Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Лексико - грамматический тест для 8 класса УМК Биболетова М.З.
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Лексико - грамматический тест для 8 класса УМК Биболетова М.З.

библиотека
материалов

Card 1

Task 1 Present Perfect vs Present Perfect Continues

1. We ___ to the theatre since last month.

a. haven’t gone b. haven’t been going c.hasn’t gone

2. My friends and I ___ since 2 o’clock.

a. have sunbathed b. have been sunbathing

c. has been sunbathing

3. Sally ___ news since she left university.

a. have reported b. has been reporting c. has reported

4. Jane is abroad. She ___ three countries.

a. has already been visiting b. have already visited

c. has already visited

5. ___ dancing lessons?

a. Has you ever taken b. Have you ever taken

c. Has you ever been taking

6. I want to buy a new flat. I ___ money for ages.

a. has been saving b. have saved c. have been saving

7 My uncle is a doctor. He ___ lots of vital operations.

a. has made b. has been making c. have made

8 Jack is cold. He ___ for too long.

a. has been swimming b. have been swimming

c. has swum

9 Den ___ championships before.

a. has never won b. hasn’t never won

c. has never been winning

  1. We ___ in this café before.

a. haven’t been eating b. haven’t eaten c. hasn’t eaten


Task 2 Past Simple vs Past Continuous

1 I ___ to be a pilot when I was young.

a. was wanting b. wanted c. was wanted

2The train ___ on time yesterday.

a. arrived b. was arrive c. was arriving

3 Why ___ for so long yesterday?

a. did the baby cry b. did the baby crying c. was the baby crying

4 We were in a difficult situation. We ___ what to do.

a. didn’t know b. were not knowing c. not know

5 He usually meets his sister on Fridays but he ___ her last Friday.

a. wasn’t visiting b. didn’t visit c. weren’t visiting

6 What ___ at 6 p.m. yesterday?

a. did you do b. were you doing c. was you doing

7 Where ___ when I met you yesterday?

a. were you going b. did you going c. did you went

8 Kate ___ along the country road when her car broke down.

a. was driving b. drove c. was drive

9 The firm went bankrupt and I ___ my job.

a. was losing b. losing c. lost

10 I felt sick yesterday. I ___ something rotten.

  1. was eating b. ate c. were eating


Card 2

Task 1 Present Perfect vs Present Perfect Continues

1 I don’t want to go out. The cold wind ___ since morning.

a. have been blowing b. has blown c. has been blowing

2 It’s the first time Martin ___ ill.

a. has been falling b. has fallen c. have fallen

3 How long ___ this research?

a. have you been making b. has you been making

c. have you made

4 ___ many people to our wedding ceremony?

a. Has you invited b. Have you been inviting

c. Have you invited

5 Cathy ___ since 2 o’clock. She is exhausted.

a. have been driving b. has driven c. has been driving

6 Bob ___ his new pencil case.

a. have already lost b. has already lost

c. has already been losing

7 We ___ to such a big park before.

a. have never been b. has never been c. haven’t never been

8 My eyes are tired. I ___ since afternoon.

a. has been reading b. have been reading c. have read

9 He ___ in London for two weeks now.

a. has been staying b. have been staying

c. has stayed

  1. We ___ the rent yet.

a.hasn’t paid b. haven’t been paying c. haven’t paid


Task 2 Past Simple vs Past Continuous

1 Which exams ___ at school?

a. did you took b. were you taking c. did you take

2 We ___ climbing in the mountains last summer.

a. went b. were going c. did go

3 Kelly ___ near the river at 4 p.m. yesterday.

a. were sunbathing b.was sunbathing c. sunbathed

4 The bike is ok now. My dad ___ it yesterday.

a. repaired b.were repairing c. was repair

5 The editor of the magazine ___ to print the article.

a. wasn’t allowing b. weren’t allowing. c. didn’t allow

6 Darrel couldn’t find his old hat. His sister ___ it away long time ago.

a. was throwing b. throwed c. threw

7 Greg ___ in a test when his teacher noticed it.

a. was cheating b. cheated c. was cheat

8 I ___ for the way out of the centre but couldn’t find it.

a. looked b. was looking c. were looking

9 Titanic ___ in the Atlantic many years ago.

a. was sinking b. sinked c. sank

10 When ___ lobsters?

a. did you last eat b. was you last eating

c. did you last eating











Card 1 Task 1

1 A

2 B

3 B

4 C

5 B

6 C

7 A

8 A

9 A

10 B


Card 2 Task 1

1 C

2 B

3 A

4 C

5 C

6 B

7 A

8 B

9 A

10 C


Task 2

1 B

2 A

3 C

4 A

5 B

6 B

7 A

8 A

9 C

10 B


Task 2


1 C

2 A

3 B

4 A

5 C

6 C

7 A

8 B

9 C

10 A


















Автор
Дата добавления 10.05.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров124
Номер материала ДБ-073992
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх