Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Контрольная работа по английскому языку за 4 четверть (10 класс)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Контрольная работа по английскому языку за 4 четверть (10 класс)

библиотека
материалов

Контрольная работа по английскому языку для учащихся 10-х классов общеобразовательных учреждений.


Пояснительная записка.



Контрольная работа

состоит из двух разделов, включающих в себя 24 задания:

Часть №1 Чтение (задания: 1-6)

Часть №2 Грамматика и лексика (задания: 7-24)

В работе содержатся задания с выбором ответа, задания с кратким ответом.

Время выполнения итоговой работы- 40 минут.

Рекомендуемое время выполнения отдельных разделов:

Раздел 1 (задания по чтению) –10 мин.

Раздел 3 (задания по грамматике и лексике) – 30 мин.


За правильное выполнение каждого задания ученик получает 1 балл. Если в кратком ответе сделана орфографическая ошибка, ответ считается неверным. За неверный ответ или отсутствие ответа выставляется 0 баллов.

Максимальное количество баллов за выполнение заданий – 24.

Если ученик набрал менее 12 баллов – оценка «2»

От 12 до 17 баллов – оценка «3»

От 18 до 21 баллов – оценка «4»

От 22 до 24 баллов - оценка «5»


































Содержание контрольной работы

Вариант 1

Часть №1 «Чтение»

Установите соответствие между заголовками А—G и текстами 1—6. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.

A. Future Rescuers

B. Origin of the Superstition

C. Significant Difference

D. Oldest Creatures

E. Traditions

F. Distress Call

G. Visible Obstacle


1. People in China and other Asian communities joined the global celebration of this millennium. On February 5, many people welcome the first day of the Year of the Dragon. The 15-day Chinese New Year festival marks the beginning of a new year and a new life. This Chinese Year is year number 4698.

2. The term «Mayday» is an internationally recognized radio signal which is only used when a ship is in great danger and needs help immediately. The signal is transmitted on a wavelength of 2.182 kHz, which is permanently monitored by rescue services on the shore. The use of this expression has a very straightforward explanation. It came from the French phrase «m'aidez», which means «help me».

3. In 1700, Henri Misson, a Frenchman visiting Britain asked villagers why they had horseshoes nailed above their doors. They said 'it was to keep witches away. Horseshoes are made of iron and the strength of the iron was thought to protect from evil. Still today they are thought to bring good luck and many brides carry silver ones at their weddings. The position of the horseshoe is very important. It must point upwards like a cup so that the luck cannot fall out.

4. Women generally live about six years longer than men. Evidence suggests that boys are the weaker sex at birth, which means that more die in infancy. Also women do not have as much heart disease as men. In terms of lifestyle, men smoke more than women and thus more die of smoking- related diseases. Also, they generally have more dangerous occupations, such as building work.

5. Scientists say that rats can help to look for earthquake survivors buried in the ruined buildings. Dogs are already used to search for people, but rats can be even more useful. Like dogs they've got a great sense of smell, but scientists still need to train rats to sniff out people and to carry special radio transmitters to let them know when the survivor is found. Rats may also be trained to find bombs or explosives.

  1. Dinosaurs roared for about 150 million years before they disappeared. We humans have only been around for about 2 million years. But cockroaches are 350 million years old and still going strong! Cockroaches can survive in extreme conditions. They can be frozen, then thawed, and walk away as if nothing had happened. They can go for incredibly long time without eating anything. And that is the secret of their success!


Часть №2 «Лексика и грамматика»

Выберите правильный вариант ответа.

7. We asked Helen to help…about the house

a) us b) ourselves c) our d) we

8. We expected our friends…fast for a while.

a) to move b) moved c) will move d) move

9. Nowadays every country has factories…water and air.

a) pollute b) to polute c) polluted d) polluting

10. If you had given me more time, I…a better report last week.

a) would make b) made c) would have made d) make

11. Little children like look books with large print. They…read them more easily.

a) must b) can c) have to d) may

12. Our teacher always uses…information. Every day we discuss hot TV news.

a) progressive b) old-fashioned c) fashionable d) up-to-date

13. If she works hard, the company will give her…to a more responsible position.

a) promotes b) promoted c) promotion d) promotional

14. To be used…

a) of b) to c) in d) for

15. Would you mind telling me why he doesn’t go to the cinema?

a) It’s nice to see you too b) You’re welcome

c) He looks wonderful d) I have no idea I’m afraid

16. Don’t look… me so angrily.

a) on b) from c) of d) at

17. It is …to leave without saying “goodbye”

a) regretful b) disappointed c) rude d) cheerful

18. She replied in a soft and low…

a) voice b) scream c) question d) cry

19. …it (stop) raining yet?

a) Did it stop b) Is it stopped c) Has it stopped

20. I saw a light in your window as I (pass) by.

a) passed b) was passing c) pass

21. That morning she went out after she (phone) somebody.

a) phoned b) had phoned c) phone


Образуйте от слов, напечатанных заглавными буквами в конце строк, однокоренные слова так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию предложения.


22. Friends call me Lucky because I don’t have to work. If I remember it

________, it was Confucius, a Chinese philosopher, who said “Choose a job you love and you will never have to work a day in your life”.

23. I work for several magazines and journals, they buy my photos, and that’s why I can afford to make it my lifelong__________.

24. Throughout Australia you can find______rocks, awesome bush forests and amazing ocean waters.

CORRECT




OCCUPY


IMPRESS





























Вариант 2

Часть №1 «Чтение»


Установите соответствие между заголовками А—G и текстами 1—6. Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.


A. Health

B. Solar Car Fan

C. Traditions

D. Travelling

E. Significant Difference

F. Books

G. Bizarre Summer Fashion


1. Women generally live about six years longer than men. Evidence suggests that boys are the weaker sex at birth, which means that more die in infancy. Also women do not have as much heart disease as men. In terms of lifestyle, men smoke more than women and thus more die of smoking- related diseases. Also, they generally have more dangerous occupations, such as building work.


2. Welcome to England’s leading seaside resort! Enjoy the mild, healthy sea air, the beautiful architecture, the restful parks, the variety of the shopping streets. Take a trip with us into the beautiful Sussex countryside around Brighton, to romantic windmills, old castles and palaces.


3. A solar panel, which is 5 inches by 4.5 inches, powers the fan, which exchanges hot air inside the car for the presumably cooler air outside. If you park in the shade and want to use the fan, there's a plug-in adapter for the car. One retail Website says the fan can reduce your parked car's interior temperature by 25 degrees, though that's not much solace considering another Website cited 160 to 180 degree temps inside a parked car on a hot day. If you want to try to make your car cooler, you can buy this solar gadget online for around $10.


4. These famous horror stories explore the dark world of the writer’s imagination, where the dead live and speak, where fear lies in every shadow of the mind.


5. People in China and other Asian communities joined the global celebration of this millennium. On February 5, many people welcome the first day of the Year of the Dragon. The 15-day Chinese New Year festival marks the beginning of a new year and a new life. This Chinese Year is year number 4698.


6. This bamboo fan cap works just as you might imagine. Sunlight is absorbed through the disk on the top of the hat, which powers the fan that blows onto the forehead of the person wearing this unfortunate fashion accessory. Ladies don't distress, there is also a more feminine style for those of you who are more apt to go for a floral design. For the joker in you or for those of you just wanting to keep cool, both styles are for sale in the UK at just £11.00 each.



Часть №2 «Лексика и грамматика»


Выберите правильный вариант ответа.

7. When she is alone, she often talks to….

a) her b) herself c) she d) herselv

8. The day before yesterday Mary was made…the poem by heart.

a) to learn b) learn c) learnt d) learning

9. This house…in the 18th century looks very beautiful.

a) build b) to build c) built d) building

10. The team wouldn’t have lost the game if they …harder.

a) trained b) would train c) had trained d) train

11. She …sit here. The seat is free.

a) must b) may c) has to d) should

12. It is the least interesting book I have ever read. It is so…

a) boring b) fascinating c) exciting d) enjoyable

13. In a different job he could get a higher salary and better conditions of….

a) employed b) employment c) employer d) employable

14. To be responsible…

a) of b) to c) in d) for

15. I’m awfully sorry. I’ve torn your book.

a) You are welcome b) That doesn’t matter

c) I don’t like reading now d) I wish I could but I can’t

16. We’ve got to take…all the portraits in the classroom and dust them.

a) down b) up c) into d) on

17. Ken has always had…for horror stories. There are thousand of them in his bedroom.

a) an entertainment b) an excitement c) a fascination d) an impression

18. Most species of wildlife are endangered. Large areas of jungle are…too.

a) threatened b) beaten c) ruined d) despised

19. I can’t find my umbrella. I think somebody (take) by mistake.

a) took b) takes c) has taken

20. While my son (wait) for my call, somebody knocked at the door.

a) waited b) was waiting c) is waiting

21. After I (write) all my letters, I went to the kitchen to make coffee.

a) wrote b) had written c) write


Образуйте от слов, напечатанных заглавными буквами в конце строк, однокоренные слова так, чтобы они грамматически и лексически соответствовали содержанию предложения.


22. Making a career choice is one of the most difficult and most important _______we will ever make in our lives.

23. They were all so______ill, they would be grateful for any help for them.

24. Everyone was ___________when I said that my main means of transport was my bicycle.

DECIDE


SERIOUS


ASTONISH




























Ключи

2. F

3. B

4. С

5. A

6. D

7. a

8. a

9. d

10. c

11. b

12. d

13. c

14. b

15. d

16. d

17. c

18. a

19. c

20. b

21. b

22. correctly

23. ocupation

24. impressive



1.E

2.D

3.B

4.F

5.C

6.G

7. b

8. b

9. c

10. c

11. b

12. a

13. b

14. d

15. b

16. a

17. c

18. c

19. c

20. b

21. b

22. decision

23. seriously

24. astonished




Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 13.05.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Номер материала ДБ-078982
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх