Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Олимпиада по английскому языку (5 - 8 классы)
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Законы экологии», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 21 ОКТЯБРЯ!

Конкурс "Законы экологии"

Олимпиада по английскому языку (5 - 8 классы)

Такого ещё не было!
Скидка 70% на курсы повышения квалификации

Количество мест со скидкой ограничено!
Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок"

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности № 5201 выдана ООО "Инфоурок" 20 мая 2016 г. бессрочно).


Список курсов, на которые распространяется скидка 70%:

Курсы повышения квалификации (144 часа, 1800 рублей):

Курсы повышения квалификации (108 часов, 1500 рублей):

Курсы повышения квалификации (72 часа, 1200 рублей):
библиотека
материалов

Задания для проведения школьного этапа олимпиады школьников по английскому языку для учащихся 5классов

ENGLISH OLIMPIAD

5thform


I. Прочитайте текст и выполните задание после текста

Tea – leaves.

Many years ago people didn’t know about tea in European countries. Many people didn’t even know the word “tea”, though drinking was very popular in the East.

Once a young sailor came back from India. He returned from a far-away country & brought his mother a gift. He brought her a box of tea. The old woman didn’t know anything about tea, but she liked the smell, & invited all her friends to come & try it. When her guests arrived, she invited them to the dining table. The old woman gave them cakes & fruit & tea-leaves.

When the sailor entered the room & saw a big plate with the tea-leaves, he understood everything. He smiled when he saw his mother’s friends. They were eating tea-leaves with butter & salt. They pretended they liked it, but it was clear they didn’t enjoy eating the leaves.

Where is the tea, Mother?” the sailor asked. His mother pointed to the plate in the middle of the table. “No, this is only the leaves of the tea,” the sailor said. “Where is the water?”

The water?” his mother said. “I didn’t know what to do & threw the water away, of course.”


Завершите предложения, используя информацию из текста:


1.Many years ago people in Europe ……

liked tea b) didn’t like tea c) didn’t know about tea

2.People drank tea ……

a) in Europe b) in the East c) in Africa

3.A young sailor came back from ……

a) Asia b) India c) Europe

4.He brought his mother ……

a) a box of sweets b) a box of tea c) a box of coffee

5.The old woman ……

a) didn’t know anything about tea b) didn’t like tea c) didn’t want to drink tea

6.She invited her friends ……

a) to look at tea b) to try tea c) to smell tea

7.The old woman gave them ……

a) sweets b) tea-leaves c) apple-pies

8.The guests……

a) played with tea-leaves b) ate leaves c) looked at tea-leaves

9.The guests ……

a) liked tea-leaves b) didn’t like tea-leaves c) took tea-leaves home

10.The sailor’s mother ……

a) drank the water b) threw the water away c) gave the water to her guests


II. Соотнеси глаголы из первой колонки со словами из второй, чтобы получилось словосочетание:

1. have a. television

2. get up b. computer games

3. watch c. school

4. play d. the radio

5. speak e. home

6. go to f. early

7. listen to g. a letter

8. go h. dinner

9. read i. English



III. В каком из следующих слов звук, передаваемый буквосочетанием ed , отличается от остальных?


1) finished 2) worked 3) counted 4) stopped 5) cooked 6) kissed





IV. Соедини начало вопроса с ответом:


1. When… a) $ 30

2. Whose… b) 10

3. How much c) 2 o’clock

4. Why… d) a fish

5. How many… e) Sam’s

6. What … f) because I am cold

V. Choose the best variant:


1.There is no bad weather, there … bad clothes.

a)is b)some c)are

2.Children like to play…snowballs in winter.

a)in b)with c) –

3.A school year usually starts …1st of September.

a)in b)at c)on

4.Can you draw? – Yes, I can draw …pencil very well.

a)with b)in c)by

5.Pupils …to school next year, computers … their teachers.

a)will be go / will b)go / are c)will go / will be

6.I think Ann is…pupil in our class.

a)better b) the best c)good

7.There …some toast on the table.

a)is b)are c)no

8.Where …you …last summer?

a)did/ went b)do/ go c)did/ go

9.Kate never gets bad marks, …?

a)don’t she b)does she c)doesn’t she

10.Your book is not very interesting, my book is …

a)interesting b)more interesting c)most interesting





















Keys ( 5th ) - ключи


I - the text

1- c

2-b

3-b

4-b

5-a

6-b

7-b

8-b

9-b

10-b


II

1-h

2-f

3-a

4-b

5-i

6-c

7-d

8-e

9-g


III

3


IV

1-c

2-e

3-a

4-f

5-b

6-d



V

1-c

2-c

3-c

4-b

5-c

6-b

7-a

8-c

9-b

10-b







Общая информация

Номер материала: ДБ-337575

Похожие материалы