Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / ҚМЖ Үштаңбалы сан

ҚМЖ Үштаңбалы сан



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

СҚО Тайынша қаласы

5 орта мектеп

бастауыш сынып мұғалімі

Т.А.Жумабаева

ҚМЖ (Қысқа мерзімді жоспар)

Пән атауы:  математика

Сабақтың тақырыбы: Үш таңбалы санға жазбаша көбейту тәсілдері

Сабақтың мақсаты:  Көбейту  амалдарын жан-жақты меңгертіп, өз беттерімен жұмыс істеу  қабілеттерін арттыру.

 Технологиясы: Сын тұрғысынан ойлау

.Оқыту әдісі: Түсіндіру, ой қозғау, мағынаны ашу, өз бетімен жұмыс, жеке, топтық  жұмыстар.

Күтілетін нәтиже:

- Ынтымақтастық армосфера қалыптасады;

- сыни тұрғыдан  ойлауы дамиды;

- жұптық, топтық жұмыстар ұйымдастырылып, үш таңбалы санға жазбаша көбейту тәсілдерін меңгеріледі.

Сабақтың барысы:

І.Ұйымдастыру

ІІ.Үй тапсырмасын тексеру

Математикалық диктант  /ИЯ-ЖОҚ /

-6300бен 7-нің бөліндісі 900-ге тең. ИЯ

-77-нің жетіден бір бөлігі 111-ге тең.

-16 санын 7 есе арттырғанда,112 саны шығады. ИЯ

-Бір жәшікте 8 кг алма бар.Сонда 7 жәшікте 56 кг алма болады. ИЯ

-3 қорапта 21 қарандаш бар.Сонда 6 қорапта 42 қарындаш бар. ИЯ

-490-ды 7 есе кеміткенде, 63 саны шықты.

-56 мен 7-нің қосындысын 9 есе кемітсе, 5 саны шығады.

630-ды 270 пен 3-тің бөліндісіне бөлгенде, 7 саны шықты. ИЯ

ІІІ. «Ой қозғау»  /Тақтаға мысалдар жазамын/

3215*14         3215*145      903*12         903*125

-Бұл өрнектерді қандай 2-топқа бөлуге болады?

Бүгінгі сабақта сендер үш таңбалы санға көбейтуді үйренесіңдер.

ІҮ. Жаңа сабақ

Бұл кезеңде оқушыларға жазбаша  көбейтуді меңгертемін.

  1. а/  Есептің   қалай орындалғанын түсіндіремін.

ә/ Баған түрінде  есептеп, дұрыстығын тексер

1235*231=285285          5261*175= 920675       2541*235= 597135

Осыған ұқсас 3 мысалды өздерің құрастырып жазыңдар.

2311*253=  584683        4078*133=542374        4703*221= 1039367

  1. 3  Кесте бойынша есеп құрастыр және оларды шығар.

Оқулықпен жұмыс.

4   Есепті шығар.   

а) 1500: 10 150 бөлшек 1сағ 1500:15 100 бөлшек 1сағ 150+100 250 бөлшек 1сағ 1500:250 6сағ

ә) 18000:3 6000кітап 1 күнде 18000:6 3000кітап 1 күнде 6000+3000 9000 18000:9000 2күн

Бір таңбалы сандардың куб мәндерін есіңе түсір: 23 33 43 53

5  Әр түрлі тәсілмен шығар 2мин артық

Ү.Дамыту. Ізденіске жетелейтін тапырма.  №6

ҮІ. Үйге тапсырма: №7, №8 есеп ҮІІ. Бағалау





қосымша

Өнімділік

уақыт

жұмыс

70 бөлшек

3 сағ

?



Өнімділік

уақыт

жұмыс

?

5 күн

750 бет



Өнімділік

уақыт

жұмыс

8 дана

?

320 дана





57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Краткое описание документа:

ҚМЖ (Қысқа мерзімді жоспар)

Пән атауы: математика

Сабақтың тақырыбы: Үш таңбалы санға жазбаша көбейту тәсілдері

Сабақтың мақсаты: Көбейту амалдарын жан-жақты меңгертіп, өз беттерімен жұмыс істеу қабілеттерін арттыру.

Технологиясы: Сын тұрғысынан ойлау

.Оқыту әдісі: Түсіндіру, ой қозғау, мағынаны ашу, өз бетімен жұмыс, жеке, топтық жұмыстар.

Күтілетін нәтиже:

- Ынтымақтастық армосфера қалыптасады;

- сыни тұрғыдан ойлауы дамиды;

- жұптық, топтық жұмыстар ұйымдастырылып, үш таңбалы санға жазбаша көбейту тәсілдерін меңгеріледі.

Автор
Дата добавления 07.05.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров237
Номер материала 268961
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх