Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / МЕТОДИЧЕСКАЯ РАЗРАБОТКА ЗАДАНИЙ ДЛЯ ОЛИМПИАДЫ ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

МЕТОДИЧЕСКАЯ РАЗРАБОТКА ЗАДАНИЙ ДЛЯ ОЛИМПИАДЫ ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ

библиотека
материалов

Государственное бюджетное

профессиональное образовательное учреждение

«Байконурский электрорадиотехнический техникум имени М. И. Неделина»









МЕТОДИЧЕСКАЯ РАЗРАБОТКА ЗАДАНИЙ ПО ОЛИМПИАДЕ «ЭРУДИТ»



по дисциплине «Иностранный язык» для 3 курса для специальностей:

- 034702 «Документационное обеспечение управления и архивоведение»

- 270843 «Монтаж, наладка и эксплуатация промышленных и гражданских зданий»





Разработал преподаватель: Е. Е. Мухамедяр
















Байконур 2015

Для выполнения заданий студент должен


знать:

- лексический и грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов;


уметь:

- общаться (устно и письменно) на иностранном языке;

- переводить (со словарем) иностранные тексты;

- самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь;

- пополнять словарный запас.


Задания А и B основаны на следующих грамматических темах:

- прилагательные (суффиксы и префиксы);

- времена группы Simple (Indefinite);

- времена группы Perfect;

- предлоги;

- прямая и косвенная речь.


Страноведческий материал по темам:

- Великобритания;

- США;

- Австралия.




























Choose the right answer

A

1. Choose the suffix to the word «visit»:

a) –et b) –ist c) –or d) –ant

2. Choose the prefix to make the opposite of the word «honest»:

a) un- b) dis- c) in- d) of-

3. It is … to climb without special equipment

a) endangered b) danger c) dangerously d) dangerous

4. He looked … because he didn`t say a word during our meeting

a) unsociable b) imsociable c) sociable d) sociate

5. … your classmates about the next lesson

a) information b) inform c) form d) formation

6. The «Times» is very good …

a) published b) publish c) unpublish d) publicity

7. Do the most … people live in Europe?

a) popular b) population c) popularity d) populate

8. A real friend is always …

a) help b) helpless c) helped d) helpful

9. The opposite of the word «good-looking» is …

a) poor b) looking c) bad-looking d) bad

10. Teachers … their pupils for the good work at the lesson

a) courageous b) encourage c) courage d) encourageable


B

1. What time the next bus (leave) for Bristol?

a) does the next bus leave b) will the next bus leave c) is the next bus leave d) did the next bus leave

2. I (lose) my glasses. I (have) them when I came to the college this morning

a) losed / have had b) have lost / had c) lost / have d) lost / had had

3. If I (get up) early tomorrow morning I (go) jogging

a) will get up / go b) get up / will go c) got up / am going to go d) is getting up / will go

4. Alice promised to come but she`s absent. Something (happen) to her.

a) has been happening b) happened c) has happened d) had happened

5. They (sit) in the room when the taxi arrived

a) sat b) had sat c) had been sitting d) were sitting

6. We (walk) along a forest road for two hours when we saw a house

a) walked b) had walked c) had been walking d) were walking

7. I watched my cat (play) with her kittens. I couldn`t tear myself away from that funny sight

a) played b) playing c) to play d) being played

8. Plants (die) if you (not water) them

a)will die / didn`t water b) die / won`t water c) died / wouldn`t water d) die / don`t water

9. The doctor said that Tommy`s leg (X-rayed) the following day

a) will be X-rayed b) would be X-rayed c) will have been X-rayed d) was X-rayed

10. «Why hasn`t he locked the car door?» the policeman said

a) the policeman asked why he hadn`t locked the car door

b) the policeman asked why he hasn`t locked the car door

c) the policeman asked why hasn`t he locked the car door

d) the policeman asked why hadn`t he locked the car door

11.Australia`s population is …

a) 17 million people b) 26 million people c) 57,7 million people d) 3,2 million people

12. This animal is one of the two egg-laying mammals in the world

a) a Tansanian devil b) a duckbill c) a koala d) a dingo

13. … is known as the garden of England

a) the Fens b) The Lake District c) Land`s End d) The County of Kent

14. The capital of Wales is …

a) Edinburgh b) Cardiff c) Belfast d) Bristol

15. The patron of Scotland is …

a) St. George b) St. Patrick c) St. Andrew d) St. Paul

16. The second largest city in the USA after New York is …

a) Washington b) Chicago c) Boston d) Los Angeles

17. The biggest state in the USA is …

a) New York b) Michigan c) Alaska d) California

18. The Appalachian Mountains are situated in … of the USA

a) the west b) the east c) the north d) the south

19. The history of the Wild West began in the …

a) 17th century b) 18th century c) 19th century d) 20th century

20. The head of State in Britain is …

a) the Prime Minister b) the President c) the speaker d) the Queen

21. There is no doubt that a computer … our lives

a) done b) got c) become d) made

22. Rome is famous for its … archaeological sites

a) ancient b) old c) old-fashioned d) modern

23. I took a shower shaved and … my best suit

a) Wore b) dressed c) put on d) took off

24. When I … at Baker Street Holmes was sitting by the fire deep in thought

a) reached b) entered c) arrived d) came

25. Have you seen Mary`s boyfriend … ?

a) yet b) still c) just d) else

26. I am sure Jim is … lies

a) pronouncing b) telling c) talking d) saying

27. This car is … I can`t afford it

a) cheap b) expensive c) bad d) good

28. Why don`t you make a cup of coffee … I`m fishing

a) till b) until c) during d) while

29. What`s …, Steve?

a) matter b) wrong c) problem d) happen

30. Ann and Alice are twins. They are very much …

a) look like b) like c) alike d) liking

31. My daughter`s husband is my …

a) brother-in-law b) nephew c) cousin d) son-in-law

32. I`m very fond of music. What`s … at the opera tonight?

a) on b) in c) run d) going

33. Doctors help … people

a) ill b) sick c) dead d) serious

34. Millions of people study English … a foreign language

a) for b) like c) as d) because


You are going to read an extract from a short story. For questions 1-7 choose the answer (a, b, c, d) which you think fits best according to the text.

Half a mile from home, at the far edge of the woods where the land was high, a great pine tree stood. The top of this ancient tree towered above all the others and made it visible for miles and miles. Sylvia had always believed that whoever climbed to the top of it could see the ocean. Now she thought of the tree with a new excitement. Why, if she climbed at down, would she not be able to see the whole world, and discover where the white heron flew, and find its hidden nest?

What an adventure! As she lay awake in her bed, she thought of the glory and triumph of telling everyone the secret of where the heron hid. Sylvia knew her mother and her guest were fast asleep, so she crept out of the house and followed the path through the woods. The air was filled with the sleepy song of half-awakened birds.

There was the huge tree, seeming to sleep in the fading moonlight. Sylvia bravely began to climb, the blood racing through her veins, her bare hands and feet gripping the bark. First she had to climb the oak tree that grew alongside. Sylvia felt her way easily. She had often climbed there before, and knew that higher up one of the oak`s upper branches rubbed against the pine trunk. When she reached it (21), the way was harder than she had thought. The sharp twigs scratched her, and the sticky pine sap made her little fingers clumsy and stiff.

The tree seemed to grow taller as she climbed, and she began to doubt if she could reach her goal before down. But Sylvia passed the last thorny branch, her face shining with triumph as she stood at the very top, weak and shaking with exhaustion.

There was the sea, dazzling in the first morning light. Two hawks flew east, so far below her she felt she, too, might fly away among the clouds. The birds sang louder and louder until the sun came up.

This beauty almost overwhelmed little Sylvia, but she did not forget her mission. Where was the white heron? She looked dawn to the green marsh where she had seen him before. There he was, rising and sweeping towards the great pine tree. He landed, and Sylvia froze as she watched the heron, that perched two branches below, calling to his mate, cleaning his feathers for the new day.


C

1. Where was the pine tree located?

a) at the bottom of a hill c) at the high point near Sylvia`s house

b) next to Sylvia`s house d) in the middle of a forest

2. What made the pine tree so special to Sylvia?

a) it was Sylvia`s hiding place c) Sylvia was fascinated by its height

b) Sylvia had built a tree house in it d) Sylvia dreamt of it every night

3. Why did Sylvia decide to climb the pine tree?

a) because it seemed an easy thing to do c) because it was next to an oak tree she used to climb

b) because she had climbed it before d) because she wanted to know where the white bird hid

4. What does «It» in line 21 refer to?

a) the oak tree c) the bird`s nest

b) the pine tree d) the bird

5. How did she feel while climbing the pine tree?

a) she thought she might never make it in time c) she felt disgusted because of the sap

b) she thought of giving up because she was hurt d) she was terrified of falling

6. How did she feel when she reached the top?

a) she was so frightened of falling that her body shook

b) she was delighted but felt very tired

c) she was delighted but disappointed that the bird`s nest was not there

d) she was so delighted that she did not feel tired

7. What did the bird do when she reached the tree?

a) he sat down next to her c) he settled on a lower branch

b) he shouted for help d) he flew past her




Read the texts and answer the questions.


Text “Summer Holidays”

Summer holidays are the best time in the life of every pupil and student. Everybody can do what he wants to do. Many of us travel round the country and admire Russian nature. This gives us new friends and acquaintances, we find out more and more, that’s why we like it.

Different camps for children are very famous among young people. Being there gives them opportunity to communicate with each other, to share their points of view on essential problems.

But why do we like this season so much? First of all we can do everything thinking of nothing. We spend much time with our friends swimming and getting brown on the beach, visiting bars, cafes, dance-clubs. Then, we can devote ourselves to the favorite hobby. Many children like summer because they can sleep till late morning or dream about something all day. Any summer day suggests you many things: listen to music, read the books, go for a walk with your friends. And the main thing is: it’s not necessary to go to school or to worry about your home work.

Questions to the text

  1. Why do you like summer holidays?

  2. What do you usually do in summer?

  3. How do you think, is it possible to close the camps for children?

  4. Whom do you always visit during the summer?

  5. Tell your classmates about your bright impressions of this summer.

Text “My family”

I live in the well-knit family. My parents’ marriage is marriage of love. There are four members in our family: my father, my mother, my elder brother John and me. Nobody can us problem children because our parents always try to do the best for us and to be our friends. John and I like to spend our free time with them as we always invent something interesting. John looks very much alike my mother, but my father and I are as like as two peas. So, John and I are different in appearance, but we are similar in character, that’s why we easily agree in our views.

Our grandparents live not so far from us. They say that we are the best grandchildren as we often visit them and treat them kindly and with great love. Our immediate relatives are uncle Tom and aunt Jane. For them we are the niece and the nephew. Their children are our cousins. We always celebrate all holidays and it is impossible to imagine any our party without uncle’s jokes and aunt’s cheerful laugh. This is our friendly family. I wish everybody to have the same family relations.

Questions to the text

  1. How many people are there in your family?

  2. Do you like to spend your free time with parents?

  3. Who are your immediate relatives?

  4. What are your family relations?

  5. Do you like to celebrate holidays in your family or with your friends?

Keys


A

1-c; 2-b; 3-d; 4-a; 5-b; 6-d; 7-a; 8-c; 9-c; 10-b.


B

1-a; 2-b; 3-b; 4-c; 5-d; 6-c; 7-b; 8-d; 9-b; 10-a; 11-a; 12-b; 13-c; 14-b; 15-c; 16-b; 17-c; 18-b; 19-b; 20-d; 21-d; 22-a; 23-c; 24-c; 25-a; 26-b; 27-b; 28-d; 29-b; 30-c; 31-d; 32-a; 33-b; 34-c.


C

1-c; 2-d; 3-d; 4-a; 5-a; 6-b; 7-c.









































Использованная литература

  1. «Игровые уроки и внеклассные мероприятия на английском языке» Е.В. Дзюина, Москва «ВАКО», 2007

  2. «Новые рефераты на английском языке» И.П. Агабекян Ростов на Дону Феникс, 2002

  3. Практическая грамматика английского языка» К.Н. Качалова, Е.Е. Израилевич, Москва ЛадКом, 2011













































Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Краткое описание документа:

Пояснительная записка

Олимпиада проводиться в один этап. Задания составлены в соответствии с рабочими программами 3 курсов. В олимпиаде три задания. Первые два задания (тесты), составлены по грамматическому материалу:

- прилагательные (суффиксы и префиксы);

- времена группы Simple (Indefinite);

- времена группы Perfect;

- предлоги;

- прямая и косвенная речь.

Вторые два задания (тексты с вопросами), составлены по страноведческому материалу:

- Великобритания;

- США;

- Австралия.

Общее время для выполнения всех заданий 1 час. Критерии оценок:

- за выполнение 4 заданий выставляется оценка 5 баллов;

- за выполнение 3 заданий выставляется оценка 4 балла;

- за выполнение 2 заданий выставляется оценка 3 балла.

Для выполнения заданий студент должен

знать:

- лексический и грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов;

уметь:

- общаться (устно и письменно) на иностранном языке;

- переводить (со словарем) иностранные тексты.

Задание 1. Выберите правильный ответ

1. Choose the suffix to the word «visit»:

a) –et b) –ist c) –or d) –ant

2. Choose the prefix to make the opposite of the word «honest»:

a) un- b) dis- c) in- d) of-

3. It is … to climb without special equipment

a) endangered b) danger c) dangerously d) dangerous

4. He looked … because he didn`t say a word during our meeting

a) unsociable b) imsociable c) sociable d) sociate

5. … your classmates about the next lesson

a) information b) inform c) form d) formation

6. The «Times» is very good …

a) published b) publish c) unpublish d) publicity

7. Do the most … people live in Europe?

a) popular b) population c) popularity d) populate

8. A real friend is always …

a) help b) helpless c) helped d) helpful

9. The opposite of the word «good-looking» is …

a) poor b) looking c) bad-looking d) bad

10. Teachers … their pupils for the good work at the lesson

a) courageous b) encourage c) courage d) encourageable

Задание 2. Выберите правильный ответ

1. What time the next bus (leave) for Bristol?

a) does the next bus leave b) will the next bus leave c) is the next bus leave d) did the next bus leave

2. I (lose) my glasses. I (have) them when I came to the college this morning

a) losed / have had b) have lost / had c) lost / have d) lost / had had

3. If I (get up) early tomorrow morning I (go) jogging

a) will get up / go b) get up / will go c) got up / am going to go d) is getting up / will go

4. Alice promised to come but she`s absent. Something (happen) to her.

a) has been happening b) happened c) has happened d) had happened

5. They (sit) in the room when the taxi arrived

a) sat b) had sat c) had been sitting d) were sitting

6. We (walk) along a forest road for two hours when we saw a house

a) walked b) had walked c) had been walking d) were walking

7. I watched my cat (play) with her kittens. I couldn`t tear myself away from that funny sight

a) played b) playing c) to play d) being played

8. Plants (die) if you (not water) them

a)will die / didn`t water b) die / won`t water c) died / wouldn`t water d) die / don`t water

9. The doctor said that Tommy`s leg (X-rayed) the following day

a) will be X-rayed b) would be X-rayed c) will have been X-rayed d) was X-rayed

10. «Why hasn`t he locked the car door?» the policeman said

a) the policeman asked why he hadn`t locked the car door

b) the policeman asked why he hasn`t locked the car door

c) the policeman asked why hasn`t he locked the car door

d) the policeman asked why hadn`t he locked the car door

11.Australia`s population is …

a) 17 million people b) 26 million people c) 57,7 million people d) 3,2 million people

12. This animal is one of the two egg-laying mammals in the world

a) a Tansanian devil b) a duckbill c) a koala d) a dingo

13. … is known as the garden of England

a) the Fens b) The Lake District c) Land`s End d) The County of Kent

14. The capital of Wales is …

a) Edinburgh b) Cardiff c) Belfast d) Bristol

15. The patron of Scotland is …

a) St. George b) St. Patrick c) St. Andrew d) St. Paul

16. The second largest city in the USA after New York is …

a) Washington b) Chicago c) Boston d) Los Angeles

17. The biggest state in the USA is …

a) New York b) Michigan c) Alaska d) California

18. The Appalachian Mountains are situated in … of the USA

a) the west b) the east c) the north d) the south

19. The history of the Wild West began in the …

a) 17th century b) 18th century c) 19th century d) 20th century

20. The head of State in Britain is …

a) the Prime Minister b) the President c) the speaker d) the Queen

21. There is no doubt that a computer … our lives

a) done b) got c) become d) made

22. Rome is famous for its … archaeological sites

a) ancient b) old c) old-fashioned d) modern

23. I took a shower shaved and … my best suit

a) Wore b) dressed c) put on d) took off

24. When I … at Baker Street Holmes was sitting by the fire deep in thought

a) reached b) entered c) arrived d) came

25. Have you seen Mary`s boyfriend … ?

a) yet b) still c) just d) else

26. I am sure Jim is … lies

a) pronouncing b) telling c) talking d) saying

27. This car is … I can`t afford it

a) cheap b) expensive c) bad d) good

28. Why don`t you make a cup of coffee … I`m fishing

a) till b) until c) during d) while

29. What`s …, Steve?

a) matter b) wrong c) problem d) happen

30. Ann and Alice are twins. They are very much …

a) look like b) like c) alike d) liking

31. My daughter`s husband is my …

a) brother-in-law b) nephew c) cousin d) son-in-law

32. I`m very fond of music. What`s … at the opera tonight?

a) on b) in c) run d) going

33. Doctors help … people

a) ill b) sick c) dead d) serious

34. Millions of people study English … a foreign language

a) for b) like c) as d) because

Задание 3. Прочитайте текст и ответьте на семь вопросов. Выберите правильный ответ

Half a mile from home, at the far edge of the woods where the land was high, a great pine tree stood. The top of this ancient tree towered above all the others and made it visible for miles and miles. Sylvia had always believed that whoever climbed to the top of it could see the ocean. Now she thought of the tree with a new excitement. Why, if she climbed at down, would she not be able to see the whole world, and discover where the white heron flew, and find its hidden nest?

What an adventure! As she lay awake in her bed, she thought of the glory and triumph of telling everyone the secret of where the heron hid. Sylvia knew her mother and her guest were fast asleep, so she crept out of the house and followed the path through the woods. The air was filled with the sleepy song of half-awakened birds.

There was the huge tree, seeming to sleep in the fading moonlight. Sylvia bravely began to climb, the blood racing through her veins, her bare hands and feet gripping the bark. First she had to climb the oak tree that grew alongside. Sylvia felt her way easily. She had often climbed there before, and knew that higher up one of the oak`s upper branches rubbed against the pine trunk. When she reached it (21), the way was harder than she had thought. The sharp twigs scratched her, and the sticky pine sap made her little fingers clumsy and stiff.

The tree seemed to grow taller as she climbed, and she began to doubt if she could reach her goal before down. But Sylvia passed the last thorny branch, her face shining with triumph as she stood at the very top, weak and shaking with exhaustion.

There was the sea, dazzling in the first morning light. Two hawks flew east, so far below her she felt she, too, might fly away among the clouds. The birds sang louder and louder until the sun came up.

This beauty almost overwhelmed little Sylvia, but she did not forget her mission. Where was the white heron? She looked dawn to the green marsh where she had seen him before. There he was, rising and sweeping towards the great pine tree. He landed, and Sylvia froze as she watched the heron, that perched two branches below, calling to his mate, cleaning his feathers for the new day.

1. Where was the pine tree located?

a) at the bottom of a hill

b) at the high point near Sylvia`s house

c) next to Sylvia`s house

d) in the middle of a forest

2. What made the pine tree so special to Sylvia?

a) it was Sylvia`s hiding place

b) Sylvia was fascinated by its height

c) Sylvia had built a tree house in it

d) Sylvia dreamt of it every night

3. Why did Sylvia decide to climb the pine tree?

a) because it seemed an easy thing to do

b) because it was next to an oak tree she used to climb

c) because she had climbed it before

d) because she wanted to know where the white bird hid

4. What does «It» in line 21 refer to?

a) the oak tree

b) the bird`s nest

c) the pine tree

d) the bird

5. How did she feel while climbing the pine tree?

a) she thought she might never make it in time

b) she felt disgusted because of the sap

c) she thought of giving up because she was hurt

d) she was terrified of falling

6. How did she feel when she reached the top?

a) she was so frightened of falling that her body shook

b) she was delighted but felt very tired

c) she was delighted but disappointed that the bird`s nest was not there

d) she was so delighted that she did not feel tired

7. What did the bird do when she reached the tree?

a) he sat down next to her

b) he settled on a lower branch

c) he shouted for help

d) he flew past her

Задание 4. Прочитайте два текста и ответьте на вопросы письменно.

Text “Summer Holidays”

Summer holidays are the best time in the life of every pupil and student. Everybody can do what he wants to do. Many of us travel round the country and admire Russian nature. This gives us new friends and acquaintances, we find out more and more, that’s why we like it.

Different camps for children are very famous among young people. Being there gives them opportunity to communicate with each other, to share their points of view on essential problems.

But why do we like this season so much? First of all we can do everything thinking of nothing. We spend much time with our friends swimming and getting brown on the beach, visiting bars, cafes, dance-clubs. Then, we can devote ourselves to the favorite hobby. Many children like summer because they can sleep till late morning or dream about something all day. Any summer day suggests you many things: listen to music, read the books, go for a walk with your friends. And the main thing is: it’s not necessary to go to school or to worry about your home work.

Questions to the text

  • Why do you like summer holidays?
  • What do you usually do in summer?
  • How do you think, is it possible to close the camps for children?
  • Whom do you always visit during the summer?
  • Tell your classmates about your bright impressions of this summer.

Text “My family”

I live in the well-knit family. My parents’ marriage is marriage of love. There are four members in our family: my father, my mother, my elder brother John and me. Nobody can us problem children because our parents always try to do the best for us and to be our friends. John and I like to spend our free time with them as we always invent something interesting. John looks very much alike my mother, but my father and I are as like as two peas. So, John and I are different in appearance, but we are similar in character, that’s why we easily agree in our views.

Our grandparents live not so far from us. They say that we are the best grandchildren as we often visit them and treat them kindly and with great love. Our immediate relatives are uncle Tom and aunt Jane. For them we are the niece and the nephew. Their children are our cousins. We always celebrate all holidays and it is impossible to imagine any our party without uncle’s jokes and aunt’s cheerful laugh. This is our friendly family. I wish everybody to have the same family relations.

Questions to the text

  • How many people are there in your family?
  • Do you like to spend your free time with parents?
  • Who are your immediate relatives?
  • What are your family relations?
  • Do you like to celebrate holidays in your family or with your friends?

Ключи

Задание 1. 1-c; 2-b; 3-d; 4-a; 5-b; 6-d; 7-a; 8-c; 9-c; 10-b.

Задание 2. 1-a; 2-b; 3-b; 4-c; 5-d; 6-c; 7-b; 8-d; 9-b; 10-a; 11-a; 12-b; 13-c; 14-b; 15-c; 16-b; 17-c; 18-b; 19-b; 20-d; 21-d; 22-a; 23-c; 24-c; 25-a; 26-b; 27-b; 28-d; 29-b; 30-c; 31-d; 32-a; 33-b; 34-c.

Задание 3. 1-c; 2-d; 3-d; 4-a; 5-a; 6-b; 7-c.

Использованная литература

1.«Игровые уроки и внеклассные мероприятия на английском языке» Е.В. Дзюина, Москва «ВАКО», 2007

2.«Новые рефераты на английском языке» И.П. Агабекян Ростов на Дону Феникс, 2002

3.Практическая грамматика английского языка» К.Н. Качалова, Е.Е. Израилевич, Москва ЛадКом, 2011

Автор
Дата добавления 07.09.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров953
Номер материала ДA-032321
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх