Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Начальные классы / Тесты / Математика пәнінен тест 3-сынып
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Начальные классы

Математика пәнінен тест 3-сынып

библиотека
материалов

Математика

І нұсқа


1. 5 жүздік 6 ондық 3 бірліктен құралатын санды белгіле.

а) 563 в) 635 с) 536 д)365

2. 739 санын разрядтық қосынды түрінде жаз және дұрыс жауабын көрсет.

а) 739 = 730+9 в) 739=709+30 с) 739=700+30+9 д)739= 700+39

3. Бақшадан 40кг қызанақ және 20кг сәбіз жинап алды. Барлық жиналған көкөніс қанша?

а) 40 кг в) 60 кг с) 20кг д)30кг

4. 36 центнерге қайсысы тең?

а) 6ц 3кг в) 6т 3ц с) 3ц 6кг д)3т 6ц.

5. Салыстыр, < белгісін қайсысына қоюға болады?

а) 396 см *39 дм 6 см в) 329 см * 3 м 3 дм 9 см

с) 586 см * 4 м 8 дм 6 см д) 2 м 5 дм 7 см * 25 дм 6 см

6. Мәні 300- ге тең болатын өрнекті белгіле.

а) 900-300+100-500+100 в) 1000-500+200-400+100

с) 600+300-400+100+100 д)200+100+700-500-100

7. Мәні 364- ке тең болатынын белгіле.

а) 628+279 в) 800-126 с) 353+291 д)704-340

8. Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

а) 2 тәулік 2 сағ * 50 сағ в) 1 сағ 20 мин * 65 мин

с) 4 мин 20с *70 с д) 1 тәулік 4 сағ * 30 сағ

9. Көбейту мен алмастыруға болатын амалды тап.

а) 5+3+3+4+7+1 в) 3+3+3+3+3+3 с) 9-3+3-9+8-3 д)7+1+2-3-4-4

10. 4х4+3 өрнегі түрінде жазуға болатын амал.

а) 4+3+3+4+4 в) 3+4+4+4+4+1 с) 4+4+3+4+4 д)4+4+4+3+4+4 11.Х-тің мәні 714-ке тең болатын теңдеуді тап. а) Х+457=660 в) Х+200=810 с) Х-425=289 д) 900-Х=187 12. Бір орманда 64 м жіп, екіншісінде біріншіге қарағанда 20 м аз жіп оралған. Екі орманда барлығы неше м жіп оралған? а) 64-20 в) 64-(64-20) с) 64+20+64 д) (64-20)+64 13. Екі нанды 6 теңгеге сатып алатын болсақ, бір нанның бағасын тап. а) 6х2=12(тг.) в) 6:2=3(тг.) с)6+2=8(тг.) д) 6-2=4(тг.) 14. 12кг алманы қапшықтарға 3кг-нан салды. Сонда барлығы неше қапшыққа алма салынды? а) 12-3=9 в) 12:3=4 с) 4х3=12 д)12+3=15 15. Асханаға 18кг май және одан 9кг-ға артық ет әкелінді. Асханаға қанша кг азық-түлік әкелінді? а) 27 кг в) 36 кг с) 45кг д)9кг













Математика

ІІ нұсқа

1. ІІІ разрядтың 7 бірлігінен, ІІ разрядтың 3 бірлігінен тұратын санды тап. а) 730 в) 370 с) 703 д) 307 2. 647 санын разрядтық қосынды түрінде жаз және дұрыс жауабын көрсет. а) 647=640+7 в) 647=607+40 с) 647=600+40+7 д)647=600+47 3. Кассада Алматы қаласына 60билет, Қостанайға 30билет болды.Кассада барлығы қанша билет болды? а) 30 б в) 90 б с) 20 б д)100 б 4. 25центнерге тең мәнді көрсет. а) 5ц 2кг в) 5т 2ц с) 2ц5кг д)2т 5ц 5. Салыстыр, < белгісін қайсысына қоюға болады?

а) 482 см *48 дм 2 см в) 482 см * 4 м 9 дм 2 см

с) 482 см * 4 м 8 дм 4 см д) 4 м 8 дм 2 см * 48 дм 1 см

6. Мәні 400- ге тең болатын өрнекті белгіле.

а) 1000-500+100-100-100 в) 900-600+200+100-100

с) 600+200-400-100-100 д)300+300-200+200+100

7. Мәні 656- ке тең болатынын белгіле.

а) 900-271 в) 813-396 с) 217+398 д)417+239

8. Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

а) 370сек * 6 мин 10сек в) 5 тәулік 5сағ * 120 сағ

с) 100 мин *1сағ30 мин д) 1 тәулік 8 сағ * 30 сағ

9. Көбейту мен алмастыруға болатын амалды тап.

а) 3+2+7+4+6 в) 7+7+7+7+7+7 с) 7-3+7-3+4-7 д)9+1+2-3-7-4

10. 3х4+6 өрнегі түрінде жазуға болатын амал.

а) 3+6+6+6+3 в) 3+4+4+4+4+6 с) 3+3+3+3+6 д)6+6+3+3+4 11. Х-тің мәні 866-ға тең болатын теңдеуді тап. а) 946+Х=840 в) Х-592=274 с) 684-Х=409 д) 456+Х=793 12. Гүлназ 18 көк және 17ақ түйме сатып алды.16 түймені киіміне қадады. Гүлназдың неше түймесі қалды? а) (18-17)+16=17 в) (18+17)+16=51 с) 18- (17+16)=19 д) (18+17)-16=19 13. Балалардың велосипедінде 3доңғалақ бар.Сондай 6 велосипедте барлығы неше доңғалақ бар? а) 3х6=18 в) 6:3=2 с) 6-3=3 д) 3+6=9 14. Асылханда 15кәмпит болды.Ол кәмпиттерін екі ағасына және анасына бірдей етіп бөліп берді. Олардың әрқайсысы неше кәмпиттен алды? а) 12-3=9 в) 12:3=4 с) 4х3=12 д) 12+3=15 15. Гүлім блокнотқа 85 теңге, қарындашқа 27 теңге жұмсады. Егер ол кассирге 200 теңге берсе, неше теңгені қайтарып алуы керек? а) 112 тг в) 88тг с) 142 тг д) 99 тг


Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 03.11.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Тесты
Просмотров516
Номер материала ДВ-118896
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх