92814
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5 480 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1 400 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до 28 февраля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

Инфоурок / Классному руководителю / Тесты / Орыс мектебі 9-cынып қазақ тілінен бақылау үзігі ТЕСТжелтоқсан айы

Орыс мектебі 9-cынып қазақ тілінен бақылау үзігі ТЕСТжелтоқсан айы


Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 184 курса профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.

9-сынып I нұсқа


1.Қазақ халқында шаңырақ иесі кім?

А)қыз бала

Б) ұл бала

В)ана

Д) нағашы


2.Киіз үйдің негізгі бөліктері

А)туырлық ,үзік , белдеу

Б) шаңырақ, кереге,уық

В) күлдіреуіш,аяққап,мосы

Д)түндік,маңдайша,сықырлауық


3.Сәлем айту ненің белгісі?

А)Сыйластықтың ,ұмытпағандықтың ,сағыныштың белгісі

Б) сенімсіздік,араздықтың ,белгісі

В) үйге шақыру ,қонақ етудің белгісі

Д) кездесіп сөйлесудің белгісі


4.Лондонда ашылған қазақ көрмесі қалай аталды ?

А) «Қазақстан суретшілері »

Б) «Қазақстан байлығы »

В) «Қазақстан қазынасы»

Д) ) «Қазақ елі »


5.Өсиет сөзінің синонимі

А) үлгі, өнеге

Б ) ақыл,кеңес,өнеге

В) бұйрық

Д) тәрбие


6.Біреудің ... өсек айтпа! Көп нүктенің орнына қажетті сөзді қойыңдар

А)сыртынан

Б) алдынан

В) артынан
д) жанынан


7. Жасы үлкен ер адаммен жас ер – азамат қалай амандасады?

А)иық қағысып

Б)құшақтасып

В)бір қолмен

Д)қос қолын беріп


8. Ә.Қастеевтің 1937 жылы салған суреті

А) «Бүркітпен аң аулау»

Б) «Түрксіб »

В) «Абай жайлауда »

Д) «Жамбылдың потреті »


9. Қалау райлы сөйлемді көрсетіңдер

А) Менің болашақа Ә.Қастеев сияқты атақты суретші болғым келеді.

Б) Менің Әкем Суретшілер одағының мүшесі.

В) Жас суретшілер кескіндеме мен графиканың кәсіптік шеберлігін меңгереді.

Д) 1928жылы Семейде бенелеу өнерінің көрмесі ұйымдастырылады


10.Қалау райлы етістік қандай жұрнақ арқылы жасалады?

А)-са ,-се

Б)-ғы, гі, қы, кі

В)-да ,-де,-та ,-те

Д)-қан ,-кен,-ған,-ген


11. ХIХ ғасырдағы реалистік кескіндеме мектебін қалыптастырған орыс суретшісі

А)С.Герасимов

Б) А.Пластов

В)И.Савельев

Д) Н.Хлудов


12.«Әлди,әлди ,ақ бөпем ,

Ақ бесікке жат, бөпем » қай уақытта айтылатын өлең?

А)бесікке салғанда

Б)балаға ат қойғанда

В)тұсау кескенде

Д)шашу шашқанда


13.Адамдардың бір- біріне жіберген қымбат бұйымы ,асыл заты немесе жеңсік тамағы ,қысқы сыбағасы қалай аталады?

А)сәлем беру

Б)сүйінші

В)көрімдік

Д)сәлемдеме


14.Өнерлінің қолы алтын ,.... Мақалдың жалғасын табыңдар

А)шебердің қолы алтын

Б)өлеңшінің сөзі алтын

В)адамның сөзі алтын

Д)ақылдының сөзі алтын


15.Қазақ тіліне тән дыбыстары бар сөзді көрсетіңіз?

А)жолдас

Б)алма

В )сұңқар

Д)орман

16. Көңіл- күй одағайын табыңдар

А) тек

Б) ахау -ахау

В) рахмет

Д) тәй –тәй


17.Жұрнақ арқылы жасалған сөзді табыңыз

А) дәптердің

Б) дәрігермін

В) қаламмен

Д) балық


18. Тілдер мерекесі қай айда аталып өтіледі?

А)қыркүйек

Б)маусым

В)қараша

Д)қазан


19.Антоним сөздерін көрсет

А)бәрі түгел

Б)дейн ,шейін В)көлемі ,аумағы Д) таулық ,жазық


20.Тиісті есімдікті қойыңыз

...... үйі таудың етегінен жақын екен.

А)сенің

Б)оның В)біздің Д) менің
















































II нұсқа


1. « Бабамыздың мұңысың сен,домбыра, Анамыздың сырысы сен домбыра » өлеңінің авторы

А)М.Шаханов

Б) М.Мақатаев

В) Ж.Нәжімеденов

Д) Ш.Сариев


2. Ұстаз нені армандайды ?

А) мектепте сабақ берсем деп

Б) шәкіртіне үлгі болсам деп

В) өссем дер

Д) халқыма пайдам тисе деп


3. Ә. Қастеев кім?

А) дарынды ақын

Б) Қазақстан Республикасының халық суретшісі

В) еңбек сіңірген әншісі

Д) қолөнер шебері


4. Мына етістіктердің қайсысына – қы, -кі жұрнағы жалғанады?

А) айт, сөйлес

Б) жаз, сал

В) жүр,көр

Д) бар ,отыр


5. Қазақ бейнелеу өнерінің бастауында тұрған этнограф – ғалым.
А) Ә.Қастеев

Б) С.Герасимов

В) Ш.Уалиханов

Д) А.Пластов


6. Павлодар облыстық көркемсурет мұражайы қай жылы ашылды ?

А) 1960 жылы

Б)1964 жылы

В)1955 жылы

Д)1961 жылы


7. Алматыда Қазақ мемлекеттік көркем сурет галереясы кімнің атында болған?

А)Н.Хлудов

Б)Ә.Қастеев

В)Е.Сидоркин

Д)Т.Шевченко


8. 1940 жылы 6 наурызда Қызылорда облысының Тереңөзек ауданында кім дүниеге келген ?

А)Балтабай Табылдиев

Б)Әбілхан Қастеев

В)Жұмақын Қайранбаев

Д) Шыңғыс Айтматов


9. Қазақ бенелеу өнерінің ең ежелгі түрі

А)халықтық қолөнер

Б)кескіндесе

В) графика

Д) мүсін өнері


10. Киіз үй неше түрге бөлінеді?

А) 5

Б) 4

В) 3

Д) 7


11. Қазақстаның ежелгі қалаларын белгілеңіз

А)Тараз,Жезқазған,Семей

Б)Шымкент,Алматы , Отырар

В)Түркістан,Тараз,Отырар

Д) Ақтобе,Түркістан,Атырау


12. Ашық буынды көрсет.

А) күз

Б) ок

В) тапақ

Д) ант


13. Табыс септігіндегі зат есімді табыңыз.

А) Өшіргіш

Б)Дәптерді

В)Қарандаш

Д) Қаламен


14. Қазақ тілінде буының неше түрі бар?

А) 3

Б) 7

В)4

Д)2


15. Тиісті есімдікті қойыңыз

...... үйі таудың етегінен жақын екен.

А)сенің

Б)оның

В)біздің

Д) менің


16. Көңіл -күй одағын табыңдар

А) тек

Б) ахау ахау

В) рахмет

Д) тәй тәй


17.Жұрнақ арқылы жасалған сөзді табыңыз

А) дәптердің

Б) дәрігермін

В) қаламмен

Д) балық


18. Киіз үйдің негізгі бөліктері

А)туырлық ,үзік , белдеу

Б) шаңырақ, кереге,уық

В) күлдіреуіш,аяққап,мосы

Д)түндік,маңдайша,сықырлауық


19.Сәлем айту ненің белгісі?

А)Сыйластықтың ,ұмытпағандықтың ,сағыныштың белгісі

Б) сенімсіздік,араздықтың ,белгісі

В) үйге шақыру ,қонақ етудің белгісі

Д) кездесіп сөйлесудің белгісі


20Біреудің ... өсек айтпа! Көп нүктенің орнына қажетті сөзді қойыңдар

А)сыртынан

Б) алдынан

В) артынан
д) жанынан











Кілт


I-нұсқа


1 Б 6 А 11 Д 16 Б

2 Б 7 Д 12 А 17 Б

3 А 8 Б 13 Д 18 А

4 В 9 А 14 Д 19 Б

5 А 10 Б 15 В 20 Б



IIұсқа


1Б 6 Б 11 В 16 Б

2 Б 7 Б 12 В 17 Б

3 Б 8 А 13 А 18 Б

4 А 9 Д 14 А 19 А

5 А 10 В 15 Б 20 А



Краткое описание документа:

Артықова Т.М., Боранбай М.Б. оқулығы, желтоқсан айында өтілген модуль тақырыптары бойынша бақылау үзігі. 

Мақсаты: лексика-грамматикалық сауаттылығының деңгеійн анықтау.

 9-сынып                                               Iнұсқа

 

1.Қазақ  халқында шаңырақ иесі кім?

А)қыз бала

Б) ұл бала

В)ана

Д) нағашы

 

2.Киіз үйдің негізгі бөліктері

А)туырлық ,үзік , белдеу

Б) шаңырақ, кереге,уық

В) күлдіреуіш,аяққап,мосы

Д)түндік,маңдайша,сықырлауық

 

3.Сәлем  айту  ненің  белгісі?

А)Сыйластықтың ,ұмытпағандықтың ,сағыныштың белгісі

Б) сенімсіздік,араздықтың ,белгісі

В) үйге шақыру ,қонақ етудің белгісі

Д) кездесіп сөйлесудің белгісібойынша бақылау үзігі.

Общая информация

Номер материала: 333114



Очень низкие цены на курсы переподготовки от Московского учебного центра для педагогов

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 60% скидки (только до конца зимы) при обучении на курсах профессиональной переподготовки (124 курса на выбор).

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: KURSY.ORG

Только до конца зимы! Скидка 60% для педагогов на ДИПЛОМЫ от Столичного учебного центра!

Курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации от 1 400 руб.
Для выбора курса воспользуйтесь удобным поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВЫ).

Московские документы для аттестации: KURSY.ORG


Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Психолого-педагогическая компетентность педагога»
Курс повышения квалификации «Организация работы с одаренными детьми в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Воспитание и социализация учащихся в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Управление конфликтами в образовательной организации»
Курс «Сопровождение детского отдыха. Школа вожатых»
Курс повышения квалификации «Профессиональная компетентность педагогов в условиях внедрения ФГОС»
Курс повышения квалификации «Средства педагогического оценивания и мониторинга в работе учителя в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Теория и практика инклюзивного обучения в образовательной организации в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Методика обучения игре детей с особенностями развития в рамках реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Целеполагание как основа современного образования в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Организация и проведение культурно-досуговых мероприятий в соответствии с ФГОС ДО»
Курс повышения квалификации «Разработка адаптированных образовательных программ в условиях ФГОС СПО»
Курс повышения квалификации «Экзаменационный стресс как частая проблема педагогов и учащихся и пути ее решения»
Курс профессиональной переподготовки «Методическое сопровождение педагогического процесса в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Инструменты и методы воспитания российской гражданской идентичности согласно ФГОС»
Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.