326359
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5 480 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1 400 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до 28 февраля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Контрольная работа на конец 5-го класса ( углубленный уровень)

Контрольная работа на конец 5-го класса ( углубленный уровень)

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.

EXAMINATION TEST-5 _________________________________________________

  1. Choose the right variant.

  1. We _____ any tickets last night. a) didn’t buy b) weren’t buying c) haven’t bought

  2. Tom is happy. He _____ the prize. a) won b) was winning c) has won

  3. When mother came, her children ____. a) slept b) were sleeping c) have slept

  4. Meat ______ at the butcher’s. a) sold b) is sold c) has sold

  5. Radio ______ by Popov. a) invented b) is invented c) was invented

  6. What ______ deep lake! a) a b) the c) –

  7. What ______ fresh air! a) a b) the c)-

  8. Who went there last night? – We _____. a) went b) did c) are

  9. Which of you has got a car? – Boris and Peter ____. a) have b) has c) do

  10. Everybody ____ come to school on time. It’s our duty. a) should b) must c) can

  11. Which sandals do you like best? – The ____ on the second shelf. a) one b) – c) ones

  12. What is the ____ of the room? a) long b) length c) longest

  13. He hurt his both ____ when he fell down. a) foot b) feet c) arm

  14. I see many hills and a small farm ____ them. a) among b) in c) between

  15. Nick is a ____ boy. a) high b) long c) tall

  16. When did the ____ of space begin? a) explore b) exploration c) explorer

  17. It isn’t ____ to be in two places at the same time. a) impossible b) possible c) possibility

  18. You make so many mistakes. You must write more ____ a) carefully b) carelessly c) careful

  19. His ____ was very serious. a) punishment b) punishing c) punish

  20. He is from Canberra. He speaks ____ . a) Australian b) English c) American



  1. Choose the right answer.



  1. I can’t stand it.

  2. So long.

  3. Sure. Here you are.

  4. Go straight on and turn left.

  5. I’d love to.

  6. It’s freezing.

  7. Don’t worry about it.

  8. So do you.

  9. Anytime.

  10. I haven’t decided yet.

  1. Goodbye, see you tomorrow.

_________________________

  1. - How about going to the circus?

_________________________

  1. - Thanks for your help.

__________________________

  1. - What would you like to have?

__________________________

  1. - Do you really like it?

__________________________

  1. - How’s the weather?

__________________________

  1. You look great!

__________________________

  1. It’s my fault. It’s all my fault.

__________________________

  1. How can I get to the nearest supermarket?

__________________________

  1. Can you show me this towel, please?

_________________________



  1. Complete the sentences if necessary. Use at, of, in, to, for, from, into

  1. Look! The trees are ____ blossom.

  2. We wear coats to protect us ____ cold.

  3. A year consists ____ twelve months.

  4. We were all surprised ____ the latest news.

  5. What club do you belong ___?

  6. She took a medicine ____ headache and went to bed.

  7. They never suffer ____ anything.

  8. Do as I say or you‘ll get ____ trouble.

  9. The match ended ____ a draw.

  10. Go there and I’ll follow ____ you.



  1. Report the sentences.

  1. Mike said, “We have bought these books today.”

___________________________________________________________________________

  1. Don’t make noise”, Tom’s teacher said to him.

___________________________________________________________________________

  1. Steve, go to bed”, said his mother.

___________________________________________________________________________

  1. Molly asked me, “Did you play with your friends yesterday?”

___________________________________________________________________________

  1. She said to Helen, “When will you be back home?”

___________________________________________________________________________



  1. Read the texts about British eating traditions ( a – d ) and match them with their titles ( 1 – 5 ). There is one extra title.

  1. Traditional English tea

  2. What to cook when you are very busy

  3. When the British have their meals

  4. How to buy some traditional sea food

  5. When British people drink tea



  1. People in Russia have breakfast in the morning, dinner in the middle of the day and supper in the evening. This is not the way with the English. They have lunch or dinner in the middle of the day. In the evening they eat dinner, supper or tea. Tea is also sandwiches and cakes at four o’clock.

  2. When the British do not have much time to cook, they buy beans in cans. Then they warm them and eat them. It is so easy.

  3. Fish’n’chips is a traditional English food. When you go to a fish-and-chip shop, they ask you this question: open or wrapped? If you want to eat your chips in the street, ask for them “open”. If you want to take them home, ask for them “wrapped”. British people eat their chips with lots of salt and vinegar.

  4. People in all the countries know that the British love drinking tea with milk but not all of them know when they have it. They answer is they drink it all the time. When they visit their neighbours, they drink tea. If they are tired, sad or happy, they also drink tea.

a)____ b)____ c)____ d)____ extra____



Ключи:

Задание 1 (20)

1-a 2-c 3-b 4-b 5-c 6-a 7-c 8-b 9-a 10-b 11-c 12-b 13-b 14-a 15-c 16-b 17-b 18-a 19-a 20-b

Задание 2 (10)

1-b 2-e 3-I 4-j 5-a 6-f 7-h 8-g 9-d 10-c

Задание 3 (10)

1-in 2-from 3-of 4-at 5-to 6-for 7-from 8-into 9-in 10 –

Задание 4 (5)

  1. Mike said (that) they had bought those books that day.

  2. Tom’s teacher asked him not to make noise.

  3. Steve’s mother asked him to go to bed.

  4. Molly asked me if I had played with my friends the day before.

  5. She asked Helen when she would be back home.

Задание 5 (5)

а-3 b-2 c-4 d-5 extra-1

  1. Total -50 Choose the right variant.

































TEST

  1. We _____ any souvenirs yesterday. a) didn’t buy b) weren’t buying c) haven’t bought

  2. Tom is happy. He _____his exams. a) passed b) was passing c) has passed

  3. Look! It________. a) rains b) rained c) is raining

  4. When mother came, her children ____. a) fought b) were fighting c) have fought

  5. Russia lies on a huge territory, _________? a) isn’t it b) does she c) doesn’t it

  6. Meat ______ at the butcher’s. a) sold b) is sold c) has sold

  7. What ______cold nights! a) a b) the c) –

  8. Who saw them last night? – We _____. a) saw b) did c) are

  9. Which of you has got BMW? – Boris and Peter ____. a) have b) has c) do

  10. What is the ____ of the room? a) wide b) width c) widest

  11. He hurt his both ____ when he fell down. a) foot b) feet c) arm

  12. Jane is a ____ girl. a) high b) long c) tall

  13. How did they influence ____? a) her b) on her c) hers

  14. She looked at me very ____ a) happy b) happily c) happiness

  15. In London the day will be cold with ________ showers. a) strong b) heavy c) hard



Общая информация

Номер материала: ДВ-309305

Вам будут интересны эти курсы:

Курс «Русский для иностранцев»
Курс профессиональной переподготовки «Французский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Испанский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Немецкий язык: теория и методика обучения в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Китайский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс «Польский язык»
Курс «Английский язык для начинающих (Beginner)»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания немецкого языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания французского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания испанского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания итальянского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания китайского языка с учетом требований ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в профессиональном образовании: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в начальной школе»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.