1650119
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
Добавить материал и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
До повышения цен на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации осталось:
0 дней 0 часов 0 минут 0 секунд
Успейте подать заявку на курсы по минимальной цене!
Лабиринт
ИнфоурокНачальные классыКонспектыКонспекты по математике на тему: "Теңдеу және оны шешу" (1 класс)

Конспекты по математике на тему: "Теңдеу және оны шешу" (1 класс)

Лабиринт
библиотека
материалов

Сабақтың тақырыбы: Теңдеу және оны шешу.

Мақсаты: а) Білімділігі: Оқушыларды теңдеу ұғымымен және оны шешу жолдарымен таныстыру.

ә) Дамытушылығы: Теңдеу ерекшеліктерін түсіну, ойлау қабілеттерін дамыта отырып, пәнге деген қызығушылығын арттыру, зерделеу, қиялын ұштап, білімін шыңдау.

б) Тәрбиелілігі: Өз беттерімен жұмыс жасауға, шапшаңдыққа, дәлдікке, нақтылыққа тәрбиелеу.

Көрнекілігі:

Сабақтың түрі: саяхат сабақ.

Сабақтың әдісі: топпен жұмыс.

Пәнаралық байланыс: дүниетану.

Сабақтың барысы:

  1. Ұйымдастыру бөлімі:

Есептеуге жүйрік болсаң жасыңнан,

Математикаға орын берсең басыңнан,

Барлық ғылым саған үйір болады,

Досың солар табылатын қасыңнан.

  1. Психологиялық дайындық.

Оқушылар бір – біріне сәттілік тілейді.

  1. Сабақтың тақырыбын, мақсатын белгілеу.

Кіріспе сөз:

  • Балалар, бізге бүгін көп қонақтар келіп отыр. Қане, бәріміз амандасайық.

  • Сәлеметсіздер ме!

  • Балалар, біз бүгін сынып болып математика әлеміне саяхатқа шығамыз. Ол әлемнің өзіндік қызықты тапсырмалары бар екен, соларды орындауға дайынбыз ба? Бәріміз сыйып баруымыз үшін қандай көлік түрін таңдаймыз?Жеңіл машина, жүк машина, автобус.

  • Енді 2 топқа бөлініп алайық.

  • Қазір қай мезгіл?

  • Көктем.

  • Көктемде неше ай бар, ата.

  • 3 ай бар: наурыз, сәуір, мамыр.

  • Көктемде өсетін қандай гүлдерді білесіңдер?

  • Бәйшешек, қызғалдақ.

  • Ендеше, тобымыздың аттарын «Бәйшешек» және «Қызғалдақ» деп атайық.

  1. Білімді жан – жақты тексеру кезеңі:

А) Математикалық диктант:

8+2 5+5

4+1 7-4

10-5 4+2

Ә)Бұлттың ішіндегі сандарды 2 топтың 1 –еуі өсу, келесісі – кему ретімен жазып шықсын.





«Кім көп біледі» ойыны

1 – топқа: 2 – топқа:

  1. Санды немен белгілейміз?(цифрмен) 1. Аптада неше күн бар? (7)

  2. Қосу компоненттерін ата. 2. Азайту компоненттерін ата.

  3. Заттарды бөліп алғанда қандай амал 3. Заттарды біріктіргенде қандай амал

қолданамыз? қолданамыз?

  1. Қандай фигураларды білесіңдер? 4. Бес алманың екеуін,

Досың сұрап алады.

Айтшы сонда нешеуі

Өз қолыңда қалады.

  1. Гауһарда 2 алма 5. Туысқан 5 кіші

Данада 3 алма Бәрінен бірі кіші

Барлығын қосқанда, Бәрінің аты бір,

Болады неше алма? Ең кішісі – шеткісі.

  1. Шығармашылық тапсырма. Жаңа тақырыпты түсіндіру.

3+4=7 3 пен 4 санының қосындысы 7 – ге тең.

3+а=7 3 пен ойлаған санның қосындысы 7 – ге тең.

- Бұны санды теңдік деп атауға бола ма?

- Болмайды. Себебі мұнда әріп бар.

- 3+а Бұл не?

- Әріпті өрнек.

- 7. Бұл не?

- Сан.

- = Бұл не?

- Теңдік белгісі.

- 3+а=7 Бұл не?

- Теңдеу.

- Теңдеу неден құрастырылған?

- Әріпті өрнектен, саннан, теңдік белгісінен.

- Енді осы теңдеуді теңдікке айналдырамыз. а – ның мәндерін іздейміз немесе теңдеуді шешеміз. а – ның орнына сандарды қойып тексереміз.

Оқушы: 3+0=7

3+1=7

3+2=5

3+3=7

3+4=7 а=4 теңдеудің шешімі

Сергіту сәті: 1,2,3

Қарлығаш боп ұш.

4,5,6

Қарлығаш боп қалқы.

7,8,9,10, өз орныңа қон.

  • Балалар, теңдеудің түбірін сынап көру әдісімен таңдап алуға болады. Сонымен бірге қосу мен азайту амалдарының өзара байланысы туралы біліміңді қолдануға болады. Теңдеудің шешуін тексеру керек.

4+х=9 Егер қосындының мәнінен қосылғыштардың бірін

х=9-4 азайтса, онда екінші қосылғыш шығады.

х=5

4+5=9

____4____/__5______

9=9

9


Оқулықпен жұмыс. № 2.

а+4=9 10+в=30 с+30=50

а=9-4 в=30-10 с=50-30

а=5 в=20 с=20

5+4=9 10+20=30 20+30=50

9=9 30=30 50=50

3.

Барлығы – 100 оқушы Ш: 100-60=40

Ер бала – 60 Ж: қыздар - 40

Қыздар - ?


4.





5.

hello_html_4a6b5222.pnghello_html_4f897056.png









Сабақты қорытындылау.

Үйге тапсырма беру. Х+10=100 у+4=8 7+в=10 теңдеулерін шығарып келу.

оқушыларды бағалау. Жеңімпаз топты марапаттау,

Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Общая информация
Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Педагог-воспитатель группы продлённого дня
Подробнее о курсе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Учитель-дефектолог (олигофренопедагог)
Подробнее о курсе
Курс профессиональной переподготовки
Теория и методика обучения информатике в начальной школе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Учитель информатики в начальной школе
Подробнее о курсе
Цена 2.000 руб. 108 часов
Подробнее о курсе
Курс профессиональной переподготовки
Оказание психолого–педагогической помощи лицам с ОВЗ
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Педагог-психолог (психолог в сфере образования)
Подробнее о курсе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Учитель музыки
Подробнее о курсе
Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.