Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Контрольные работы по английскому языку для 8 класса
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Контрольные работы по английскому языку для 8 класса

библиотека
материалов

Контрольные работы для учащихся 8 класса

Пояснительная записка

Методическая разработка серии контрольных работ для тематического контроля составлена на основе рабочей программы учебного предмета «Английский язык» (УМК “English ”, авторы: В.П. Кузовлев, Н.М. Лапа и др.).

В разработке представлены: контрольные работы для 8 класса по всем тематическим циклам.

Методическая разработка предназначена для контроля уровня развития речевых умений. Контрольные задания построены на лексическом и грамматическом материале циклов.
Данная разработка имеет практическую направленность.

Цель: контроль уровня сформированности навыков и развития умений по различным видам речевой деятельности.


Задачи:

  • проконтролировать сформированность умения понимать содержание текста

  • проверить сформированность навыков оперирования грамматическими и лексическими единицами на основе предложенных заданий;



Система оценивания:

За верное выполнение каждого задания с выбором ответа ученик получает 1 балл. За неверный ответ или отсутствие ответа выставляется 0 баллов.

«5» — 100-90%

«4» — 89-60%

«3» — 59- 20%

«2» — 19% и менее







Контрольная работа по теме «Would you like to go to Britain?»

Fill in the pre"">The train from London has arrived ___ platform 5.

We recommend you to travel ___ bus.

Ann likes to walk ___ her friend.

Health insurance is important ___ travelers.

Do you need a travel guide ___ going abroad?


Match the words


  1. Comfortable, Luggage, Expensive, Cheap, Ticket, Railway.

  2. Билет, Дорогой, Багаж, Железная дорога, Дешевый, Удобный




Make up phrases.



  1. To visit, To improve, To buy, To arrive, Foreign.

  2. At the station, Museums and theatres, Language, Tickets, Knowledge of Spanish




Use Present Simple.

To my mind travelling ( to be) very important. Firstly If people (to travel) to other countries, they (to visit) many places, (to meet) new people. Besides travelling (to help) practice speaking English or get education. My friend (not to like) traveling. He (to think) it (not to be) interesting. I (not to understand) him. I (to like) to travel.





















Task 1. Choose the word with the same or similar meaning

1. foggy

a) rainy

b) stormy

c) misty

2. a disaster

a) danger

b) trouble

c) luck

3. to damage

a) to be in trouble

b) to be out of luck

c) to hurt

4. an exploration

a) research

b) an experiment

c) an achievement

Task 2. Choose the word which best completes the sentence

1. A terrible noise was coming … the ground.

a) with

b) in

c) from

2. Hurricanes often … massive floods.

a) break

b) take

c) bring

3. The great scientist did this research … this problem.

a) on

b) of

c) in

4. A rocket was … last week.

a) flown

b) launched

c) taken

Task 3. The word in capitals in the right column can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way

  1. The kiwi is the … bird and emblem of New Zealand.

NATION

  1. A hot day in the afternoon or in the early evening is the most likely time for the … tornadoes.

DANGER

  1. It’s a … day, isn’t it?

WONDER

Task 4. Complete the sentences. Be careful with grammar tenses (the past perfect and the past simple).

  1. When Mary arrived at the airport, she saw that the plane … already (take off).

  2. Yesterday he … (come) home at nine in the evening.

  3. Nick … (play) golf yesterday, he … (never/ play) golf before.

Task 5. Choose the correct answer .

  1. She … TV when my sister came home after work. (watched/ was watching/ had watched)

  2. Where … you … this book? (did … buy/was … buying/ had … bought)

  3. I … my homework by 7 o’clock. (did/ was doing/ had done)

  4. We … very pleased to see Alice again at the party last Sunday. (were/ were being/ had been)

Контрольная работа по теме «Britain and its people»

1. Choose the right answer.

1. What can you find in the City?
a) Westminster Abbey b) St. Paul's Cathedral c) the National Theatre
2. The richest and the most beautiful part of London is....
a) the City b) the East End c) the West End
3. The geographical centre of London is....
a) Buckingham Palace b) the Palace of Westminster c) Trafalgar Square
4. The Tower of London is....
a) a fortress b) a prison c) a mint

2. Match the name of the city on the left with the sights on the right.


1. London a) Royal Shakespeare Theatre
2. Liverpool b) St. Paul's Cathedral
3. Stratford-upon-Avon c) Prestigious University
4. Cambridge d) The Beatles Story Museum

3. Translate into Russian.



1. boating;

2. fare;

3. castle;

4. request stop;

5. leaflet;

6. travel card;

7. archery;

8. pro and con;

9. comfortable;

10. sailing;

11. luggage;

12. destination;

13. railway;

14. arts;

15. expensive.





4. Fill in the prepositions.

1) He is extremely interested... reading travel books.
2) Jack travels to improve his knowledge... English.
3) The train from London have arrived... platform 5.
4) We'd recommend you to travel... bus.
5) It is the oldest house... the town.




Прочитайте текст (1-4) про Уэльс и подберите к каждому разделу текста соответствующий заголовок (А-Е). Один заголовок лишний.



A. Tourism

B. History

C. Climate

D. National emblems

E. Geography



1. In Wales it never gets very hot or very cold. May, June, July and August are the sunniest and driest months, but even in the winter a raincoat and sweater will usually cope with the worst that the weather has to offer.

2. The land area is just over 8,000 square miles and Wales measures 160 miles long by 60 miles wide. Wales has extensive tracts of high plateau with mountain ranges. The lowland area is confined mainly to the relatively narrow coastal belts and the valley floors. Snowdon is the highest mountain at 3,650 feet.

3. Wales has a wealth of holiday cottages and private hotels, renowned for their hospitality. But visitors should get advice before walks and climbs in mountainous areas when the weather is uncertain. Wales has a mountain rescue service but let's allow them to enjoy their day off. Parents with young children should take care when visiting the ancient castles of Wales. Moats, battlements and dungeons weren't designed to be visitor friendly.

4. The Welsh flag has two equal horizontal stripes, white above green, and a large red dragon passant. The daffodil and the leek are also famous emblems of Wales.

Заполните пропуски подходящими по смыслу словами из рамки.

relaxed, lifestyle, stereotypes, queue, imagine, humour, United Kingdom, hospitable, boast, well-mannered, picture, mention, reserved, landscape

When I think of Great Britain first of all I (1) _______________ the British Isles where the (2) ________ is situated. I associate Britain with a green (3) ____________ and a rainy weather. The British always (4) ____________ of their sense of (5) _________ and their quiet (6)

____________. When I (7)_____________a typical Englishman in my mind, I think of

him or her as of a very (8) _____________ and (9) ___________ person. I know that these can be my (10) ____________ but what can I do with them? As for the Russians, foreigners imagine us to be very (11)__________, that means we like guests, and (12) _____________ people. I'd also like to (13)__________that the Englishmen like to (14) ___________ very much.



Контрольная работа по теме «Traditions, manners»

Read the text and answer the following question. Choose the correct variant



The Christmas Tree

No one knows for sure who decorated the first Christmas tree. The custom of bringing an evergreen tree indoors and decorating it at Christmas started in Germany. One legend says that Martin Luther started the practice. Luther was an important Christian leader. According to the story, he noticed the starlit sky as he walked home one Christmas Eve about the year 1513. He thought the stars looked as if they were shining on the branches. When he arrived home, Martin Luther placed a small fir tree inside his house. He decorated it with lighted candles.

Decorating Christmas trees became popular in Germany. Prince Albert of Sachsen-Coburg-Gotha, the German husband of Queen Victoria, took the tradition to England. Both German and English people brought it to America. And now nearly every family in Great Britain and the USA has a Christmas tree.

The biggest Christmas tree in Britain is put up in Trafalgar Square in London. The people of Norway still give this tree every year to the British people to thank them for helping Norway against Hitler in the Second World War.

  1. started the practice of decorating the Christmas tree.

  1. Nobody knows who

  2. Queen Victoria

  3. Martin Luther King

  4. Prince Albert

  1. The first Christmas trees in Britain were introduce and popularized by …

  1. Prince Albert and Queen Victoria

  2. Martin Luther King

  3. The Norwegians

  4. The Germans

  1. What follows from the text?

  1. Martin Luther decorated the Christmas tree with toys.

  2. American people do no decorate Christmas trees.

  3. Every year the people of Norway give the city of London a present – a big Christmas tree.

  4. Queen Elisabeth I took the tradition to decorate Christmas tree to England.

hello_html_m5cd84d0b.gif







Контрольная работа по теме «Changing times, changing styles»


Fill in the gaps with suit, match, fit


1.This sweater doesn't .........with the trousers.

2. If my brother’s trainers were too big for him, I would tell him they did not … him.

3. Jeans and sweaters .. me best.

4. You are so fat! The shirt doesn’t … you any more.

5. The shirt is terrible. It does not … your costume. Take it off.

6. My mother bought a bag and a hat to … it.

7. If my friend’s blouse were too tight, I would tell her that it did not .. her.


Use the right form of the verbs.


  1. I would add something if I (to want) to keep the conversation going.

  2. If I paid compliments, people (to do) the same in response.

  3. I would pay big compliments if I (to describe) the events.

  4. If your friend didn’t invite you to a party, it (to be) a sign of dislike.

  5. If we (to go) on an excursion, it would be great.

  6. If she (to put on) a classical costume, it would be very up-to-date.

  7. He (to buy) a new car, if he had money


Match the words


Casual

Stylish

Tight

Chain-store

Exhibit

Treasure

Fashionable

Hairstyle

Lace

Display

trendy

Стильный

Модный

Выставка

Цепь магазинов

Узкий

Сокровища

Кружево

Показывать

Укладка



Read the text about fashion from 1950s up to the present moment and answer the questions below choosing the right variant.

In the 1950s young women and teenage girls wore skirts with petticoats (нижние юбки) and cardigans. Tight trousers or jeans with oversize jumpers were in fashion for both teenage girls and boys.
In the period from 1960 to 1967 the miniskirt and tights appeared. Young women and teenage girls looked like children in body-doll dresses and pinafores (
сарафанах) which they used to were with high boots. Black polo-neck sweaters ( водолазки) became popular thanks to the Beatles. Jeans were popular and denim was also used for shirts, jackets and hats. Fashion was also becoming universal for girls and boys.

In the period from the late 1960s to the 1970s individuality was above all. The ethnic style came into fashion together with hippies. Clothes were often customized ( украшены) with embroidery (вышивка).

In 1969 the maxi was introduced. As to footwear young men and women wore platform shoes.
In the early 1970s “flares” and “bags”(
брюки, широкие по всей длине) came into fashion.

From 1975 narrow (узкие) and straight trousers became trendy again. To be up to date with the fashion women wore trouser suits (костюмы). During the mid-1970s the punk style appeared but soon in the late 1970s sportswear came into fashion. In the 1980s shoulder-padded ( с подплечниками) shirts and jackets became trendy. Tracksuits, leggings and training shoes became fashionable uniform that men and women of all ages wore.

In 1990s young people enjoyed wearing clothes in different styles – from miniskirts and flares to hippie styles, platform shoes, the punk and ethnic styles and some others. Clubwear, streetwear and sportswear are the three main tendencies in today’s young fashions in Britain.

1). What was in fashion for girls in the 1950s?

a) polo-neck sweaters b) tight trousers

c) skirts with petticoats and cardigans d) oversize jumpers

2) What pieces of clothing came into fashion for girls in the 1960s?

a) the ethnic style b) the miniskirt, tights, baby-doll dresses and pinafores

c) platform shoes d) tight jeans

3) In what period did people follow the hippie style?

a) in the early 1970s b) in the late 1970s

c) in the period from 1960 to 1967 d) from the late 1960s to the 1970s

4) What kind of footwear was trendy in the early 1970s?

a) platform shoes b) flares and bags

c) maxiskirt d) leggings and training shoes

5) What period of time was sportswear in fashion?

a) in 1990s b) in the late 1970s

c) in the early 1970s d) from the late 1980s to the 1990s



Контрольная работа по теме «Be a good sport»



I. a) Read the articles below. Decide which of the articles is about:



1. the Olympics

2. basketball

3. tennis

4. horse racing

5. soccer



1. In a FIFA-sanctioned match marked by 31 fouls, the Texas men’s soccer team was defeated 7-0 by Naberezhnye Chelny Kamaz, a Russian premiere division team, Saturday at House Park Stadium.
The game also featured 20 fouls by Kamaz and 11 by Texas, including two Kamaz yellow cards and one Texas yellow card.

2. With Smith, Holly Bull has six wins in seven races, including victories in the Blue Grass,
Florida Derby and the Futurity. He’s the 8-5 favourite in a Derby field of 15. Overall, Holly Bull is 7-for-8, his first coming with Louis Rivera aboard. Just a year ago, Smith was aboard another
Derby favourite – Prairie Bayou, who ran a game second after going six wide.

3. Wimbledon, England. – Lori McNeil punched shots with unrelenting precision at Steffi Graf’s backhand, attacking her single flaw, breaking her down methodically, and dethroning a reigning Wimbledon women’s champion in the opening round for the first time in history.
“It doesn’t hurt to lose my crown – it hurt to lose,” said Graft, who three straight Wimbledon titles.

Punch shot – pазгромить
Unrelenting –
безжалостно
Dethrone –
свергать с престола

4. So much of these Olympics will seem so familiar. The faces. The accent. The time slot. So much will be different. More women competing, Former Soviet athletes dispersed to new teams. Beach volleyball. No boycotting nations.
Not one nation extended an invitation by the IOC turned it down. That means a record 197 nations will be on hand, competing in 271 events in 26 sports.
To represent the new teams and old ones, there will be 10,800 athletes, about 3,800 of whom are women – a 40 percent increase over the number competing four years ago.

5. SALT LAKE CITY. – Karl Malone scored 34 points, including a 20-footer with 42 seconds to play, and the Utah Jazz held off a late San Antonio rally to win 95-90 Thursday night, eliminating the Spurs from the NBA playoffs.
Utah beat the Spurs for the seventh time in the eight games this season.



II.
a) What do you call a man who can:

Wrestle, ski, skate, run, swim, play football/chess/volleyball/basketball/hockey/tennis, go boating/yachting/parachuting

b) Translate the following sentences from English into Russian, paying attention to the translation of the words in bold type.

1. Cricket is a team game.

2. She established the British long-jump record.

3. The next event will be the 100 meters race.

4. Boxing is a dangerous spectacular sport.

c) Translate into English.

1. Я предпочитаю легкую атлетику боксу и борьбе.

2. Британия – родина многих популярных видов спорта таких как футбол, регби, гольф, теннис, бадминтон.

3. Многие люди увлекаются плаванием.

4. Спорт укрепляет характер.

III. Complete these sentences using the correct passive form of the verbs in brackets.

1. Professor Higgins (award) a major science prize last month in London.

2. More and more countryside (destroy) every year to make new roads.

3. The Wimbledon championship (hold) since 1877.

4. Many accidents (cause) by dangerous driving.

5. The castle (build) 400 years ago and (own) by two old ladies.

6. Football (play) for hundred of years.

7. The University boat-race (row) on the Thames almost every spring since 1836.







Ключи к контрольным работам для учащихся 8 класса

Контрольная работа по теме «Would you like to go to Britain?»

Fill in the pre"">at

by

with

for

for



Match the words


  1. Comfortable- Удобный, Luggage - Багаж , Expensive - Дорогой , Cheap - Дешевый, Ticket - Билет, Railway - Железная дорога .




Make up phrases.



  1. To visit museums and theatres

  2. To improve knowledge of Spanish

  3. To buy tickets,

  4. To arrive at the station

  5. Foreign language.




Use Present Simple.

1. is
2. travel
3. visit
4. meet
5. helps to
6. does not like
7. thinks
8. is not
8. do not understand
10. like









Контрольная работа по теме «Britain and its people»

1.



1. b)
2.
c)
3.
c)
4. a)


2.


1. b)
2. d)
3. a)
4. c)


3.


1. Катание на лодках;
2. тариф;
3. замок;
4. остановка по требованию;
5. листовка;
6. карта путешествия;
7. стрельба из лука;
8. за и против;
9. комфортный;
10. парусный спорт;
11. багаж;
12. назначение;
13. железная дорога;
14. искусство;
15. дорогой.





4.


1) in
2) of.
3) at
4) by.
5) of



5



1. C

2. E.

3. A

4. D



6.



1) imagine
2) United Kingdom
3) landscape
4) boast
5) humour
6) lifestyle
7) picture
8) relaxed
9) reserved
10) stereotypes
11) hospitable
12)well-mannered
13) mention
14) queue











Контрольная работа по теме «Traditions, manners»

1.

  1. a)

  2. d)

  3. c)





II



1. c)

2. b)

3. a)

4. b)

5 a)

6. a)

7. c)

8. b)

9. a)

10. a)




Контрольная работа по теме «Changing times, changing styles»


Fill in the gaps with suit, match, fit



1.match.

2. fit

3. suit.

4.. fit

5. match

6. match

7. suit



Use the right form of the verbs.


  1. wanted

  2. would do

  3. Described.

  4. would be

  5. went

  6. did not put on.

  7. would buy



Match the words


Casual - повседневный

Stylish - стильный

Tight - узкий

Chain-store – цепь магазинов

Exhibit - выставка

Treasure - сокровища

Fashionable - модный

Hairstyle - укладка

Lace- кружево

Display - выставка



Read the text about fashion from 1950s up to the present moment and answer the questions below choosing the right variant.



1). с

2) b)

3) d)

4) b)

5) b)






Контрольная работа по теме «Be a good sport»



I.

1. Soccer
2. Horse racing
3. Tennis
4. The Olympics
5. Basketba



II.
a)
Wrestler , skier, skater, runner, swimmer, player football player /chess player/volleyball player/basketball player/hockey player /tennis player, boater/yachtsman /parachutist

b)

1. Крикет – командная игра

2. Она установила рекорд по прыжкам в длину

3. Следующий этап – бег на 100 метров.

4. Бокс – опасный захватывающий спорт.

c)

1. I prefer athletics to Boxing and wrestling.
2. Britain is the home country of many popular sports such as football, Rugby, Golf, tennis, badminton.
3. Many people are fond of swimming.
4. Sport builds character.

III. Complete these sentences using the correct passive form of the verbs in brackets.



1. was awarded
2. is destroyed.
3. has been held
4. are caused.
5. was built
6. has been played .

7. has been rowed









FINAL TEST

Task 1. Choose the word with the same or similar meaning



1.c

2. b

3. c

4. a



Task 2. Choose the word which best completes the sentence



1. c

2. c

3. a

4. b



Task 3. The word in capitals in the right column can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way



1. National

2. dangerous.

3. wonderful



Task 4. Complete the sentences. Be careful with grammar tenses (the past perfect and the past simple).

  1. has already taken off

  2. came

  3. played , has never played

Task 5. Choose the correct answer .

  1. was watching

  2. had … bought

  3. had done

  4. were





Автор
Дата добавления 11.12.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров6787
Номер материала ДВ-251574
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх