1044816
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5.520 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1.200 руб.

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%
Манифест «Инфоурок»
ИнфоурокБиологияТестыТестовое задание 8 класс
Обращаем Ваше внимание, что в соответствии с Федеральным законом N 273-ФЗ «Об образовании в Российской Федерации» в организациях, осуществляющих образовательную деятельность, организовывается обучение и воспитание обучающихся с ОВЗ как совместно с другими обучающимися, так и в отдельных классах или группах.

Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 60% по курсу повышения квалификации "Организация работы с обучающимися с ограниченными возможностями здоровья (ОВЗ) в соответствии с ФГОС" (72 часа). По окончании курса Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Подать заявку на этот курс    Смотреть список всех 646 курсов

Тестовое задание 8 класс

библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.

8- сынып

І-нұсқа

1.Анатомия ғылымы

А) мүшелердің қызметін зерттейді

В) мүшелердің құрылысын зерттейді

С) тазалықты зерттейді

Д) барлығы дұрыс емес

2.Жасушалардың құрылысы мен қызметін зерттейтін ғылым

A) Микробиология

B) Генетика

C) Цитология

D) Гигиена

E) Анатомия

3.Анализатор» деген ұғымды алғаш атаған ғалым:

A) И. М. Сеченов.

B) Эдуард Дженнер.

C) Н. П. Павлов.

D) Клавдий Гален.

E) Гиппократ.

4.Ядроның сыртын цитоплазмадан бөліп тұратын жарғақша саны:

A) 3

B) 4

C) 1

D) 2

E) 5

5.Адам ағзасындағы ұлпа ... топқа бөлінеді:

A) 7.

B) 4.

C) 3.

D) 2.

E) 5.

6.Қорғаныштық қызметін атқарады:

A) Эпителий.

B) Дәнекер.

C) Бұлшықет.

D) Жүйке.

E) Борпылдақ.

7.Сүйек, шеміршек ұлпалары:

A) Дәнекер.

B) Жүйке.

C) Бұлшықет.

D) Сезгіш эпителий.

E) Эпителий.

8.Адамның дене жасушаларындағы хромосомалар саны:

A) 24.

B) 48.

C) 47.

D) 23.

E) 46.

9.Ядро:

A) Нәруыздарды синтездейді.

B) Жасушаның реттеуші орталығы

C) Қажетсіз өнімді шығарады

D) Зат алмасуды реттейді

E) Энергия синтездейді

10.Қан ұлпасы:

A) Эпителий.

B) Дәнекер.

C) Безді эпителий.

D) Сұйық дәнекер.

E) Борпылдақ талшықты.

11.Жасушаларды энергиямен қамтамасыз етеді

A) Рибосома

B) Митохондрия

C) Лизосома

D) Гольджи жиынтығы

E) Жасуша орталығы

12.Пластидтер болады

A) Жануарлар жасушасында

B) Қарапайымдыларда

C) Саңырауқұлақтарда

D) Өсімдіктерде

E) Вирустарда

13.Бұлшықет ұлпасына тән қасиет:

A) Қорғаныш.

B) Өткізгіш.

C) Жиырылғыш.

D) Қозғыш.

E) Тұрақтылықты сақтау.

14.Мүшелерді бұлшықет қозғалысқа келтіреді:

A) Жиырылу.

B) Зат алмасу.

C) Тынысалу.

D) Зәр шығару.

E) Қорғану.

15.Жүйке жасушасының ұзын өскіні:

A) Аксон.

B) Миофибрилла.

C) Дендрит.

D) Нейроглия.

E) Нейрон.

16.Жүйке ұлпасының негізгі қызметі:

A) Оттек және қоректік затпен қамтамсыз ету.

B) Қозғыштығы және қорғаныш.

C) Тірек қызметі.

D) Қозғыштығы және қозу өткізгіштігі.

E) Өткізгіштігі және қорғаныш.

17.Ішкі секреция безі

A) Тері безі

B) Сілекей безі

C) Гипофиз

D) Жыныс безі

E) Ұйқы безі

18. Аралас бездер

A) Қалқанша маңы, ұйқы

B) Гипофиз, қалқанша

C) Эпифиз және бүйрек үсті

D) Ұйқы және жыныс

E) Айырша және эпифиз

19. Өсу гормоны артық бөлінсе

A) Адамның сүйегі ұзарады

B) Бойы өспей қалады

C) Кретинизм ауруы пайда болады

D) Бадырақ көз ауруы пайда болады

E) Микседема ауруы пайда болады

20. Қалқанша безінен бөлінеді

A) Адренали.

B) Тироксин

C) Андрогендер

D) Экстрогендер

E) Инсулин

21. Қалқанша безден бөлінетін гормон жетіспегенде

А) Кретинизм

В) Алыптылық

С) Ергежейлілік

Д) Базедов.

Е) Микседема

22. Адам ағзасына су мен тағамның құрамына йод жетіспегенде

А) Базедов

В) Ергежейлілік

С) Кретинизм

Д) Алыптылық

Е) Алқым ісу

23. Кеуде қуысында кеңірдектің жоғарғы ұшында орналасатын без

А) Бүйрек үсті

В) Ұйқы

С) Айырша

Д) Қалқанша маңы

Е) Қалқанша

24. Орталық жүйке жүйесі:

А) Үлкен ми сыңарлар қыртысы мен жұлын.

В) Ми мен жұлын.

С) Жұлын мен мүшелер.

Д) Ортаңғы ми мен жұлын.

Е) Ми бөлімдері.

25. Адамдағы сезім мүшелері:

A) 3 түрлі.

B) 2 түрлі.

C) 8 түрлі.

D) 5 түрлі.

E) 4 түрлі.

8- сынып

ІІ-НҰСҚА

1.Анализатор» деген ұғымды алғаш атаған ғалым:

A) И. М. Сеченов.

B) Эдуард Дженнер.

C) Н. П. Павлов.

D) Клавдий Гален.

E) Гиппократ.

2. Анализатор төмендегі бөліктерден тұрады:

A) Шеткі, өткізгіш, орталық.

B) Орталық, шеткі.

C) Өткізгіш, шеткі, орталық жүйке жүйесі.

D) Өткізгіш.

E) Шеткі.

3. Адам сыртқы ортада болып жатқан ақпараттардың ... көзбен қабылдайды:

A) 70 – 80 % астамын.

B) 50 – 70 % астамын.

C) 95 – 100 % астамын.

D) 80 – 90 % астамын.

E) 45 – 65 % астамын.

4. Көз алмасы тұрады:

A) 2 түрлі қабықшадан.

B) 3 түрлі қабықшадан.

C) 4 түрлі қабықшадан.

D) 6 түрлі қабықшадан.

E) 5 түрлі қабықшадан.

5. Көру жүйесінің орталығы:

A) Самай бөлігі.

B) Төбе бөлігі.

C) Шүйде бөлігі.

D) Маңдай.

E) Есту аймағында.

6. Көздің қосымша аппараттары:

A) Қабақ, кірпік.

B) Торлы қабықша.

C) Ақ қабықша.

D) Нұрлы қабықша.

E) Көз бұршағы.

7. Көз ауруларының ішінде ең көп тараған жұқпалы ауру:

A) Миопия.

B) Коньюнктивит.

C) Минингит.

D) Глаукома.

E) Стенокардия.

8. Көз ауруларын емдейтін дәрігер:

A) Кардиолог.

B) Педиатр.

C) Офтальмолог.

D) Терапевт.

E) Эндокринолог

9. Есту мүшесі тұрады:

A) 5 бөліктен.

B) 4 бөліктен.

C) 6 бөліктен.

D) 2 бөліктен.

E) 3 бөліктен.

10. Ортаңғы құлаққа жатады:

A) Қуыстар, дабыл жарғағы.

B) Құлақ қалқаны, сыртқы дыбыс жолы.

C) Дабыл жарғағынан самай сүйегінің ішіне дейін.

D) Дабыл жарғағы, сыртқы дыбыс жолы.

E) Қуыстар мен иірім өзекшелері.

11. Жұтқыншақпен жалғасатын:

A) Ортаңғы құлақ.

B) Сыртқы құлақ.

C) Ішкі құлақ.

D) Ортаңғы және ішкі құлақ.

E) Сыртқы және ортаңғы құлақ.

12. Тірек-қимыл жүйесіне жатады:

A) Қаңқа.

B) Қаңқа мен бұлшықеттер.

C) Бұлшықеттер.

D) Мүшелер жүйесі.

E) Ұзын сүйектер.

13. Адам денесін қозғалысқа келтіретін:

A) Сүйектер мен бұлшықеттер.

B) Бұлшықеттер.

C) Сүйектер.

D) Мүшелер жүйесі.

E) Ұзын сүйектер.

14. Адам қаңқасындағы сүйектер саны:

A) 300-ден астам.

B) 150-ден астам

C) 100-ден астам

D) 200-ден астам

E) 250-ден астам

15. Сүйектер пішіні, мөлшеріне байланысты:

A) 8 топқа бөлінеді.

B) 6 топқа бөлінеді.

C) 4 топқа бөлінеді.

D) 2 топқа бөлінеді.

E) 3 топқа бөлінеді.

16. Адамда омыртқалардың саны:

A) 33 – 34.

B) 30 – 32.

C) 34 – 36.

D) 36 – 37.

E) 31 – 32.

17.Өсу гормоны артық бөлінсе

A) Адамның сүйегі ұзарады

B) Бойы өспей қалады

C) Кретинизм ауруы пайда болады

D) Бадырақ көз ауруы пайда болады

E) Микседема ауруы пайда болады

18. Арқа омыртқаларының саны:

A) 7.

B) 8.

C) 10.

D) 11.

E) 12.

19. «Омыртқа жотасының қисаюы» ауруын ата:

A) Микседема.

B) Сколиоз.

C) Кретинизм.

D) Артрит.

E) Зоб.

20 .Иық белдеу сүйектері:

A) Жамбас, тоқпан жілік.

B) Кәрі жілік, білек.

C) Шынтақ сүйектер.

D) Бұғана, жауырын.

E) Асықты жілік, шыбық сүйек.

21.Қаңқаның толық сүйектенуі:

A) 16 – 18 жасқа дейін.

B) 19 – 20 жасқа дейін.

C) 20 – 25 жасқа дейін.

D) 13 – 15 жасқа дейін.

E) 15 – 17 жасқа дейін.

22. Жасушалардың құрылысы мен қызметін зерттейтін ғылым

A) Микробиология

B) Генетика

C) Цитология

D) Гигиена

E) Анатомия

23. Ядроның сыртын цитоплазмадан бөліп тұратын жарғақша саны:

A) 3

B) 4

C) 1

D) 2

E) 5

24. Хромосома

A) Нәруыздарды синтездейді

B) Тұқым қуалау қасиетін сақтайды

C) Зат алмасуды реттейд.

D) Жасушаның реттеуші орталығы

E) Қажетсіз өнімді шығарады

25. Жасушаларды энергиямен қамтамасыз етеді

A) Рибосома

B) Митохондрия

C) Лизосома

D) Гольджи жиынтығы

E) Жасуша орталығы

.




Дұрыс жауаптары


І-нұсқа

1.В)

2. C

3 С

4 D

5 В

6 A

7 A

8 E

9 B

10 D

11 B

12 D

13 С

14 A

15. A

16 D

17 C

18 D

17 C

18 D

19. A

20 B

21 E

22 E

23. C

24 B

25.D





























ІІ-нұсқа

1 C

2 .A

3. D

4. B

5.C

6. A

7. B

8. C

9 E

10.C

11.A

12.B

13.A

14.D

15. E

16. A

17.A

18.E

19.B

20. A

18. E

19.B

20. D

21. C

22. C

23. Д

24. B

25.B


Ого! На "Инфоуроке" олимпиады стали бесплатными    успеть подать заявку
Не тот материал, который искали? Воспользуйтесь поиском по нашей базе из 3117731 материала.
Искать
Краткое описание документа:
8- сынып І-нұсқа 1.Анатомия ғылымы А) мүшелердің қызметін зерттейді В) мүшелердің құрылысын зерттейді С) тазалықты зерттейді Д) барлығы дұрыс емес 2.Жасушалардың құрылысы мен қызметін зерттейтін ғылым A) Микробиология B) Генетика C) Цитология D) Гигиена E) Анатомия 3.Анализатор» деген ұғымды алғаш атаған ғалым: A) И. М. Сеченов. B) Эдуард Дженнер. C) Н. П. Павлов. D) Клавдий Гален. E) Гиппократ. 4.Ядроның сыртын цитоплазмадан бөліп тұратын жарғақша саны: A) 3 B) 4 C) 1 D) 2 E) 5 5.Адам ағзасындағы ұлпа ... топқа бөлінеді: A) 7. B) 4. C) 3. D) 2. E) 5. 6.Қорғаныштық қызметін атқарады: A) Эпителий. B) Дәнекер. C) Бұлшықет. D) Жүйке. E) Борпылдақ. 7.Сүйек, шеміршек ұлпалары: A) Дәнекер. B) Жүйке. C) Бұлшықет. D) Сезгіш эпителий. E) Эпителий. 8.Адамның дене жасушаларындағы хромосомалар саны: A) 24. B) 48. C) 47. D) 23. E) 46. 9.Ядро: A) Нәруыздарды синтездейді.  B) Жасушаның реттеуші орталығы C) Қажетсіз өнімді шығарады D) Зат алмасуды реттейді E) Энергия синтездейді 10.Қан ұлпасы: A) Эпителий. B) Дәнекер. C) Безді эпителий. D) Сұйық дәнекер. E) Борпылдақ талшықты. 11.Жасушаларды энергиямен қамтамасыз етеді A) Рибосома B) Митохондрия C) Лизосома D) Гольджи жиынтығы E) Жасуша орталығы 12.Пластидтер болады A) Жануарлар жасушасында B) Қарапайымдыларда C) Саңырауқұлақтарда D) Өсімдіктерде E) Вирустарда 13.Бұлшықет ұлпасына тән қасиет: A) Қорғаныш. B) Өткізгіш. C) Жиырылғыш. D) Қозғыш. E) Тұрақтылықты сақтау. 14.Мүшелерді бұлшықет қозғалысқа келтіреді: A) Жиырылу. B) Зат алмасу. C) Тынысалу. D) Зәр шығару. E) Қорғану. 15.Жүйке жасушасының ұзын өскіні: A) Аксон. B) Миофибрилла. C) Дендрит. D) Нейроглия. E) Нейрон. 16.Жүйке ұлпасының негізгі қызметі: A) Оттек және қоректік затпен қамтамсыз ету. B) Қозғыштығы және қорғаныш. C) Тірек қызметі. D) Қозғыштығы және қозу өткізгіштігі. E) Өткізгіштігі және қорғаныш. 17.Ішкі секреция безі A) Тері безі B) Сілекей безі C) Гипофиз D) Жыныс безі E) Ұйқы безі 18. Аралас бездер A) Қалқанша маңы, ұйқы B) Гипофиз, қалқанша C) Эпифиз және бүйрек үсті D) Ұйқы және жыныс E) Айырша және эпифиз 19. Өсу гормоны артық бөлінсе A) Адамның сүйегі ұзарады B) Бойы өспей қалады C) Кретинизм ауруы пайда болады D) Бадырақ көз ауруы пайда болады E) Микседема ауруы пайда болады 20. Қалқанша безінен бөлінеді A) Адренали. B) Тироксин C) Андрогендер D) Экстрогендер E) Инсулин 21. Қалқанша безден бөлінетін гормон жетіспегенде А) Кретинизм В) Алыптылық С) Ергежейлілік Д) Базедов. Е) Микседема 22. Адам ағзасына су мен тағамның құрамына йод жетіспегенде А) Базедов В) Ергежейлілік С) Кретинизм Д) Алыптылық Е) Алқым ісу 23. Кеуде қуысында кеңірдектің жоғарғы ұшында орналасатын без А) Бүйрек  үсті В) Ұйқы С) Айырша Д) Қалқанша маңы Е) Қалқанша 24. Орталық жүйке жүйесі: А) Үлкен ми сыңарлар қыртысы мен жұлын. В) Ми мен жұлын. С) Жұлын мен мүшелер. Д) Ортаңғы ми мен жұлын. Е) Ми бөлімдері. 25. Адамдағы сезім мүшелері: A) 3 түрлі. B) 2 түрлі. C) 8 түрлі. D) 5 түрлі. E) 4 түрлі. 8- сынып ІІ-НҰСҚА 1.Анализатор» деген ұғымды алғаш атаған ғалым: A) И. М. Сеченов. B) Эдуард Дженнер. C) Н. П. Павлов. D) Клавдий Гален. E) Гиппократ. 2. Анализатор төмендегі бөліктерден тұрады: A) Шеткі, өткізгіш, орталық. B) Орталық, шеткі. C) Өткізгіш, шеткі, орталық жүйке жүйесі. D) Өткізгіш. E) Шеткі. 3. Адам сыртқ Дұрыс жауаптары   І-нұсқа                   1.В)                                                          2. C 3 С 4 D 5  В 6 A 7 A 8  E 9  B 10 D 11 B 12 D 13 С 14 A 15. A 16 D 17  C 18  D 17  C 18  D 19. A 20 B 21 E 22 E 23. C 24 B 25.D І  
Общая информация

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Организация и руководство учебно-исследовательскими проектами учащихся по предмету «Биология» в рамках реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «ФГОС общего образования: формирование универсальных учебных действий на уроке биологии»
Курс повышения квалификации «Медико-биологические основы безопасности жизнедеятельности»
Курс повышения квалификации «Методические аспекты реализации элективного курса «Антропология и этнопсихология» в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Государственная итоговая аттестация как средство проверки и оценки компетенций учащихся по биологии»
Курс повышения квалификации «Нанотехнологии и наноматериалы в биологии. Нанобиотехнологическая продукция»
Курс «Общее садоводство: Стилистика садов. Создание различных стилей с использованием местных и интродуцированных растений»
Курс повышения квалификации «Основы биоэтических знаний и их место в структуре компетенций ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Анатомия и физиология: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс «Общее садоводство:Травянистые растения для садов средней полосы»
Курс повышения квалификации «Гендерные особенности воспитания мальчиков и девочек в рамках образовательных организаций и семейного воспитания»
Курс профессиональной переподготовки «Организация производственно-технологической деятельности в области декоративного садоводства»
Курс повышения квалификации «Составление и использование педагогических тестов при обучении биологии»
Курс повышения квалификации «Инновационные технологии обучения биологии как основа реализации ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Организация и выполнение работ по производству продукции растениеводства»
Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.
Благодарность за вклад в методическое обеспечение учебного процесса по преподаваемой дисциплине

Опубликуйте 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Добавить материал
Сертификат о создании персонального учительского сайта

Опубликуйте 5 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить сертификат о создании сайта

Добавить материал
Грамота за высокий уровень сформированности информационно-коммуникационной компетентности

Опубликуйте 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Добавить материал
Свидетельство за транслирование результатов своей профессиональной деятельности

Опубликуйте 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Добавить материал
Грамота за личный вклад в повышение качества образования

Опубликуйте 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Добавить материал
Почётная грамота за высокий уровень профессионализма

Опубликуйте 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Добавить материал
Золотая грамота за современный подход к преподаванию и повышение качества педагогического труда

Опубликуйте 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную золотую грамоту

Добавить материал
Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.