Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по теме «Артикли»
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Тесты по теме «Артикли»

библиотека
материалов

Вариант 1.

1. Выберите правильное слово.

This is ...way to school.

A) any; B) the; C) an; D) -; E) some


2. Выберите правильное слово.

Pass me ... salt, please.

A) -; B) those; C) the; D) an; E) a


3. Выберите правильный вариант артиклей

Kansas is situated in ... central part of ... USA.

A) -,-; B) the, the; C) a,a; D) an, a; E) -, the.


4. Выберите правильное слово.

I don’t like ... music.

A) those; B) an; C) these; D) -; E) a.


5. Дополните предложение:

... weather is fine and ... sun is shining brightly today.

A) The, the; B) -, -; C) A, a; D) The, a; E) A, the.


6. Дополните предложение:

Never cross ... street when ... light is red.

A) -, a; B) the, the; C) a, a; D) -, the; E) the, a.


7. Выберите правильное слово.

He was born in ... small Russian town.

A) a; B) an; C) some; D) -; E) the.


8. Дополните предложение:

... finest weather in this part of ... country is in September.

A) The, the; B) The, a; C) A, the; D) A, a; E) The, -.


9. Дополните предложение:

... flat is nice but ... bathroom is too small.

A) A, the; B) The, the; C) -, -; D) A, a; E) The, a.


10. Выберите правильный вариант артиклей.

... Nothern part of ... state Micigan has many spots.

A) An, a; B) The, the; C) An, -; D) An, the; E) A, a.


11. Выберите правильный вариант артиклей.

... White House is ... home of ... president.

A) The, the, the; B) The, the, -; C) -, the, -; D) -, the, a; E) A, an, -.


12. Выберите правильное слово.

Where is ... cat?

A) some; B) a; C) an; D) -; E) the.


13. Выберите правильный вариант артиклей.

They placed ... box on ... table.

A) -, the; B) an, a; C) the, the; D) -, -; E) the, an.


14. Выберите правильный вариант артиклей.

... potatoes are grown everywhere in ... British Isles.

A) -, the; B) A, an; C) An, the; D) A, the; E) -, a.


15. Дополните предложение:

... year ago he was in ... 10th form.

A) -, the; B) The, the; C) A, the; D) A, a; E) A, -.


16. Выберите правильное слово.

Julia has got ... orange.

A) an; B) some; C) the; D) a; E) -.


17. Выберите правильный вариант артиклей.

... first of September is ... great holiday in ... life of schoolchildren.

A) The, a, the; B) -, -, -; C) A, an, a; D) -, the, -; E) An, the, -.


18. Выберите правильный артикль.

Is he ... teacher?

A) the; B) an; C) -; D) a; E) any.


19. Выберите правильный вариант артиклей.

... tourists think that ... life of ... capital is not active.

A) The, a, a; B) An, a, -; C) A, the, an; D) The, the, the; E) -, an, a.


20. Выберите правильный вариант артиклей.

There is ...cup on ... table.

A) the,-; B) an, the; C) an, a; D) a, the; E) -,-.


21. Выберите правильное слово.

Here is a picture of ... town where I was born.

A) -; B) a; C) the; D) an; E) those.


22. Выберите правильный вариант артиклей.

... people usually think that ... babies are sweet and ... teenagers are annoying.

A) -, -, -; B) The, the, the; C) A, -, -; D) -, the, the; A) A, a, a.



23. Выберите правильный вариант артиклей.

Mother (to her son): Leave ... coat in ... hall!

A) a,the; B) a, a; C) the, a; D) the,the; E) -, a.


24. Выберите правильное слово.

She’s got ... television.

A) the, B) -; C) a; D) an; E) any.

25. Дополните предложение:

I saw ... nice film on ... Sunday.

A) a, a; B) a, the; C) the, the; D) the, a; E) a, -.


Вариант 2

1. Выберите правильное слово.

The Italians like ... spaghetti.

A) the; B) some; C) -; D) a; E) an.


2. Выберите правильный вариант артиклей.

... Irtysh is one of ... longest rivers in ... Kazakhstan.

A) The, the, the; B) -, -, -; C) -, the, the; D) The, the, -; E) -, the, -.


3. Выберите правильное слово.

There is ... sand in my shoes.

A) -; B) a; C) the; D) an; E) any.


4. Выберите правильное слово.

The news was ... very depressing.

A) a; B) the; C) -; D) some; E) an.


5. Выберите правильный вариант артиклей.

... man and ... woman were sitting opposite me.

A) A, the; B) The, a; C) A, a; D) -, -; E) A, -.


6. Дополните предложение:

There is ... green grass in ... field.

A) the, the; B) a, a; C) -, -; D) -, the; E) -, a.


7. Выберите правильный вариант артиклей.

Ben was ... tallest boy in ... class.

A) a, -; B) an, the; C) -, an; D) the, the; E) -, the.


8. Дополните предложение:

... Black sea is larger than ... White Sea.

A) -, -; B) A, the; C) A, a; D) The, the; E) The, a.


9. Дополните предложение:

Buy ... kilo of ... sweets, please!

A) a, the; B) a, -; C) -, -; D) the, a; E) the, the.


10. Выберите правильное слово.

This is ... snake.

A) the; B) those; C) -; D) an; E) a.


11. Выберите правильное слово.

Can you see ... trees?

A) an; B) the; C) some; D) a; E) -.


12. Выберите правильный вариант артиклей.

... first telegram was sent in ... Britain in June 1836.

A) -, a; B) A, an; C) The, -; D) An, -; E) -, a.


13. Выберите правильное слово.

This is ... egg.

A) an; B) a; C) the; D) any; E) -.


14. Дополните предложение:

He can spend ... month or two at ... seaside.

A) a, the; B) the, -; C) -, the; D) a, -; E) the, the.


15. Выберите правильное слово.

Mark has got ... new car.

A) any; B) a; C) -; D) the; E) an.


16. Выберите правильное слово.

This is ... picture on the wall.

A) an; B) the; C) a; D) any; E) -.


17. Дополните предложение:

Let’s go to ... cinema on ... Sunday.

A) -,-; B) the, a; C) a, the; D) the, the; E) the, -.


18. Дополните предложение:

She went to the country in ... middle of ... April.

A) the, -; B) the, a; C) a, the; D) the, the; E) -, the.


19. Выберите правильное слово.

There is ... cat on the sofa.

A) the; B) a; C) some; D) an; E) -.



20. Выберите правильный вариант артиклей.

Have you got ... brother or ... sister?

A) the, -; B) a, the; C) -, the; D) -, a; E) a, a.


21. Выберите правильное слово.

There are a lot of flowers in ... garden.

A) an; B) -; C) the; D) a; E) some.


22. Выберите правильное слово.

This is ... our school.

A) that; B) a; C) an; D) -; E) the.


23. Выберите правильный вариант артиклей.

It is difficult to name all ... entertainment possibilities in ... USA.

A) -, a; B) -, an; C) -, -; D) an, a; E) the, the.


24. Выберите правильное слово.

Its ... interesting book.

A) that; B) a; C) an; D) the; E) -.


25. Выберите правильный вариант артиклей.

... few days ago I made ... excursion to ... factory.

  1. -, -, -; B) A, an, a; C) A, a, -; D) An, -, -; E) The, the, -.


Вариант 3.

1. Выберите правильное слово.

Paris is ... capital of France.

A) the; B) a; C) an; D) -; E) any.


2. Выберите правильное слово.

Chinese eat ... rice every day.

A) the; B) -; C) a; D) an; E) many.


3. Выберите правильное слово.

Did you hear ... noise just now?

A) the; B) -; C) a; D) an; E) some.


4. Выберите правильное слово.

This is such ... tasty toast!

A) a; B) an; C) the; D) -; E) any.


5. Выберите правильный вариант артиклей.

We visited ... Canada and ... United States.

A) a, a; B) -, -; C) the, the; D) -, the; E) an, the.


6. Выберите правильный вариант артиклей.

People always have ... hopes for ... better life in ... future.

A) -, a, the; B) the, -, the; C) the, the, the; D) -, -, the; E) a, the, the.


7. Выберите правильный вариант артиклей.

... Salt Lake City was founded by ... religious group known as... Mormons.

A) -, a, the; B) The, -, the; C) -, a, -; D) -, the, -; E) A, the, the.


8. Выберите правильный вариант артиклей.

Now ... Salt Lake City is one of ... cleanest cities in ... country.

A) the, the, the; B) -, the, the; C) -, a, the; D) -, the, a; E) the, a, the.


9. Выберите правильный вариант артиклей.

In ... New York City area ... East River is ... good example of water pollution.

A) -, the, a; B) the, the, the; C) the, the, a; D) -, -, the; E) the, -, -.


10. Выберите правильное слово.

What did you have for ... breakfast?

A) -; B) the; C) a; D) an; E) some.


11. Выберите правильное слово.

It can be dangerous to swim in ... sea.

A) -; B) the; C) a; D) an; E) those.


12. Выберите правильный вариант артиклей.

In California people arrive at ... Crystal Cathedral, ... huge glass church.

A) the, a; B) -, a; C) the, the; D) a, the; E) -, -.


13. Выберите правильный вариант артиклей.

Every house has ... garage, ... separate bedroom for each child and ... bathrooms.

A) the, a, the; B) a, the, the; C) a, a, -; D) a, the, -; E) -, -, the.


14. Выберите правильный вариант артиклей.

... North is ... cooler than ... South.

A) -, the, -; B) The, the, the; C) The, -, -; D) The, -, the; E) -, -, -.


15. Выберите правильный вариант артиклей.

Britain is ... island and ... Britain’s history has been closely connected with ... sea.

A) an, -, -; B) an, -, the; C) the, -, the; D) an, the, the; E) the, -, -.


16. Выберите правильное слово.

What ... terrible news!

A) -; B) a; C) an; D) the; E) some.



17. Выберите правильный вариант артиклей.

Growing ... animal food was ... important new development.

A) -, an; B) -, the; C) the, a; D) the, the; E) a, the.


18. Выберите правильный вариант артиклей.

Japan is ... country of ... eastern Asia in ... north Pacific Ocean.

A) a, -, the; B) the, -, the; C) a, the, the; D) -, the, -; E) a, a, the.


19. Выберите правильное слово.

What ... wonderful view!

A) the; B) -; C) a; D) an; E) some.


20. Выберите правильное слово.

Soon, they lost ...patience and sent me to my parents in Dublin.

A) the; B) a; C) -; D) an; E) any.


21. Выберите правильное слово.

As usual, he had ... big breakfast and went to work.

A) -; B) the; C) a; D) an; E) any.


22. Дополните предложение:

We went to ... very nice restaurant last weekend.

A) the; B) -; C) a; D) an; E) then.


23. Дополните предложение:

I clean my teeth with ... toothpaste.

A) the; B) -; C) a; D) an; E) many.


24. Дополните предложение:

I hate going to ... dentist.

A) the; B) -; C) a; D) an; E) those.


25. Дополните предложение:

My best friend is ... doctor.

A) the; B) -; C) a; D) an; E) no.


Вариант 4.


1. Выберите правильное слово.

The forecast promises such ... good weather, but I don’t believe it.

A) a; B) an; C) -; D) the; E) any.


2. Выберите правильное слово.

Look at ... ear-rings! Do you like them?

A) a; B) an; C) -; D) the; E) this.

3. Выберите правильное слово.

... breakfast on the train was awful.

A) A; B) An; C) -; D) The; E) Much.


4. Выберите правильное слово.

I have ... mother.

A) a; B) an; C) the; D) -; E) any.


5. Выберите правильный вариант артиклей.

... Great Britain is the name of ... largest island of ... British Isles.

A) The, the, the; B) A, the, the; C) -, the, the; D) -, -, the; E) -, -, -.


6. Дополните предложение:

What is ... smallest room in this hotel?

A) the; B) an; C) a; D) -; E) no.


7. Дополните предложение:

Thank you! It’s such ... good advice.

A) a; B) an; C) -; D) the; E) that.


8. Выберите правильный вариант артиклей.

There are ... lot of alligators in ... Nile.

A) a, a; B) the, the; C) -, an; D) a, the; E) a, -.


9. Дополните предложение:

Turn over ... page 20, please.

A) a; B) an; C) -; D) the; E) that.


10. Дополните предложение:

What ... wonderful ... weather it is today!

A) a, -; B) an, the; C) -, -; D) the, -; E) an, -.


11. Дополните предложение:

Where is ... conductor?

A) a; B) an; C) the; D) -; E) some.


12. Выберите правильный вариант артиклей.

... poor children started work at ... age of six.

A) The, -, the; B) -, the, an; C) -, -, the; D) -, the, the; E) An, the, -.


13. Выберите правильный вариант артиклей.

... ship sank somewhere near ... Bermudas.

A) -, the; B) The, the; C) An, -; D) A, the; E) -, an.



14. Дополните предложение:

I won’t say “no” to ... snack.

A) a; B) an; C) the; D) -; E) many.


15. Выберите правильный вариант артиклей.

... giraffe is ... tallest of all animals.

A) The, the; B) A, a; C) An, the; D) -, -; E) The, -.


16. Выберите правильное слово.

I can’t see ... boy.

A) -; B) an; C) a; D) these; E) some.


17. Дополните предложение:

This is ...picture which you like.

A) -; B) this; C) a; D) some; E) an.


18. Выберите правильный вариант артиклей.

It will be ... great help if you take ... letter to ... America and find someone who will publish it there.

A) the, the, the; B) a, the, -; C) a, -, -; D) the, a, the; E) a, the, the.


19. Выберите правильный вариант артиклей.

At ... weekends I sometimes turn ... television on in ... morning.

A) the, the, the; B) the, -, -; C) the, -, the; D) the, the, -; E) -, the, the.


20. Выберите правильный вариант артиклей.

... children can visit ... museums if they are accompanied by ... adult.

A) -, -, an; B) The, -, an; C) -, -, the; D) -, -, a; E) The, -, -.


21. Выберите правильное слово.

These two photographs are ... same.

A) -; B) the; C) a; D) an; E) any.


22. Выберите правильное слово.

I don’t feel fine today. I have ... sore throat.

A) that; B) the; C) an; D) -; E) a.


23. Выберите правильный вариант артиклей.

... people who live ... next door work in ... ministry.

A) The, the, -; B) -, the, an; C) -, -, -; D) The, -, a; E) The, the, the.


24. Выберите правильный вариант артиклей.

I don’t like ... poetry, but there is ... poem I’ve really enjoyed.

A) the, a; B) -, the; C) the, -; D) a, a; E) -, a.


25. Выберите правильный вариант артиклей.

In ... Japanese culture, writing is ... most admired of all ... arts.

A) an, -, -; B) an, -, the; C) -, the, the; D) an, the, the; E) the, -, -.



KEYS:

Вариант 1.

KEYS: 1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.A 8.A 9.B 10.B 11.A 12.E 13.C 14.A 15.C 16.A 17.A 18.D 19.D 20.D 21.C 22.D 23.D 24.C 25.E


Вариант 2.

KEYS: 1.C 2.A 3.A 4.C 5.C 6.D 7.D 8.D 9.B 10.E 11.B 12.C 13.A 14.A 15.B 16.A 17.E 18.A 19.B 20.E 21.C 22.D 23.E 24.C 25.B


Вариант 3.

KEYS: 1.A 2.B 3.A 4.D 5.D 6.A 7.A 8.B 9.C 10.A 11.B 12.A 13.C 14.D 15.B 16.A 17.A 18.A 19.C 20.C 21.C 22.C 23.B 24.A 25.C


Вариант 4.

KEYS: 1.A 2.C 3.D 4.A 5.C 6.A 7.C 8.D 9.C 10.C 11.C 12.C 13.B 14.A 15.A 16.C 17.C 18.B 19.E 20.A 21.B 22.E 23.D 24.E 25.C









Краткое описание документа:

Предложенный материал содержит 4 варианта тестов по теме «Артикли в английском языке». Каждый вариант включает в себя двадцать пять вопросов, на которые предложены пять вариантов ответов. После вариантов тестов предложены ответы к вопросам.Данный материал может использоваться при проведении проверки знаний по теме «Артикли английского языка», а таже для подготовки учащихся девятых классов к Внешней Оценке Учебных Достижений  и одиннадцатых классов для подготовки к Единому Национальному Тестированию.
Автор
Дата добавления 26.04.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров1470
Номер материала 85346042653
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх