Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / ҚМЖ "Разрядтар және кластар құру.Есептерді шығару.

ҚМЖ "Разрядтар және кластар құру.Есептерді шығару.

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:



Қысқа мерзімді жоспар

Сабақтың тақырыбы:

Разрядтар және кластар құру.Есептерді салыстыру.

Сабақтың мақсаты:

Разрядтар мен кластар ұғымын пысықтау.Әр класс разрядтарын ажырата білуге үйрету.

Күтілетін нәтижесі

Разрядтар мен кластар ұғымын пысықтайды, сандарды оқиды, жазады, жіктейді, салыстырады, разрядтың атауын және нөмірленуін, бірліктер класын қайталап, пысықтайды.




Уақыты

Сабақтың барысы

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының іс-әрекеті

Ресурстар



2 минут

Ұйымдастыру кезеңі

Оқушылармен сәлемдесу.Сыныптың сабаққа дайындығын тексеру.

Оқушылар сәлемдеседі.




2 минут

Психологиялық дайындық

Разрядтар арқылы.Топқа бөлу.

1.Бірлік, 2. Ондық, 3.Жүздік

Сандар.



5 минут

Үй тапсырмасын сұрау.Топтастыру стратегиясы.

Өткенді қайталау үшін сұрақтар мен ауызша есептер

Сұрақтарға жауап береді. Ауызша есеп шығарады.

Ауызша есептер. Тест сұрақтары

4 минут

Миға шабуыл

Мыналарды ата: ең кіші екі таңбалы сан; ең кіші үш таңбалы сан; ең үлкен екі таңбалы сан;ең үлкен үш таңбалы сандарды

Бүгінгі сабақтың тақырыбын ашады.

Мың көлеміндегі сандарды оқиды. 1, 10, 100,1000.

Мың көлеміндегі сандар суреті

12 минут

Мағынаны тану.

Оқулықпен жұмыс

2 мысал жазуды жалғастыр.

Біріліктер,ондықтар,жүздіктер ...класын құр

Бірл.мың,онд.мың,жүзд,мың,...класын құр

маркер,

қағаздар

2 минут

Сергіту сәті

Қара жорға әні.

Музыкаға билеу,би қимылдарын қайталау.

Ноутбук

10 минут

Топтық жұмыс

















Тақтамен жұмыс

4 Бос тор көзді тол



5 (Ауызша)

6мысал


1 бірл.*10= онд. 1 жүзд.*10= бірл.мың

1 онд.*10= жүзд. 1 онд./ 10= бірл.



А)Тайлақтардан-125кг

Түйелерден-?,одан 78 кг арт. Барлығы-?кг жүн

Шешуі:125+78=203 203+125=328

Жауабы:Барлығы 328 кг жүн.

Ә)шешуі: 376*3=1128 1128+376=1504

Жауабы:Барлығы 1504 кг жүн.


Плакат, маркер

3 минут

Қортындылау

Бүгінгі сабақтан не үйрендің? Қай есепке түсінбедің?

Әр оқушы өзінің білгенін стикерге жазып іледі.

Стикер





2 минут

Бағалау

Кері байланыс.

Топтардың бірін-бірі бағалауы .Мұғалімнің бағалауы.



Кері байланыс жазады.

Геометриалық фигуралар арқылы бағалауы.

Фигуралар, стикер

2 минут

Үйге тапсырма

7 мысал 24 бет.

221-189 443+267 421-247 147+89

347+135 507-188 543+457 47+189




Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 04.10.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров1276
Номер материала ДВ-030838
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх