Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Итоговый тест по английскому языку 10 класс
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Итоговый тест по английскому языку 10 класс

библиотека
материалов

Test. 10th form. (1)

  1. The French are famous for ………food.

  1. its b) their c) them d) they


  1. Where is Ann? She………the table over there.

a)sits in b) sits by c) is sitting at d) is sitting to


  1. It was……..

a)quite a nice flat b)a quite nice flat c)flat quite nice d)a flat quite nice


4. Paper ………….by the Chinese.

a) is invented b)was invented c)has been invented d)have been invented


5. Don’t worry! When the phone…….., I’ll call you.

a) rings b) ring c) will ring d)is going to ring


6. Don’t……. me like a baby. I’m a grown-up.

a) act b) handle c) treat d) deal


7. I……. to spend more time with my relatives.

a) improved b) mind c) enjoy d) decided


8. Probably, a…….of three generations will be typical in Russia in the nearest future.

a) housing b) housekeeper c) housewife d) household


9. I live in ……..family, where three generations share the house.

a) nuclear b) an extended c) a small d) an extending


10. He keeps his collection of stamps neat and ……..

a) truly b) tiny c) order d) tidy


11. I……..this wonderful film when I was 16.

a) see b) saw c) have seen d) had seen


12. The neighbors………each other since 1992.

a) know b) knew c) had known d) have known


13. Who…….. everything with parents?

a) discusses b) discuss c) do discuss d) does discuss


14. The tourist had to pay some extra money, ……..they?

a) had b) hadn’t c) did d) didn’t


15. ……..of the brothers Grim was the eldest?

a) Who b) Whose c) Which d) What


16. Young people are fond …….. sports.

a) at b) by c) of d) in


17. I haven’t seen her …….Friday.

a) from b) with c) on d) since


18. Your friend looked upset yesterday. I’m glad he looks …… today.

a) happy b) more happy c) happier d) happy as


19. Is there ……..life on Mars?

a) a b) an c) the d) –


20. Sue took as …… books as she could carry.

a) much b) a lot of c) many d) few


21. They haven’t finished their breakfast …. .

a) already b) yet c) still d) else


22. Your house is more comfortable than ……… .

a) our b) ours c) we d) us


23. What ……. Languages does your friend speak?

a) another b) else c) other d) more


24. ……… can help me! I’m totally lost.

a) anybody b) nobody c) somebody d) everybody


25. He used ……. her with housework.

a) help b) to help c) helping d) helped


26. Where …….. before you moved to Mexico?

a) you did live b) had you lived c) you lived d) you had lived


27. According to the rules of the library you …… keep the books for a fortnight.

a) may b) must c) needn’t d) need


28. The book that is …….. on the table is the teacher’s one.

a) laying b) putting c) lying d) lay


29. We have never met before, …… we?

a) haven’t b) have c) are d) aren’t


30. There is ……. provocative in her behavior. She is very shy and modest.

a) something b) anything c) everything d) nothing





















Key to the test.

  1. B

  2. C

  3. A

  4. B

  5. A

  6. C

  7. D

  8. D

  9. B

  10. D

  11. B

  12. D

  13. A

  14. D

  15. C

  16. C

  17. D

  18. C

  19. D

  20. C

  21. B

  22. B

  23. C

  24. B

  25. B

  26. B

  27. A

  28. C

  29. B

  30. D



























Test. 10th form. (2).

1.Don’t go out! It …….. hard.

a) rain b) rains c) had rained d) is raining


2. Would you please …… be late for your next class.

a) don’t b) doesn’t c) not d) not to


3. I would like you …..me when you are coming tomorrow.

a) to say b) to tell c) to speak d) to talk


4. Are you coming to classes ….. Monday?

a) in d) on c) at d) by


5. Would you like to go to ……. Kremlin?

a) a b) an c) the d) –


6. In the competition I was nervous and played ……. than usual.

a) worst b) badly c) worse d) more bad


7. Mike is looking for ……job.

a) the b) – c) an d) a


8. I couldn’t buy that dress as I had ……. money.

a) much b) little c) many d) few


9. I can’t find ……. letter which I received this morning.

a) a b) the c) an d) –


10. She works six days ……. week.

a) the b) in the c) a d) in a


11. It’s time for ……to come.

a) them b) they c) their d) theirs


12. Must we hurry? No, you ………, we have so much time.

a) can’t b) may not c) needn’t d) won’t


13. Simon met his wife while she ……..at a hospital.

a) work b) works c) had worked d) was working


14. Who ……. you my new phone number?

a) give b) gives c) have given d) has given


15. The boys watched the pigeons …….in the sky.

a) fly b) flying c) flew d) flown


16. Jim is going to London because his uncle …….to see him.

a) want b) is wanting c) wants d) had wanted


17. If my advice ………I’ll be so happy!

a) help b) helps c) will help d) have helped

18. Nobody knows when it last ……….in Sri-Lanka.

a) has snowed b) snowed c) is snowing d) will snow


19. We didn’t enjoy the show and …….. .

a) they didn’t neither b) they didn’t too c) either didn’t they d) neither did they


20. Your jeans ……….torn, is it fashionable?

a) is b) has been c) are d) was


21. I want to lose weight, so I …….aerobics twice a week.

a) go b) make c) play d) do


22. The main reason why he’s keen on sky diving is that he likes to ………to extremes.

a) make b) do c) fly d) go


23. My elder sister is always showing me …….in front of her friends. It’s terrible.

a) at b) on c) to d) up


24. I feel that in my house there is a lack of ……., neither my brother nor I can be left alone as we share one room.

a) privacy b) personal c) private d) priority


25. He must have been ………to have done such a stupid thing.

a) out of his mind b) out of his hear c) out from his mind d) of his mind


26. Cigarettes are bad ………your health.

a) for b) to c) by d) at


27. He phoned me in the evening ……..usual.

a) so b) as c) like d) how


28. He phoned to say he ……..his bag on the plane.

a) forgot b) has forgotten c) has left d) had left


29. Pele is still perhaps …….. famous footballer in the world.

a) most b) more c) the most d) the more


30.There are two mistakes in ………letter.

a) David’s King b) David’s King’s c) David King’s d) David King















Key to the test.

  1. D

  2. C

  3. B

  4. D

  5. C

  6. C

  7. D

  8. B

  9. B

  10. C

  11. A

  12. C

  13. D

  14. D

  15. B

  16. C

  17. B

  18. B

  19. D

  20. C

  21. D

  22. D

  23. D

  24. A

  25. A

  26. A

  27. B

  28. D

  29. C

  30. C





























Student’s card.



1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


23.


24.


25.


26.


27.


28.


29.


30.




Краткое описание документа:

Итоговый тест по английскому языку проводится в конце учебного года. Данный тест является лексико-грамматическим. Он включает в себя 30 заданий с множественным выбором. Мною подготовлены два варианта теста, ключи к тестам и бланки ответов. Тест является универсальным, то есть он не нацелен на определённый УМК. В тест включены задания по грамматике: употребление временных форм глагола, артикли, степени сравнения прилагательных, притяжательный падеж существительных, местоимения, предлоги. Данный тест может оказаться полезным для подготовки к итоговой аттестации.

Автор
Дата добавления 27.03.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров10268
Номер материала 41021032707
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх