Инфоурок Другое КонспектыМатематика пәнінен "Кері есептер" тақырыбының жоспары

Математика пәнінен "Кері есептер" тақырыбының жоспары

Скачать материал
Скачать тест к материалу

Математика

Уақыты:

Кабинет: 107

Мұғалім:Еслямова М.С.

Сабақтың атауы

Кері есептер шығару

Жалпы мақсаттар

 

 

 

Оқыту  нәтижесі

Кері есептер шығару және құрастыра білу дағдыларын қалыптастыру; әртүрлі тәсілмен шығарылатын мәтінді есеп материалдары негізінде осы тәсілді қайталау.

Кері есептер шығарады және құрастыра біледі; әртүрлі тәсілмен шығарылатын мәтінді есеп материалдары негізінде осы тәсілді пайдаланады.

Топқа бөлу

Оқушыларды  ұзындық  бірліктері  арқылы топқа бөлемін

Ынтымақтастық атмосферасы

Амансың ба  алтын күн, Амансың ба  достым!

Бүгінгі күнің сәтті  өтсін!

Үй тапсырмасын сұрау

Оқушылармен амандасу, кезекшімен сұхбат. Құрал-жабдықтарын тексеріп шығу. Оқушылардың зейінін сабаққа аудару.

Қызығушылықты ояту

 Ауызша есептеу

• Айнұрда 50 жапсырма бар. Ол 10 жапсырманы сіңілісіне сыйлады. Айнұрда неше жапсырма қалды?

• Нұрланда бірнеше фломастер болды. Ол 2 фломастерді жоғалтып алғаннан кейін, оның 9 фломастері қалды. Нұрланда неше фломастер болды?

•Олжастың 50 теңгесі болды. Ол бәліш сатып алды. Оған 20 теңге ақша қайтарды. Бәліш неше теңге тұрады?

Мағынаны тану

Жаңа сабақ

№1 Қысқаша жазылуы бойынша 2 амалмен шығарылатын есеп құрастыр.

Болғаны -15 қыз және 13 ұл

Шықты 10 адам

Қалды-?

І тәсіл: 1)  15+13= 28   2) 28 - 10= 18

ІІ тәсіл: (18+ 13) -10 = 18

№2 Әр есепке сәйкес қысқаша жазылуды таңда, оны шығар

а) Болғаны -35 кг және 10 кг

сатылды -20 кг

Қалды ?

І тәсіл: 1)  35+10= 45   2) 45 - 20= 25

ІІ тәсіл: (35+ 10) -20 = 25

ә)  Болғаны -35 кг және 10 кг

сатылды -? кг

Қалды -25

І тәсіл: 1)  35+10= 45   2) 45 - 25= 20

ІІ тәсіл: (35+ 10) -25 = 20

б)  Болғаны -35 кг және ? кг

сатылды -20 кг

Қалды -25

35+х = 20+25

35+х  = 45

х = 45-35

х = 10

№3 Шешуі:  І тәсіл:  98- (25+30)  = 43

                     ІІ тәсіл: 1) 98- 25 = 73    2) 73- 30 =43

Сергіту сәті

Сағаттың тіліндей,  Иіліп оңға бір.

Сағаттың тіліндей,  Иіліп солға бір.

Оң жаққа, сол жаққа,   Иілдік тағы бір

Қорытындылау

№4 Теңдеу шешу

а– 12= 67- 27

 а– 12= 40

 а = 40+12

 а =52

52 -12=67 - 27

Үйге тапсырма

№ 5 бет 112   Түсіндіру

Күнделіктеріне жазады

 Бағалау

Мадақтау

Смайликтерді жабыстырады

Кері байланыс

 

Просмотрено: 0%
Просмотрено: 0%
Скачать материал
Скачать материал
Скачать тест к материалу

Краткое описание документа:

Математика

Уақыты: 16.01

Кабинет: 107

Мұғалім:Еслямова М.С.

Сабақтың атауы

Кері есептер шығару

Жалпы мақсаттар

Оқыту нәтижесі

Кері есептер шығару және құрастыра білу дағдыларын қалыптастыру; әртүрлі тәсілмен шығарылатын мәтінді есеп материалдары негізінде осы тәсілді қайталау.

Кері есептер шығарады және құрастыра біледі; әртүрлі тәсілмен шығарылатын мәтінді есеп материалдары негізінде осы тәсілді пайдаланады.

Топқа бөлу

Оқушыларды ұзындық бірліктері арқылы топқа бөлемін

Ынтымақтастық атмосферасы

Амансың ба алтын күн, Амансың ба достым!

Бүгінгі күнің сәтті өтсін!

Үй тапсырмасын сұрау

Оқушылармен амандасу, кезекшімен сұхбат. Құрал-жабдықтарын тексеріп шығу. Оқушылардың зейінін сабаққа аудару.

Қызығушылықты ояту

Ауызша есептеу

• Айнұрда 50 жапсырма бар. Ол 10 жапсырманы сіңілісіне сыйлады. Айнұрда неше жапсырма қалды?

• Нұрланда бірнеше фломастер болды. Ол 2 фломастерді жоғалтып алғаннан кейін, оның 9 фломастері қалды. Нұрланда неше фломастер болды?

•Олжастың 50 теңгесі болды. Ол бәліш сатып алды. Оған 20 теңге ақша қайтарды. Бәліш неше теңге тұрады?

Мағынаны тану

Жаңа сабақ

№1 Қысқаша жазылуы бойынша 2 амалмен шығарылатын есеп құрастыр.

Болғаны -15 қыз және 13 ұл

Шықты 10 адам

Қалды-?

І тәсіл: 1) 15+13= 28 2) 28 - 10= 18

ІІ тәсіл: (18+ 13) -10 = 18

№2 Әр есепке сәйкес қысқаша жазылуды таңда, оны шығар

а) Болғаны -35 кг және 10 кг

сатылды -20 кг

Қалды ?

І тәсіл: 1) 35+10= 45 2) 45 - 20= 25

ІІ тәсіл: (35+ 10) -20 = 25

ә) Болғаны -35 кг және 10 кг

сатылды -? кг

Қалды -25

І тәсіл: 1) 35+10= 45 2) 45 - 25= 20

ІІ тәсіл: (35+ 10) -25 = 20

б) Болғаны -35 кг және ? кг

сатылды -20 кг

Қалды -25

35+х = 20+25

35+х = 45

х = 45-35

х = 10

№3 Шешуі: І тәсіл: 98- (25+30) = 43

ІІ тәсіл: 1) 98- 25 = 73 2) 73- 30 =43

Сергіту сәті

Сағаттың тіліндей, Иіліп оңға бір.

Сағаттың тіліндей, Иіліп солға бір.

Оң жаққа, сол жаққа, Иілдік тағы бір

Қорытындылау

№4 Теңдеу шешу

а– 12= 67- 27

а– 12= 40

а = 40+12

а =52

52 -12=67 - 27

Үйге тапсырма

№ 5 бет 112 Түсіндіру

Күнделіктеріне жазады

Бағалау

Мадақтау

Смайликтерді жабыстырады

Кері байланыс

Скачать материал
Скачать тест к материалу

Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:

5 897 160 материалов в базе

Скачать материал
Скачать тест к материалу

Другие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.

  • Скачать материал
    Скачать тест к материалу
    • 03.09.2017 443
    • DOCX 13.9 кбайт
    • Оцените материал:
  • Настоящий материал опубликован пользователем Еслямова Макпал Солтангазиевна. Инфоурок является информационным посредником и предоставляет пользователям возможность размещать на сайте методические материалы. Всю ответственность за опубликованные материалы, содержащиеся в них сведения, а также за соблюдение авторских прав несут пользователи, загрузившие материал на сайт

    Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.

    Удалить материал
  • Автор материала

    • На сайте: 7 лет и 5 месяцев
    • Подписчики: 6
    • Всего просмотров: 54047
    • Всего материалов: 48

Ваша скидка на курсы

40%
Скидка для нового слушателя. Войдите на сайт, чтобы применить скидку к любому курсу
Курсы со скидкой