Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / КОС для специальности Организация перевозок и управление на транспорте

КОС для специальности Организация перевозок и управление на транспорте


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:









hello_html_m1e171048.png













КОС

для специальности 23.03.01

Организация перевозок и управление на транспорте

составила преподаватель высшей категории

Шварцберг Надежда Борисовна



















Пояснительная записка


Промежуточная аттестация проводиться в группе 1 ОПУТ11-1 по программе СПО в форме зачета. По учебному материалу за второй семестр по темам:

  • «Профессии»;

  • «Поездка в Лондон»;

  • «Каникулы»;

Цель тестирования – контроль и оценка уровня усвоения знаний обучающимися по дисциплине английский язык.

Банк тестовых заданий состоит из двух вариантов и включает в себя задания различных уровней сложности:

-первый уровень: 1 задание - выбрать правильный ответ

-второй уровень: 2,3 задания – угадать профессию и написать её на английском языке, перевести с английского на русский

-третий уровень: 4 задание - установить соответствие между предложенными заголовками и текстом.

Время проведения тестирования - 90 минут.

Критерии оценки

  • правильный ответ - один балл;

  • неправильный - ноль баллов.

Первое задание максимальное количество 10 баллов

Второе задание максимальное количество 6 баллов

Третье задание максимальное количество 5 баллов

Четвертое задание максимальное количество 5 баллов

Таким образом максимальное количество баллов не может превышать 27 балла.

"5" - 23-27 баллов;

"4" - 20-22 баллов;

"3" - 17-19 баллов;

менее 19 баллов - "2".


Инструктаж для обучающихся по выполнению контрольной работы:

1. Задания выполняются последовательно от 1 до 4.

2. Задания не нужно переписывать.

3.Правильный ответ к заданиям 1, 4 указывается путем подбора соответствующей буквы к цифре.

4. Ответ к заданию 2, 3 оформляется в полной письменной форме.

5. Писать работу следует четко и разборчиво, не допуская большого количества исправлений.



1 Вариант

Task 1

Choose the correct answer.

1. … you finished doing your homework?

(a) did (b) do

(c) have (d) can

2. When Mother entered the room he … TV.

(a) watch (b) watches

(c) was watching (d) watched

3. They … Britain in 2013.

(a) were visiting (b) visits

(c) had visited (d) visited

4. He fell ill and … to stay at home.

(a) had (b) was

(c) must (d) should

5. … I use your telephone, please?

(a) shall (b) may

(c) will (d) do

6. Today I … John in the library.

(a) meet (b) met

(c) was met (d) have met

7. He … come back from Paris next week.

(a) had (b) will

(c) did (d) has

8.I have never … to New York

(a) been (b) being

(c) be (d) will be

9. When he … us everything, we’ll know what to do

(a) will tell (b) should tell

(c) tells (d) told

10. Why … you absent from classes yesterday?

(a) did (b) were

(c) had (d) was

Task 2

Read the definitions of professions, try to guess and write them.

1. Someone who can count well and keeps the money records of a business.

2. Someone who makes walls with bricks.

3. Someone who designs clothes.

4. Someone who writes computer programs.

5. Someone who stands in front of the group of musicians or singers and directs their playing or singing.

6. Someone who gets cash or pays out money in a shop.



Task 3

Translate into Russian

1. There are many places of interest in London. They are Westminster Abbey, Tower Bridge, Albert Hall (one of the biggest concert halls in London), Trafalgar Square and others.

2. If you are fond of paintings you’ll go to the Tate Gallery.

3. The founder of this gallery was Henry Tate, a sugar manufacturer. He was a very rich man and collected paintings.

4. This gallery was founded in 1897. Most of the National Gallery collections of British paintings were taken to the Tate Gallery.

5. There are about 300 oils and 19,000 water colours and drawings.

Task 4

Установите соответствие тем A-F текстам 1-5. Занесите свои ответы в таблицу.

Используйте каждую букву только один раз. В задании одна тема лишняя.

A) Eating traditions.

B) A treat and a song go together.

С) Celebrate to get many presents.

D) Holiday decoration business.

E) Holiday food business.

F) Cooking special holiday dishes.

1. Many stories in the USA stock a large range of holiday house decorations for a month before the holiday itself. For instance, on Thanksgiving Day they sell pumpkins and leaves specially designed for adorning. As for Halloween, stores offer flashlights, masks and skeletons for decorating the gardens and for scaring one’s guests. Thus, people after the attire of their houses several times a year. The wealthier families change not only the season’s outside decorations but even the interior of their houses such as curtains, carpets and pictures.

2. On the Eve of Thanksgiving day, most supermarkets are flooded with turkeys selling at lower prices. Turkey producers have to decrease their price because they must sell all the turkeys as soon as possible, otherwise they will still have them when Christmas comes o even longer. Almost nobody buys turkey for an ordinary meal (during the rest of the year).at Christmas Americans also cook a turkey or they can choose another traditional dish, e.g. roasted ham.

3. One of the peculiarities of Americans is that do not usually sit around the table for a holiday meal. For larger groups, all the food usually stands on a special, separate table that is beautifully decorated. Everyone can serve themselves with the food they want. What is more, they do not usually have salads, which may seem rather strange for the Russians living there. Salads, to Americans, may be nothing more than tossed leaves of lettuce with a few other vegetables.

4. One more type of celebration, which is connected with presents, are “showers”, for instance a baby shower or a wedding shower. For a baby- shower, a pregnant woman is given presents for her future child, whereas for a wedding- shower a bride receives presents for her household. These showers are popular because on the one hand, it is usually a moderate price to rent a café or a restaurant and order some kind of snacks such as crisps and sauces and salads. On the other hand, it is very pleasant to be “showered” witch presents. Many people are usually invited to such parties.

5. As for Birthdays, it is worth mentioning that this holiday is for both friends and family. Often an additional party is organized by a company of friends at which time the one having the birthday is invited to a restaurant to celebrate. Besides a meal, they order a birthday cake and a ‘happy birthday song’ is performed by the staff of the restaurant. Guests are not expected to give presents at this kind of necessarily have a family feast; of course it depends on your family











































Ответы

1 вариант

Задание 1

1–с

2-с

3-d

4-a

5-b

6-d

7-b

8-a

9-c

10-b

2 задание

1. accountant

2. bricklayer

3. fashion designer

4. programmer

5. conductor

6. cashier

3 задание

Перевод

4 задание

1-D

2-E

3-A

4-C

5-B









2 Вариант

Task 1

Choose the correct answer.

1. Who … help me to take the suitcases upstairs?

(a) is (b) was

(c) does (d) can

2. Next time … more careful when crossing the road, Tom.

(a) do (b) should be

(c) must (d) be

3. He … by his mother to come home before 11 o’ clock.

(a) told (b) was told

(c) has told (d) will tell

4. As soon as I … cooking, we’ll have dinner.

(a) finish (b) finished

(c) finishes (d) will finish

5. We don’t like … at home on weekends.

(a) staying (b) stay

(c) be stayed (d) stayed

6. Today I … a most busy day, so I’m terribly tired.

(a) have (b) had

(c) have had (d) had had

7. Unfortunately, I … not afford a holiday abroad.

(a) may (b) can

(c) must (d) have

8. He … too much lately. He needs a good rest.

(a) works (b) has worked

(c) is working (d) worked

9. We arranged to meet at Apollo café. At 6 p.m. I …to be there.

(a) am (b) will

(c) must (d) should

10. He’ll ruin his health if he doesn’t give up … .

(a) to smoke (b) smoke

(c) smoking (d) smokes


Task 2

Read the definitions of professions, try to guess and write them.

1. Someone who works at the reception desk of a hotel.

2. Someone who gets cash or pays out money in a shop.

3. Someone who changes spoken words from one language to another.

4. Someone whose job is to design buildings.

5. Someone whose job is to manage a company.

6. Someone who studies or works in physics.



Task 3

Translate into Russian.

1. There are a lot of paintings by the 16th century English artists in the Tate Gallery. You can see many works by English painter William Turner (1775-1851). Most of his paintings are connected with the sea theme.

2. You can see many paintings by foreign artists of the 19-20th centuries in the Tate Gallery. There are some paintings by impressionists and post-impressionists there.

3. One can see works by Peter Blake, Pablo Picasso and others in the Tate Gallery.

4. There are many interesting sculptures there. The collection is rather big. Henry Moore’s works can be seen in this gallery. He was a famous British sculptor.

5. The paintings of this gallery impress everyone who visits it.

Task 4

Установите соответствие тем A-F текстам 1-5. Занесите свои ответы в таблицу.

Используйте каждую букву только один раз. В задании одна тема лишняя.

A. Party dessert D. Giving a party

B. Outdoor game E. Fun on the way.

C. Taking care of a pet F. Party game.

1. Ask your parents for permission to have a party. Decide what kind of party you want and whether it will be held indoors or outdoors. Send written invitations to your friends. Tell them what kind of party you are having, at what time, where, and whether or not the guests should wear costumes. Make a list of games you would like to play. Ask your mother to help you prepare refreshments. Ice cream, cake, cookies, and lemonade are good for any party.

2.This activity makes everybody laugh. Have the guests sit around the room. Choose one person to be a pussycat. The pussy must go over to a guest and do his/her best to make the guest laugh. He/she can make funny meows and walk around like a cat. The pussy goes from one guest to another until someone laughs. The first one to laugh becomes the new pussy.

3.It’s easy to make a cake from a cake mix that you get from the grocery store. You usually add only water or milk. Cake mixes come in many flavours , such as chocolate, lemon, banana, vanilla and others. When you make a cake from a mix, always follow the directions on the package carefully. Then you can be sure that your cake will turn out right and your guests will enjoy-it. Many mixes have a small envelope of powdered frosting hidden inside the flour.

4.As you ride on a bus with your friends, get someone to start singing. Everyone joins in. At the first crossroad, another person starts a different song, and everyone joins in. Keep changing songs at every crossroad.

5. Looking after cats is easy. They wash themselves every day and eat almost any food. Cats like to drink milk and cream. But they need to be fed fish, beef, liver, and other kinds of meat. They need a clean, dry bed at night. You can use a basket or a cardboard box for your cat’s bed. Cats like to play with a rubber ball or chase a string.



Ответы на зачет

II вариант

1 задание

1-D

2-D

3-B

4-A

5-A

6-D

7-B

8-B

9-A

10 - C

2 задание

1. receptionist

2. cashier

3. interpreter

4. architect

5. manager

6. physicist

3 задание

Перевод

4 задание

1-D

2-F

3-A

4-E

5-C












Автор
Дата добавления 15.04.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров175
Номер материала ДБ-034016
Получить свидетельство о публикации

Комментарии:

11 месяцев назад
Считаю, что данные КОСы разработаны очень грамотно методически, и ими может воспользоваться любой другой преподаватель.
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх