Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Музыка / Презентации / Ондық бөлшектерді қосу және азайтуға есептер шығару

Ондық бөлшектерді қосу және азайтуға есептер шығару

  • Музыка

Поделитесь материалом с коллегами:

Мұхтар Әуезов атындағы орта мектеп












Тақырыбы: “Ондық бөлшектерді қосу және азайтуға есептер шығару”





Сыныбы: 5 сынып


Пән мұғалімі: Жанәбіл Әли









Ә. Бүркітбаев ауылы

2014 – 2015 оқу жылы

Сабақтың тақырыбы: “Ондық бөлшектерді қосу және азайтуға есептер шығару”

Мақсаты: “Ондық бөлшектерді қосу және азайту” тақырыбын меңгерте отырып, алған білімдерін жинақтау және пысықтау.

Білімділік: Оқушылардың тақырып бойынша алған білімдерін меңгерту.

Дамытушылық: Оқушылардың пәнге деген қызығушылықтарын арттыру, ондық бөлшектерді қосу, азайту амалдары бойынша біліктіліктерін дамыту

Тәрбиелік: Оқушыларды жауапкершілік, еңбекқорлық, белсенділік, ізденімпаздыққа тәрбиелеу

Сабақтың түрі: Саяхат сабақ

Сабақтың әдісі: Білімді бекіту, қолдану

Сабақтың көрнекілігі: Слайд – презентация, тесттер, бағалау картасы

Пән аралық байланыс: География

Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі

ІІ.Үй жұмысын тексеру


Астана қаласына саяхат (1 кезең)

/Ә. Бүркітбаев ауылынан Тараз қаласына билет алу/

952. Ондық бөлшектерді қосыңдар:

6,3+2,5+0,7=9,5

9,2+3,3+1,6=14,1

0,1+9,9+1,5=11,5



1)65-17,3-9,36=38,34

2)76,3-41-17,44=17,86

3)92,07-31,9-18,231=41,939

4)106,5-74,08-25,3=7,12

5)46-17,08-21,375=7,545

6)69,99-41,3-15,71=12,98



ІІІ. Қайталау сұрақтары

1. Ондық бөлшектер қалай қосылады?

2. Ондық бөлшектер қалай азайтылады?

3. Натурал саннан ондық бөлшекті қалай қосады (азайтады)?


Астана қаласына саяхат (2 кезең)

/Тараз қаласынан Алматы қаласына билет алу/


959 (Мәселе есеп)

Іле өзені – Балқаш көліне құятын ағысы қатты өзендердің бірі. Оның біздің республикамыздың жерінен өтетін ұзындығы 814,75 км, ал республикамыздан тыс жерден өтетін ұзындығы 624,25 км. Іле өзенінің ұзындығы неше км?

Берілгені:

Республикада – 814,75 км Шешуі: 814,75+624,25=14339 км.

Республикадан тыс – 624,25 км Жауабы: Іле өзенінің ұзындығы 14339 км

Барлығы - ? км


Астана қаласына саяхат (3 кезең)

/Алматы қаласынан Астана қаласына билет алу/


1000. Есептеп шығарыңдар

(45,3-8,07)-(32,09-24,3)=37,23-7,79=29,44;

(72-24,45)-(43-36,08)=47,55-6,92=40,63;

(88,8-75,13)-(6,995-5,07)=13,67-1,925=11,745;

(65-49,65)-(28,64-19,916)=15,35-8,724=6,626;

(156-95,06)-(17,3-8,91)=60,94-8,39=52,55;

(86,08-65,9)-(19,06-12,615)=20,18-6,445=13,735


Астана қаласына саяхат (4 кезең)

/Астана қаласынан, Тараз қаласына билет алу/


Шағын тест тапсырмалары

Безымянный.png

Безымянный1.png

Астана қаласына саяхат (5 кезең)

/Тараз қаласынан, Ә. Бүркітбаев ауылына билет алу/

990. Азайтуды орындаңдар


1) 18,3-7,65=10,65;

2) 24,09-17,616=6,474;

3) 108,7-9,817=98,883;

4) 0,961-0,783=0,178;

5) 0,8-0,625=0,175;

6) 0,7-0,086=0,614;



Сабақты қорытындылау

Өз үйіңді адаспай тап



Үйге тапсырма: №970; №1001

Бағалау: Сабақта білімділігімен және белсенділігімен

көзге түскен оқушыларды бағалау

Автор
Дата добавления 22.01.2016
Раздел Музыка
Подраздел Презентации
Просмотров137
Номер материала ДВ-368321
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх