Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Лексико-грамматический тест в 10-11 классах

Лексико-грамматический тест в 10-11 классах

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Лексико-грамматический тест :

1. ____ beef is a kind of ____ meat. 2. I’m really angry ____ you!

A. The, the A. with

B. A, the B. about

C. The, – C. on

D. –, – D. over

3. My father has lived in Japan ____ five years. 4. I’ll be on vacation ____ next week.

A. at A. on

B. on B. –

C. in C. at

D. for D. in

5. Can you tell ____ not to be so rude? 6. ____ wasn’t easy to find your house.

A. he A. There

B. him B. This

C. himself C. That

D. his D. It

7. The news he told us ____ interesting. 8. What is the ____ important invention in the twentieth century?

A. was A. much

B. were B. more

C. be C. most

D. are D. much more

9. This bank of the river isn’t ____ that one. 10. You look much ____ today.

A. more beautiful A. good

B. beautiful B. better

C. so beautiful C. the best

D. as beautiful as D. best

11. No letters again! ____ has written to me for a month. 12. Aunts, uncles and cousins are ____.

A. Anybody A. relatives

B. Somebody B. parents

C. Some C. families

D. Nobody D. neighbours

13. I’ll call you as soon as he ____. 14. If he ____ without her, she will never speak to him again.

A. will come A. go

B. came B. is going

C. has come C. will go

D. comes D. goes

15. What are you laughing ____? 16. It ____ since early morning.

A. about A. rained

B. at B. rains

C. over C. had rained

D. above D. has been raining

17. I’m afraid he ____ five minutes ago. 18. ____ you do me a favour?

A. leaves A. May

B. left B. Should

C. is leaving C. Can

D. has left D. Need

19. My sister was translating the article when I ____ the room. 20. I’d like to ask you ____ questions.

A. had come into A. few

B. came into B. a little

C. am coming into C. a few

D. come D. little

21. Children ____ by special instructors how to swim. 22. Bill wanted to know when Nick ____ come to us.

A. have taught A. can

B. had taught B. will

C. are taught C. will be able

D. teach D. could

23. My friend wanted ____ him as soon as I came home. 24. Mother didn’t let the child ____ TV.

A. that I call A. to watch

B. that I called






B. watching

C. me to call C. watched

D. I called D. watch

25. It was so late that I ____ take a taxi. 26. She liked the film, ____ she?

A. was able A. did

B. can B. didn’t

C. must C. doesn’t

D. had to D. does

27. ____ Steve ____ Ann the other day?

A. Has ____ seen

B. Does ____ see

C. Did ____ see

D. Will ____ see

28. I got two letters. One was from my father. ____ was from my girlfriend.

A. The other

B. Another

C. Others

D. The others

29. If the ice were thick enough, we ____ able to walk across the river.

A. will be

B. would be

C. are

D. were

30. I don’t know if I ____ here when you phone tomorrow morning.

A. am

B. be

C. will be

D. was

Тест на понимание содержания текста:

Mark Twain, who lived from 1835 to 1910, is one of America’s most famous authors. He wrote many books, including The Adventures of Tom Sawyer and The Adventures of Huckleberry Finn. Mark Twain’s own life was interesting enough to be a book.

Twain was born in the state of Missouri, near the Mississippi River. He came from a poor family. His father died when he was twelve, so he had to leave school. While he was still a boy he worked as a river boat pilot. He steered boats up and down the long Mississippi River. The Civil War, which started in 1861, made travelling on the Mississippi impossible. Twain then went west to Nevada. There he worked on a newspaper. In 1864 he went to California in search of gold. Twain did not have much luck as a gold miner. He left California to travel in Europe. Twain wrote a book about his trips around Europe.

But the most important influence on Twain and his books was the Mississippi River. When Twain finally settled down, he lived in a house with a porch that looked like the deck of a riverboat. Huckleberry Finn, Twain’s greatest book, is about the adventures of a boy on the Mississippi River. Another of Twain’s books is called Life on the Mississippi.


31. Choose the best title.

A. Mark Twain’s childhood;

B. Mark Twain’s Books;

C. Life in the USA;

D. The Adventures of Mark Twain.


32. What is the writer trying to do in the text?

A. to advertise Mark Twain’s books;

B. to give information on the Civil War;

C. to recommend a trip to California;

D. to tell a story about Mark Twain’s life.


33. Complete the phrase: The greatest influence on Mark Twain and his books was____

A. his poor family.

B. the Mississippi River.

C. the Civil War.

D. different jobs.









Ответы к заданиям:

1. D; 2. A; 3. D; 4. B; 5. B; 6. D; 7. A; 8. C; 9. D; 10. B; 11. D; 12. A; 13. D; 14. D; 15. B; 16. D; 17. B; 18. C; 19. B; 20. C; 21. C; 22. D; 23. C; 24. D; 25. D; 26. B; 27. C; 28. A; 29. B; 30. C; 31. D; 32. D; 33. B; 34. A; 35. D; 36. C
























































Лексико-грамматический тест 11 класс:

1. ____ President of ____ United States lives in ____ White House in ____ Washington D.C.

A. – , the, the, –

B. – , the, – , the

C. – , – , the, the

D. The, the, the, –

2. ____ not any glass in the windows, that is why ____ so cold in the room.

A. There is, it is

B. It is, there is

C. There are, it is

D. There was, there is

3. When the fog ____, we ____ to see where we are.

A. lifts, may

B. will lift, will be able

C. lifts, will be able

D. lifts, must

4. You looked very busy when I ____ you last night. What ____?

A. see, do you do

B. see were you doing

C. have seen, are you doing

D. saw, were you doing


5. Mary hasn’t been in London, ____ she? 6. ____ breakfast yet? – Yes, I ____.

A. hasn’t A. Did you have, have

B. did B. Had you had, have

C. has C. Have you had, have

D. didn’t D. Do you have, had


7. I ____ a new house last year, but I ____ my old house yet, so at the moment I have two houses.

A. buy, don’t sell

B. bought, haven’t sold

C. have bought, sold

D. had bought, didn’t sell


8. After failing his driving test four times, he finally ____ trying to pass.

A. gave in

B. gave off

C. gave away

D. gave up


9. I ____ all of the questions correctly since I began this grammar exercise.

A. am answering 10. I have my English class ____ Monday morning.

B. answer A. in

C. have answered B. at

D. had answered C. for

D. on


11. I was late. The teacher ____ the test when I ____ to class.

A. has already given, got

B. had already given, got

C. has already given, get

D. was already giving, get


12. They can’t have ____ more strawberries. I want ____ to make jam.

A. some, any

B. no, some

C. any, any

D. any, some


13. We all ____ his story as a joke.

A. thought

B. intended

C. treated

D. found


14. They ____ to return next Monday.

A. are sure

B. was sure

C. will be sure

D. would sure


15. My hair ____ very long.

A. grow

B. has grown

C. have grown

D. are growing


16. Nothing was stolen, ____?

A. was it

B. wasn’t anything

C. wasn’t it

D. was anything


17. I enjoyed the film last night. ____.

A. Neither do I

B. Neither did I

C. So do I

D. So did I


18. You are always ____ excuses for not ____ your homework on time.

A. making, making

B. doing, doing

C. making, doing

D. doing, making


19. I can’t speak French. I wish I ____.

A. can

B. would

C. could

D. had been able


20. What time does your plane take ____?

A. off

B. out

C. to

D. from


21. When I ____ for my passport, I ____ this old photograph.


A. look, found

B. was looking, found

C. will look, will find

D. looked, found


22. I____ to the theatre for ages.

A. wasn’t

B. hadn’t been

C. won’t be

D. haven’t been


23. Did you notice Nick ____ another student’s paper during the exam?

A. looked at

B. to look at

C. has looked at

D. looking at


24. I ____ to live with my family, but now I live alone.

A. am used

B. used

C. am accustomed

D. was used


25. You ____ have a passport if you want to travel abroad.

A. have to

B. can

C. may

D. might


26. She said that she ____ her present flat and ____ to find another.

A. doesn’t like, tried

B. doesn’t like, was trying

C. didn’t like, was trying

D. doesn’t like, will try


27. If it ____ raining yesterday, we ____ the game.

A. hadn’t been, would have finished

B. wasn’t, will finish

C. weren’t, would have finished

D. weren’t, would finish


28. The new highway ____ sometime next month.

A. has been completed

B. completes

C. will complete

D. will be completed


29. I have always enjoyed travelling. My sister, ____, prefers to stay home.

A. although

B. though

C. however

D. but


Тест на понимание содержания текста:

THE EARL OF ST. VINCENT dates back to the 12th century, when it was built as a boarding house for the masons who constructed the church. It was named after a former Admiral who sailed with Lord Nelson. Lovingly restored by the present owners, it is a most extraordinary pub, filled with antiques and hidden away in the old part of the tiny, picturesque village of Engloshayle, in beautiful North Cornwall, England. North Cornwall is one of the last, unspoilt places in the British Isles to offer the visitor coastal scenery as magnificent and beautiful as anywhere in the world, together with the facilities and hospitality to ensure that one returns time and time again. The Earl of St. Vincent is to be found off the A389 Wadebridge to Bodmin Road. Close by there are the picturesque harbours of Padstow and Port Isaac, some superb golfing and a great many historic monuments and ancient sites.


30. Чем привлекает туристов описанный паб? Тем, что:

A. он расположен в доме, где в ХII веке находилась церковь.

B. в доме, где он расположен, жил соратник адмирала Нельсона.

C. до него удобно добираться путешествующим на автотранспорте.

D. в нем до сих пор сохранился дух старой Англии.


Ответы к заданиям:

1. D; 2. A; 3. C; 4. D; 5. C; 6. C; 7. B; 8. D; 9. C; 10. D; 11. B; 12. D; 13. C; 14. A; 15. B; 16. A; 17. D; 18. C; 19. C; 20. A; 21. B; 22. D; 23. D; 24. B; 25. A; 26. C; 27. A; 28. D; 29. C; 30. D

Общая информация

Номер материала: ДБ-074063

Похожие материалы