Инфоурок / Химия / Презентации / Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта мен тірі ағзалардағы маңызы.
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Я люблю природу», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 15 ДЕКАБРЯ!

Конкурс "Я люблю природу"

Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта мен тірі ағзалардағы маңызы.




Московские документы для аттестации!

124 курса профессиональной переподготовки от 4 795 руб.
274 курса повышения квалификации от 1 225 руб.

Для выбора курса воспользуйтесь поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВА).

ДИПЛОМ от Столичного учебного центра: KURSY.ORG


библиотека
материалов
9- сынып Химия пәні
 Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ
Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2...
 Суреттер сөйлейді.
 Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап
Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап В...
Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қ...
Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі ағзалардағы м...
Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағз...
Мәтінмен жұмыс
Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив...
Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K...
Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін м...
3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марган...
Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.маргане...
Химиялық диктант 1-топ: 	Қазіргі кезде барлық .............. орталарда бақыл...
Химиялық диктант 2-топ: 	 Ауыр металдардың көптеген ...................., әс...
Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік органи...
Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында...
Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларынд...
Бекіту
І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В...
ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі ,...
Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3....
Металдар және олардың қосылыстары
Бағалау
 Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу
КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа
 Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!
33 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 9- сынып Химия пәні
Описание слайда:

9- сынып Химия пәні

№ слайда 2  Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ
Описание слайда:

Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ

№ слайда 3 Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2
Описание слайда:

Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2 –ұпай. В 1.Үй тапсырмасына шолу 2. Мәтінменжұмыс 3. Есептер шығару 4. Сәйкестендірутестісі. 5. Химиялық диктант 6. Семантикалықкарта 7. Қорытынды тест 1 – ұпай. 1 –ұпай. 1 –ұпай. 1 –ұпай. 1–ұпай 1-ұпай. 1-ұпай Жалпы ұпай саны. 8 9-ұпай

№ слайда 4  Суреттер сөйлейді.
Описание слайда:

Суреттер сөйлейді.

№ слайда 5
Описание слайда:

№ слайда 6
Описание слайда:

№ слайда 7
Описание слайда:

№ слайда 8  Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап
Описание слайда:

Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап

№ слайда 9 Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап В
Описание слайда:

Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап Вольфрам Жемірілу Химиялық және электрохимиялық Қанның құрамына кіретін металл. Темір Чернышевский қандай металды «Социализм металы» деп атады? Алюминий Тыңайтқыш ретінде қолданылатын сілтілік металл. Калий Дұрыс пайдалансаң емдейді, ал бұрыс пайдалансаң мүгедек етеді. Күшән. Тұрақты кермектікті кетіретін химиялық әдіс. Соданың көмегімен Жемірілу нешеге бөлінеді? Қоршаған орта факторларының әсерінен болатын металдың желіну құбылысы. Ең қиын балқитын металл Ең оңай балқитын металл.

№ слайда 10 Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қ
Описание слайда:

Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қышқыл қалдықтарынан тұратын күрделі заттар Тапталу, майысу, қандай элементтерге тән? Миға шабуыл

№ слайда 11 Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі ағзалардағы м
Описание слайда:

Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі ағзалардағы маңызы

№ слайда 12 Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағз
Описание слайда:

Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағзалар үшінмаңызытуралы туралы білімдерін толықтыру Металдарқосылыстарының формуласын,атауларынажыратабілугеүйрету. Топта еркін жұмыс жасауға тәрбиелеу.

№ слайда 13 Мәтінмен жұмыс
Описание слайда:

Мәтінмен жұмыс

№ слайда 14 Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив
Описание слайда:

Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив Менде қандай идеялар бар? Барлық жаңасын және қызықтысын айтыңыз. Көк қалпақ - шолу Сары қалпақ - Позитив Жағымды тұстары қандай ? Қызыл қалпақ – Түйсік Өз ойларыңды айтыңдар Қара қалпақ - Жағымсыз Жағымсыз кезеңдерді көрсетіңіз? Қандай проблемалар бар? Ақ қалпақ - Фактілер Менде қандай ақпарат бар? Білетіңізді ғана айтыңыз .

№ слайда 15 Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K
Описание слайда:

Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K, Cu. Ca, K . Na, Mg, K. F, Ca, Mg, P. Fe ,Li ,K ,Ca. AI, As, CI . Zn, Br, Mn ,Cr.

№ слайда 16 Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін м
Описание слайда:

Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін мырыш сульфидінің массасы №2 есеп Массасы 32 г мыс ұнтағы 11,2 л оттек (қ.ж.) бар ыдыста қатты қыздырылды. Түзілген оксид массасы. №3 есеп 1,5 моль натрий сульфаты берілген. Осы тұздың массасын есепте.

№ слайда 17 3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марган
Описание слайда:

3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марганец, 5.темір 6.натрий 7.магний А. 0,1 г Ә. 250 г Б. 1700 г В. 5 г Г. 42 г Ғ. 3 г Д. 0,2 г

№ слайда 18 Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.маргане
Описание слайда:

Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марганец, 5.темір 6.натрий 7.магний А. 0,1 г Ә. 250 г Б. 1700 г В. 5 г Г. 42 г Ғ. 3 г Д. 0,2 г б 2. ғ 3. д 4. а 5. в 6. ә 7. г

№ слайда 19 Химиялық диктант 1-топ: 	Қазіргі кезде барлық .............. орталарда бақыл
Описание слайда:

Химиялық диктант 1-топ: Қазіргі кезде барлық .............. орталарда бақыланып отырған ластаушы ................. заттардың негізгілерінің бірі – .......................

№ слайда 20 Химиялық диктант 2-топ: 	 Ауыр металдардың көптеген ...................., әс
Описание слайда:

Химиялық диктант 2-топ: Ауыр металдардың көптеген ...................., әсіресе, ................  тірі ағза үшін зиянды.

№ слайда 21 Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік органи
Описание слайда:

Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік организміне ........ жолмен: топырақтан .......... арқылы және атмосферадан .................. арқылы түседі.

№ слайда 22 Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында
Описание слайда:

Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында көздің пигменттіқабатында қарын астыбезінде тіскіреукесінде Мырыш Иод Фтор алюминий Қалайы Барий

№ слайда 23 Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларынд
Описание слайда:

Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында көздің пигменттіқабатында қарын астыбезінде тіскіреукесінде Мырыш + Иод + Фтор + алюминий + Қалайы + Барий +

№ слайда 24 Бекіту
Описание слайда:

Бекіту

№ слайда 25 І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В
Описание слайда:

І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В) Темір. 2. Коррозия латынша қандай мағынаны білдіреді. А) жемірілу. Б) Шіру. В) Тот басу. 3. Темір құймалары қалай аталады. А) Қорғасын мен шойын. Б) Шойын мен болат. В) Мырыш пен шойын. 4. Ең оңай балқитын металл. А) Вольфрам. Б) натрий В) Сынап. 5. Жеңіл металдар А) Магний, алюминий, титан. Б) Қорғасын, темір, оттек. В) Алтын, вольфрам, сутек. ІІ топ 1.Қазақстан металлургиясының дамуына үлес қосқан ғалым. А) Қ.Сатпаев. Б) К.Маркс. В) Д.И.Менделеев. 2. Ең қиын балқитын металл. А) Молибден Б) Вольфрам В) Темір. 3. Тіршіліктің биогенді металдары дегеніміз не ? А) Организмде металдардың кездеспеуі. Б) Ген және нәруыз. В) Организмде кездесетін металдар. 4. Кеннің құрамынан металл өндірумен айналысатын өндіріс . А) Механикалық өндіріс В) Металлургия. В) Минералды заттар. 5. Д.И.Менделеевтің периодтық жүйесінде қанша металл бар. А) 88 Б) 22 В) 78.

№ слайда 26 ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі ,
Описание слайда:

ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В) Темір. 2. Ең қиын балқитын металл. А) Молибден Б) Вольфрам В) Темір. 3. Темір құймалары қалай аталады. А) Қорғасын мен шойын. Б) Шойын мен болат. В) Мырыш пен шойын. 4. Кеннің құрамынан металл өндірумен айналысатын өндіріс . А) Механикалық өндіріс В) Металлургия. В) Минералды заттар. 5. Ауыр металдар А) кадмий, қорғасын және сынап Б) Қорғасын, темір, оттек. В) Алтын, вольфрам, сутек.

№ слайда 27 Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3.
Описание слайда:

Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3. Б 4. В 4. Б 4. Б 5. А 5. А 5. А

№ слайда 28 Металдар және олардың қосылыстары
Описание слайда:

Металдар және олардың қосылыстары

№ слайда 29 Бағалау
Описание слайда:

Бағалау

№ слайда 30  Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу
Описание слайда:

Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу

№ слайда 31 КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа
Описание слайда:

КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа

№ слайда 32
Описание слайда:

№ слайда 33  Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!
Описание слайда:

Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!

Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 20 декабря. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru


Общая информация

Номер материала: ДБ-353285
Курсы профессиональной переподготовки
133 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 20 декабря
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>