Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Олимпиада по английскому языку для 1 курса СПО
Обращаем Ваше внимание, что в соответствии с Федеральным законом N 273-ФЗ «Об образовании в Российской Федерации» в организациях, осуществляющих образовательную деятельность, организовывается обучение и воспитание обучающихся с ОВЗ как совместно с другими обучающимися, так и в отдельных классах или группах.

Педагогическая деятельность в соответствии с новым ФГОС требует от учителя наличия системы специальных знаний в области анатомии, физиологии, специальной психологии, дефектологии и социальной работы.

Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 40% по курсу повышения квалификации "Организация работы с обучающимися с ограниченными возможностями здоровья (ОВЗ)" (72 часа). По окончании курса Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Автор курса: Логинова Наталья Геннадьевна, кандидат педагогических наук, учитель высшей категории. Начало обучения новой группы: 27 сентября.

Подать заявку на этот курс    Смотреть список всех 216 курсов со скидкой 40%

Олимпиада по английскому языку для 1 курса СПО

библиотека
материалов

ПОЛОЖЕНИЕ ОБ ОЛИМПИАДЕ

ПО дисциплине «АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК»

1. Общие положения

    1. Организатор олимпиады – комиссия цикла общегуманитарных и социально-экономических дисциплин ГБПОУ МО «Орехово-Зуевского железнодорожного техникума имени В.И. Бондаренко».

    2. К участию в олимпиаде допускаются студенты 1 и 2 курсов.

    3. Настоящее положение определяет порядок организации и проведения олимпиады по английскому языку.

2. Цели и задачи олимпиады

2.1. Цели олимпиады:

- развитие способностей по самостоятельному приобретению знаний, умений, навыков, развитие интуиции и ускорение процесса перехода от обучения, к самообучению;

- выявление уровня подготовленности студентов по английскому языку;


2.2. Задачи олимпиады:

-проверка знаний;

-развитие интереса к английскому языку и культуре другого народа через изучение нестандартных подходов;

-выявление и развитие творческих способностей студентов;

-создание условий для интеллектуального роста студентов.

2.3. Сроки проведения:15.04.2016г.

2.4. Место проведения: г. Орехово-Зуево, ул. Красина д.1, «ГБПОУ МО Орехово-Зуевский железнодорожный техникум имени В.И. Бондаренко».

3. Порядок организации и проведения олимпиады.

3.1. Организацию работы по подготовке и проведению олимпиады осуществляет оргкомитет – цикловая комиссия общегуманитарных и социально-экономических дисциплин ГБПОУ МО «Орехово-Зуевского железнодорожного техникума имени В.И. Бондаренко».

3.2. В функции оргкомитета входят: разработка и утверждение условий проведения олимпиады, установление сроков проведения олимпиады.

3.3. Разработка конкурсных заданий и критериев их оценки разрабатывается преподавателями Тычинской И.В. и Дерягиной В.А.

3.4. Каждому участнику олимпиады предоставляется один и тот же вариант.

3.5. Участники олимпиады могут выполнять любое количество заданий из предложенных.

3.6. Продолжительность олимпиады 2 часа.

3.7. По окончании контрольного времени работы забираются жюри для оценки

выполненного задания.

4. Жюри олимпиады

4.1. В состав жюри входят следующие преподаватели: Толстов А.В., Дерягина В.А., Тычинская И.В.

4.2. При оценке заданий жюри учитывает в качестве главных факторов:

-умение самостоятельно размышлять и делать выводы;

-умение сопоставлять факты и выявлять связи между ними;

-уметь работать с различными источниками информации (словарями, справочниками);

- соблюдать регламент мероприятия.

4.3. Награждение победителей осуществляется представителем жюри после проведения олимпиады.

5. Тематика заданий по английскому языку.

5.1 Основная часть

Каждый правильно выполненный пункт оценивается в 1 балл.

Максимальное количество баллов за:

Первый раздел

16 баллов

Второй раздел

124 балла

Третий раздел

8 баллов


Итого: максимальное количество баллов - 148

Задание считается выполненным, если участник набрал не менее 90 баллов.

6. Награды и поощрения

6.1. По итогам олимпиады устанавливается первое, второе и третье место в зависимости от количества набранных очков. Победители награждаются грамотами. Помимо победителей награждаются благодарностью особо отличившиеся ученики в 3 номинациях.

6.2. Мотивированным решением жюри в случае одинакового количества баллов число призеров может быть увеличено.

6.3. Вручение грамот победителям олимпиады производится после подведения итогов олимпиады.


Задания к олимпиаде по английскому языку 2016 год.

Раздел 1. Чтение. Задание 1

Установите соответствие между заголовками A-F и текстами 1-5. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.

A. Joke B. Fairy- tale C. Poem D. The most popular fiction E. Gardening F. Retrospection

1.I sit and wait

Does an angel contemplate my fate?

And do they know?

The places where we go

When we are grey and old?


2.- What your husband needs, Mrs. Lopez, is a complete rest. I have prescribed sleeping pills.

-Very well, doctor. How should he take them?

-He shouldn`t, take them yourself.


3.I claim to smoke for pleasure but I realize that slowly I am losing control and I hate that. I feel I`m already cooked.

-What kind of person are you really?

-I follow my first instincts. In a retrospect I am a “Why do you do that” type of person.

-If you are leaving in emergency what three things would you take?

-A toothbrush, a change of underwear, and my camera with a flash.

4.The genre of detective stories is one of the most popular nowadays both in Britain and in Russia. Detective stories together with romances are sold in millions of copies all over the world. That is what we prefer.

5.If you want your flower to grow constantly within summer, water them regularly and fertilizer in a proper way as the instruction demands.

Задание 2

Прочитайте текст и заполните пропуски 1-6 частями предложений, обозначенными буквами A-G. Одна из частей в списке A-G лишняя.

William Blake (1757-1827) is today regarded as one of the most original English writers and artists, 1___________________________________________.

Born in London, he spent most of his years in the centre of the capital, but2___________________; the streets of the metropolis became for him windows to infinite time and space.

Blake`s visions began early, and throughout his life he experienced what was, for him, direct contact with spirits of the long-dead, with angels, God and the devil. While modern psychiatry would consider Blake to have been under the spell of hallucinations,3____________________.

He was also not shy in describing the sources of his inspiration to his friends and colleagues. The eccentric reputation he thus gained did little to help him to commercial success; for most of his life his work was neglected, 4____________________________________.

But while his work was often out of step with his time, few of the best artists of his day doubted his technical ability. Trained as an engraver, he pushed forward the boundaries of that art by his own innovations, and combined it with his poetry to such an extent5_____________________________. Among the best known (and easiest to understand) of his hand-illustrated books are Songs of Innocence and Songs of Experience, 6________________________________________________.

A.and he often lived near to poverty

B.yet during his lifetime he was largely ignored and often called mad

C.that one cannot be properly understood without the other

D.for him the vision were real and directly inspired and guided his art

E.his visionary powers transformed everything around him

F.which contain some of the simplest and most beautiful lyrics in the English language

G.he never quite left home

Задание 3. Read the text and decide if the statements are true (T) or false (F).

Robin Hood
The story of Robin Hood, the most popular English folk hero of all times, has reached every corner of the Earth. There are many versions of this well-known tale which is about 600 years old. Everybody knows Robin’s friends (Little John, Brother Tuck, Will Scarlet), and the famous Sherwood Forest — Robin Hood’s home and the place where many of his adventures took place. In other countries there are similar stories, such as William Tell in Switzerland, El Cid in Spain or Janosik in Poland, but only Robin Hood has become an ‘international’ hero.

Unfortunately, there is almost no evidence that Robin Hood really existed. Thirteenth-century ballads, fourteenth-century chronicles, a sixteenth-century History of Great Britain, all talk about Robin Hood. However, none of them tells us about the sources they used. In the 1800s and 1900s, historians found two Robin Hoods who lived in the fourteenth century. One of them was even King Edward II’s servant. Later on, other historians found several different Hoods living in different parts of England – Robin was a popular Christian name and Hood was a fairly common surname. It seems that by 1337, the story of Robin Hood was well established. Most probably, he lived around the year 1200.

Today, the legend of Robin Hood has turned Nottinghamshire into a large tourist attraction. In the centre of Nottingham there is Nottingham Castle. Parts of it still recall the time of Robin Hood. Sherwood forest has an excellent visitor’s centre with an attractive display and shop, and some very pleasant walks in the nearby forest. Edwinstowe church, in which, according to tradition, Robin Hood and Lady Marion were married, is one of the visitors’ favourite sites.

Вопрос 1
The story of Robin Hood has been known for 600 years.

Вопрос 2
William Tell, El Cid and Janosik are international heroes.

Вопрос 3
A sixteenth-century History of Great Britain includes a story about Robin Hood.

Вопрос 4
Robin Hood was King Edward II’s knight.

Вопрос 5
It is probable that Robin Hood lived in the twelfth century.

Раздел 2. Грамматика и лексика.

Задание 1. Put the words in the gaps.

1. It’s…..colder today than yesterday.
A) Most B) More C) Very D) Super E) Much

2. Andrew…..for this company.
A) Works B) Work C) has worked D) am working E) will works

3. Who’s that girl? … .
A) Is Betty B) It’s Jane C) She’s a pupil

4. In his free time he likes … with his friend.
A) playing B) play C) plays

5. I … my homework because I left my book in school.
A) can’t to do B) can’t do C) don’t make

6. … the room!
A) Not to go into B) Don’t going to C) Don’t go into

7. … these three girls do you know?
A) How many B) Which of C) What of

8. Last week John … his leg.
A) fell and broke B) felt and broke C) fallen and broken

9. Her eyes were as … as the sky.
A) blue B) blew C) blow

10. You can’t … jeans to the opera.
A) where B) wore C) wear

11. Where is Kate? She _____ tennis.

A. plays B. is playing C. play D. played

12. ______ not any glass in the windows, that is why ____ so cold in the room.

A. It is, there is B. It was, there is C. There are, it is D. There is, it is

13. She was tired and asked me _____ make so much noise.

A. didn’t B. did not to C. not D. not to

14. Both Steve ______ Jane ______ here.

A. or, is B. and, is C. or, are D. and, are

15. I didn’t know if he needed any help. _______ .

A. So did I B. Neither did I C. So didn’t I D. Neither didn’t I

16. ___ President of ___ United States lives in ____ White House in ___ Washington D.C.

A. -, the, the, - B. -, the, -, the C. -, -, the, the D. The, the, the, -

17. I have my English class ___ Monday morning.

A. in B. at C. for D. on

18. How long will it ___ to do the homework?

A. need her B. take her C. she take D. she need

19. Mary has never been to London, ____ she?

A. has B. did C. hasn’t D. didn’t

20. According ___ the list he was the 10th.

A. to B. at C. on D. for

21. He grew up in New England, ____?

A. don’t you B. didn’t he C. doesn’t he D. did he

22. Lorena is ____ girl I have ever met.

A. the most beautiful B. a more beautiful C. the beautifulest D. most beautiful

23. I haven’t got ______ money with me.

A. no B. some C. any D. a

24. When I ______ the children ______ television peacefully.

A. came, watched B. came, were watching C. was coming, were watching D. was coming, watched

25. Who ____ Phil with his homework?

A. does help B. helps C. do help D. help

26. The train ______ at 5 o’clock.

A. will leave B. leaves C. leave D. is leaving

27. My sister ____ some new clothes last week.

A. had bought B. bought C. was buying D. have bought


Задание 2. Расставьте необходимые знаки препинания так, чтобы получился связный текст. Каждое новое предложение начинайте с заглавной буквы. Выполните работу письменно.

oneoftheoldenglishlegendssaysthatlondoncanbethecapitalofthecountryrichandgreatuntiltwelveblackravensliveinthetoweroflondoneachhasgotitsnameandthekeeperscarefullylookafterthemifoneofthebirdsdies,anotheryoungerraventakesitsplacelondonersbelivethislegendandalwaysbringsomefoodtogivethebirdswhentheycometothetowerthekeeperscutthebirdswingsbecausetheyareafraidthattheymayflyaway.

Раздел 3. Culture Quiz

Choose a, b, c or d to answer the questions

  1. What is the most ancient sight in Great Britain?

a) the Tower of London b) Stonehenge c) Hadrian`s Wall d) Warwick Castle

  1. What do British people call “La Manche”?

a) the British Channel b) the English Channel c) the French Channel d) the Irish Channel

3.What is the British Royal Family`s surname?

a) Lancaster b) York c) Windsor d) Hanover

4.Which is the longest?

a) an inch b) a mile c) a kilometer d) a yard

  1. Of how many states was the USA initially composed?

a) 10 b) 11 c ) 12 d) 13

6.What is an “English breakfast”?

a) an early meal b) a substantial breakfast c) a quick breakfast d) cold leftovers

7.What is the British money today?

a) euros b) dollars c) pounds d) crowns

8.Who wrote “Winnie-the-Pooh”?

a) A. Milne b) L. Carroll c) O. Wilde d) J.R. Tolkien

Ответы:

Раздел 1. Чтение: 1 балл за каждый правильный ответ – всего 16 баллов

1. 1С, 2A, 3F, 4D, 5E

2. 1B, 2G, 3D, 4A, 5C, 6F

3. 1. True 2. False 3. True 4. False 5. False

Раздел 3. Грамматика и лексика

1 балл за каждый правильный ответ – всего 124 балла:

  1. 1) E; 2) A; 3) B,C; 4) A; 5) B; 6) C; 7) B; 8) A; 9) A; 10) C; 11) B; 12) D; 13) D; 14) D; 15) A; 16) D; 17) D; 18) B; 19) A; 20) A; 21) B; 22) A; 23) C; 24) B; 25) B; 26) В; 27) В;

  2. One of the old English legends says that London can be the capital of the country rich and great until twelve black ravens live in the Tower of London each has got its name and the keepers carefully look after them if one of the birds dies another younger raven takes its place Londoners believe this legend and always bring some food to give the birds when they come to the tower the keepers cut the birds wings because they are afraid that they may fly away.



Раздел 4. Страноведение

1 балл за каждый правильный ответ – всего 8 баллов:

1b, 2b, 3c, 4c, 5c, 6b, 7c, 8a

Общая сумма баллов работы – 148























Результаты олимпиады по английскому языку

Фамилия Имя

Группа

Баллы

1.




2.




3.




4.




5.




6.




7.




8.




9.




10.




11.




12.




13.




14.




15.




16.




17.




18.






Протокол олимпиады Орехово-Зуевского железнодорожного техникума имени В.И. Бондаренко среди студентов 1-2 курсов.



В олимпиаде участвовали 15 человек.





















Члены жюри:


Преподаватель _______________/Дерягина В.А./


Преподаватель _______________/Толстов А.В./


Преподаватель _______________/Тычинская И.В./





Дата проведения олимпиады 15.04.2016 г.













МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ МОСКОВСКОЙ ОБЛАСТИ

ГБПОУ МО «ОРЕХОВо-ЗУЕВСКИЙ ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫЙ ТЕХНИКУМ имени В.И. Бондаренко»









Рассмотрено на заседании Утверждаю

цикловой комиссии Зам. Директора по УВР

Протокол №_____ ____________/ / «__»_____________2016г. «____»_______________2016г.

Председатель __________/ /__















ПОЛОЖЕНИЕ ОБ ОЛИМПИАДЕ

ПО дисциплине «АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК»













г. Орехово-Зуево

2016 г.

Общая информация

Номер материала: ДБ-337105

Похожие материалы