Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Рабочие программы / "Қосу және азайту" (2-сынып)

"Қосу және азайту" (2-сынып)

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_m6b273379.gifМаңғыстау облысы Мұнайлы ауданы

11 орта мектептің бастауыш сынып мұғалімі

Джантлеуова Маржан

Сабақтың тақырыбы:Қосу және азайту

Сабақтың мақсаты:

Білімділік:Сандарды және сәйкес шамаларды қосу мен азайта білуге, теңдеу шеше білуге , есептердің шығу жолын үйрету.

Дамытушылық: Есептер шығара отырып оқушылардың қызығушылығын ояту, есте сақтау, сөйлеу қабілеттерін дамыту.

Тәрбиелік: Табиғатты сүюге, оны қорғауға, құстарға қамқорлық көрсетуге балапандарды күтіп баптауға ұқыпты, инабатты болуға тәрбиелеу.

Әдісі:түсіндіру, сұрақ – жауап, ойын әңгімелеу.

Көрнекілігі: Құстар, ұялар, үлестірмелі қағаздар.

Түрі: аралас сабақ.

Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

а) Оқушылардың назарын сабаққа аудару.

Мен гүлдерді жұлмаймын

Торғайларды қумаймын

Анашымды сыйлаймын Айтқан сөзін тыңдаймын.

ә) Балалар, аналар мерекесі жылдың қай мезгілінде болады? - Көктем

- Көктем айларын атаңдаршы.

- Наурыз, сәуір, мамыр.

-Балалар қазір қандай сабақ? Математика

-Балалар біздің сабағымыз ойын, әрі жарыс түрінде өтеді.

-Балалар көктемде ең алғаш қандай гүлдер гүлдейді?

-Көктемде ең алғаш бәйшешек, жауқазын, қызғалдақ гүлдейді. Осы гүлдердің аттарын ала отырып, сынып үш топқа бөлініп алайық.

Ітоп. «Бәйшешек» ІІ топ. «Жауқазын» ІІІтоп. «Қызғалдақ»

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

-Үйге қандай тапсырма берілді?

-№5 тапсырма 1- 2 оқушыға оқыту.

Дәптерлерін жинап, таратып кемшіліктері мен жетістіктерін атап өту.

(Құстардың даусын жіберу)

-Ал балалар қандай жыл құстарын білесіңдер?

Көкек, аққу, тоқылдақ, қарлығаш, тырна, үйрек, қаз. Ия балалар дұрыс айтасыңдар.

«Кім жылдам? » ойынын ойнайық.

Қ

о

с

у

ж

ә

н

е

а

з

а

й

т

у

7+1

6+3

2+4

4+1

10+7

30+20

14+6

55+15

5+3

9+6

2+8

5+7

25+25

3+7

ІІІ. Жаңа сабақ:

Бүгінгі сабақтың тақырыбы қосу және азайту .

1 тапсырма түсіндіру.

2 + 3 = 5 20 + 30 = 50 200 + 300 = 500

2 см + 3 см = 5 см. 20 см + 30 см = 50 см. 200см + 300 см = 500 см

2 бірл. + 3 бірл. = 5бірл. 20 онд. + 30 онд. = 50 онд. 2жүз. + 3 жүз. 5 жүз.


5 – 2 = 3 50 – 20 = 30 500 – 200 = 300

2 «Ұя жасау» ойыны. Көктемде алыс жақтан ұшып келген құстарға ұя жасап қарсы алу.

5= 5 бірл. 60 = 6онд. 200 = 2 жүзд.

265 = 2 жүзд. + 6 онд. + 5 бірл. 265 = 200 + 60 + 5

3 «Құстарды ұяларына орналастыр» ойыны. Құстардың артындағы тапсырмаларды орындау.

2 ц 10 кг = 210 кг 1 м 9 дм 7 см = 197см

7 ц 30кг= 730 кг 4 м 0 дм 8 см = 408 см

1 мин 10 с = 70 с 5 м 6 дм 0 см = 560 см

1 сағ 10 мин = 70 мин 3 м 0 дм 0 см = 300см

Міне балалар алыстан келген құстарды ұяларына орналастырдық.

ІҮ.Сергіту сәті.

Ал санайық, санайық,

Санын біліп алайық

Біреу,екеу, үшеу, төртеу,бесеу

Қолымда  сонда  саусағым нешеу?

Оң қолымда  бес  саусақ,

Сол қолымда  бес саусақ

Қосып едім  екеуін,

Болып шықты он саусақ.

5 тапсырма.

Ені – 100м ені - 1 см

Ұзындығы – 200м ұзындығы - 2 см

2см Р= 1 см + 2 см + 1см + 2 см = 6 см

1см

6 тапсырма. «Ағаш отырғызу» ойыны. Алма, өрік, қайың, емен ағаштарын отырғызу.

Х + 61 = 59 + 18 100 – X = 24 – 8 X – 13 = 28 + 36 36 + X = 64 + 7 X = 59 + 18 X = 24 – 8 X = 28 + 36 X = 64 + 7 X = 77 – 61 X = 100 – 16 X = 64 + 13 X = 71 – 36 X = 16 X = 84 X = 77 X = 35 16 + 61 = 59 + 18 100 – 84 = 24 – 8 77 – 13 = 28 + 36 36 + 35 = 64 + 7

7 тапсырма . 21 = 7 – 7 – 7 21 = 3 – 3 – 3 – 3 – 3 – 3 – 3

Ү. Сабақты қорыту: Кел ойнайық!

Балапанға көмектес:

(15 + 7) - 10 = 12 (15 - 7) + 4 = 12 «Құмыраға гүл салу» ойыны . Математикалық жұмбақтар. ҮІ. Үйге тапсырма: № 4 тапсырма.

ҮІІ. Бағалау: Оқушыларды мақтап , мадақтап бағалау.













Краткое описание документа:

Маңғыстау облысы Мұнайлы ауданы

№11 орта мектептің бастауыш сынып мұғалімі

Джантлеуова Маржан

Сабақтың тақырыбы:Қосу және азайту

Сабақтың мақсаты:

Білімділік:Сандарды жәнесәйкес шамаларды қосу мен азайта білуге, теңдеу шеше білуге , есептердің шығу жолын үйрету.

Дамытушылық: Есептер шығара отырып оқушылардыңқызығушылығын ояту, есте сақтау, сөйлеу қабілеттерін дамыту.

Тәрбиелік: Табиғатты сүюге, оны қорғауға, құстарғақамқорлықкөрсетуге балапандарды күтіпбаптауғаұқыпты, инабаттыболуғатәрбиелеу.

Әдісі:түсіндіру, сұрақ – жауап, ойын әңгімелеу.

Көрнекілігі: Құстар, ұялар, үлестірмелі қағаздар.

Түрі: аралас сабақ.

Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

а) Оқушылардың назарын сабаққа аудару.

Мен гүлдерді жұлмаймын

Торғайларды қумаймын

Анашымды сыйлаймынАйтқан сөзін тыңдаймын.

ә) Балалар, аналар мерекесі жылдың қай мезгілінде болады?- Көктем

- Көктем айларын атаңдаршы.

- Наурыз, сәуір, мамыр.

-Балалар қазір қандай сабақ?Математика

-Балалар біздің сабағымыз ойын, әрі жарыс түрінде өтеді.

-Балалар көктемде ең алғаш қандай гүлдер гүлдейді?

-Көктемде ең алғаш бәйшешек, жауқазын, қызғалдақ гүлдейді. Осы гүлдердің аттарын ала отырып, сынып үш топқа бөлініп алайық.

Ітоп. «Бәйшешек»ІІ топ. «Жауқазын»ІІІтоп. «Қызғалдақ»

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

-Үйге қандай тапсырма берілді?

-№5 тапсырма 1- 2 оқушыға оқыту.

Дәптерлерінжинап, таратып кемшіліктері мен жетістіктерін атапөту.

(Құстардың даусын жіберу)

-Ал балалар қандай жыл құстарын білесіңдер?

Көкек, аққу, тоқылдақ, қарлығаш, тырна, үйрек, қаз. Ия балалар дұрыс айтасыңдар.

«Кім жылдам? » ойынын ойнайық.

Автор
Дата добавления 30.04.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Рабочие программы
Просмотров314
Номер материала 260375
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх