Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Математика "Жазбаша көбейту және бөлу" 3-класс
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Начальные классы

Математика "Жазбаша көбейту және бөлу" 3-класс

библиотека
материалов

Математика

Сабақтың тақырыбы: Жазбаша көбейту және бөлу 81*6 486:6


Сабақтың мақсаты:

1.Жазбаша көбейту мен бөлу тарауынан алған білімдерін бекіту, тиянақтау.

2.Ауызша есептеу дағдылары,логикалық ойлары ,дүниетанымы кеңиді,математикалық тілдері дамиды .

3.Шапшаңдық, ұйымшылдық тәрбие қалыптасады.


Сабақтың типі: бекіту сабағы

Сабақтың түрі: аралас сабақ

Әдісі: топтық ,жұптық жұмыс


Сабақтың барысы:

І.Психологиялық ахуал

1.Математика керек әр күнге,

Математика қажет өмірде.

Математиканы оқимыз,

Миымызға тоқимыз.

-Барлығыңа сабаққа сәттілік тілеймін.


2.Ауызша есептеу «3000 мысал» орындау.


ІІ.Тірек білімді еске түсіру

-Кез-келген санды 1-ге көбейткенде не шығады?(сол санның өзі шығады)

-Санды сол санның өзіне бөлсе не шығады?(1 шығады)

-2-ге қалдықсыз бөлінетін сандарды қандай сандар дейміз?(жұп сандар)

-0-ді санға бөлгенде не шығады?(0 шығады)

-Санды 0-ге көбейткенде не шығады?(0 шығады)

-Көбейтудің компоненттерін ата

-Бөлудің компоненттерін ата

-Ендеше осы ережелерді қолдана отырып көбейту мен бөлудің жазбаша түрін орындайық.


ІІІ.Жаңа сабақ


1.Әдемі жазу: 81 486


2.Оқулықпен жұмыс

1-мысал тақтамен жұмыс

279:3=93 328:4=82 71*8=568 91*8=728

186:3=62 228:4=72 61*9=549 53*3=159


3.Топтық жұмыс (№2-есеп)


І топ:

А)Түске дейін-427

Түстен кейін-?,7 есе кем

Ш:427:7+427=488(н)

Ж:барлығы 488 нан

ІІ топ:

ә)Түстен кейін -61

Түске дейін-?, 7 есе артық

Ш:61*7+61=488(н)

Ж:барлығы 488 нан

ІІІ топ:

Б)Түске дейін-427

Түстен кейін-61

Ш:427+61=488(н)

Ж:барлығы 488 нан


3.«Бәйге» ойыны

Өзіндік жұмыс(№3 қатар бойынша)

537:х=3 х:152=5 5*х=925

х=537:3 х=152*5 х=925:5

х=179 х=760 х=185

537:179=3 760:152=5 5*185=925

179=179 5=5 925=925


4.Сергіту сәті.

Мен сандар атаймын,сендер 2 санына қалдықсыз бөлінетін сандар аталғанда қолды екі рет шапалақтайсындар,қалдық болса үндемейсіңдер.

20,23, 48,200, 65,220,480,125,400,1000,69


5.Ауызша жұмыс.(№4-есеп)

Үлкен бидон – 12л Ш: 12:3+12=16(л)

ІІ бидон – ?,1\3 Ж:барлығы 16 литр

«Білімқұмарлар» қымыз деген не? (дерек)


6.Жұптық жұмыс. «Кім жылдам?»

108*5=648-108 177*4=948-240 309:3=50*2+3

7. «Тездет, бірақ қателеспе!» (№6-жаттығу)

716, 806

Шығармашылық тапсырма: Әкесі балаларын кезек –кезек апарады.


8. «Рейтинг» әдісі бойынша жауаптарын тексеру.

8*3:6*3:4*6:3*9:6*3=27 63:9*3:7*8:4*8:6*4:8=4


ІV.Рефлексия.

-Бүгін не үйрендік?

-Қай тапсырма қиын болды?

«Ойшылдар» ойынын ойнату.

-1 т неше кг? (1000кг)

-81 қай санның квадраты?(9)

-3-тің кубы(27)

-Тәуелсіздік күні қашан?(16 - желтоқсан)

-Тәуелсіздікке биыл неше жыл?(25 жыл)

-Ең нашар баға

-Сенің туған күнің қашан?

-Бесінші класта сен нешеде боласың?

-Бастауышта неше жыл оқисың?


Қабілетті оқушымен жұмыс:

1.Шешесі 41-ге толғанда ,қызы 11-ге толады.Ал қазір шешесі 33 жаста.Сонда қызы нешеде?(қазір қызы 3-те)


2.Шешесі ұлынан 3 есе үлкен.15 жылдан кейін ұлынан 2 есе үлкен болады.Шешесінің жасын тап.(45 жас)


3.Класта 36 оқушы бар.Әрбір 4 қызға 5 ұлдан келеді.Сонда неше қыз бен ұл бар?(20ұл ,16 қыз)


«Кім зерек?»

804 6 840 6 864 4

6 136 6 160 8 216

20 24 6

18 24 4

24 0 24

24 0 24

0 0 0


V.Бағалау.

Үйге тапсырма:№7-мысал .117-бет

Математика-толған тәртіп,

Мағына мен мән.

Математика-толған заңдылық пен сән,

Математика –толып жатқан сыр.

Шетсіз,шексіз дария,-деп сабағымызды аяқтаймыз.






















Автор
Дата добавления 09.05.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров222
Номер материала ДБ-073054
Получить свидетельство о публикации

Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх