Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Олимпиада по английскому языку (8 класс)

Олимпиада по английскому языку (8 класс)

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Задания для проведения школьного этапа олимпиады школьников по английскому языку для учащихся 5классов

ENGLISH OLIMPIAD

8th form


I.Read the text & answer the following questions choosing the right variant:

I went to the cinema last week & laughed all the way through the new film “Waiter!” which is set in a restaurant. The American actor Tom Waiter plays the worst cook the world has ever seen & he employs one of the worst waiters, played by Joe Vermont.

The London restaurant where the filming took place does actually exist.

Jane Connors, the owner, runs a successful business &, although she thinks “Waiter!” is a good film, she is very annoyed with the director. When she agreed to the filming, she wasn’t told that the film is about a restaurant where everything goes wrong & the food is disgusting. Although the film might make Jane’s restaurant famous if it is a success, she is afraid that people will stop coming because they will think that the food & service is terrible – like it is in the film. Jane is worried she will lose business & may even have to close & start again with a new restaurant.

Having seen the film, I agree she has a problem. The film company paid her a very small fee & she has since asked for more. The best solution though is for her to contact the newspapers. I am sure they will be interested in her story & it will actually help her business in the end.

  1. What is the writer trying to do next?

  1. to advertise a restaurant

  2. to review a film

  3. to explain someone’s problem

  4. to take someone’s advice

  1. What can the reader find out from the text?

  1. Why Jane is feeling angry.

  2. Why Jane’s restaurant has closed.

  3. Why Jane didn’t enjoy the film.

  4. Why Jane’s restaurant is unpopular.

  1. What does the writer think Jane ought to do?

  1. To open a new restaurant

  2. To ask the film company for more money

  3. To improve the quality of the food in her restaurant

  4. To write to the newspapers

  1. What did the director not tell Jane?

  1. That the film would be a success

  2. That the restaurant in the film would be very bad

  3. That she would not be paid

  4. That she would need to employ extra staff

  1. What is Jane worried about?

  1. That she would have to close her restaurant

  2. That she would have to close her business & start a different one

  3. That she would become unpopular

  4. That she would have to close her restaurant & open a new one.


II. Look at the sign & mark the letter next to the correct explanation – A, B, C or D:

1)

A We charge a fine for lost luggage.

B We give lost luggage away if it is not collected after two weeks.

C We will look after your luggage for two weeks if you pay a fee.

D We keep things people have lost for a maximum of two weeks.

2)

A The road ahead is closed to traffic.

B The road in front is likely to be busy.

C There are road works further along.

D There is a parking zone further along.

3)

A Passengers arriving from abroad must check their luggage in here.

B Travellers from other countries have to check their luggage in here.

C If you have checked your luggage in, you must wait here for your flight.

D This is where you check your luggage in when you are going abroad.

4)

A Don’t leave drinks here.

B Drinks are free here.

C There are no drinks left.

D You can buy drinks here.

5)

A Sport clothes are on sale here.

B There are special prices for tourists.

C Foreign ties are available.

D We make & sell silk ties.


III. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Don’t change the word given. You must use between two & five words.

1.We have more work to do in May than at any other time.(busiest)

May …………………………………………………………… of year.

2.The last time I saw him was a month ago. (seen)

I …………………………………………………………………. a month.

3.They built a new office block last week. (was)

A new office block ……………………………………………………….. .

4. “I am working on a new drug”, the scientist said to us. (told)

The scientist ………………………………………………….on a new drug.

5.We need more money to buy a house. (until)

We can’t buy a house ………………………………………………………money.


IV. Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits the space in the same line:


1.She was very ……………………with the service & complained to the manager. SATISFY

2.It was really ……………………experience. I’ll remember it for as long as I live. FORGET

3.The ……………………… of the islands were quite friendly. INHABIT

4.He is very ………………… ! You can trust him! RELY

5.More than a hundred …………………are taking part in the game. COMPETE



V. Choose the best variant:


1.Well, girls, who is going to … the table for tea?

a)lay b)lie c)laid d)lain

2.Do you own this lovely house or do you … it?

a)employ b)rent c)hire d)appoint

3.We made a short trip to … Netherlands.

a)a b)a c)an d)the

4.Jack’s …brother was my classmate.

a)old b)older c)elder d)the oldest

5.Let’s buy a bar of chocolate & a carton of yoghurt, … ?

a)will you b)don’t we c)shall we d)aren’t we

6.The witness… by the police now.

a)questioning b)are being questioned c)has been questioned d)is being questioned

7.How long …. this house?

a)have you owning b)have you been owning c)have you been owned d)have you owned

8.I wondered what …. since we last met?

a)had he done b)he has done c)he had done d)he did

9.When Richard arrived at the boutique his wife … home.

a)had already gone b)has already gone c)already went d)went

10.Let’s … our glasses to your health!

a)rise b)get up c)raise d)pick up


VI. Put the appropriate number of a word or a word-combination from the box to London, New York or Washington DC. The words can’t be used twice.


1-Wall Street 2-Heathrow Airport 3-The Capitol 4-the Washington monument 5-The Tate Gallery 6- The Thames 7-The White House 8-The Potomac 9-The Victoria & Albert museum

10- Piccadilly Circus 11-Harrods 12-The Statue of Liberty 13- The Statue of Admiral Nelson

14- Tower Bridge 15-The Empire State Building 16-Madam Tussaud’s 17-Central Park

18-Regent Park 19- 10 Downing Street 20- Broadway




London _______________________________________________________________________________

New York ____________________________________________________________________________

WashingtonDC________________________________________________________________________








Form 8-th

KEYS

  1. 1-b

2-a

3-d

4-b

5-d

  1. 1-D

2-B

3-D

4-C

5-C

  1. 1.May is our busiest time of year.

2.I haven’t seen him for a month.

3.A new office-block was built last week.

4.The scientist told us he was working on a new drug.

5.We can’t buy a house until we have money.

  1. 1-satisfied

2-unforgatable

3-inhabitants

4-reliable

5-competors


  1. 1-a

2-b

3-d

4-c

5-c

6-d

7-d

8-c

9-a

10-c


  1. London - 2, 5, 6, 9, 10, 11, 13,14, 16, 18, 19

New York - 1, 12, 15, 17, 20

Washington DC - 3,4, 7, 8



Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 10.11.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров65
Номер материала ДБ-337581
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх