератов;

анализ текста с точки зрения содержания;

творческий пересказ, самостоятельное составление текста типа эссе, зарисовки, очерка, рассказа, характеристики (описания кого - или чего – либо), текста официально – делового стиля.

Знать:

лексический (1550-1600 лексических единиц) и грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов профессиональной направленности.


Овладение лексическими и грамматическими, орфографическими и пунктуационными нормами иностранного языка;


3. Оценка освоения учебной дисциплины:

3.1. Формы и методы оценивания

Предметом оценки служат умения и знания, предусмотренные ФГОС по дисциплине Иностранный язык, направленные на формирование общих компетенций.

Оценка индивидуальных образовательных достижений по результатам текущего контроля производится в соответствии с универсальной шкалой (таблица).

Процент результативности (правильных ответов)

Качественная оценка индивидуальных образовательных достижений

балл (отметка)

вербальный аналог

90 ÷ 100

5

отлично

80 ÷ 89

4

хорошо

70 ÷ 79

3

удовлетворительно

менее 70

2

неудовлетворительно

Таблица 2.2.

Контроль и оценка освоения учебной дисциплины по темам (разделам)



Элемент учебной дисциплины

Формы и методы контроля


Рубежный контроль

Промежуточная аттестация


Форма контроля

Проверяемые ОК, У, З

Форма контроля

Проверяемые ОК, У, З

Раздел 1

Вводно- коррективный

Тест № 1

Тест № 2

Тест № 3


У 1, У 3

З 1

ОК 1, 2, 5

Зачет

У 1, У 3

З 1

ОК 1,2,5

Раздел 2

Развивающий

Контрольная работа № 1

Проектная работа №2

Контрольная работа №3

Практическая работа №4

Контрольная работа №5

Контрольная работа №6

Практическая работа № 7



У 1, У 2, У 3

З 1

ОК 3,4,6,7,8,9

Зачет

У 1, У 2, У 3

З 1

ОК 3,4,6,7,8,9


3.2. Типовые задания для оценки освоения учебной дисциплины

3.2.1. Типовые задания для оценки знаний З 1 и умений У1, У 3 на этапе рубежного контроля

Тест №1.1

Вариант 1

Выберите правильный ответ

1. What is the official name of Great Britain?

a)theUnitedKingdom
b)England
c)the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

2. What is the symbol of England?

hello_html_72952fc.jpg

a) The rose

hello_html_m3e8324aa.jpg b) The thistle

hello_html_2be8e29e.jpg c) The daffodil

3. How … you spend your free time?

a) - b) does c) do

4. ... there many students in your group?

a) Are b) Is c) Do

5. What is the national drink in Britain?

a) coffee b) tea c) juice

6. ???

hello_html_m62dca1dc.jpg

a) The British Museum

b) The Buckingham Palace

c) The Houses of Parliament



7. Student: I didn't do my homework because I lost my memory.

a) Teacher: You can't lose something you never had!

b) Teacher: Two heads are better than one.

c) Teacher: A dog is a man's best friend.

8. Students are … in our college.

a) to sing, to run, to think b) a wardrobe, a chair, a table c) clever, active and creative.

9. I... a student from Bashkortostan.

a) am b) is c) are

10. He ... no electronic dictionary.

a) have b) has c) does


Ключи: 1с, 2a, 3c, 4a, 5b, 6b, 7a, 8c, 9a, 10b


Вариант 2

1. Take this book and read … at home, please.

a) them b) she c) her d) it

2. My sister learns French and she______very well.

a) does b) do c) is doing d) did

3. How … English words do you know?

a) much b) many

4. Paris is______capital of France.

a) the b)a c) an d) –

5. What did you have for______breakfast?

a) - b) the с) а d) an

6. Do you know the______who lives next door?

a) men b) man c) mans d) mens

7. Five days______week I go to work by train.

a) of b) the c) in d) a

8. Last year he______in London.

a) lived b) was living c) '11 live d) has lived

9. I … at eight o` clock yesterday.

a) get up b) will get up c) got up d) has got up

10. Often after classes we … home together.

a) go b) going c) are going d) went

Ключи: 1. d 2. a 3. b 4. b 5. a 6. b 7. d 8. a 9. c 10. a


Тест №1.2

Вариант 1

Задание 1.

Вставьте глагол to be в Present Simple.

1. What... your name? - My name is Shirley Frank.

2. What ... your address? - My address ... 175 Grand Central Parkway.

3. What on your phone number? - My phone number ... 718-1930.

4. Where ... you from? - I... from New York.

5. I... a pupil.

6. My father... not a teacher, he on a scientist.

7. ... your aunt a doctor? - Yes, she ... .

8. ... they at home? - No, they... not at home, they... at work.

9. My brother ... a worker. He ... at work.

10. ... you an engineer? - No, I on not. I ... a lawyer.

Задание 2.

Переведите на английский язык.

  1. Меня зовут Катя.

  2. Мне 14 лет.

  3. Я – русская.

  4. Холодно.

  5. Мой любимый предмет – английский язык.

  6. Я – студентка.

  7. Мой папа – доктор.

Ключи: Задание 1. 1. is 2. is, is 3. is 4.are, am 5.am 6.is 7.is, is 8.are, are, are 9. is, is 10.are, am

Задание 2. 1. My name is Kate. 2. I am fourteen years old. 3. I am Russian. 4. It is cold. 5. My favourite subject is Russian. 6. I am a student. 7. My father is a doctor.

Вариант 2.

Задание 1.

Вставьте глагол to be в Present Simple.

1. ... your sister a typist? - No, she ... not a typist, she... a student. 2.... your brother at school? - Yes, he is . 3. ... your sister at school? - No, she ... not at school. 4. My sister... at home. 5. ... this your watch? - Yes, it ... . 6. She ... an actress. 7. This ... my bag.

8. My uncle... an office worker. 9. He ... at work. 10.Helen ... a painter.

Задание 2.

Переведите на английский язык.

  1. Я из Лондона.

  2. Я Лена, а это Катя.

  3. Ваша сестра – учительница?

  4. Коля мой брат. Ему 10 лет.

  5. Моя мама – не учительница.

  6. Светло.

  7. Сейчас 9 часов.

Ключи: Задание 1. 1.is, is, is 2.is 3.is, is 4.is 5. is, is 6.is 7.is 8.is 9.is 10.is

Задание 2. 1. I am from London. 2. I am Lena and this is Kate. 3. Is your sister a teacher? 4. Kolya is my brother. He is 10 years. 5. My mother is not a teacher. 6. It is light. 7. It is nine o`clock now.


Тест №1.3

Вариант 1

Задание 1.

Раскройте скобку, употребляя глаголы в Present Simple.

(USUALLY) 1. My working day (to begin) at seven o'clock. 2. I (to get) up, (to switch) on the radio and (to do) my morning exercises. 3. It (to take) me fifteen minutes. 4. At half past seven we (to have) breakfast. 5. My father and I (to leave) home at eight o'clock.

6. He (to take) a bus to his factory. 7. My mother (to be) a doctor, she (to leave) home at nine o'clock. 8. In the evening we (to gather) in the living room. 9. We (to watch) TV and (to talk). 10. My sister (to get) up at eight o'clock. 11. She (to be) a schoolgirl. 12. She (to

go) to school in the afternoon. 13. Jane (to be) fond of sports. 14. She (to do) her morning exercises every day. 15. For breakfast she (to have) two eggs, a sandwich and a cup of tea. 16.After breakfast she (to go) to school. 17. It (to take) her two hours to do her homework. 18. She (to speak) French well.

­Ключи: 1. begins 2.get, switch, do 3.takes 4.have 5.leave 6.takes 7.is 8.leaves 9.gather 10.watch, talk 11. gets 12.is 13.goes 14. is, does 15.has 16.goes 17.takes 18.speaks

Задание 2

  1. Our two … are crying all the time.
    a.babies b.babys c.babyes

  2. No news … good news.
    a. is b. are

  3. What do you need these … for?
    a.boxs b.boxes

  4. My new Swiss watch … 3 minutes slow.
    a.is b.are

  5. Those were the happiest days of our … .
    a.lifes b.lives

6. My mother ____ a bad headache.
a.have got b.am c. has got

7.Where _____ the Johnsons (live)?
a.do b.are  c.does

8.Margie and her sister ____ wonderful voices.
a..does b.has got c.have got

9.My little son is afraid of grey … (волчков) that come at night.
a.wolfys b.wolvies c. wolves d.wolvys

10. When you (write) to your parents last time?
a.When do you writed b.When did you write c.When did you wrote

Ответы:1a,2a,3b, 4a,5b,6c,7a,8c,9c,10b

Вариант 2.

Задание 1

Раскройте скобку, употребляя глаголы в Present Simple.

(USUALLY) 1. Andrea Schatzmann, an exchange student from Switzerland, (to live) with the Connor family in San Francisco. 2. She (to get) up at 7 am and (to take) a shower. 3. She normally (not to have)breakfast. 4. At half past seven she (to catch) the bus. 5. Her first class (to start) at a quarter past eight. 6. She always (to have) lunch at 12 o'clock in the cafeteria. 7. The cafeteria food (to be) OK and it (to be) cheap too. 8. Her afternoon classes (to be) from 1.15 till 3.00 pm, so she (to be) at school all day. 9. She usually (to have) dinner with the Connors at about 8.00. 10. On Saturdays she (to have) lunch at the restaurant. 11. Once a week, usually on Sunday mornings, she (to go) swimming. 12. A few friends usually (to go) along, too. 13. One of her friends has got a car, so he (to pick) them up and then he (to drive) them home. 14. After swimming they often (to go) out for a pizza. 15. On Saturday evenings she sometimes (to go) out with friends to a party or maybe to a concert. 16. Sometimes she (to invite) friends to her house and they (to listen) to music and (to talk). 17. Mr and Mrs Connor often (totake) them for a camping weekend to the seasid­e or to the mountains. 18. From time to time she (to call) her family in Switzerland.

Ключи: 1. lives 2. gets, takes 3. doesn`t have 4.catches 5.starts 6.has 7.is, is 8.are,is 9.has 10.has 11.goes 12.go 13.picks, drives 14.go 15.goes 16.invites, listen, talk 17.take 18.calls

Задание 2

  1. My best friend Jeff lives in Walton Street.

  1. whom b) whose c) where

  1. We … learn from the past.

  1. may b) need c)must

  1. money do you want?

  1. How many b) How much c) Which

  1. Margie and her sister … wonderful voices.

  1. Does b) Has got c) Have got

  1. you (like) swimming?

  1. Do you like b) Does you like c) Are you like

  1. My daughter Mary(not/like) apples, but she likes oranges.

  1. Not like b) Doesn’t likes c) Doesn’t like

  1. My uncle ___ a yacht last week.

  1. did buy b) bought c) buyed

  1. I ___ the bills last month.

  1. didn’t pay b) didn’t paid c) have not payed

  1. Sandra ___ her English exam successfully yesterday.

  1. passed b) pased c) did pass

  1. Who is the head of the state in Britain?

  1. Mayor b) Speaker c) Prime Minister d) Queen

Ключи 1.a 2.c 3.b 4.c 5.a 6.c 7.b 8.a 9.a 10.d


3.2.2 Типовые задания для оценки знаний З 1 и умений У 1, У 2, У 3 на этапе рубежного контроля.

Контрольная работа №2.1

Вариант 1

Выберите правильный вариант.

1. John said he ________like football.

a) doesn't b) didn't c) will not d) do not

2. Tomorrow at five he______football.

a) '11 play b) '11 be playing c) plays d) play

3. While peeling potatoes my small brother cut______with a sharp knife.

a) oneself b) him c ) his d) himself

4. "Would you like______to eat?" asked Tom.

a) — b) something c) anything d) some

5. What is______longest river in______world?

a) a, a b) the, the c) the, a d) a, the

6. On Monday we always … five lessons.

a) have b) had c) have had d) are have

7. He drives______than Bob.

a) more better b) better c) the most good d) the best

8. Last night I______in bed when suddenly the phone rang.

a) read b) were reading c) have read d) was reading

9. I haven`t got … questions.

a) some b) any c) no

10. There … a nice park in our city.

a) am b) be c) are d) is

11. What seasons are there in a year?

a) Tuesday, Wednesday, Saturday

b) spring, summer, autumn, winter

c) November, January, May, July

12. Холодно.

a) It cold. b) Is cold. c) It is cold.

13. The climate of Bashkortostan … continental.

a) is b) are c) -

14. … live in Bashkortostan.

a) Bashkirs, Tartars, Maris, Chuvash and Ukranians

b) the Urals, the Himalayas, Elbrus

c) British, French, Germans

15. Son: We had a test yesterday because the teacher said we would have the test come rain or shine.

a) Father: Write your test correctly.

b) Father: Learn, learn and learn.

c) Father: You can't have had the test. It snowed yesterday!

16. Give me ... pen, please.

a) something b) some c) no

17. The … advice I can give you is to tell people the truth.

a) the better b) the good c) the best

18. The porter will ... your lug­gage to your room.

a) bring b) be brought c) –

19. Нас спросили.

a) We were asked. b) They asked us. c) We was asked.

20. Would you like … listen to good music?

a) to b) - c) and

21. Honesty is … bus.

a) the best b) better c) more better

22. The sea is … unknown part of our world.

a) the most b) the largest c) the most largest

23. … people sell their souls and live with a good conscience on the proceeds.

a) the most b) most c) much

24. … people are early risers.

a) any b) some c) no

25. Have you got … objections?

a) no b) some c) any


Ключи: 1.b 2.a 3.d 4.b 5.b 6.a 7.b 8.d 9.b 10.d 11. b 12.c 13.a 14.a 15.c 16.b 17.c 18.a 19.a 20.a 21.a 22.b 23.b 24.b 25.c


Вариант 2

Выберите правильный вариант:

1. My wife ______ three languages.
a) cans speak b) can speaks c) can speak d) cans speaks

2. I’m sorry, I ______ join you on Wednesday.
a) can`t b) can`t to c) don’t can to d) don’t can

3. She must ______ it.
a) remembers b) remember c)to remember

4.______ study English every day? 
a) Do me must b) Must we

5. May I speak to you, sir? – Yes, ______.
a) you do b) you may

6. We left … way possible.
a) the quickiest b) a quick c) a quicker d) the quickest

7. It is … to go for a walk, than to watch TV at home.
a) good b) the best c) better

8.My wife is … than your wife.
a) the most beautiful b) beautifuller  c) more beautiful

9. Their flat is … than ours.
a) more large b) larger  c) the larger

10. Tell me about your decision, when we ____ next time.
a) meet b) will meet

11. Can … of you help me?

a) some b) any c) somebody d) anybody

12. This translation is twice as …

a) easy b) easier c) the easiest d) much easier

13. The news … so shocking.

a) are b) was c) have been d) were

14.Ann enjoys … to classical music.

a) to listen b) listened c) being listened d) having listened

15.We … two compositions this mouth

a) write b) wrote c) were writing d)have written

16. … through the magazine I decided to buy it.

a) looked b) having looked c) looking d) being looked

17. Where is Glasgow situated?

a) in Scotland b) in Wales c) England d) in Northern Ireland

18.Robin Hood is.

a)a national hero of England c)a popular character of novels and tales

b) a British spy d)in famous writer

19. The tower of London now is …

a) a prison c) a museum

b) a royal residence d) a burial place

20. The telephone was invented by …

a) Isaac Newton c) Michael Faraday

b) Alexander Bell d) James Watt

21. I don’t know about it; ask … else.

a) nobody b) anybody c) somebody

22. What London street is famous for shops?

a) Oxford Street b) Fleet Street c) Lombard Street

23. The capital of the US is … .

a) New York b) Washington c) Boston d) Philadelphia

24. The students … on Industrial Revolution at the end of the term.

a) will be tested b) are being tested c) will have been tested

25. The bridge … by tomorrow morning.

a) will have been reconstructed b) is being reconstructed

c) will be reconstructed



Ответы: 1c, 2a,3b,4b,5b,6d,7a,8c,9b,10.b, 11b, 12a, 13b, 14b, 15b, 16b, 17a, 18c, 19c, 20b. 21.c 22.a 23.b 24.a 25.a



Проектная работа № 2.2

Тема проекта: «Экскурсия по Нефтекамскому нефтяному колледжу для гостей из Англии»


Контрольная работа №2.3


Вариант 1

Выберите правильный вариант:

1. The famous actress______now for the "HELLO" maga­zine.

a) is interview b) interview c) is being interviewed d) was interviewed

2. Are you interested______art?

a) at b) in c) of d) about

3. He … this film last week

a) see b) saw c) have seen d) have saw

4. His grandfather______from his job a year ago.

a) has retired b) was retiring c) retires d) retired

5.It's nine o'clock. The pupils______a lesson.

a) will be having b) are having c) have d) have had

6.What______you______at this time yesterday?

a) was doing b) have done c) did do d) were doing

7.You don' like hamburgers,______?

a) do you b) are you c) aren't you d) don't you

8. How many countries took_______in the last Olymp Games?

a) away b) out c) part d) place

9. We cannot believe that he is the man_______saved you

from accident.

a) that b) whom c) who d) which

10. Bread …every day

a) is eaten b) eats c) is eating

11. What TV programmes ... you watch?

a) Do b) Does c) Is

12. ... your friend listen to bashkir music?

a) Are b) Do c) Does

13. I, this, problem, I, solve, think, can.

a) I think I can solve this problem.

b) This problem I can solve.

c) Can I solve this problem.

14. I’m tired of … .

a) waiting b) wait c) to wait

15. Mr.and Mrs.Sun enjoy ... to art galleries to look at paintings.

a) goes b) go c) going

16. Here is something which will warm you up.

a) to warm you up. b) to warm. c) to warm you.

17. That funny scene made me … laugh.

a) - b) to c) of

18. Нам сказали писать тест.

a) We were said to write a test.

b) They said that we should write a test.

c) A test must be written.

19. What is the city of contrasts, financial and business centre and the largest city of the USA?

a) Los Angeles b) San Francisco c) New York

20. The work ... in time.

a) not done b) is not being done c) not do

21. We have … for a new secretary but we haven’t had any replies yet.

a) announced b) advertised c) advised d) noticed

22. Are you interested … working for him?

a) in b) with c) at d) of

23. A young man asked if we … students.

a) are b) have been c)were d)shall be

24. She made her husband … the tree

a) to cut down b) cut down c) to have cut down d)cutting down

25. It has been snowing all day. I wonder when ….

a) will it stop b) does it stop c) it stops d) it will stop



Ключи: 1.a 2.b 3.b 4.d 5.b 6.d 7.a 8.c 9.c 10.a 11.a 12.c 13.a 14.a 15.c 16.a 17.a 18.a 19.c 20.b 21b 22a 23c 24b 25d


Вариант 2

Выберите правильный вариант:


1. The dog looks as if it _____ hungry.
a) were b)had been

2. Sara cried as if something terrible _____.
a) happened b) had happened

3. It seems as if he _____ to say something rude.
a) is going b) were going

4. Everybody treats me as if I _____ a catching disease.
a) am having b) had c) have

5. They are talking as if they _____.
a) had never quarreled
  b) never quarreled

6. She told me what to do as if she _____ everything.
a) knew b) had known

7. The boy smiled as if he _____ something funny.
a) remembered b) had remembered

8. I wish you _____ here. It`s rather difficult to breathe.
a) not smoked b) didn’t smoke c) hadn't smoked

9. Our class needs ____ the test.
a) rewrite b) to rewrite

10. I want ____ the house where Pushkin was born.
a) see b) to see

11. The Food that Ann is cooking in the kitchen _______delicious .

a) is smelling b) smells c) smelt d) will smell

12. Catherine is studying law at the university, and so _______Nick.

a) is b) does c) was d) were

13. It______ outside; I do not like to walk in such weather.

a) rains b) is rain c) is raining d) is rained

14. The story of the first Thanksgiving feast … among the Americans.

a) is well-known b) have been well-known c) would have been well-known

15. … plants and animals deep in the ocean, science may find a cure for some of the most serious human diseases.

a) On studying b) By studying c) Having studied

16. The inspector suspected them … the cop

a) of having killed b) for killing c) in being killed

17. What is standing in the middle of Piccadilly?

a) the Statue of Eros b) the Statue of Pan c) the Statue of Cromwell d) the Marble Arch

18. What’s the name of the Queen’s eldest son?

a) Charles b) Philip c) Andrew b) Edward

19. She would be able to find a better job if she knew English.

a) Она найдет лучшую работу, если будет знать английский.

b) Она может найти лучшую работу, если знает английский.

с) Она могла бы найти лучшую работу, если бы знала английский,

20.We knew if we … a taxi, we would come on time

a) take b) took c) have taken d) had taken

21.What is the name of the London underground?

a) Metro b) Tube c) Subway d) Underground

22.What is the most ancient monument in Great Britain?

a) Stonehenge b) The Lower West Gate c) Hadrians Wall d) The Tower Gate

23.Where is the official residence of the Queen?

a) Chatham b) Westminster Palace c) Westminster Palace d) Buckingham Palace

24.What is the nickname of the conservative Party?

a) the Tories b) the Whigs c) the Libs d) the Whips

25. Who is the head of the government in the UK?

a) speaker b) Queen c) Prime Minister d) Chancellor


Ответы:1a,2b,3b,4b,5a,6a,7b,8b,9b,10b, 11b, 12a, 13c, 14a, 15b, 16a, 17a, 18a, 19c, 20b 21b 22a 23d 24a 25c


Практическая работа №2.4


Вариант 1


Раскройте скобку, употребляя глаголы в Present Continuous. ­

(NOW) 1. Timothy (to feed) his dog., 2. Mr Jones (to clean) his yard. 3. Nancy

(to paint) her kitchen. 4. Our neighbours (to wash) their car. 5. I (to wash) hair.

6. Who (to fix) your sink? 7. What she (to do) now? - She (to dance). 8. The

children (to brush) their teeth. 9. What he (do) at the moment? - He (to fix) his

bicycle. 10. They (to have) a big dinner together. 11. The boys (to run) about in

the gar- den. 12. I (to do) my homework. 13. John and his friends (to go) to the

library. 14. Ann (to sit) at her desk. She (to study) geography. 15. A young man

(to stand) at thewindow. He (to smoke) a cigarette. 16. The old man (to walk)

about the room. 17. The dog (to lie) on the floor. 18. You (to have) a break?

19. What language you (to study)? 20. Who (to lie) on the sofa? 21. What they

(to talk) about? 22. It still (to rain). 23. I (to open) an umbrella. 24. John (to play)

computer games. 25. My friend (to collect) material for a book that he (to write)

now. 26. She (to feel) tired. 27. We (to have) a private lesson in computer science.


Ключи: 1. Timothy is feeding, 2. Mr Jones is cleaning. 3, Nancy is painting.

4. Our neighbours are washing. 5. I am washing. 6, Who is fixing. 7. What is she doing, she is dancing. 8. The children are brushing. ­ ­9. What is he doing, he is fixing. 10. They are having. 11. The boys are running. 12. I am doing. 13. John and his friends are going, 14. Ann is sitting, she is studying, 15. A young man is standing, he is smoking. 16. The old man is walking, 17, The dog is lying. 18. Are you having, 19. What language are you studying. 20, Who is lying, 21. What are they talking, 22. It is still raining. 23. I am opening, 24. John is playing. 25. My friend is collecting, he is writing. 26. She is feeling. 27. We are having.

­

Вариант 2

(NOW)1. It (not to rain) any more, it (to clear) up and the sun (to shine). 2. The jazz band (to play) in the park. 3. A lot of people (to listen) to the music and they really (to have) a good time. 4. But they (not to dance) yet. 5. There is a coffee shop there. 6. Only seven people (to sit) there, and only five people (to wait)in the queue. 7. Some people (to have) sandwiches and (to drink) coffee, tea or fruit juices. 8. Boys and girls over there (to laugh) and (to make) a lot of noise. 9. They (to play) games and Tom (to take) pictures. 10. So what (to go) on? ­11. The children (to eat) soup now. 12. The children (not to eat) soup now. 13. Look! Kate (to dance). 14. Nina (not to sleep) now. 15. I (to sit) in the waiting room at the doctor's now. 16. I (not to work) in my office now. 17. Eric (to talk) about his holiday plans, but Kenny (not to listen) to him. 18. He (to think) about his new car at the moment. 19. She (not to read) now. 20. I (to write) an essay now. 21. I (not to drink) milk now. 22. He (not to work) now. 23. He (to play) now. 24.He (to play) now?


Ключи: 1. It is not raining any more, it is clearing up and the sun is shining. 2. The jazz band is playing in the park. 3. A lot of people are listening to the music and they are really having a good time. 4. But they are not dancing yet. 5. There is a coffee shop there. 6. Only seven people are sitting there, and only five people are waiting in the queue 7. Some people are having sandwiches and drinking coffee, tea or fruit juices. 8. Boys and girls over there are laughing and making a lot of noise. 9. They are playing games and Tom is taking pictures. 10. So what is going on? 11. The children are eating 12. The children are not eating 13.Kate is dancing. 14. Nina is not sleeping. 15. I am sitting. 16. I am not working. 17. Eric is talking 18. Kenny is not listening, 19. He is thinking. 20. She is not reading. 21. I am writing. 22. I am not drinking. 23. He is not working. 24. He is playing. 18. Is he playing.


Контрольная работа №2.5


Вариант 1

Выберите правильный вариант:

1.They let their children … different pets at home.

a) keeps b) keeping c) keep d) to keep

2.If it … rain,well have the party outside

a)wont b)doesn’t c) wouldn’t d) didn’t

3.When … the road look left,then right

a)crossing b)to cross c)cross d)to be crossing

4.Jane is known .. the first prize in the competition.

a)to win b)to be won c)to have won d)winning

5.The tourists said they wouldn’t leave the town before they … all the sights

a)see b)have seen c)will see d)had seen

6.She couldn’t remember … such a question

a)being asked b)to ask c)asked d)ask

7.Who presides over the House of Lords?

a)Prime Minister b)Lord Chancellor c)Lord Protector d)The Speaker

8.Who presides over the House of Commons?

a)Lord Mayor b)Lord Chancellor c)Prime Minister d)Speaker

9.The London Royal Opera House is called

a) Covent Garden b)The National Theatre c)”Old Vie”theatre d)The Barbican

10.What is the name of the Queens eldest son?

a)Charles b)Philip c)Andrew d)Edward

11. Tell me about your decision, when we ____ next time.

a) meet b) will meet

12. If the child wants, ____ him this toy!

a)will buy b)buy

13. What _____ you do if he _____ your son?

a) will … is b) will … was c) would … were d) would … was

14. If he _____ the exam, what _____ his mother say?

a) doesn’t pass… would b) didn’t pass … will c) didn’t pass … would

15. Where _____ you fly, if you _____ a bird?

a) will … turn into b) would … turned into c)would … turn into

16. That night, ______ up to his room he thought of his unpleasant duty.

a) went b)going c) having go

17. She smiled ______ the joke.

a) remembered b)to remember c)remembering

18. ______ so little in the country, I am afraid I cannot answer all your questions.

a) Seeing b)Having seen c)To see

19. She looked at the table. There was a loaf of brown bread ______ into two halves

a) divides b)dividing c)divided d) was divided 

20. The animals ______ in the morning struggled furiously.

a) catched b) caught  c) catching

21. We like to travel on foot and to sleep in a … .

a) tent b) vent c) dent

22. If you want to walk about our city alone, you need a … .

a)tap b)lap c) map

23. When we travel by car, we usually stay in … for a night.

a) shops b) motels c) cafes

24. Our band plays … rock.

a)hard b)difficult c) heavy

25. I don't like pop music. I prefer … metal.

a)hard b)heavy c) uneasy


Ответы: 1c, 2b, 3a, 4c, 5d, 6a, 7b, 8d, 9a, 10a, 11b, 12b, 13c, 14c, 15b, 16b, 17c, 18b, 19c, 20b 21a, 22c, 23b 24a, 25b


Вариант 2

Выберите правильный вариант:

1.For Christmas dinner the English usually have…

a) Chicken b) Roast beef c) Fish d) Turkey.

2. What is the most ancient monument in Great Britain?

a) The Lower West Gate b) Stonehenge c) Hadrian’s Wall d) The Tower Gate

3. The telephone was invented by…

a) Isaac Newton b) Alexander Bell c) Michael Faraday d) James Watt

4. Actions speak…. than words.

a) More louder b) The loudest c) Louder

5. That was……case in this practice.

a) The least difficult b) The less difficult c) The less difficulter

6. Whichever attraction you decide to visit you…sure of an excellent day out.

a) Can be b) Will be able to c) Will be able to d) Would be able to

7. If wishes were horses, beggars ….ride.

a) Might b) Would may c) Will be allowed to

8. He was considered … a good teacher.

a) To be b) To have been c) Was

9. How long ______this book? How many pages of this book_______?

a) Have you been reading, have you been reading b) Have you read, have you read

c) Have you read? You read d) Have you bean reading, have you read

10. The economic situation is already very bad and it__________

a) Is getting b) Gets c) Got d) Would be getting.

11. They … us several telegrams lately.

a) sent b) send c) has sent d) have sent

12. My son … already … from the Institute.

a) has graduated b) is graduated c) was graduated d) have graduated

13. These are our … letters.

a) economist`s letters b) economists c) economists`s d) economists`

14. … you help me, please?

a) Must b) Could c) Have to

15. I … the newspaper today.

a) didn`t read b) haven`t read c) don`t read d) am not read

16. My grandma makes me ______ carrots, but I prefer ice-cream.

a) eat b) eating c) to eat d) to eating

17. The happy man went to see his mother-in-law ______.

a) down b) on c) off d) away

18. The boy almost never walks his dog in the morning, ______?

a) is he b) doesn`t he c) does he d) isn`t he

19. I like to travel by … .

a) plane b) plain c) plate

20. Russian tourists always pay in … .

a) smash b)splash c) cash

21. We are planning to rent a small … at the seaside.

a)buffalo b)bungalow c)banjo

22. She prefers to spend winter holidays at a skiing … .

a)resort b)report c) retort

23. You can leave your keys at … (у стойки администратора)

a)deception b)infection c)reception

24. I like this guitarist very much. His … parts are fantastic.

a) solo b) mono c) stereo

25. At concerts we hear music from loud… .

a)sayers b) tellers c)speakers


Ключи 1.d 2.c 3.b 4.c 5.a 6.a 7.a 8.a 9.d 10.a 11.d 12.a 13.d 14. b 15.b 16.a 17.c 18.c 19.a 20.c 21.b 22.a 23.c 24.a 25.c


Контрольная работа №2.6

Вариант 1

Выберите один правильный ответ:

1. While Tom______a book, Marta______TV.

а) was reading, watched б) read, watched в) was reading, was watching

г) read, was watching

2. He______to tidy the garage.

a) was helped б) were helped в) are helped г) have helped

3. She said that she______keen on drawing.

a) was б) is в) has been г) were

4. When Mark arrived, the Johnsons______dinner, but

stopped in order to talk to him.

a) were having б) had в) had been having г) was having

5. Norma said that the old car had broken when they______

the bridge.

a) has crossed б) had been crossing в) crossed г) were crossing

6. English is the main foreign language which______within

most school systems.

a)teach б) is taught в)teaches г) is teaching

7. Miss Marple replied that she______surprised at seeing the doctor depart.

a) is not б) won't be в) has not been г) would not be

8. I_____a very difficult day tomorrow. I need to prepare

for the exam.

a) will have б) am having в) have г) would have

9. John confessed he ________like football.

a) doesn't б) didn't в) will not г) do not

10. The flat they bought was very expensive,______?

a) is it б) isn't it в) wasn't it г) was it

11. At 10 o'clock in the morning on Wednesday Tom______

a delegation in the office.

a) will receive б) is receiving в) will be receiving г) would receive

12. You don' like hamburgers,______?

a) do you б) are you в) aren't you г) don't you


Ключи: 1.а 2.а 3.а 4.а 5.г 6.б 7.г 8.б 9.б 10.в 11.в 12.а

Вариант 2


Выберите один правильный вариант:

1. You can't use a word processor, _____ ?

a) can I б) you can в) can't you г) can you

2. Tomorrow at five he______football.

a) '11 play б) '11 be playing в) plays г) play

3. You are not enjoying the party,______?

a) do you б) are you в) aren't you г) were you

4. This time last year he______in London.

a) lived б) was living в) '11 live г) has lived

5. In India the right hand______for eating.

a) used б) uses в) is used г) is being used

6. She______her work already.

a) hasn't finished б) has finished в) finished г) is finished

7. ______ you ______ many cities when you were in

France.

a) did visit б) have visited в) are visiting г) do visit

8. She thought the arrow______poisoned.

a) is б) may be в) can be г) could be

9. Next week he______to Paris on business.

a) is going б) is going to go в) goes г) go

10. A lot of jazz festivals______every year in America.

a) are held б) hold в) are holding г) held

11. Last night I______in bed when suddenly the phone rang.

a) read б) were reading в) have read г) was reading

12. I consider your brother … a great pianist.

а) to be б) being в) has been

Ключи: 1.г 2.б 3.б 4.в 5.б 6.б 7.г 8.а 9.а 10.г 11.в 12.а

Практическая работа № 2.7

Эссе “My future job”

4. Контрольно-оценочные материалы для итоговой аттестации по учебной дисциплине

Предметом оценки являются умения и знания. Контроль и оценка осуществляются с использованием следующих форм и методов:

Формы контроля обучения:

1) домашние задания проблемного характера;

2) практические задания по работе с информацией, документами, литературой;

3) защита индивидуальных и групповых заданий проектного характера.

Методы оценки результатов обучения:

- накопительная система баллов, на основе которой выставляется итоговая отметка.

- традиционная система отметок в баллах за каждую выполненную работу, на основе которых выставляется итоговая отметка;

мониторинг роста творческой самостоятельности и навыков получения нового знания каждым обучающимся.


Оценка освоения дисциплины предусматривает использование накопительной / рейтинговой системы оценивания и проведение дифференцированного зачета.


I. ПАСПОРТ


Назначение:

КОМ предназначен для контроля и оценки результатов освоения учебной дисциплины Иностранный язык по специальностям СПО 13.02.11 Техническая эксплуатация и обслуживание электрического и электромеханического оборудования; 21.02.01 Разработка и эксплуатация нефтяных и газовых месторождений; 23.02.03 Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта; углубленной подготовки.

Умения

У1 - общаться (устно и письменно) на иностранном языке на профессиональные и повседневные темы;

У2- переводить (со словарем) иностранные тексты профессиональной направленности;

У3- самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас.

Знания

З1- лексический (1550-1600 лексических единиц) и грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов профессиональной направленности.


II. ЗАДАНИЕ ДЛЯ ЭКЗАМЕНУЮЩЕГОСЯ.


Вариант 1

Инструкция для обучающихся

Внимательно прочитайте задание.

Время выполнения задания – 2 часа

Задание 1

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.

Прочитайте текст и заполните пропуски A–F частями предложений,

обозначенными цифрами 1–7. Одна из частей в списке 1–7 лишняя.

Занесите цифры, обозначающие соответствующие части предложений,

в таблицу.


Mobile phones On New Year’s Day, 1985, Michael Harrison phoned his father, Sir Ernest,

to wish him a happy new year. Sir Ernest was chairman of Racal Electronics, the

owner of Vodafone, A _______________________.

At the time, mobile phones weighed almost a kilogram, cost several

thousand pounds and provided only 20 minutes talktime. The networks themselves

were small; Vodafone had just a dozen masts covering London. Nobody had any

idea of the huge potential of wireless communication and the dramatic impact

B _______________________.

Hardly anyone believed there would come a day when mobile phones were

so popular C _______________________. But in 1999 one mobile phone was sold

in the UK every four seconds, and by 2004 there were more mobile phones in the

UK than people. The boom was a result of increased competition which pushed

prices lower and created innovations in the way that mobiles were sold.

When the government introduced more competition, companies started

cutting prices to attract more customers. Cellnet, for example, changed its prices,

D _______________________. It also introduced local call tariffs.

The way that handsets themselves were marketed was also changing and it

was Finland’s Nokia who made E _______________________. In the late 1990s

Nokia realized that the mobile phone was a fashion item: so it offered

interchangeable covers which allowed you to customize and personalize your

handset.

The mobile phone industry has spent the later part of the past decade reducing its

monthly charge F _______________________, which has culminated in the fight

between the iPhone and a succession of touch screen rivals.

1. trying to persuade people to do more with their phones than just call and text

2. that there would be more phones in the UK than there are people

3. and relying instead on actual call charges

4. that mobile phones would have over the next quarter century

5. the leap from phones as technology to phones as fashion items

6. and his son was making the first-ever mobile phone call in the UK

7. the move to digital technology, connecting machines to wireless networks

A

B

C

D

E

F








Задание 2

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.

Раскройте скобку, употребляя глагол в нужном времени:

1. My friend (to like) pies. He (to eat) pies every day. When I (to meet) him in the street yesterday, he (to eat) a pie. He (to tell) me that he (to buy) that pie at the corner of the street. Look at my friend now! He (to eat) a pie again. 2. I always (to come) to school at

a quarter to nine. 3. Yesterday I (to come) to school at ten minutes to nine. 4. Tomorrow Nick (not to go) to the cinema because he (to be) there yesterday. He already (to be) to the cinema this week. He (to stay) at home and (to play) a computer game. 5. What your brother (to do) now? 6. My father (to work) in an office. It (to be) Sunday now. He (not to work) at the office, he (to read) at home. 7. I (not to see) you for a while! You (to be) busy at work? - I (to have) an awful week, you (to know). 8. What he (to do) at ten o'clock last night? - He (not to do) anything really. He just (to look) at some magazines. 9. We (to have) rather a difficult time at the moment. - I (to be) sorry to hear that. 10. Something awful (to happen). Her little daughter (to swallow) a coin. 11. She (to ask) me if I (to see) her backpack. 12. After the boys (to do) all the work, they (to go) to the theatre.

Задание 3

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.

Выберите один правильный ответ:

1. 1 hate______with anybody.

a) to quarrel в) quarrel

б) quarrelling г) of quarrelling

2. 1 would prefer______in a flat rather than in a hotel.

a) to live в) live

б) living г) of living

3. Let us______when you are coming.

a) to know в) of knowing

б) know г) knew

4. Mary succeeded______finding a job.

a) of в) in

б) about г) —

5. 1 don't feel______going to the theatre.

a) like в) good

б) adore г) well

6. He never liked______a military man.

a) being в) was

б) to be г) be

7. Do you think the show is______?

a) worth seeing в) worthy to see

б) worth to see г) worthy seeing

8. Are you interested______art?

a) at в) of

б) in г) about

9. While peeling potatoes my small brother cut______with

a sharp knife.

a) oneself в) his

б) him г) himself

10. There are many good hotels in the town. You can stay at ______of them.

a) no в) any

б) some г) all

11. "Would you like______to eat?" asked Tom.

a) — в) anything

б) something г) some

12. There are______biscuits left in the tin.

a) a few в) little

б) much г) a little

13. ______people give money to charity.

a) a lot в) little

б) many г) much

14. The exam was quite easy —______we expected.

a) more easy that в) easier than

б) more easy than г) easier as

15. The more electricity you use,______.

a) your bill will be higher

б) will be higher your bill

в) the higher your bill will be

г) higher will be your bill

16. No animal is so big______King Kong.

a) as в)than

б) so г) that


Вариант 2

Инструкция для обучающихся

Внимательно прочитайте задание.

Время выполнения задания – 2 часа

Задание 1

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.


Прочитайте текст и заполните пропуски A–F частями предложений,

обозначенными цифрами 1–7. Одна из частей в списке 1–7 лишняя.

Занесите цифру, обозначающую соответствующую часть предложения,

в таблицу.


Before the Hubble Space Telescope was launched, scientists thought they

knew the universe. They were wrong.

The Hubble Space Telescope has changed many scientists’ view of the

universe. The telescope is named after American astronomer Edwin Hubble,

A _______________________.

He established that many galaxies exist and developed the first system for their

classifications.

In many ways, Hubble is like any other telescope. It simply gathers light.

It is roughly the size of a large school bus. What makes Hubble special is not

what it is, B _______________________.

Hubble was launched in 1990 from the “Discovery” space shuttle and it is

about 350 miles above our planet, C _______________________.

It is far from the glare of city lights, it doesn’t have to look through the air,

D _______________________.

And what a view it is! Hubble is so powerful it could spot a fly on the moon.

Yet in an average orbit, it uses the same amount of energy as 28 100-watt

light bulbs. Hubble pictures require no film. The telescope takes digital images

E _______________________.

Hubble has snapped photos of storms on Saturn and exploding stars. Hubble

doesn’t just focus on our solar system. It also peers into our galaxy and beyond.

Many Hubble photos show the stars that make up the Milky Way galaxy. A

galaxy is a city of stars.

Hubble cannot take pictures of the sun or other very bright objects,

because doing so could “fry” the telescope’s instruments, but it can detect

infrared and ultra violet light F _______________________.

Some of the sights of our solar system that Hubble has glimpsed may even

change the number of planets in it.

1. which is above Earth’s atmosphere.

2. which are transmitted to scientists on Earth.

3. which is invisible to the human eye.

4. who calculated the speed at which galaxies move.

5. so it has a clear view of space.

6. because many stars are in clouds of gas.

7. but where it is.

A

B

C

D

E

F









Задание 2

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.

Раскройте скобку, употребляя глагол в требующемся времени:

1. We (to bring) a lot of berries from the wood. Now we shall make jam. 2. Look! Jane (to swim) across the lake. 3. What they (to do) at six o'clock yesterday? 4. You ever (to see) the Pyramids? 5. I (to go) to the Caucasus two years ago. 6. We (to go) to school every day. 7. Nick (to do) his homework by seven o'clock yesterday. 8. You (to help) your father

tomorrow? 9. When Nick (to come) home yesterday, his mother (to return) and (to cook) dinner in the kitchen. 10. When I (to go) to school yesterday, I suddenly (to remember) that I (to forget) to take my English exercise book. 11. Yesterday grandfather (to tell) us how he (to work) at the factory during the war. 12. When Mr and Mrs Smith (to arrive) home, they (to discover) that someone (to break) into their house. Their video recorder and television (to disappear). They (not to know) what they (to do) to deserve this bad luck.

Задание 3

За правильный ответ на вопрос выставляется оценка – 1 балл.

За неправильный ответ на вопросы выставляется оценка – 0 баллов.

Выберите один правильный ответ:

1. These shoes are______of all.

a) less expensive в) the less expensive

б) the least expensive г) least expensive

2. He drives______than Bob.

a) more cautiously в) the most cautiousliest

б) cautiouslier г) more cautious

3. Actions speak______than words.

a) more louder в) louder

б) the loudest г) loudly

4. 1 found it difficult to answer him. I was______to be able

to think clearly.

a) enough confused в) very confusing

б) confusing too г) too confused

5. Give me this______box please.

a) metal small black в) black small metal

б) small metal black г) small black metal

6. Moscow is especially famous______its elegant architec­ture.

a) for в) with

б) of г) at

7. 1 have seen the film.______.

a) I am to в) Neither have I

б) So am I. г) So have I.

8. 1 was at the theatre yesterday.______.

a) Neither was I в) So was I

б) Neither am I г) So am I

9. 1 didn't play football last Sunday.______.

a) So did I в) Neither was I

б) I didn't too г) Neither did I

10. Will he arrive______time for dinner?

a) at в) to

б) with г) in

11. You'll stick______with the pins if you are not careful.

a) you в) yourself

б) your г) yours

12. How many countries took_______in the last Olymp

Games?

a) away в) part

б) out г) place

13. Have you heard______news?

a) at last в) the latest

б) at least г) the least

14. 1 will return the book to you as soon as I______it.

a) read в) have read

б) reading г) am reading

15. He kept us______outside.

a) waiting в) waited

б) wait г) to wait

16. Five days______week I go to work by train.

a) of в) in

б) the г) a


Литература для обучающихся:

Мюллер В.К. Англо-русский и русско-английский словарь. – М.: Эксмо, p.698, 2008.


III. ПАКЕТ ЭКЗАМЕНАТОРА


III а. УСЛОВИЯ


Группа делится на две подгруппы

Количество вариантов задания для экзаменующегося –2

Время выполнения задания – 2 часа.

Оборудование: раздаточный материал, компьютерная программа Линко V 6.5

Эталоны ответов:

Вариант 1


Задание 1

Ключи: 642153

Задание 2

Ключи: 1. My friend likes, he eats, I met, he was eating, he told, he had bought, he is eating. 2. I always come. 3, I came. 4, Nick will not go, he was, he has already been, he will stay and play. 5, What is your brother doing, 6, My father works, it is, he isn't working, he is reading, 7. I haven't seen, have you been, I've had, you know. 8, What was he doing, he wasn't doing, he was just looking. 9. We are having, I am, 10. something awful has happened, her little daughter has swallowed. 11. She asked, I had seen. 12. The boys had done, they went.

Задание 1.б 2.б 3.б 4.в 5.а 6.а 7.а 8.б 9.г 10.в 11.б 12.а 13.б 14.в 15.в 16.а


­Вариант 2

Задание 1

Ключи: 471523

Задание 2

Ключи: 1. We have brought, 2. Jane is swimming. 3. What were they doing, 4, Have you ever seen, 5. I went, 6, We go. 7, Nick had done. 8, Will you help. 9. Nick came, his mother had returned, was cooking, 10. I was going, I suddenly remembered, I had forgotten. 11. Grandfather told, he had worked. 12. Mr and Mrs Smith arrived, they discovered, someone had broken, their video recorder and television had disappeared,

they don't know, they have done, ,

Задание 3 1.б 2.а 3.в 4.г 5.г 6.а 7.г 8.в 9.г 10.г 11.в 12.в 13.в 14.а 15.а 16.г

Оценочный лист


Ф.И.О.преподавателя__________________________________

Группа___________________________________

Дата_____________


Ф.И.О студента

Задание 1

max 6


Задание 2

max 12

Задание 3

max 16

Итого

max 34


































































































III б Критерии оценки

_______________________________________________________________


31- 33 правильных ответа – 5 (отлично)

28 – 30 правильных ответов – 4 (хорошо)

24 – 28 правильных ответов -3 (удовлетворительно)

менее 24 правильных ответов – 2 (неудовлетворительно)


































Лист регистрации изменений к комплекту КОС по УД на учебный год


 

Номер изменения

Раздел

Лист

Дата внесения изменений

Подпись

Ф. И. О.




























В комплект КОС внесены следующие изменения:

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

Дополнения и изменения в комплекте КОС обсуждены на заседании ПЦК _______________________________________________________

«_____» ____________ 20_____г. (протокол № _______ ). 

Председатель ПЦК ________________ /___________________/





В комплект КОС внесены следующие изменения:

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

Дополнения и изменения в комплекте КОС обсуждены на заседании ПЦК _______________________________________________________

«_____» ____________ 20_____г. (протокол № _______ ). 

Председатель ПЦК ________________ /___________________/





Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 29.11.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров334
Номер материала ДВ-210322
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх