Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Открытый урок по теме: "Традиции и обычаи Великобритании"

Открытый урок по теме: "Традиции и обычаи Великобритании"

Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Развернутый план-конспект открытого урока по лингвострановедению и страноведению.


Группа А-9-3. Преподаватель английского языка Чатоева Ольга Михайловна.


Дата 17 декабря 2012

Тема урока: «Традиции и обычаи Великобритании».



Цели урока:

  1. Обобщить материал по теме;

  2. Углубить и расширить знания по теме;

  3. Способствовать формированию коммуникативной компетенции;

  4. Совершенствовать умения и навыки практического владения английским языком по данной теме.

Задачи урока:

Обучающие:

  1. Повторить материал по данной теме;

  2. Способствовать формированию у учащихся навыков лингвострановедческой компетенции;

  3. Используя информационные технологии, активизировать деятельность каждого учащегося в процессе обучения, создать ситуации для их творческой активности.

Развивающие:

  1. Развивать познавательный интерес, инициативу в осуществлении иноязычной речевой деятельности;

  2. Развивать мышление, память, внимание, восприятие, воображение;

  3. Развивать навыки самостоятельной работы и мотивацию к дальнейшему овладению иноязычной культурой.

Воспитательные:

  1. Воспитывать уважение к культуре и традициям других народов;

  2. Воспитывать ответственность, прививать навыки работы в коллективе.



Оснащение урока: проектор, раздаточный материал, компьютер.













Ход урока.



Деятельность учителя

Режим работы

Деятельность учеников

Все сообщения и распоряжения учителя записаны в прямой речи

Teacher – student

прогнозируемая речь уч-ся

1. Сообщение темы и целей урока.

Good morning, students! The theme of our lesson is “Customs and traditions of GB” and your home task was to revise customs and traditions of this country. At this lesson we’ll revise this information, then you’ll do some tasks.



You know there are a lot of holidays in GB but we will revise some of them in the chronological order. Let’s start:

1. Saint Valentine’s Day

2. The Boat Race

3. Easter

4. Trooping The Colour

5. Halloween

6. Christmas Day

7. Boxing Day

8. New Year’s Eve




2. And now, students, let’s do the test 1. Choose the correct variant:

1. When do we celebrate St. Valentine’s Day?

a) on October, 31

b) on December, 26

c) on February, 14

2. The most popular emblem of Easter is…

a) pudding

b) egg or rabbit

c) flowers

3. What do people celebrate on Easter?

a) the birth of Jesus Christ

b) the death of Christ and his return to life.

c) the coming of spring

4. What are Christmas carols?

a) poems

b) fairy-tales

c)religious songs

5. What holiday do people celebrate after Christmas?

a) New Year

b) Boxing Day

c) Halloween

6. What do the Royal Guards wear?

a) bearskin cap

b) kilt

c)coat

7. Where does the ceremony of changing of the guard take place?

a) in Piccadilly Circus

b) at Buckingham Palace

c) in Parliament

8. What is associated with the August Bank Holiday?

a) gardening

b) the Henley regatta

c) the boat Race

9. When do the British celebrate Darby Day?

a) in October

b) in August

c) in May or June

10. What event is especially popular with upper-class people?

a) the Royal Ascot

b) The Boat Race

c) the Derby


3. And now I will show you some pictures and you will tell me what holiday it is.


4. This month we have celebrated such holidays as New Year and Christmas. And next month we’ll celebrate another holiday st.Valentine’s Day. You know that the tradition of this day is sending Valentine cards. On the picture you can see different Valentine cards. They may be post cards or hand-made. But I’d like you to write best wishes for you sweethearts on these Valentine cards. I’ll give you 5min, and then we’ll listen all of you


5. Let’s do the test 2. I’ll give you 5 minutes to do it yourselves in your copy – books and then we will check up all together.

Тест 2

Fill in the blanks with the correct words from the list:

Preserved, hollow, festivals, Christmas Eve, the anniversary, musicians, hand-made, sending, international, the foundation, dress up, widespread.


1. At first a Valentine card was, …….with little paintings of hearts and flowers.

2. Easter rabbits are either ……..or have a filling, and are usually covered with brightly colored silver paper.

3. Before going to be bed on …………..the children hand stockings at the back of their beds.

4. For many people gardening is ………….of friendly relations with neighbours.

5. Many traditional ceremonies have been ……..since old times and are still regularly observed.

6. Every year ………….of the birth of William Shakespeare is celebrated in Stratford-upon-Avon.

7. The tradition of …….Valentine cards is ………..all over the Country.

8. During Halloween people usually …….as witches, ghosts and so on.

9. The Edinburg Festival is quite ………in its character because leading …….of the world always take part in it.

10. Annual ………….of music and drama are very popular in Britain.


6. And now, students, let’s do the following task. You can see some holidays and expressions on the pictures. You should explain if it is right or not.


7. And now answer the following questions:

1. What are Easter eggs?

2. What does a typical Christmas dinner consist of?

3. What part does the gardening play in the life of British people?

4. When is the Edinburgh International Festival held? Who takes part in the Festival?

5. What is the Henley Regatta?






















8. And now, students, I’d like you to do this crossword. I’ll give you several minutes, then we’ll check up together


9. At the next period of our lesson you are going to do some exercises. Then you will get your home task and I’ll tell you about your marks. But your answers were very good today. Thank you.





Teacher – student










Teacher – student















Teacher – student
























































Teacher – student

























































Teacher – student














































































1-c

2-b

3-b

4-c

5-b

6-a

7-b

8-b

9-c

10-a
























































hand-made





hollow





Christmas Eve




the foundation





preserved




the anniversary



sending

widespread


dress up



international

musicians



festivals





























1. They are usually made of chocolate. They are either hollow or have a filling and are usually covered with brightly colored silver paper.

2. It consists of roast turkey with potatoes and other vegetables, followed by a Christmas pudding

3. Most British people prefer to live in houses rather than flats. For many people gardening is the foundation of friendly relation with neighbours. Flower – shows with prizes are very popular.

4. It is held annually during three weeks in late August and early September. The Festival is quite international in its character, as it gives a varied representation of artistic production from many countries. Leading musicians of the world always take part in it.

5. It is a meeting for races between rowing boats at Henley, a town on the Thames. It is an important social event for upper – class and fashionable people.









Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy

Автор
Дата добавления 28.12.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Конспекты
Просмотров316
Номер материала ДВ-294642
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх