Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Математикадан 4 сыныпқа арналған жоспар

Математикадан 4 сыныпқа арналған жоспар


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

Сынып: 4

Пән: математика

Мұғалім: Тажкенова Майраш Мукешевна.

Сабақтың тақырыбы: Көбейту ,бөлу 263*20, 5260:20

Мақсаты: 1) Оқушыларға үш таңбалы санға жазбаша көбейту және бөлу жайында түсінік беру;
2) Баған түрінде көбейту мен бұрыштап бөлу жағдайларын негіздеу. Ой - өрісін, өз бетінше тапсырма орындау қабілетін дамыту;
3) Ұқыпты, ретті жазу дағдысын қалыптастыру. Адамгершілікке, достыққа тәрбиелеу.
Көрнекілігі: интерактивті тақта, слайд.
Әдісі: ойын, сұрақ - жауап, түсіндіру, іздену.
Түрі: ойын сабақ.
Сабақтың барысы:
І. Ұйымдастыру.
Бір, екі, үш
Сынып іші тып - тыныш.
Жалқаулықты тастаймыз,
Сабақты біз бастаймыз.
ІІ. « Тездет, бірақ қателеспе!» ойыны
Үш қатардан 3 оқушы шығып тақтада орындайды.
88101+9870: 35 = 88101+282 = 88383
49469 - 14382: 47 = 49469 - 306= 49163
51643 - 22320: 36 = 51643 - 620= 51023
ІІІ. Математикалық диктант.
85 - ті 10 есе арттыр
85 - ті 11 - ге көбейт
935 - ке 85 - ті арттыр
8700 - ді 100 есе кеміт
ІҮ. « Тез жауап бер» ойыны.
‹А) Мына сандардағы әр цифр нені білдіреді? 306, 698, 540
Б) Әр сандағы 7 цифры нені білдіреді? 753, 78, 407, 777
В) Сандар қатарын жалғастыр:
1 5 25 125.........
254 250 246.........
Ү. Жаңа сабақ.

ҮІ. «Кім жылдам?» №3 тапсырманы 3 оқушы тақтада орындайды.
182*30 =- 5460 231*40=9240 5460: 30---182 9240: 40---231

- Көбейтуді қалай орындаған тиімді?
2285: 457 Бірінші толымсыз бөлінгіш үш таңбалы сан бола алмайды, өйткені 228 ‹457.
Олай болса 2285 - ті 100 – ге бөлеміз. Енді 22 - ні 4 – ке бөлеміз, 5шығады. Бөлінді мәнінің
Байқау цифры 5, тексереміз сәйкес келеді. 2285 - тің 457 - ге бөліндісі 5 - ке тең.

Қалдықпен бөлуді орындау. Кім тез? Ойыны


5489:30—182 (29қалд.) 5469:30—182,(9қалд) 5480:30—182 (20 қалд)

ҮІІ. «Ойлан тап». №5 тапсырманы өз беттерімен орындау

Алаң---1600 тенге ?

Гүлмира—2400 тенге бірдей 8 ойыншық ?

2400+1600—4000 тенге 4000:8 --500 тенге бір ойыншық

Жауабы: ойыншықтың бағасы—500 тенге тұрады.

Кім алғыр?

757*800---605600 58*300---17400 8кг - 800г: 100—8

1200*600—720000 40800:800—51

.
ҮІІІ. «Қатесі болса, түзет».
3781: 465 = 8(қалд. 60)
2698: 319 =7(қалд. 154)
5693: 927 =6(қалд. 31)
ІХ. «Жоқ санды тап».

8 есеп

ХІ. Рефлексия.
ХІІ. Бағалау.
Үйге тапсырма:
























Автор
Дата добавления 09.01.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров407
Номер материала ДВ-320912
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх