Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Математикадан ашық сабақ: "Өткенді пысықтау. (қозғалысқа есептер)"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Начальные классы

Математикадан ашық сабақ: "Өткенді пысықтау. (қозғалысқа есептер)"

библиотека
материалов

Математика 4 сынып

Тақырыбы: Өткенді пысықтау. (қозғалысқа есептер)

Сабақтың мақсаты: 1.Қозғалысқа берілген есептерді шығару, есептеу дағдысын жетілдіру, өз бетімен жұмыс жасауға үйрету.

2. Есепті өздігінен талдап шығара білуге дағдыландыру,математикалық ойлау, есте сақтау қабілеттерін дамыту;

3. Ұқыптылыққа тәрбиелеу;

Типі: білімді бекіту.

Әдісі: еске түсіру, сұрақ-жауап,өзіндік жұмыс..

Көрнекілігі: үлестірмелі қағаздар

Сабақтың барысы:

I. Ұйымдастыру. Оқушылармен амандасу, түгендеу

1. Психологиялық дайындық.

2. Ауызша есептеу: 30*700 , 6500:100, 1000- ның ½, 125:5,

Блиц-сұрау:

  1. Пойыз 72 км/сағ жылдамдықпен 2 сағат жүрді . ол қанша жол жүрді? ( 144 км)

  2. Шаңғышы 60 км жолды 12 км/сағ жылдамдықпен жүрді. Шаңғышы осы жолды неше сағатта жүріп өтті? (5 сағ)

  3. Тікұшақ 600 км-ді 2 сағатта ұшып өтті. Оның жылдамдығы қандай? ( 300 км/сағ)

  4. Саяхатшылар қайықпен 12 км/сағ жылдамдықпен 5 сағат жүзіп өтті. Олар қанша жол жүзді? (60 км)

  5. 240 кмжолды мотоциклші 40 км/сағ жылдамдықпен жүрді. Осы жолды ол қанша уақытта жүріп өткен? ( 6 сағ)


Сан қатарын әрі қарай жалғастыр: а) 1,3,7,13,21,31,.... ә) 3,4,7,12,19,28 ...

II. Мақсат қою. Сабақтың мақсатын хабарлау

III. Өткенді пысықтау

1. Есепті шығар: арасы 660км екі қаладан бір мезгілде бір – біріне қарама-қарсы бағытта екі теплоход шығып, 10 сағаттан кейін кездесті. Бірінші теплоходттың жылдамдығы 31 км/сағ. Екіншісінің жылдамдығын тап.

1. Арасы 980км екі қаладан екі автокөлік бір-біріне қарама-қарсы бағытта шықты. Біріншісінің жылдамдығы 68км/сағ, екіншісінің жылдамдығы 72км/сағ. 5 сағаттан кейін автокөліктердің арасы қандай болады? Олар неше сағаттан кейін кездеседі?

1. Екі қаладан екінші қалаға екі пойыз бір-бірінен қарама-қарсы бағытта жолға шығып, 2 сағаттан кейін кездесті. Біріншісінің жылдамдығы 48 км/сағ, ал екіншісінің жылдамдығы одан 6 км/сағ кем. Осы қалалалардың арақашықтығын тап.

Математика күнделікті өмірде: № 3

Тауардың аты

Бұрынғы бағасы

Бұрынғы бағасынан жеңілдік

Жаңа бағасы

Кітап шкафы

85490 теңге

1/5

85490:5 =17098

85490-17098=68392

Кресло

16800 теңге

1/4

16800-4200=12600


Балалар кереуеті

24060 теңге

1/6

24060-7010=17050



Диван

64000 теңге

1/8

64000-8000=56000


Сергіту сәті

Теңдеу шешу: 450*3-х = 982 с+182 =900*3 50*2+х = 1482 а-100:2 = 2894

Логика :

а) Кітап беттерін нөмірлеу үшін 187 цифр қажет болады. Осы кітаптың неше беті бар? ( 9 – бір таңбалы сан, 99 – 9 =90 екі таңбалы сан; 90*2=180-2+9=187ц)


ә) Оқушы 48 беттік қалың дәптер сатып алды. Осы дәптердің беттерін нөмірлеу үшін барлығы неше цифр қажет? ( 9 бет – 9 цифр; 48 – 9 =39 бет екітаңбалы саниен белгіленген; сондықтан 39*2+9= 87цифр қажет.)

б) Бірдей 25 қосылғыштың қосындысының мәні 1000-ға тең. Қосылғыш неге тең? (40-қа)

в) Салауатты өмір сүретін ересек адамның жүрегі 1 минутта 5л қан айналдырса, 1 сағатта неше литр қан айналдырады? (60 мин *5 =300 л)


IV. Рефлексия

V. Үйге тапсырма: №7. 20 бет теңдеуді шешу

Бағалау



Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 10.01.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров380
Номер материала ДВ-322452
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх