Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Другие методич. материалы / Математика пәнінен "Есептерді теңдеу құру арқылы шешу" тақырыбында сабақ жоспары

Математика пәнінен "Есептерді теңдеу құру арқылы шешу" тақырыбында сабақ жоспары


  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Сабақ жоспары

Сабақтың тақырыбы: Есептерді теңдеу құру арқылы шешу.

Сабақтың мақсаты:

Білімділік: оқушыларды берілген есептерді шығара білу қабілеті мен есептеу дағдыларын жетілдіру , есептерді теңдеу құру арқылы шешуді үйрету;

Дамытушылық: есте сақтау, ойлау және математикалық тілде дұрыс сөйлей білу қабілетін дамыту;

Тәрбиелік: балаларды ақыл - ой, еңбек тәрбиесіне баулу, пәнге деген сүйіспеншілігін ояту.

Сабақтың түрі: жаңа сабақ

Сабақтың әдісі: сұрақ-жауап, түсіндіру.

Көрнекілігі: тақырыптық суреттер

Сабақтың барысы:

I. Ұйымдастыру кезеңі.

а)Амандасу.

- Сәлеметсіңдер ме, балалар!

- Отырыңдар!

- Қазір қай сабақ?

- Сабақ құралдарымыз дайын ба?

- Олай болса оқушыға ұқсап отырамыз!

б) Психологиялық дайындық:

Бір-біріне тілек тілеу.

Балалар, бүгінгі сабағымызды осындай жақсы көңіл – күймен бастайық.

II. Үй тапсырмасын тексеру.

-Ал балалар бүгінгі сабақты бастамас бұрын үй жұмысын бір тексеріп өтейік. (дәптерлерін қарап өту).

1 тапсырма.

3600:60=60 800*80=64000 600*40=24000 30000:50=600

4000:80=50 500*800=400000 700*900=630000 28000:700=40

5 тапсырма

110

500

1001

312

2100

с

8644

36888

828

1600

0

с:4

2161

9222

207

400

0

с*2

17288

73776

1656

3200

0


4 есеп

а)

шешуі: 1)6+5=11 м/мин - жақындау жылдамдығы

2)44:11=4 мин- кездескенге дейінгі жолда болға уақыты

ә)

шешуі: 1) 330:3=110 м/мин -2інің орташа жылдамдығы

2)110-75=35 м/мин – V1

б)

шешуі: 1)10-5=5 м-қуып жету жылд

2)5*3=15 м

в)шешуі: 1)175-100=75 км/сағ –қалып қою жылдамдығы

2)150:75=2 сағ– t-қуып жету уақыты

-Менің көруім бойынша барлықтарың сабаққа жақсы дайындалып келіпсіңдер.

-Жарайсыңдар! (дәптерлерін жинау)

III. Жаңа сабақ

-Балалар, бүгінгі сабағымыздың тақырыбы – Есептерді теңдеу құру арқылы шешу. Тақтаға күнді жазу.

6859423=6000000+800000+50000+9000+400+20+3

1 тапсырма (а)

Принтердің жұмыс өнімділігі деп, оның басып шығару жылдамдығын айтамыз. Ол уақыт бірлігінде басып шығарылған беттер саны немесе уақыт бірлігінде басылып шыққан баспа таңбаларының саны арқылы өрнектеледі.

(ә) 2 есеп

15*2+х=60

30+х=60

х=60-30

х=30

15*2+30=60

60=60

3 есеп.

х-дүкен

200:х-бірнеше дүкенге әкелінді

20+30 –сатылған және сатылмаған алмалар

200:х=20+30

200:х=50

х=200:50

х=4

200:4=20+30

50=50

ІV.Сергіту сәті

Ал, балалар, тұрайық. Оңға-оңға түзу тұр

Алақанды ұрайық Солға-солға түзу тұр

Оңға қарай иiлiп Жоғары-төмен қарайық

Солға қарай иiлiп Қолымызды созайық

Бiр отырып, бiр тұрып, Бойымызға күш жинап,

Бойымызды созайық Бір шынығып алайық

Белiмiздi жазайық.

4 тапсырма (а)

Көк тікұшақ -400 км/сағ

Жасыл тікұшақ -250 км/сағ

V1-400 км/сағ

V2-250 км/сағ

t=3 сағ

s=? Км

шешуі: 1)400+250=650 км/сағ

2)650*3=1950 км

Жауабы: 1950 км

ә) V1-250 км/сағ

V2-400 км/сағ

t=2 сағ

s=? Км

шешуі: 1)400+250=650 км/сағ

2)650*2=1300 км

Жауабы: 1300 км

Бекіту.

5 тапсырма

768 1768 1768 768 1768 768

34 34 3 4 4 3

3072 7072 5304 3072 7072 2304

2304 5304

26112 60112

VІ. Қорытынды.

-Балалар біз бүгін сабақта не істедік?

-Есептер қиын болды ма?

-Қай есептен қателестік?

І. Үйге тапсырма. 49 бет №6,7 тапсырма

ІІ. Бағалау.

Сабаққа белсене қатысқан оқушыларды мадақтау, бағалау.



Автор
Дата добавления 19.05.2016
Раздел Математика
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров49
Номер материала ДБ-090407
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх