Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Презентации / Programming Languages
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Programming Languages

библиотека
материалов
The plan of the lesson № 13 Subject: English. Teacher: A.T. Tleuzhan. Group -...
“Computers aren’t intelligent, they only think they are.” Anonymous
Recall the names of the objects in the picture. keyboard mouse pad printer CP...
checking
Questions. 1.What do specialists in computer science deal with? 2.What are th...
MINI TEST. 1. A machine looks and acts like a person: A) Robot. B) Vacuum cle...
Keys 1. A 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C 7. B 8. C 9. C 10. A “5” – 9,10 “4” - 7,8...
The Theme: PROGRAMMING LANGUAGES The main aim of the lesson: To teach student...
1. Computer-[kəm'pjuːtə] 10. Algebra-['ælʤɪbrə] 2. Problem-['prɔbləm] 11. Alg...
PROGRAMMING LANGUAGES 1. Computers can deal with different kinds of problems...
1. to deal (with)		 а. простой язык 2. high-level language	 b. языки программ...
3. Дұрыс вариантты таңдап сөйлемдерді аяқтаңыз: 1. FORTRAN is a high-level l...
Home task Retell the text.
Assignment The Internet is a new way to communicate. Some people think it has...
14 1

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 The plan of the lesson № 13 Subject: English. Teacher: A.T. Tleuzhan. Group -
Описание слайда:

The plan of the lesson № 13 Subject: English. Teacher: A.T. Tleuzhan. Group - 121 Date: 12.12.13. 0930

№ слайда 2 “Computers aren’t intelligent, they only think they are.” Anonymous
Описание слайда:

“Computers aren’t intelligent, they only think they are.” Anonymous

№ слайда 3 Recall the names of the objects in the picture. keyboard mouse pad printer CP
Описание слайда:

Recall the names of the objects in the picture. keyboard mouse pad printer CPU mouse cartridges CD modem monitor speakers

№ слайда 4 checking
Описание слайда:

checking

№ слайда 5 Questions. 1.What do specialists in computer science deal with? 2.What are th
Описание слайда:

Questions. 1.What do specialists in computer science deal with? 2.What are the computers used for? 3.What can say about simple and complex computers? 4.What are the main functions of the Computer?

№ слайда 6 MINI TEST. 1. A machine looks and acts like a person: A) Robot. B) Vacuum cle
Описание слайда:

MINI TEST. 1. A machine looks and acts like a person: A) Robot. B) Vacuum cleaner. C) Telephone. D) TV-set. E) Pen. 2. You use this to point and click: A) Mouse. B) Screen. C) Data. D) Information. E) Telephone. 3. You look at this when you work on a computer: A) Screen. B) Book. C) Pen. D) Mouse. E) Keyboard. 4. A special equipment used for printing: A) Scanner. B) Mouse. C) Printer. D) Keyboard. E) Software. 5. When you type, you find the letters here: A) Mouse. B) Keyboard. C) Software. D) Internet. E) Printer. 6.You look for information ……: A)In the table. B)In the wardrobe. C)On the internet. D) In the space. E)In the bus. 7. You can send …… if you have the internet: A) Toys. B) E-mail. C) Animals. D) Gift. E) Flowers. 8. To receive e-mail first switch on: A) Mouse. B) Keyboard. C) Computer. D) Scanner. E) Printer. 9. Computer uses to scan …… of goods and things in the supermarkets: A) Newspapers. B) Magazines. C) Prices. D) Forms. E) Shapes. 10. Computer helps schoolchildren and students to prepare ……: A) Home tasks. B) Songs. C)Tails. D) Dances. E) Books.

№ слайда 7 Keys 1. A 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C 7. B 8. C 9. C 10. A “5” – 9,10 “4” - 7,8
Описание слайда:

Keys 1. A 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C 7. B 8. C 9. C 10. A “5” – 9,10 “4” - 7,8 “3” - 6

№ слайда 8 The Theme: PROGRAMMING LANGUAGES The main aim of the lesson: To teach student
Описание слайда:

The Theme: PROGRAMMING LANGUAGES The main aim of the lesson: To teach students to speak about PROGRAMMING LANGUAGES. To enrich students’ knowledge, concerning the theme. To develop the students skills and habits. To ask and answer the questions on the given theme; to practice in reading the text and written oral speech skills. Talk about the new vocabulary words.

№ слайда 9 1. Computer-[kəm'pjuːtə] 10. Algebra-['ælʤɪbrə] 2. Problem-['prɔbləm] 11. Alg
Описание слайда:

1. Computer-[kəm'pjuːtə] 10. Algebra-['ælʤɪbrə] 2. Problem-['prɔbləm] 11. Algebraic- [ˌælʤɪ'breɪɪk)] 3. Instruction-[ɪn'strʌkʃ(ə)n] 12. Mathematics- [ˌmæθ(ə)'mætɪks] 4. Type-[taɪp], 13. Phrase- [freɪz] 5. Program-['prəugræm], 14. Symbol- ['sɪmb(ə)l] 6. Machine-[mə'ʃiːn], 15. Interpret-[ɪn'tɜːprɪt] 7. Code- [kəud] 16. Commercial- [kə'mɜːʃ(ə)l] 8. Formula- ['fɔːmjələ] 17. Algorithm-['ælg(ə)rɪð(ə)m] 9. Programming-['prəugræmɪŋ] New international words

№ слайда 10 PROGRAMMING LANGUAGES 1. Computers can deal with different kinds of problems
Описание слайда:

PROGRAMMING LANGUAGES 1. Computers can deal with different kinds of problems but they must be given the right instructions. Instructions are written in one of the high-level languages, for example, FORTRAN, COBOL, ALGOL, PASCAL, BASIC, or C. But a program written in one of these languages should be interpreted into machine code. Usually when one instruction written in a high-level language is transformed into machine code, it results in several instructions. A brief description of some high-level languages are given below. 2. FORTRAN is acronym for FORmula TRANslation. This language is used for solving scientific and mathematical problems. It consists of algebraic formulae and English phrases. 3. COBOL is acronym for COmmon Business-Oriented Languages. This language is used for commercial purposes. COBOL deals with the problems that do not involve a lot of mathematical calculations. 4. ALGOL is acronym for ALGOrithmic Language. It is used for mathematical and scientific purposes. 5. BASIC is acronym for Beginner's A ll-purpose Symbolic Instruction Code. It is used by students who require a simple language to begin programming. 6. С is developed to support the UNIX operating system. С is a general-purpose language. 7. When a program is designed to do a specific type of work it is called an application program.  

№ слайда 11 1. to deal (with)		 а. простой язык 2. high-level language	 b. языки программ
Описание слайда:

1. to deal (with) а. простой язык 2. high-level language b. языки программирования 3. to solve problems с. алгебраические формулы 4. brief description d. в коммерческих целях 5. to consist (of) e. иметь дело (с кем-л., чём-л.) 6. programming languages f. язык общего назначения 7. for commercial purposes g. решать проблемы 8. algebraic formulae h. краткое описание 9. general-purpose language i. состоять (из чего-л.) 10. application program j. язык высокого уровня 11. simple language k. приводить (к какому-л. результату) 12. to result (in) l. прикладная программа 1. Орыс тіліне сәйкестендір, қазақ тіліндегі мағынасын бер. 2. 2, 3, 4, 5, 6 - сөйлемдерді аударыңыз, түсінгеніңізді айтыңыз.

№ слайда 12 3. Дұрыс вариантты таңдап сөйлемдерді аяқтаңыз: 1. FORTRAN is a high-level l
Описание слайда:

3. Дұрыс вариантты таңдап сөйлемдерді аяқтаңыз: 1. FORTRAN is a high-level language which is used for a) supporting UNIX operating system; b) commercial purposes; c) solving scientific and mathematical problems. 2. ALGOL is a high-level language which is intended to... . a) be used for commercial purposes; b) solve mathematical and scientific problems; c) be used by students who require a simple language to begin programming. 3. COBOL is a high-level language which is designed.... a) to solve scientific and mathematical problems; b) to be used for commercial purposes; c) to support the UNIX operating system. 4. BASIC is a high-level language which is used.... a) for solving scientific problems; b) for commercial purposes; c) by students who require a simple language to begin programming. 5.С is a high-level language which is developed ... . a) to support the UNIX operating system; b) to deal with mathematical problems; c) for commercial purposes.

№ слайда 13 Home task Retell the text.
Описание слайда:

Home task Retell the text.

№ слайда 14 Assignment The Internet is a new way to communicate. Some people think it has
Описание слайда:

Assignment The Internet is a new way to communicate. Some people think it has more drawbacks than advantages. What can you say for and against communicating by using the Internet? Write 150-200 words essay

Краткое описание документа:

lThe main aim of the lesson is to teach students to speak about PROGRAMMING LANGUAGES. To enrich students’ knowledge, concerning the theme. To develop the students skills and  habits. To ask and answer the questions on the given theme; to practice in reading the text and written oral speech skills. Talk about the new vocabulary words.The Internet is a new way to communicate. Some people think it has more drawbacks than advantages. What can you say for and against communicating by using the Internet?
Автор
Дата добавления 15.04.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Презентации
Просмотров370
Номер материала 69913041505
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх